CELEBRITIESMUSICΧρίστος Τελεβάντου: O πρώτος Kύπριος που θα ανέβει στη μεγάλη σκηνή του...

Χρίστος Τελεβάντου: O πρώτος Kύπριος που θα ανέβει στη μεγάλη σκηνή του Slavianski Βazaar!

Ο Χρίστος Τελεβάντου, ο 28χρονος τραγουδιστής από το Αυγόρου, ετοιμάζεται να κάνει περήφανη την Κύπρο ξανά. Αυτή τη φορά θα ανέβει στη σκηνή του 32ου Μουσικού Παγκόσμιου Διαγωνισμού Slavianski Bazaar, στις 12-16 Ιουλίου. Το ξεχωριστό αυτής της αποστολής; Είναι η πρώτη φορά που επιλέγεται τραγουδιστής από τη χώρα μας.

Η ιστορία αυτού του διαγωνισμού ξεκίνησε το 1992 και για πρώτη φορά φέτος επιλέγεται τραγουδιστής από την Κύπρο, εντάσσοντας επίσημα τη χώρα μας σε αυτόν τον μεγάλο διαγωνισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι επιλέγονται μόνο δεκατέσσερις τραγουδιστές, 14 χώρες απ’ όλο τον κόσμο.

Ch3

Επικοινωνήσαμε με τον νεαρό τραγουδιστή, ο οποίος ανυπομονεί και δηλώνει ενθουσιασμένος: «Είναι μεγάλη μου χαρά και συγκίνηση, ειδικότερα το να είμαι ο πρώτος Κύπριος Εκπρόσωπος σε αυτόν τον μεγάλο διαγωνισμό, όπως πληροφορήθηκα και από την οργάνωση».

Ο διαγωνισμός θα γίνει στην πόλη Βίτεμπσκ της Λευκορωσίας 12-16 Ιουλίου.

Στη σκηνή του συγκεκριμένου διαγωνισμού έχουν παρουσιαστεί διάσημοι καλλιτέχνες, όπως Alexander Rybak, Sergey Lazarev, Emmelie De Forest, Dimash Kudaybergen με τη Ruslana να θεωρείται η πιο επιτυχημένη νικήτρια που έχει περάσει ποτέ από αυτόν τον διαγωνισμό.

Ch4

Η εκπροσώπηση της χώρας μας

Όπως είπε ο Χρίστος στο περιοδικό μας, «θα εκπροσωπήσω την Κύπρο με δύο τραγούδια. Το ένα τραγούδι είναι σλαβικής καταγωγής (όπως επιβάλλουν και οι όροι του διαγωνισμού) που θα ερμηνεύσω την πρώτη νύχτα του διαγωνισμού με τη ζωντανή συνοδεία της εθνικής ορχήστρας της χώρας. Επέλεξα μία δυναμική Ουκρανική μπαλάντα εν ονόματι Sokolyata (Little falcons, γεράκια). Το δεύτερο τραγούδι που θα ερμηνεύσω τη δεύτερη νύχτα του διαγωνισμού είναι παγκόσμια επιτυχία στην αγγλική γλώσσα, όπου και επέλεξα το ανεβαστικό “New York, New York”. Έχω ήδη συμμετάσχει σε διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς τραγουδιού στο εξωτερικό με πολλά σημαντικά Grand Prix και πρώτα βραβεία. Η πιο πρόσφατη μου επιτυχία ήταν το πρώτο βραβείο Μιούζικαλ στο Λονδίνο.

Who is Who

Ο Χρίστος έχει στο βιογραφικό του πολλά πρώτα βραβεία, σε διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς, που εκπροσώπησε την Κύπρο, ενώ θα ήθελε σταδιακά να εκπροσωπεί επιτυχώς τη χώρα μας σε περισσότερους και ακόμα υψηλότερου βεληνεκούς διαγωνισμούς ανά τον κόσμο.

Είναι φοιτητής στο Τμήμα Μουσικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (Όργανο Φωνή, Κατεύθυνση Τζαζ) και στο Τμήμα Μιούζικαλ (Τραγούδι, Θέατρο, Χορός) του Future Academy of Arts. Επίσης, είναι Απόφοιτος του Τμήματος Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την παρούσα περίοδο εργάζεται και ως Λειτουργός Χημικού Εργαστηρίου.

Christos Televandou

Ποια είναι τα όνειρά του; Τον ρωτήσαμε και με τον ενθουσιασμό που συνοδεύει τα νέα παιδιά απάντησε: «Ένα σημαντικό μέρος των ονείρων μου, θα γίνει πραγματικότητα τον Ιούλιο απολαμβάνοντας όλο το ταξίδι μέχρι τον προορισμό του εντυπωσιακού αμφιθεάτρου του διαγωνισμού που πρόκειται να φιλοξενήσει τεράστιο πλήθος κόσμου, δημοσιογράφων από τουλάχιστον 73 χώρες όπως ανακοινώθηκε επίσημα. Σκοπός είναι η καλύτερη δυνατή θέση στον τελικό γι’ αυτό προετοιμάζομαι και με επαγγελματίες του χώρου. Ωστόσο, αυτοσκοπός είναι να το απολαύσω και οι εμφανίσεις μου στον διαγωνισμό να είναι καλλιτεχνικά αρτιότατες σε επίπεδο φωνής, σκηνικής παρουσίας, ενέργειας αφήνοντας έτσι το στίγμα μας ως κυπριακή αποστολή. Θα κάνω το καλύτερό μου για να μας θυμούνται θετικά».

Περιοδικό Tv Mania, τεύχος 1469

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS