CELEBRITIESMUSICEurovision 2023 - Α' ημιτελικός: Αυτές οι χώρες πέρασαν στον μεγάλο τελικό

Eurovision 2023 – Α’ ημιτελικός: Αυτές οι χώρες πέρασαν στον μεγάλο τελικό

Ολοκληρώθηκε ο Α’ ημιτελικός της Eurovision 2023, με τις πρώτες 10 χώρες να έχουν προκριθεί ήδη στον τελικό.

Η «καρδιά» της μουσικής Ευρώπης φέτος χτυπά στo Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου όπου διεξάγεται ο 67ος Διαγωνισμός της Eurovision! Απόψε πραγματοποιήθηκε ο Α’ ημιτελικός και 10 από τις 15 χώρες κατάφεραν να πάρουν μια θέση στον τελικό του Σαββάτου 13 Μαΐου.

Οι 10 χώρες που κατάφεραν να περάσουν είναι οι: Κροατία, Μολδαβία, Ελβετία, Φινλανδία, Τσεχία, Ισραήλ, Πορτογαλία, Σουηδία, Σερβία, Νορβηγία!

Ο Β΄ημιτελικός θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Μαΐου και εκεί θα δούμε την Κύπρο με τον Andrew Lambrou και την Ελλάδα με τον Victor Vernicos να διεκδικούν μια θέση για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου 13 Μαΐου.

Απόψε οι Βρετανοί μας επιφύλασσαν μία εντυπωσιακή έναρξη με έντονο άρωμα από την Ουκρανία της οποίας τα χρώματα ήταν έντονα και θύμισαν σε όλους την περσινή νίκη της χώρας στον διαγωνισμό. Υπενθυμίζουμε ότι ο πόλεμος με τη Ρωσία εμπόδισε την Ουκρανία να φιλοξενήσει το μεγάλο μουσικό show, παρά τον θρίαμβο της ορχήστρας Kalush στην τελευταία διοργάνωση.

Το φετινό σλόγκαν είναι «Ενωμένοι για τη Μουσική» και το λογότυπό του εμφανίζει σημαίες και των δύο χωρών μέσα στην καρδιά.

Δείτε όλα όσα έγιναν στον Α’ ημιτελικό: 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS