CELEBRITIESMUSICEurovision: Όλες οι εξελίξεις του διαγωνισμού

Eurovision: Όλες οι εξελίξεις του διαγωνισμού

#ΟpenUp και… stay tuned

Μια Ελληνίδα θα εκπροσωπήσει την Αρμενία στον διαγωνισμό, η Λυμπερακάκη πραγματοποίησε τα γυρίσματα του βίντεο κλιπ της και η εκπρόσωπος της Νορβηγίας ζητά την «Προσοχή» μας. Τα νέα για τη Eurovision συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς και… ανανεώνονται -κάθε εβδομάδα.

Από τον Κωνσταντίνο Χάμπαλη

Μια Ελληνίδα για την Αρμενία

Η 26χρονη Athena Manoukian (Αθηνά Μανουκιάν) ξεχώρισε μεταξύ 12 καλλιτεχνών στον πρόσφατο εθνικό τελικό της Αρμενίας και κατά συνέπεια θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη φετινή Eurovision με το τραγούδι «Chains on You». Το συγκεκριμένο κομμάτι είναι μια δημιουργία της ίδιας καθώς και του DJ Paco. Πρόκειται για ένα ποπ κομμάτι με R&B στοιχεία. Η καθ’ όλα εντυπωσιακή Αθηνά γεννήθηκε στην Αθήνα, από Ελληνοαρμένιο πατέρα και Ελληνίδα μητέρα. Από μικρή είχε δείξει το ενδιαφέρον της για τη μουσική, το χορό και το τραγούδι συμμετέχοντας σε τηλεοπτικές εκπομπές και τάλεντ σόου.

Κ.Κ… για την Ελλάδα

Από το 2013 το αγαπημένο δίδυμο ενώνει δυνάμεις, πένες και φωνές και περιγράφει τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision για τους τηλεθεατές της ΕΡΤ και τους ακροατές της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Και οι δύο πρωτοπαρουσίασαν τον διαγωνισμό το 2006 στην Αθήνα, ο Γιώργος για την τηλεόραση και η Μαρία για το ραδιόφωνο. Η δημοσιογράφος και παραγωγός συνέχισε τις παρουσιάσεις για το ραδιόφωνο και το 2011 έγινε η φωνή της τηλεοπτικής μετάδοσης. Με τον αγαπημένο συγγραφέα και ηθοποιό συναντήθηκαν το 2013 και έκτοτε, πάντα μαζί, αποτελούν την επιλογή της ΕΡΤ στο σχολιασμό των live shows. Και φέτος λοιπόν, η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης θα βρίσκονται στα studio του συναυλιακού χώρου Rotterdam Ahoy για την απευθείας μετάδοση των δύο Ημιτελικών, στις 12 και 14 Μαΐου και του Μεγάλου Τελικού στις 16 Μαΐου 2020. #ΟpenUp και… stay tuned στην ΕΡΤ!

Παρουσιάστρια μέσω ίντερνετ

Η πιο διάσημη YouTuber της Ολλανδίας, η Nikkie Tutorials θα είναι η παρουσιάστρια της Eurovision 2020 μέσω ίντερνετ. Θα είναι αυτή που θα περιγράφει τον μεγαλύτερο μουσικό διαγωνισμό του κόσμου μέσα από διεθνή ιντερνετικά κανάλια της Eurovision. Το νέο το ανακοίνωσε η ίδια μέσω του λογαριασμού της στο Instagram μαζί με τον Duncan Laurence, τον περσινό νικητή του διαγωνισμού. Ποια είναι η Nikkie Tutorials. Με 13 εκατομμύρια εγγεγραμμένους στο κανάλι της στο YouTube και περισσότερους ακόμη ακόλουθους στο Instagram, η κατά κόσμον Nikkie de Jager είναι ο πιο διάσημος αστέρας του ίντερνετ από την Ολλανδία. Έχει κάνει make-up στην Kim Kardashian, την Jessie J και τη Lady Gaga. Αυτή τη στιγμή ετοιμάζει βίντεο με τους καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στη Eurovision, θα κάνει ρεπορτάζ από το Red Carpet κατά την τελετή έναρξης και θα κάνει εμφανίσεις τόσο στους ημιτελικούς όσο και στον μεγάλο τελικό της Eurovision 2020.

Τον Μάρτιο το «Supergirl»

Την Κυριακή 1 Μαρτίου θα βγει τελικά μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1 η εκπομπή «Eurovision: Αντίστροφη μέτρηση», στη διάρκεια της οποίας θα προβληθεί για πρώτη φορά το βιντεοκλίπ του τραγουδιού «Supergirl» της Στεφανίας τα γυρίσματα του οποίου πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Δευτέρα στην Αθήνα. Την ολοκαίνουρια αυτή εκπομπή που θα περιλαμβάνει όλα τα τελευταία νέα γύρω από την προετοιμασία της ελληνικής αποστολής αλλά και άλλων χωρών για τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, θα παρουσιάζει ως γνωστό ο ηθοποιός Μιχάλης Μαρίνος.

Νικητής μέσω ριάλιτι

«Take Me As I Am» είναι ο τίτλος του τραγουδιού που θα ερμηνεύσει ο ο Tornike Kipiani, ως ο 13ος εκπρόσωπος της Γεωργίας στο διαγωνισμό. Πρόκειται για ένα κομμάτι με στοιχεία κλασικού ροκ, ηλεκτρονικής και dubstep μουσικής. Ο Tornike ήταν νικητής της φετινής έκδοσης του «Georgian Idol», μέσω του οποίου κέρδισε το εισιτήριο για να εκπροσωπήσει τη χώρα του τον Μάιο στο Ρότερνταμ.

Συστήνει «προσοχή» η Νορβηγία

Η Ulrikke Brandstorp με το τραγούδι «Attention» (στίχοι- μουσική: Christian Ingebrigtsen, Kjetil Mørland και Ulrikke Brandstorp) αναδείχτηκε μεγάλη νικήτρια του επετειακού για τα 60 χρόνια διαγωνισμού του MGP 2020. Η Ulrikke Brandstorp θα ταξιδέψει στο Ρότερνταμ χάρη στις ψήφους του τηλεοπτικού κοινού, το οποίο ήταν αποκλειστικά αρμόδιο για την ανάδειξη του νικητή.

«Στη φωτιά» οι Λιθουανοί

Ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο η διαδικασία επιλογής του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη Λιθουανία στο διαγωνισμό. Μεγάλοι νικητές του συναρπαστικού τελικού, Pabandom iš naujo, του οποίου αναδείχτηκε ο 21ος εκπρόσωπος της χώρας της Βαλτικής, αναδείχτηκαν οι  The Roop με το τραγούδι «On fire». Το αποτέλεσμα κρίθηκε από τη συνδυαστική ψηφοφορία κριτικής επιτροπής και τηλεοπτικού κοινού.

Vasil… «You»

Η Βόρεια Μακεδονία θα εκπροσωπηθεί από τον Vasil Garvanliev στον 65ο διαγωνισμό, ο οποίος θα ερμηνεύσει το τραγούδι με τίτλο «You». Συγκεκριμένα, ο καλλιτέχνης αποκάλυψε τον τίτλο του κομματιού του, με σχετική ανάρτησή του στο Instagram. Η χώρα θα συμμετάσχει στο πρώτο μισό (θέσεις εμφάνισης: 1-8) του α’ ημιτελικού στις 12 Μαΐου.

«Release me» θα ερμηνεύσουν οι Hooverphonic

Η πρώτη συμμετοχή που επιβεβαιώθηκε για τον 65ο διαγωνισμό της Eurovision ήταν εκείνη του εκπροσώπου του Βελγίου. Την 1η Οκτωβρίου 2019, ο φλαμανδικός τηλεοπτικός σταθμός VRT , ανακοίνωσε μέσω προγραμματισμένης εκπομπής ότι οι Hooverphonic, έλαβαν το χρίσμα να εκπροσωπήσουν τη χώρα. Την περασμένη Δευτέρα το μεσημέρι, μέσω ειδικής εκπομπής στο VRT, παρουσιάστηκε το τραγούδι που έχει ετοιμάσει το συγκρότημα. Ο τίτλος του είναι «Release me» και πρόκειται για μία σύνθεση του ίδιου του συγκροτήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS