CELEBRITIESSHOWBIZ39 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για τη Shakira

39 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για τη Shakira

H Shakira είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τραγουδίστριες παγκοσμίως. Ο κόσμος την αγαπά, τα ΜΜΕ διεθνώς επίσης, με αποτέλεσμα να αφιερώνουν συχνά χώρο στα έντυπά τους για την ίδια και την οικογένειά της. Κι όμως, υπάρχουν πτυχές της ζωής της που δεν είναι ευρέως γνωστές!

1 – Το πλήρες όνομά της είναι Σακίρα Ιζαμπέλ Μεμπάρακ Ριπόλ.

2 – Η γιαγιά της ήταν εκείνη που την παρότρυνε να μάθει χορό της κοιλιάς.

3 – Ήταν άριστη μαθήτρια, με δείκτη νοημοσύνης 141, που την κατατάσσει στην κατηγορία των «πνευματικά μεγαλοφυών».

shakira2

4 – Μιλάει έξι γλώσσες: ισπανικά και τις δύο διαλέκτους, καστεγιάνικα και καταλανικά, πορτογαλικά, ιταλικά, αγγλικά και γαλλικά.

5 – Στο DVD «Live & off the Record», το οποίο ξεκινάει με εικόνες από το «Tour Mongoose» του 2004, αποκάλυψε ότι εμπιστεύεται μόνο τον πατέρα της, Γουίλιαμ Μεμπάρακ, για να της κάνει τις ενέσεις για τους πόνους στη μέση της.

6 – Έγραψε το πρώτο της ποίημα σε ηλικία τεσσάρων ετών και το πρώτο της τραγούδι οκτώ ετών!

7 – Το πρώτο της άλμπουμ το ηχογράφησε στα 13 της.

shakira3

8 – Μικρή την είχαν απορρίψει από τη χορωδία του σχολείου, επειδή η φωνή της ήταν «διαφορετική».

9 – Στα 16 της είχε εκπροσωπήσει την Κολομβία στο φεστιβάλ Βίνια ντελ Μαρ, όπου είχε κατακτήσει την τρίτη θέση.

shakira7

10 – Το πρώτο της αγγλόφωνο άλμπουμ ήταν το «Laundry Service», το 2001, ορόσημο στην καριέρα της. Χρόνια μετά, η Γκλόρια Εστεφάν αποκάλυψε ότι της είχε μεταφράσει κάποια τραγούδια, επειδή τότε η Σακίρα δε μιλούσε καλά τη γλώσσα.

11 – Για πρακτικούς λόγους, σε κάθε πόλη που ζούσε έφτιαχνε κι ένα στούντιο ηχογράφησης. Τα «Oral Fixation Vol 1» και «Vol 2» ηχογραφήθηκαν στο αγρόκτημά της στην Ουρουγουάη και στο σπίτι της στις Μπαχάμες. Το «Shakira» ηχογραφήθηκε στη Βαρκελώνη.

shakira8

12- Την έρευνα που κάνει για τα τραγούδια της την ονομάζει «Μarimonda». Έτσι καταγράφεται και στα credits ορισμένων άλμπουμ της, αλλά και των συνεργατών της, όπως στο «Τρένο των Στιγμών» του Αλεχάνδρο Σανς.

13 – Δεν έχει κανένα τατουάζ στο σώμα της.

14 – Σε συνέντευξή της πριν από πολλά χρόνια, είχε αποκαλύψει ότι πάσχει από ανίδρωση, μια ασθένεια που σχεδόν την εμποδίζει να ιδρώνει.

15 – Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ της είχε προτείνει το 1998 το ρόλο της «Ελένα» στην ταινία «Η Μάσκα του Ζορό», αλλά εκείνη τον αρνήθηκε επειδή δεν ήξερε καλά την αγγλική γλώσσα. Στη θέση της πρωταγωνίστησε η Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς.

16 – Θεωρείται ότι η Αλάνις Μορισέτ στην αρχή της καριέρας της αντέγραφε την εικόνα της Σακίρα.

17 – Το άλμπουμ της «Πού Είναι οι Ληστές;» ονομάστηκε έτσι γιατί σ’ ένα ταξίδι με τους συνεργάτες της, εκλάπησαν οι βαλίτσες με το υλικό της ηχογράφησης, κι έτσι αναγκάστηκαν να το ηχογραφήσουν ξανά μέσα σε λίγες ημέρες.

shakira9

18 – Το 2000 η Σακίρα ανέθεσε στον μουσικό Aλεχάνδρο Φερνάντεθ να μελοποιήσει τους στίχους που είχε γράψει για το αυτοβιογραφικό τραγούδι της «Hablame».

19 – Το ακορντεόν που ακούγεται στο τραγούδι της «La Tortura» έπαιζε ο διάσημος μουσικός Ουμπέρτο Χούντεθ.

20 – Στα εξώφυλλα των «Oral Fixation Vol 1» και «Vol 2», το μωρό που κρατά είναι η ανιψιά της, Λουσιάνα.

21 – Είναι η πρώτη Κολομβιανή που έχει γίνει πρέσβειρα της Unicef.

22 – Είναι η πρώτη Κολομβιανή που έχει δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας, η πρώτη που έλαβε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα, αλλά και η πρώτη τραγουδίστρια της οποίας τραγούδι με λατινικούς στίχους παρουσιάστηκε στο MTV Unplugged.

sakira1

23 – Το 2007 παρακολούθησε θερινά μαθήματα στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, για να μελετήσει την ιστορία του δυτικού και των προϊστορικών πολιτισμών. Για να περνάει απαρατήρητη, φορούσε καπέλο και γυαλιά, ενώ χρησιμοποιούσε το μεσαίο της όνομα.

24 – Οι δύο σεζόν του αμερικανικού «The Voice», στις οποίες η Σακίρα ήταν κριτής, ήταν οι πιο επιτυχημένες στην ιστορία της εκπομπής.

25 – Στα άλμπουμ της δεν περιλαμβάνει ποτέ διασκευές. Η μόνη εξαίρεση ήταν το «Islands», στο άλμπουμ «Sale el Sol», τραγούδι μιας indie pop μπάντας από το Λονδίνο, το οποίο είναι ένα από τα αγαπημένα της.

26 – Ο μπαμπάς της αγαπά το μουσικό είδος μπολερό, έτσι η Σακίρα για τα γενέθλιά του, το 2012, πέρασε την ημέρα της στο στούντιό της, στην Βαρκελώνη, για να επαναλάβει την ηχογράφηση του «Hay Amores», από το soundtrack της ταινίας «Ο Έρωτας στα Χρόνια της Χολέρας».

27 – Για την ίδια ταινία, η Σακίρα είχε πρόταση να αναλάβει ένα μικρό ρόλο, αλλά τελικά συμμετείχε μόνο στο soundtrack.

28 – Το βίντεο κλιπ «Waka Waka» έσπασε κάθε ρεκόρ, συμπληρώνοντας ένα τρισεκατομμύριο προβολές στο YouTube. Κάτι αντίστοιχο έχουν επιτύχει μόνο 20 μουσικά βίντεο κλιπ.

29 – Η πρώτη της fan page είχε φθάσει τα 100 εκατομμύρια like στο Facebook.

shakira5

30 – Σε κάθε της τραγούδι κάνει νύξη για το μικρό της ανάστημα, καθώς έχει ύψος 1.57!

31 – Η αγάπη είναι η κύρια πηγή έμπνευσής της. Το τραγούδι της «Η ημέρα του Ιανουαρίου» φημολογείται ότι το έγραψε για το τέλος της σχέσης της με τον Αντόνιο ντε λα Ρουά, ενώ το «23» για τον Ζεράρ Πικέ, αναφερόμενη στην ηλικία του ποδοσφαιριστή όταν γνωρίστηκαν.

32 – Έχει μια μεγάλη συλλογή από δαχτυλίδια, τα οποία όμως δε φορά τακτικά.

33 – Το 2014, μια ομάδα επιστημόνων από το Εκουαδόρ ανακάλυψε ένα είδος σφήκας, η οποία μπορεί να κουνάει το σώμα της από τη μια πλευρά στην άλλη. Αποφάσισαν να το ονομάσουν «Aleiodes Shakirae», προς τιμήν της τραγουδίστριας, γνωστής και για τη ρυθμική κίνηση των γοφών.

34 – Φέτος κάνει το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο, χαρίζοντας τη φωνή της στο χαρακτήρα «Gazzelle», στην ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney, «Zootopia».

35 – Η περιουσία της υπολογίζεται στα 220 εκατομμύρια δολάρια, από τα οποία τα 125 προέρχονται από τις πωλήσεις των δίσκων της σε όλο τον κόσμο, αλλά και από τις σειρές καλλυντικών προϊόντων που υπογράφει.

36 – Είναι η καλλιτέχνιδα που έχει κερδίσει τα περισσότερα Grammy Latino στην ιστορία του θεσμού.

37 – Στο Facebook υπάρχουν περισσότεροι από 4.000 χρήστες με το όνομα «Σακίρα».

38 – Ως πρότυπό της είχε πάντα τον πατέρα της, ο οποίος την ενέπνευσε και στη στιχουργική.

39 – Ανέκαθεν εκδήλωνε ανοιχτά την αγάπη της για τη γνώση και τη διδασκαλία, γι’ αυτό και φροντίζει να παραδίδει η ίδια μαθήματα στο σπίτι στους γιους της, Μίλαν και Σάσα.

Eπιμέλεια: Εύα Βλαχάβα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS