CELEBRITIESSHOWBIZΧάρης Χριστόπουλος - Anita Brand: Αποκλειστικές φωτογραφίες από τον γάμο τους

Χάρης Χριστόπουλος – Anita Brand: Αποκλειστικές φωτογραφίες από τον γάμο τους

Από τη Τζοβάνα Βλαχάβα

Το love story του Χάρη Χριστόπουλου και της Anita Brand δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κινηματογραφικό σενάριο!

Γνωρίστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2003 και 15 χρόνια μετά και έχοντας δοκιμάσει τη σχέση τους μέσα στο χρόνο, ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου.

Αντίθετα με το σύνηθες, κάποιος αναγνωρίσιμος να κάνει ένα φαντασμαγορικό γάμο με πλήθος καλεσμένων και celebrities, το ζευγάρι προτίμησε μια ταπεινή τελετή, που την έζησε στο έπακρο, δίνοντας έμφαση στην πραγματική ένωσή του απέναντι στον Θεό.

«Ξέρω πως θα ακουστεί τολμηρό, αλλά τη στιγμή που πρωτοαντίκρυσα την Anita, είδα μέχρι το τέλος», είχε αποκαλύψει ο Χάρης Χριστόπουλος τον Φεβρουάριο του 2018 στο Hello!, στην πρώτη και μοναδική φωτογράφιση και συνέντευξη μαζί με την αγαπημένη του, με την ίδια να παραδέχεται: «Η πρώτη μας συνάντηση ήταν πολύ δυνατή και αυτό το κατάλαβα εκ των υστέρων».

Ο έρωτας με την πρώτη ματιά εξελίχθηκε με τα χρόνια σε βαθιά και ουσιαστική σχέση για το ζευγάρι, που επισφράγισε το δεσμό του με τον πιο ρομαντικό τρόπο, υπό άκρα μυστικότητα και μακριά από κοσμικότητες, την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου, στο «Νησί του Σικελιανού» ή Άγιο Νικόλαο, στην είσοδο της Λευκάδας, το οποίο έχει πάρει το όνομά του από το ομώνυμο ξωκλήσι στο έδαφός του.

ΤΟ «ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ»
Πρόκειται για ένα μέρος παραδεισένιο, με ρηχά νερά, που αποτελείται ουσιαστικά από μια απέραντη παραλία με ελάχιστη βλάστηση και το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, χτισμένο στα ερείπια αρχαίου ναού, αφιερωμένου στη θεά Αφροδίτη. Σ’ αυτό το μαγικό μέρος, το οποίο αποτελούσε και αποτελεί σημείο ξεκούρασης για τους ψαράδες της περιοχής, έζησε ο Άγγελος Σικελιανός μαζί με τη σύζυγό του, Εύα Πάλμερ, και το νεογέννητο γιο τους, Γλαύκο. Ο ποιητής απολάμβανε να συζητά με τους ψαράδες και να ξεκουράζει το πνεύμα του, εκεί μάλιστα εμπνεύστηκε και έγραψε με ασυγκράτητη πνευματική ορμή τις μεγάλες του ποιητικές συλλήψεις. Το ερημικό νησάκι αποτελεί ησυχαστήριο και του Χάρη Χριστόπουλου, ο οποίος αγαπά ιδιαίτερα το Ιόνιο. «Η Λευκάδα είναι το αγαπημένο μου νησί. Την επισκέπτομαι πολλά χρόνια και έχει σημαδέψει τα καλοκαίρια μας με την Anita. Στο νησάκι αυτό απολαμβάνω, σαν άλλος Σικελιανός, να κάθομαι και να ξεκουράζομαι. Πάντα το επισκεπτόμαστε και μας αρέσει να απομονωνόμαστε εδώ. Κοιμόμαστε στην παραλία κάτω από τα αστέρια. Το 90% των Λευκαδιτών δεν το ξέρει, παρόλο που βρίσκεται πολύ κοντά στο κάστρο της Λευκάδας. Ο δικός μας γάμος ήταν ο πρώτος που τελέστηκε στο νησί του Αγίου Νικολάου. Για εμάς ο τόπος αυτός έχει ιδιαίτερη σημασία. Η Anita έχει γεννηθεί ανήμερα του Αγίου Νικολάου, γιορτάζει εκείνη την ημέρα στην Ουγγαρία, ενώ το καΐκι του φίλου μου, που χρονολογείται στο 1930, λέγεται “Άγιος Νικόλαος”, οπότε όλα ήταν σημαδιακά», αναφέρει ο διάσημος φωτογράφος και παρουσιαστής.

Η ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ
Ο Χάρης και η Anita γνωρίστηκαν το Σεπτέμβριο του 2003 σ’ ένα φωτογραφικό στούντιο. Εκείνη είχε μόλις φτάσει στην Ελλάδα από την Ουγγαρία και ασχολούνταν με το μόντελινγκ, καθώς ακόμα δεν είχε κάνει στροφή στην καριέρα της ως make up artist. «Θα έμενα δύο μήνες στην Ελλάδα, αλλά τη δεύτερη μέρα που ήρθα γνώρισα τον Χάρη. Ήμουν σ’ ένα πρακτορείο και μ’ έστειλαν σε casting σ’ εκείνον. Δεν ξέρω πώς συνέβη, αλλά ενώ σε όλα τα μοντέλα έδωσαν όρντινο στις 10, σ’ εμένα έγραψαν στις 9. Έφτασα μία ώρα νωρίτερα, μου άνοιξε ο Χάρης, κοιταχτήκαμε και κάτι συνέβη εκείνη τη στιγμή», θυμάται. Η γνωριμία τους έχει, φυσικά, χαραχτεί ανεξίτηλη και στο μυαλό και την καρδιά του Χάρη: «Είδα έναν άγγελο με μεγάλα, καταγάλανα μάτια, να μπαίνει και είχε όλα τα χαρακτηριστικά που μου άρεσαν. Μια ανώτερη γοητεία, μια εκλεπτυσμένη ομορφιά. Ζήσαμε με την Anita και μετά κάναμε ένα διάλειμμα. Περάσαμε μια κρίση, όπως πολλά ζευγάρια. Εάν συνεχίζαμε τότε ως ζευγάρι, σήμερα δε θα ήμασταν μαζί. Μας έκανε καλό το ότι μείναμε χώρια για ένα διάστημα. Απεχθάνομαι την κτητικότητα. Το μότο μας είναι “Είμαστε μαζί γιατί είμαστε ελεύθεροι”. Μόνο οι ελεύθεροι άνθρωποι μπορούν να αγαπιούνται αληθινά», έχει πει.

Ο ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
«Με την Anita γνωριζόμαστε 15 χρόνια. Πολλές φορές είχαμε συζητήσει το ενδεχόμενο να παντρευτούμε, αλλά το καθυστερούσαμε επειδή ήμασταν και οι δύο πολυάσχολοι. Επίσημα της έκανα πρόταση στις αρχές του 2017, αλλά τους επόμενους μήνες, όταν μας ρωτούσαν πότε θα παντρευτούμε, εμείς απλώς κοιταζόμασταν στα μάτια και χαμογελούσαμε. Για όλες τις γυναίκες ο γάμος είναι κάτι ξεχωριστό και όλες θέλουν να το ζήσουν. Τώρα πια καταλαβαίνω ότι ο γάμος είναι η επισφράγιση της αγάπης που νιώθει ένας άντρας για μια γυναίκα. Την περασμένη εβδομάδα η οικογένεια της Anita ήρθε για διακοπές στην Ελλάδα, όπως κάθε χρόνο. Όταν έμαθα ότι θα πάνε στη Λευκάδα, της πρότεινα να συνδυάσουμε το ταξίδι με το γάμο μας. Το είχα καιρό στο μυαλό μου και το ετοίμασα σαν έκπληξη σε όλους. Ξαφνιάστηκε, αλλά είδα στα μάτια της ότι τα λόγια μου τη συγκίνησαν και την έκαναν πολύ ευτυχισμένη. Θεώρησα ότι ήταν η καταλληλότερη στιγμή για την ένωσή μας, αφού θα ήταν κοντά μας όλοι οι αγαπημένοι της άνθρωποι. Πέρα από εμάς, παρόντες στο γάμο ήταν μόνο τέσσερις φίλοι μας και η οικογένεια της Anita.

Το είχαμε συζητήσει και ήταν επιλογή μας να είναι τόσο κλειστός. Δε θέλαμε ο γάμος μας να είναι ένα κοσμικό γεγονός, αλλά μια δική μας προσωπική στιγμή με τους πολύ κοντινούς μας ανθρώπους, που μπορούν να μοιραστούν τη χαρά μας. Θέλαμε να το ζήσουμε με τους πραγματικούς μας φίλους, όχι με τους γνωστούς μας. Πιστεύω ότι ο γάμος είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για κάθε άνθρωπο και θεωρώ ότι συμβαίνει μία φορά στη ζωή μας. Καλό είναι, λοιπόν, να ζήσει κανείς αυτό το γεγονός όσο πιο μοναδικά και μαγικά μπορεί. Είχα πάει στο νησάκι από την προηγούμενη μέρα και κοιμήθηκα στην παραλία.

Η Anita ετοιμάστηκε με τις φίλες και την οικογένειά της στη Λευκάδα και έφτασε στο νησί με το αγαπημένο μας καΐκι για βόλτες. Η στιγμή που έφτασε κοντά μου ντυμένη νύφη ήταν πολύ συγκινητική και θα τη θυμάμαι για πάντα. Ένιωσα ευτυχισμένος και πλήρης! Την πήρα αγκαλιά κι εκείνη μου ψιθύρισε: “Ήταν πολύ μακρύς ο δρόμος μέχρι να φτάσω εδώ, μετά από 15 χρόνια γνωριμίας, με τα πάνω και τα κάτω στη σχέση μας. Είμαι δική σου τώρα για πάντα, δε θα ξαναφύγω ποτέ από κοντά σου”. Εγώ μούδιασα, δεν μπορούσα ν’ αρθρώσω λέξη, γιατί μίλησε με τα λόγια μου, με όσα σκεφτόμουν κι εγώ να της πω. Ναι, δεν πρόκειται να την αφήσω να φύγει ποτέ από κοντά μου!», διηγείται ο Χάρης, συγκινημένος και ευγνώμων για τις στιγμές που βίωσε.

Αφού τελέστηκε το μυστήριο στο εκκλησάκι, ο ιερέας τους ευλόγησε και μέσα στη θάλασσα, όπως είναι η παράδοση στο νησί. Κουμπάροι ήταν η Βάσω Μυταρά –και παρανυφάκι η κόρη της, Μαριλεία– και ο Γιάννης Ανεστόπουλος. Τα στέφανα ήταν φτιαγμένα στο χέρι από λεβάντα και στάχυα και η Anita κρατούσε ένα αντίστοιχο μπουκέτο. Τις βέρες τις κατασκεύασε ένας παραδοσιακός τεχνίτης στο κέντρο της Αθήνας, ακουλουθώντας ένα σχέδιο του Χάρη, ενώ τα κουφέτα είχαν γεύση φρούτων. Καθ’ όλη τη διάρκεια του μυστηρίου, αλλά και του γαμήλιου τραπεζιού που ακολούθησε, οι νεόνυμφοι ήταν ξυπόλητοι και ανέμελοι.

Μάλιστα, μετά την τελετή, οι καλεσμένοι φόρεσαν τα μαγιό τους και κολύμπησαν στα κρυστάλλινα νερά. Άλλωστε, οι νεόνυμφοι είχαν ως δώρο για εκείνους από ένα καλάθι που περιείχε μια πετσέτα θαλάσσης κι ένα ψάθινο καπέλο –πλατύγυρο για τις γυναίκες και panama για τους άντρες–, όλα ζωγραφισμένα από τη Miska Artwork. Ο Χάρης είχε φροντίσει να φέρει στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας ένα μοναστηριακό τραπέζι και καρέκλες για το καθιστό γαμήλιο γεύμα πάνω στη θάλασσα, που ήταν εμπνευσμένο από το γάμο της Κανά. Το μενού περιλάμβανε ψάρια, χόρτα, κρασί, κριθαρένια παξιμάδια, ζυμωτό ψωμί και τυρί, όλα εκλεκτά προϊόντα της Λευκάδας. Το κρασί ήταν λευκό, ποικιλία Βαρδέα, από το μικρό οινοποιείο «Λευκαδίτικη γη», που το έχουν φίλοι του ζευγαριού. Μετά το φαγητό όλοι ξάπλωσαν στην παραλία και χαλάρωσαν κάτω από τα αλμυρίκια μέχρι αργά το απόγευμα, που επιβιβάστηκαν στο καΐκι και επέστρεψαν στη Λευκάδα.

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΝΥΦΗΣ
Η Anita μπορεί ως make up artist να έχει επιμεληθεί μερικές από τις πιο γνωστές Ελληνίδες της καλλιτεχνικής και της κοσμικής ζωής, αλλά ως νύφη ετοιμάστηκε μόνη της. Τα μαλλιά της ήταν πολύ απλά πιασμένα και στολισμένα με στάχυα και λεβάντα –το αγαπημένο της λουλούδι–, ενώ το μακιγιάζ της ήταν φυσικό, σε γήινους τόνους. Παρά την απόφαση της τελευταίας στιγμής να παντρευτούν, η Anita, με τη βοήθεια της επιστήθιας φίλης της, της σχεδιάστριας Βάσιας Τζοτζοπούλου, δημιούργησε το νυφικό των ονείρων της, με το οποίο έμοιαζε με αληθινή νεράιδα.

«Το νυφικό της Anita σχεδιάστηκε αποκλειστικά για εκείνη και είναι μοναδικό, όπως κι αυτή ως άνθρωπος! Χρησιμοποίησα ολομέταξη μουσελίνα, κεντημένη στο χέρι με χάντρες. Το ύφασμα το παραγγείλαμε από το εξωτερικό ειδικά για εκείνη και εσωτερικά είχε μεταξωτά τούλια σε δύο αποχρώσεις. Πρώτα σχεδίασα και κατασκεύασα ένα body στο σχήμα του κορμιού της, για άψογη εφαρμογή και άνεση, και στη συνέχεια όλο το νυφικό ράφτηκε πάνω της και προσαρμόστηκε στο body.

Όλες οι ραφές είναι στο χέρι, όπως και το κέντημα, με αμέτρητες ώρες δουλειάς. Το πιο σημαντικό, όμως, για μένα είναι η Anita. Είχα τόση συγκίνηση και αγάπη, τόση χαρά, που απλά ήθελα να κάνω κάτι το οποίο θα την αγκάλιαζε, θα την έκανε να λάμπει και να χαμογελά, ένα νυφικό που όποιος την ξέρει θα σκεφτόταν: “Είναι Anita!”. Θυμάμαι ότι απ’ όταν τη γνώρισα της έλεγα: “Εγώ θα φτιάξω το νυφικό σου”. Νομίζω ότι, επειδή την ξέρω καλά, μπόρεσα να κάνω αυτό που ονειρευόταν. Άλλωστε και στο παρελθόν υπήρξε μούσα μου κι έχει φωτογραφηθεί με νυφικά μου. Φέτος, μια σειρά της κολεξιόν μου θα είναι εμπευσμένη από την Anita και από το νυφικό της. Ζήσαμε ευτυχισμένες στιγμές στις πρόβες, την ευχαριστώ που με εμπιστεύτηκε γι’ αυτή τη στιγμή της ζωής της», δήλωσε συγκινημένη η σχεδιάστρια, η οποία μέσα στο νυφικό έβαλε το γούρι της, ένα φυλαχτό-βραχιόλι με μπλε πέτρες σαν ματάκι, για τύχη και ευτυχία.

Ο ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ
«Ο γάμος μας σφράγισε μια αγάπη ετών και όλα γίνονται όπως πρέπει, με τη σωστή σειρά. Ανέκαθεν πίστευα ότι δε θα παντρευτώ, ήμουν ενάντια στο γάμο, γιατί δεν είχα συνειδητοποιήσει τι σημαίνει ως μυστήριο. Πλέον μπορώ να το καταλάβω, γιατί είμαι ώριμος και έχω εμπειρίες. Έχω καταλάβει τη σπουδαιότητα της δέσμευσης και την αξία της πίστης σ’ έναν άνθρωπο. Είμαι ευτυχισμένος που, έστω και λίγο αργά, το ζω και το διασκεδάζω όσο δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ. Νιώθουμε απέραντη ευτυχία και γαλήνη με την Anita, σαν να σταμάτησε η καταιγίδα. Τώρα ξεκινάει ένας καινούργιος κύκλος στη ζωή μας και εννοείται ότι περιλαμβάνει το όνειρο για την απόκτηση απογόνων. Παιδιά έλεγα ότι θα κάνω όταν μεγαλώσω. Νομίζω ότι τώρα αρχίζω να μεγαλώνω. Και τώρα θα κάνω. Είμαι συνειδητοποιημένος. Πάντα είχα το φόβο αν θα γίνω καλός πατέρας. Εάν αξίζει να είμαι γονιός. Θέλω να είμαι γονιός για πάντα στο παιδί μου και να γεράσω στο ίδιο μαξιλάρι με τη γυναίκα μου. Αυτή είναι η αρχή μου», δήλωσε ο Χάρης.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS