CELEBRITIESSHOWBIZDemi Moore: Συγκλονίζει η τελευταία βιογραφία της

Demi Moore: Συγκλονίζει η τελευταία βιογραφία της

Δυστυχισμένα παιδικά χρόνια, ένας βιασμός στα 15, δόξα, Hollywood, drugs, ανορεξία, ερωτικά τρίο και ερωτικές προδοσίες, σεξ και μερικά εκατομμύρια δολάρια – η αυτοβιογραφία της Demi Moore, καταγράφει την απίθανη, γκροτέσκα ιστορία της. Που μοιάζει με κακό σενάριο.

Από την Κάλλια Καστάνη

Οι περισσότερες βιογραφίες διασήμων είναι ένα κομψό, λουστραρισμένο εργαλείο του μάρκετινγκ – γράφονται κυρίως για να εντυπωσιάσουν. Το «Ιnside Οut», η αυτοβιογραφία της Demi Moore που μόλις κυκλοφόρησε, είναι η συγκινητική αλήθεια της ζωής της. Μια αλήθεια γυμνή, σαν την ίδια τη σταρ, που -λίγο πριν κλείσει τα 57- πόζαρε για το εξώφυλλο του «Harper’s Bazaar» φορώντας μόνο ένα πελώριο φούξια καπέλο και δηλώνοντας: «Γίνε ο καλύτερος εαυτός σου σε κάθε ηλικία».

Η ίδια η Demetria Gene Guynes δεν είχε αυτή την ευκαιρία. Είχε άγρια παιδικά χρόνια – χρόνια που σημαδεύτηκαν από τις διαρκείς μετακινήσεις των γονιών της. Του πατριού της (σ.σ. για την ακρίβεια – η ίδια πίστευε πως ήταν ο βιολογικός της πατέρας μέχρι τα 13 της, που έπεσε στα χέρια της ένα πιστοποιητικό γέννησης) και της μητέρας της, που ήταν αλκοολική, ασταθής, με τάσεις αυτοκτονίας. «Θυμάμαι -γράφει- στα 12 μου, να σκάβω το λαιμό της με τα μικρά παιδικά μου δάχτυλα, για να βγάλω τα χάπια που είχε καταπιεί». Όπως εξομολογείται, «τότε, κάτι βαθιά μέσα μου, άλλαξε, μετακινήθηκε και δεν επανήλθε ποτέ. Η παιδική μου ηλικία είχε τελειώσει».
Στα 15 της, όταν πια οι γονείς της είχαν χωρίσει, η μητέρα της την έπαιρνε μαζί της, στα μπαρ – τη χρησιμοποιούσε για να τραβάει την προσοχή των αρσενικών.

 

Σε ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα και πολυσυζητημένα κομμάτια του «Inside Out» η Demi περιγράφει πώς η μητέρα της τη «νοίκιασε» σε έναν μυστηριώδη «πλειοδότη» -έναν πενηντάρη, ονόματι Val- έναντι 500 δολαρίων. Ήταν μόλις 15 χρονών. «Έλεγα στον εαυτό μου πως ήταν απλώς φίλος, παρότι υπήρχε κάτι πάνω του που κατά κάποιον τρόπο με ανησυχούσε. Και τότε, κάποια μέρα γύρισα στο σπίτι από το σχολείο και τον βρήκα να με περιμένει μέσα στο διαμέρισμά μας. Ένιωσα το αίμα να στραγγίζει από όλο μου το σώμα. «Τι κάνεις εσύ εδώ;», τον ρώτησα. «Πού είναι η μαμά μου;».

Έχω διαγράψει από τη μνήμη μου την ακριβή ακολουθία των γεγονότων, όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το τι συνέβη, έως ότου συνειδητοποίησα πως είμαι παγιδευμένη μέσα στο ίδιο μου το σπίτι με έναν άντρα τρεις φορές μεγαλύτερό μου σε ηλικία και διπλάσιο σε μέγεθος, ο οποίος θα με βίαζε. Επί δεκαετίες αρνιόμουν να το θεωρήσω βιασμό. Πίστευα πως ήταν κάτι που εγώ είχα προκαλέσει, που ήμουν υποχρεωμένη να κάνω, επειδή εκείνος ο άντρας το περίμενε από εμένα. Με τα μυαλά της 15χρονης που είχα τότε, θεωρούσα πως μου άξιζε ό,τι είχα πάθει». Αλλά την επόμενη βδομάδα, σε ανύποπτο χρόνο, ο Val γύρισε και τη ρώτησε: «Πώς είναι να σε βγάζει στο κλαρί η μάνα σου για 500 δολάρια;». «Ήταν βιασμός», γράφει στο βιβλίο της. Και μια καταστροφική προδοσία.

Δεν συνήλθε ποτέ απ’ αυτή. Στα 90’s, όταν ήταν μια σούπερ σταρ (η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός του Hollywwood – η γυναίκα που πήρε 12,5 εκατομμύρια δολάρια για να παίξει στο «Striptease»), είχε ήδη στον φάκελό της ένα πέρασμα από μια κλινική αποτοξίνωσης. Πάλευε και με τη βουλιμία. «Όταν κουβαλάς ένα πηγάδι ντροπής και τραύματος μέσα σου», σημειώνει η Mοοre, «κανένα ποσό χρημάτων, κανένα μέτρο επιτυχίας και δόξας δεν μπορεί να το γεμίσει».

Και καμιά αγάπη – ίσως. Στα 17 της, παραμονές του πρώτου γάμου της με τον μουσικό Freddy Moore, η Demi το έσκασε από το bachelorette πάρτι της για να πέσει στο κρεβάτι με έναν τύπο που είχε γνωρίσει στο στούντιο. Ο Bruce Willis, με τον οποίο παντρεύτηκε μετά από σχέση εξπρές τεσσάρων μηνών, ήθελε –δηλώνει- να την κάνει νοικοκυρά. Δυσανασχετούσε όταν της πρότειναν ρόλους σε ταινίες – προτιμούσε να μένει σπίτι τους και να μεγαλώνει τις τρεις κόρες τους.


Πάνω, με τον Bruce Willis παντρεύτηκαν ύστερα από μια σχέση express τεσσάρων μηνών.

Στα 40 της, όταν γνώρισε τον 25χρονο Ashton Kutcher σε ένα πάρτι, ένιωσε λες και η ζωή της άρχιζε από το μηδέν. Σαν να ήταν πάλι ένα ερωτευμένο, αθώο αβέβαιο κορίτσι 15 χρονών, που ήλπιζε «πως κάποιος θα μπορούσε να το αγαπήσει…». Για χάρη του Ashton, έμεινε και πάλι έγκυος. Αλλά έχασε το μωρό τους -ένα κοριτσάκι, που θα το φώναζαν Chaplin Ray- στον 6ο μήνα της κύησης. Στη συνέχεια, όλες οι προσπάθειές τους να αποκτήσουν παιδί, με εξωσωματική απέτυχαν. Έχοντας ήδη σπάσει την 20ετή αποχή της από το αλκοόλ, η Μοοre βούλιαζε στις τύψεις. Συνέχισε να πίνει, να αδυνατίζει, να παίρνει χάπια, Vicodin. Δώδεκα την ημέρα.

Όσα αποκαλύπτει για τον Ashton Kutcher ενόχλησαν την τωρινή σύζυγό του, Mila Kunis, εκπρόσωπος της οποίας δήλωσε ότι δεν καταλαμβαίνει γιατί όλα αυτά έπρεπε να δουν το= φως της δημοσιότητας.

 

«Ήθελα πολύ να πάει καλά αυτός ο γάμος», γράφει. «Ήμουν διατεθειμένη να κάνω τα πάντα για να σώσω τη σχέση μας. Να υπερπηδήσω κάθε εμπόδιο. Οπότε, όταν εκείνος μίλησε ανοιχτά για τη φαντασίωσή του, δηλαδή να φέρει ένα τρίτο άτομο στο κρεβάτι μας, δεν του είπα “όχι”. Ήθελα να του δείξω πόσο σπουδαία και άνετη θα μπορούσα να γίνω. Ανοίξαμε τη σχέση μας σε δύο συγκεκριμένα άτομα. Ακόμη και σήμερα ξέρω ότι μπορώ να αναζητήσω αυτά τα πρόσωπα, είναι φίλοι μου. Το ένα από αυτά έχει παντρευτεί και έχει παιδί. Ήταν καλοί άνθρωποι, το όλο πράγμα όμως ήταν ένα σφάλμα».

 


Η Demi Moore είχε πληρωθεί με το ποσό των 12,5 εκατομμυρίων για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Stiptease».

Τελικά, η φαντασίωση, εξηγεί, «θόλωσε τις γραμμές» του τι επιτρεπόταν και τι όχι στον γάμο τους. Το 2010, την πρώτη φορά που ο Ashton την απάτησε, το έμαθε από το εξώφυλλο ενός περιοδικού. Τη δεύτερη, με μια ειδοποίηση στο Google Alert, λίγο πριν βγει, στο κόκκινο χαλί. Χώρισαν το 2011. Τον επόμενο χρόνο, τα ασθενοφόρα τη μάζεψαν από ένα πάρτι – είχε λιποθυμήσει κάνοντας χρήση ενός κοκτέιλ ναρκωτικών.


Στα 90’s η Demi Moore ήταν η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός του Hollywood.

«Σε ένα πάρτι που κάναμε στο σπίτι μου τον Ιανουάριο του 2012 με διάφορους φίλους, εγώ έκανα ό,τι και οι υπόλοιποι. Ρούφηξα αέριο γέλιου, κάπνισα ένα είδος τεχνητού μπάφου – δηλαδή τίποτα φοβερό. Ούτε έχασα την αίσθηση της πραγματικότητας, ούτε πήρα υπερβολική δόση από οτιδήποτε. Απλώς, ο οργανισμός μου αντέδρασε παράξενα. Έμεινα κόκαλο, κάτι που ίσως δεν είναι ασυνήθιστο για ανθρώπους που δοκιμάζουν τέτοιου είδους ουσίες. Σε ένα βαθύτερο επίπεδο, όμως, εάν το μυαλό μου ήταν στη θέση του, θα έκανα ποτέ χρήση ναρκωτικών μπροστά στα παιδιά μου; Φυσικά και όχι. Η Rummer, η κόρη μου, τρομοκρατήθηκε όταν με είδε ημιλιπόθυμη πεσμένη στο πάτωμα. Πίστεψε ότι θα πέθαινα εκεί, μπροστά στα μάτια της. Τρελάθηκε από τον φόβο. Και μετά από αυτό το βράδυ, εκείνη και οι μικρότερες αδελφές της αποφάσισαν όλες μαζί να μη μου ξαναμιλήσουν».

Τότε, λέει βρέθηκε στο μηδέν. Ήταν 50 χρονών, η καριέρα της είχε πεθάνει, δεν είχε σύντροφο, το σώμα της κατέρρεε και οι κόρες της της είχαν γυρίσει την πλάτη. Τρόμαξε – και αποφάσισε να ξαναβρεί τον εαυτό της. Της πήρε πολύ χρόνο για να ορθοποδήσει. Να καθαρίσει από τις ουσίες, να γιατρέψει τα τραύματά της, να συγχωρήσει, να αγαπήσει το μικρό κορίτσι που άφησε πίσω. Το «Ιnside Out», τη βοήθησε να απαντήσει στην ερώτηση που τη βασάνιζε: «Πώς έφτασα ως εδώ;». Τώρα, δηλώνει, πως δεν έχει κανένα μυστικό να κρύψει, τίποτα να προστατέψει. Είναι απόλυτα διάφανη. Και επιτέλους ελεύθερη.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS