CELEBRITIESSHOWBIZΗ Madonna κάνει πόλεμο για τον γιo της

Η Madonna κάνει πόλεμο για τον γιo της

Βρίζει, κλαίει, πίνει, κάνει περίλυπες αναρτήσεις στα media κι ετοιμάζεται να διεκδικήσει τον ανήλικο γιο της, στη «μάχη κηδεμονίας», κόντρα στον πρώην άντρα της, τον σκηνοθέτη Guy Ritchie. Ναι, ακόμα και μια «βασίλισσα της ποπ» μπορεί να κάνει τη ζωή της λατινοαμερικάνικη σαπουνόπερα για νοικοκυρούλες.

Της Κάλλιας Καστάνη

H Μadonna δεν είναι καλά. Τον τελευταίο καιρό, κλαίει, αργεί στις συναυλίες της, ανεβαίνει στη σκηνή και μπερδεύει τα λόγια της, δείχνει άτονη, θαμπή – μια παρηκμασμένη ποπ βασίλισσα σε ευθεία «πτώση». Στην τελευταία της εμφάνιση, στην Πόλη του Μεξικού, εκμυστηρεύτηκε βουρκωμένη στους θαυμαστές της πως περνάει «δύσκολα». «Όλοι περνάμε κάποιες δύσκολες στιγμές στη ζωή μας κι αυτό αφορά κι εμένα», είπε. «Αυτή, είναι μία τέτοια περίοδος. Μερικές φορές νομίζω ότι δεν μπορώ να βγω στη σκηνή και να δώσω μία παράσταση. Δεν έχω την ενέργεια, δεν έχω τη δύναμη». madonna10

Λέει αλήθεια. Στο Νάσβιλ εμφανίστηκε στη σκηνή με δυόμισι ώρες καθυστέρηση, κι αφού οι fans της είχαν αρχίσει να φωνάζουν, να διαμαρτύρονται και να ανεβάζουν φωτογραφίες της άδειας, σκοτεινής σκηνής στα social media. Μετά την performance στο Κεντάκι, αναγκάστηκε να βγει και να διαψεύσει δημόσια πως ήταν μεθυσμένη -κάτι αδιανόητο για την 57χρονη γυναίκα που, στο θολό, ασταθές, τοπίο της μουσικής βιομηχανίας- υπήρξε πάντα ο «βράχος». Πειθαρχημένη, τελειομανής, άψογη επαγγελματίας.

Όλα αυτά, μέχρι πριν δύο μήνες. Τώρα, όπως όλα δείχνουν (ή, έστω όπως εκείνη θέλει να φαίνεται), η διαμάχη της Madge με τον πρώην σύζυγό της Guy Ritchie για την κηδεμονία του γιου τους, του 15χρονου  Rocco, την έχει οδηγήσει στην κατάρρευση. Στο Instagram -εκεί όπου διεξάγεται ο υπόγειος πόλεμος των δύο πλευρών με αναρτήσεις γεμάτες υπονοούμενα- η Μadonna ανεβάζει διαρκώς, παλιές της φωτογραφίες ή άλλες με τα παιδιά της, συνοδευόμενες από διφορούμενες λεζάντες. Πότε, κάνει αιφνίδιες επιθέσεις αγάπης («Η αγάπη, τα κατακτά όλα», «Rocco είσαι το φως της ζωής μου» ), πότε παραθέτει αποστάγματα σοφίας από τον Νietzsche («Ένας τρόπος για να μετράει κανείς την ισχύ του επιτιθέμενου είναι παρατηρώντας το είδος των αντιπάλων που επιδιώκει να έχει»Επτά εβδομάδες εξορίας και εξαγοράς…) και πότε δημοσιεύει θλιμμένες selfies, «πασπαλισμένες» με σχόλια κομψής συντριβής: «Προχωρώ μπροστά… δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

madonna3

Δημόσια, ενίοτε, δεν μετράει τα λόγια της – σε μια από τις πρόσφατες συναυλίες της, απάντησε στην πρόταση γάμου που της έκανε ένας θαυμαστής της on stage, με μια ατάκα που δύσκολα θα μπορούσε να παρερμηνευτεί: «Ψάχνω για έναν σύζυγο, όχι για ένα μου*ί. Παντρεύτηκα ήδη ένα μου*ί»!

Ο «ΠΟΛΕΜΟΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ

Η διαμάχη αυτή δεν είναι τωρινή. Εδώ και χρόνια η Μadge και ο Ritchie, ανταλλάσσουν δηλητηριώδη «βέλη» με κάθε ευκαιρία, καθιστώντας σαφές πως η σχέση και ο γάμος τους υπήρξε ένα μεγάλο λάθος. Οι αψιμαχίες εντάθηκαν το τελευταίο δίμηνο – ιδίως από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως ο 47χρονος σκηνοθέτης προσέλαβε δικηγόρο για να διεκδικήσει δικαστικά την κηδεμονία του 15χρονου γιου τους Rocco. Kαι από τότε που άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στον Τύπο άρθρα που ανέλυαν «γιατί η Madonna είναι μια ανυπόφορη μητέρα».

madonna5

«Κατά τη διάρκεια των 80’s  των 90’s, η Μadonna ήταν μια νεαρή επαναστάτρια. Εμφανιζόταν γυμνή στο Playboy, έγλυφε με ηδυπάθεια ένα μπουκάλι νερό στην ταινία της «Truth Or Dare», εξόργιζε την Καθολική Εκκλησία με τα προκλητικά της video και τους στίχους της. Φλέρταρε με τη Sandra Bernhard και τον Sean Penn και δημοσίευσε ένα βιβλίο με soft πορνό με τη συνδρομή φίλων της όπως ο Vanilla Ice. Οπότε, ίσως είναι το κάρμα της να περάσει αυτή τη δοκιμασία με τα παιδιά της», έγραψε η New York Post στο εκτενές ρεπορτάζ της για το θέμα.

madonna9

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η Madge είναι μια υπεραπασχολημένη ντίβα, που γυρίζει τον πλανήτη δίνοντας συναυλίες, ενώ τα παιδιά της διψάνε για σταθερότητα. Επιπλέον, η «βασίλισσα» που θέλει να έχει τον έλεγχο της οικογένειάς της, ολοκληρωτικά και απόλυτα. Mέχρι εξουθένωσης. Θέλει να ελέγχει τo φαγητό των παιδιών της, τις σπουδές και το καθημερινό πρόγραμμά τους, τη συμπεριφορά τους, τις παρέες τους. Ήθελε να επιστρέψει ο Rocco από το Λονδίνο όπου «απέδρασε» μακριά της για τις γιορτές – μάλιστα προσέλαβε και δικηγόρο και εξασφάλισε δικαστική εντολή για να τον γυρίσει πίσω με το ζόρι και να γιορτάσει μαζί της τα Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη. Αλλά ο γιος της την αγνόησε. «Θα μείνω εδώ bro!», έγραψε στο Instagram του, λίγο πριν κάνει block τη μητέρα του στo λογαριασμό του – μια κίνηση, που αναπόφευκτα, προκάλεσε ζωηρά σχόλια.

madonna4

«Όταν είναι στην Αγγλία ο Rocco μπορεί να ζήσει μια κανονική ζωή, χωρίς παπαράτσι να τον κυνηγούν, χωρίς τη Μadonna να του ορίζει την καθημερινότητα του», σχολίασε στην Post συνεργάτης του Richie. «Μπορεί να παίζει κιθάρα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Μπορεί να κάνει πιο εύκολα φίλους στην Ευρώπη. Στη Νέα Υόρκη οι περισσότεροι τον πλησιάζουν για να προσκληθούν στο σπίτι της μητέρας του».

Το να επιδιώκουν να γνωρίζουν το καθημερινό πρόγραμμα και τις συναναστροφές του, είναι κάτι μάλλον αναμενόμενο για τους γονείς ενός εφήβου – οποιουδήποτε εφήβου. Αλλά τότε τι είναι αυτό που κάνει τη Madonna διαφορετική; Σχεδόν τα πάντα. Κυρίως, όμως, το γεγονός πως η ίδια μεγάλωσε χωρίς μητέρα (σ.σ. πέθανε όταν ήταν 5 χρονών, από καρκίνο του μαστού), σε μια αυστηρή καθολική οικογένεια. Στο παρελθόν, η Queen of Pop έχει μιλήσει πολλές φορές για το πόσο βαθιά την επηρέασε αυτή η απώλεια. «Έχω παλέψει με πολλούς από τους δαίμονές μου, αλλά ο μεγαλύτερος είναι σίγουρα πως η μητέρα μου πέθανε πολύ νωρίς, όταν ήμουν πολύ μικρή. Έτσι, ως παιδί δεν είχα κανένα έλεγχο. Ένιωθα πως ο κόσμος γύρω μου ήταν χαοτικός και πως χρειαζόμουν κάποιου είδους έλεγχο. Εκεί βρίσκονται τα θεμέλια της αυτοπειθαρχίας μου – ουσιαστικά, δεν είχα άλλο τρόπο για να επιβιώσω».

madonna1

Σαν αποτέλεσμα, η γονική συμπεριφορά της Madge υπήρξε πάντα  εξαιρετικά αυστηρή, «βαπτισμένη» στα απόνερα της πίστης πως μόνο η αυτοπειθαρχία και η σκληρή δουλειά αξίζουν τη «θεία» χάρη. Απαιτεί από τον Rocco, τον David, τη Mercy να ακολουθούν τη μακροβιοτική διατροφή, απαγορεύει τα γλυκίσματα, τη σοκολάτα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το αλάτι και τα συντηρητικά. Απαγορεύει την τηλεόραση και τα τιμωρεί συχνά. Όταν τα παιδιά της παρατάνε πράγματα στο πάτωμα, τους αφαιρούνται. Εξηγώντας, μια δεκαετία πριν, γιατί επέβαλε αυτή την τιμωρία και στη Lourdes, η Madonna είχε πει: «Πρέπει να κερδίσει πίσω τα ρούχα της τηρώντας κάποιους κανόνες, πρέπει να μάθει να μην είναι ακατάστατη. Θα φοράει, λοιπόν, τα ίδια ρούχα κάθε μέρα στο σχολείο μέχρι να πάρει το μάθημα της».

Η «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» ΤΟΥ ROCCO

Η Lourdes, στα 19 της σπουδάζει την τέχνη του θεάματος στο Πανεπιστήμιο του Michigan και μοιάζει μάλλον με την άγρια εκδοχή της μητέρας της – είναι ένα party animal, με ιδιαίτερα στιλιστικά γούστα, που πίνει και αρνείται να κόψει το κάπνισμα. Αλλά ο 15χρονος Rocco είναι αναγκασμένος ακόμα να ζει με τους κανόνες της Madonna. Και είναι ένας τυπικός έφηβος: έχει μοναχικές τάσεις, διαφωνεί συχνά με τη μητέρα του, θεωρεί πως τα αδέλφια του, ο 10χρονος David Βanda και η 9χρονη Mercy James παραείναι μικρά για να τον καταλάβουν. Επιπλέον, έχει αδυναμία στον πατέρα του, που ήταν πάντα πιο ελαστικός, πιο ανεκτικός μαζί του – ο Ritchie θεωρεί πως η πολύ αυστηρή διαπαιδαγώγηση δεν τα βοηθάει τα παιδιά να αισθανθούν δυνατά και ασφαλή.

madonna

«Όταν ο Rocco, αποφάσισε το 2012 να συνοδέψει τη μητέρα του στην περιοδεία της MDNA το απόλαυσε πραγματικά. Κατά τη διάρκεια όμως της περιοδείας Rebel Heart η σχέση τους χάλασε και είχαν έντονους καυγάδες», αναφέρει το δημοσίευμα της Post. Την ίδια περίοδο η τραγουδίστρια έκανε μια σειρά από αναρτήσεις που ήταν ντροπιαστικές για τον έφηβο γιο της καθώς τον κορόιδευε για τα πορτοκαλί εσώρουχα του ή τον φωτογράφιζε με κοτσιδάκια στο κεφάλι διακωμωδώντας την εμφάνιση και τη συμπεριφορά του – έτσι, οι σχέσεις τους οδηγήθηκαν στο σημερινό, οριακό σημείο. «Ο Rocco ως έφηβος αποφάσισε να κάνει την επανάστασή του. Έχει συχνούς καβγάδες με τη μητέρα του. Πρόσφατα η Madonna τού πήρε το κινητό του για να τον αναγκάσει να διαβάσει κι αυτή ήταν η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει. Στις 3 Φεβρουαρίου θα συναντηθούν όλοι στα δικαστήρια», σχολίασε πρόσωπο από το περιβάλλον του Ritchie.

Όπου, προφανώς, θα δοκιμαστεί η αξία του στίχου από το παλιό, κλασικό σουξέ της Madonna: «Keep, keep it together/Keep people together forever and ever/ Don’t forget that your family is gold…».

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS