CELEBRITIESSHOWBIZΚλέλια Ρένεση – Manu Chao: Το ζευγάρι που συζητά όλη η Ελλάδα

Κλέλια Ρένεση – Manu Chao: Το ζευγάρι που συζητά όλη η Ελλάδα

Όταν η ελεώ γλουτών Ελληνίδα Sofia Vergara συνάντησε τον αντισυμβατικό μουσικό, γεννήθηκε ένας κεραυνοβόλος έρωτας, μα και μια εποποιία βίντεο στο YouTube που ταξιδεύει τους fans αμφοτέρων των καλλιτεχνών στις ξέγνοιαστες εποχές των παιδιών των λουλουδιών.

Του Κώστα Μπουρούση

Η βραδιά της Τρίτης, 21ης Ιουλίου του 2015 ήταν γεμάτη από ανακούφιση για κάποιους πολίτες της Ελλάδας, έβριθε από απογοήτευση για άλλους. Είχαν περάσει ήδη δύο εβδομάδες από το ιστορικό πλέον δημοψήφισμα και μόλις δύο 24ωρα από τον ακόμη θρυλικότερο συμβιβασμό της κυβέρνησης Τσίπρα με τους Ευρωπαίους εταίρους. Την ώρα που γεννιόταν το τρίτο μνημόνιο για την Ελλάδα και ο λαός ακόμη δεν είχε «χωνέψει» πώς το «περήφανο όχι» είχε μετατραπεί εν μία νυκτί σε συγκαταβατικό «ναι», ένας αγαπημένος καλλιτέχνης του ελληνικού κοινού επισκεπτόταν την Αθήνα για να αναπτερώσει το φρόνημά του. Η εμφάνιση του Manu Chao, φύσει και θέσει αντισυμβατικού τραγουδοποιού, στο πλαίσιο του Rockwave Festival στη Μαλακάσα έμοιαζε με τον επιθανάτιο ρόγχο μιας επαναστατικής περιόδου με ημερομηνία λήξης. Ήταν όμως κι αυτή μία κάποια λύση, όπως θα έγραφε και ο ποιητής.

Ανάμεσα στο ιδρωμένο πλήθος που είχε κατακλύσει τον συναυλιακό χώρο, μέσα σε καπνούς, ράστα κουρέματα και αντισυμβατικές μελωδίες βρισκόταν και μια εγνωσμένης αντισυμβατικότητας Ελληνίδα εκκολαπτόμενη ντίβα: η ηθοποιός Κλέλια Ρένεση. Ήταν μια από κάθε άποψη σημαδιακή βραδιά, αφού εκεί θρυλείται πως το φλερτ της με τον Manu Chao χαλυβδώθηκε και μετασχηματίστηκε σε μια ερωτική σχέση που εξάπτει έκτοτε την περιέργεια του κοινού. Άλλωστε, ακόμη τότε δεν είχε τελειώσει καλά-καλά ο σχεδόν ινκόγκνιτο δεσμός της ηθοποιού με τον Αντώνη Κανάκη, ενώ στους επόμενους μήνες το ευτυχισμένο ζευγάρι διέκοπτε πότε-πότε την αμεριμνησιά του, προκειμένου να τροφοδοτήσει την επικαιρότητα με σπαράγματα της συμβίωσής του, από την οποία έχουν προκύψει και καλλιτεχνικοί καρποί.

 

Ο Manu και το μανούλι

Μολονότι οι τηλεοπτικές δουλειές στις οποίες έχει θητεύσει η Κλέλια Ρένεση είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, φαίνεται πως η παρουσία της και μόνο ήταν αρκετή για να την κατατάξει ευθύς αμέσως στις σταρ που γεννούν φαντασιώσεις στον ανδρικό πληθυσμό και εκκολάπτουν ειδήσεις για τα media. Η αφελής Ρίτα από το σίριαλ «Μίλα μου βρόμικα» μεταμορφώθηκε στην αδίστακτη τηλεοπτική σύντροφο του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου στην ελληνική μετασκευή του «My name is Earl» (βλ. «Με λένε Βαγγέλη») για να ενσαρκώσει κατόπιν μια χυμώδη Νοτιοαμερικάνα στη σειρά «Μοντέρνα Οικογένεια», ως άλλη Sofia Vergara.

Είτε ξανθιά, είτε μελαχρινή, η ζακυνθινής καταγωγής ηθοποιός έλαβε μάλλον ακούσια το χρίσμα της σεξοβόμβας. Όμως, η ίδια δεν φάνηκε ποτέ διατεθειμένη να χωρέσει στο κοστούμι που κάποιοι επέλεξαν να της φορέσουν. Κι αυτό ήταν κάτι που διαφαινόταν στις συνεντεύξεις της. «Δεν μπορώ να ποζάρω, να φωτογραφίζομαι κι από πάνω να λέω πως είμαι αγανακτισμένη. Είναι δυνατόν να μην είμαι αγανακτισμένη; Που η γενιά μας θα πληρώσει 20 ετών σφάλματα; Όλα εμείς; Μόνο και μόνο από τη φύση του είναι αδικία αυτό. Είμαι αγανακτισμένη 100%. Δεν νομίζω ότι υπάρχει χειρότερη εποχή να ζει κανείς στην Ελλάδα και να παράγει έργο», έλεγε σε παλαιότερη συνέντευξή της, παρότι τότε βρισκόταν στην τηλεοπτική ακμή της. Φρόντιζε, μάλιστα, να επισημάνει πως μέσα της υπήρχαν από τότε δεκάδες ανοιχτά μέτωπα. «Μπορώ να πάω να φυτέψω ένα λαχανόκηπο, να πάω να ζήσω στο νησί μου τη Ζάκυνθο, να φύγω στο εξωτερικό, να ασχοληθώ με τη διακόσμηση», έλεγε. Το ‘πε και το ‘κανε.

 

Απέχοντας από το θέαμα τα τελευταία χρόνια -προφανώς συνειδητά- η Ρένεση προτιμά τις βόλτες με τον καλό της στο Παγκράτι, τις αυθόρμητες συναυλίες δρόμου ή την ξενάγηση λαοφιλούς τραγουδοποιού στα αγαπημένα της μέρη στην Αττική, στο Καβούρι και στο Σούνιο, μακριά από τη βαβούρα, την πολλή συνάφεια και -φυσικά- τα αδικάκριτα βλέμματα. Ο 56χρονος Manu Chao μοιάζει φτιαγμένος από τα υλικά που συγκινούν τον πυρήνα της ύπαρξης της Κλέλιας. Οι δυο τους σαν σύγχρονοι πρωτόπλαστοι απολαμβάνουν τις μικρές χαρές της ζωής: τη ζεστασιά του ήλιου, την αρμύρα της θάλασσας, τον έρωτά τους.

Αυτός, αυτή και το Ti.po.ta

Δεν υπάρχουν πολλά που να γνωρίζουμε με πλήρη βεβαιότητα για τη σχέση της Κλέλιας και του ισπανικής καταγωγής Γάλλου τραγουδοποιού – άλλωστε κανείς από τους δυο τους δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια σχετικά με τον δεσμό τους. Κάποιες βόλτες στο Παγκράτι, τη γειτονιά της ηθοποιού, που αποτυπώθηκαν σε παπαράτσι στιγμιότυπα, μερικές φωτογραφίες τους στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και μια ντουζίνα σκόρπιες πληροφορίες πως μοιράζουν την κοινή ζωή τους μεταξύ Αθήνας και Παρισιού, είναι όσα έχουν κατά καιρούς δει το φως της δημοσιότητας.

Ωστόσο, οι δυο τους φροντίζουν να τροφοδοτούν τον μύλο των δημοσιευμάτων μέσω βίντεο που δημοσιεύουν αραιά και πού. Το πρώτο ήταν την περίοδο του δημοψηφίσματος του 2015, όταν ο Manu Chao έπαιρνε θέση υπέρ του «όχι» μέσω μιας σύντομης καταγραφής η οποία κινηματογραφήθηκε στη Ζάκυνθο. Το δεύτερο -και από κάθε άποψη πιο ζουμερό- ήρθε έπειτα από μια μακρά περίοδο σιωπής στις αρχές της χρονιάς που διανύουμε. Το κλιπ για το τραγούδι «Moonlight Avenue», που συνυπογράφουν ο τραγουδοποιός και η ηθοποιός, «ανέβηκε» στο επίσημο YouTube του Manu Chao στις 15 Ιανουαρίου του 2017. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από ένα εκατομμύριο χρήστες του διαδικτύου το έχουν παρακολουθήσει. Δικαίως.

Χωρίς περιττά φκιασίδια, χωρίς σενάριο και σκηνοθεσία στο εν λόγω βίντεο το ευτυχισμένο ζευγάρι φαίνεται να απολαμβάνει τις βουτιές και την ξεγνοιασιά του σε μια ειδυλλιακή παραλία. Η γυμνή αλήθεια της Ρένεση, η οποία με ένα γιουκαλίλι πάνω αλλά και μέσα στη θάλασσα συνδράμει καλλιτεχνικά τον αγαπημένο της, συγκίνησε και με το παραπάνω το κοινό. «Γίνε ο φάρος των ονείρων μου, σε παρακαλώ συγχώρεσε τις αμαρτίες μου», τραγουδούν με ανάγλυφη την ευτυχία στο πρόσωπο, αλλά και στο σώμα τους. Είναι δύο ονειροπόλοι νεο-χίπις σε έναν αβάσταχτα πεζό κόσμο, δυο ερωτευμένοι καλλιτέχνες που στροβιλίζονται υπό τους ήχους μιας παράταιρα λυρικής, για τα μέτρα του Manu Chao, μελωδίας. Στην περιγραφή του βίντεο οι δυο τους σημειώνουν πως το project Ti.po.ta είναι στην πραγματικότητα ένα τίποτα αλλά και τα πάντα. «Το Ti.po.ta είναι ένας ιός αλλά και η θεραπεία. Είναι ένα ντουέτο: ήχοι, λέξεις, εικόνες και όνειρα. Είναι η Κλέλια και ο Manu. Και οι δύο χαμένοι αλλά μαζί. Στην απόλυτη ελευθερία».

Πριν από λίγες ημέρες με νέο βίντεο, αυτή τη φορά στην επίσημη σελίδα της ηθοποιού στο Facebook, οι δυο τους φρόντισαν να επεξηγήσουν περαιτέρω τι είναι αυτό το περίφημο «Ti.po.ta», τραγουδώντας το ομώνυμο τραγούδι και πάλι με θερινή εξάρτηση σε κάποια απόμερη, ανεμοδαρμένη παραλία. Εύλογα σε πολλούς γεννήθηκε η απορία αν οι δυο τους τρολάρουν με τιμιότητα ή αν απλώς είναι τόσο ερωτευμένοι και ευτυχισμένοι που θέλουν να διατρανώσουν το κατόρθωμά τους. Σε κάθε περίπτωση, αν η Κλέλια Ρένεση δήλωνε παλιότερα πως ήταν ένα ασπρόμαυρο παιδί, φαίνεται πως ο Manu Chao ήρθε σαν technicolor στη ζωή της, καθιστώντας περιττή τη φήμη, τη δόξα, την προβολή, τις lifestyle φωτογραφήσεις. Ένα μαγιό, ένα τουρμπάνι κι ο καλός της -ή αν προτιμάτε λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ’ αγόρι της- φτάνουν. Και περισσεύουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS