CELEBRITIESSHOWBIZΛούης Πατσαλίδης: «Δεν ήταν στόχος μας να είμαστε πρώτοι»

Λούης Πατσαλίδης: «Δεν ήταν στόχος μας να είμαστε πρώτοι»

Από τον Κωνσταντίνο Χάμπαλη

Φωτογραφίες: Δημήτρης Βαττής

Styling: Γιώργος Χρυσοστόμου

«Πρώτος των πρώτων», κι ας ακούγεται τίτλος για υποψήφιο βουλευτή που μόλις πρότινος κατέκτησε την πρωτιά σε σταυρούς προτίμησης στην επαρχία του. Αντιθέτως, ο Λούης, ήταν ο κυρίαρχος καθ’ όλη τη φετινή σεζόν -σε νούμερα, αλλά και πρώτος στις καρδιές 167,461 τηλεθεατών. Και το αποδεικνύει με σούπερ καλοκαιρινή διάθεση.

Extra large επιδόσεις, λοιπόν;
Αναφέρεσαι στο size μου;

Αναφέρομαι στην επιτυχία της εκπομπής σου που στέφθηκε νικήτρια όλων των προγραμμάτων της φετινής σεζόν.
Μετά την Eurovision.

Ας είναι… Είσαι χαρούμενος γι’ αυτή την επιτυχία σου;
Πρέπει να είμαι αγνώμων αν πω ότι δεν είμαι χαρούμενος για όλο αυτό που συμβαίνει. Συνήθως, μια εκπομπή, όσο περνάει ο καιρός φθείρεται, παρουσιάζει σημάδια κούρασης, εξάντλησης. Παρόλα αυτά, εμείς, βρισκόμαστε στην 5η σεζόν μετάδοσής μας και ο αριθμός των τηλεθεατών μας τριπλασιάστηκε από την πρώτη φορά που βγήκαμε στον αέρα. Και δεν το λέμε εμείς αυτό. Δεν είναι εικασίες. Το λένε οι αριθμοί, το λέει η Nielsen μέσα από τις καθημερινές καταγραφές της.

Που αποδίδεται αυτή η διάκριση;
Στην εργατικότητα και στη μεθοδικότητα μας ως ομάδα. Δεν εφησυχάζουμε. Δεν τα παρατάμε. Δεν επαναπαυόμαστε στις δάφνες μας. Πρώτα παλεύουμε με τον εαυτό μας και ύστερα με τον ανταγωνισμό. Βιώνουμε την κάθε εκπομπή λες και είναι η τελευταία φορά που θα βγούμε στον αέρα.

Θες να πεις ότι υπάρχει μαγική συνταγή γι’ αυτό;
Συνταγές θα βρείτε μόνο στον τσελεμεντέ. Εδώ θα συναντήσετε μια μεγάλη ομάδα που έχει όρεξη για δουλειά -και για φαΐ- σπαταλάει ενέργεια, γεννάει συνεχώς ιδέες, δεν τα παρατάει.

Ακόμα κι όταν βάλλεστε από παντού; Θυμάμαι, όταν για πρώτη φορά βγήκατε στον αέρα, κατηγορηθήκατε για αντιγραφή της εκπομπής του Λάκη Λαζόπουλου.
Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Κι ευτυχώς, έχουμε απαλλαγεί νωρίς από αυτή την ρετσινιά. Ο καθένας από εμάς, που ασχολείται με τη σάτιρα, έχει τον δικό του χαρακτήρα, τρόπο σκέψης και διακωμώδησης των πραγμάτων, σε κάθε εκπομπή «ζωγραφίζει» με τον δικό του τρόπο.

Δεν υπήρξαν στιγμές όμως που σε πήρε από κάτω όλη αυτή η ίντριγκα;
Δεν με στεναχωρούσε αλλά ούτε με ενοχλούσε. Είναι λες και συγκρίνεις ένα πρωτάρη ποδοσφαιριστή με τον Μέσι. Το ίδιο έγινε και με μας, μάς σύγκριναν με τον top της εποχής ο οποίος ήταν ο Λάκης Λαζόπουλος. Τα πάντα εξαρτώνται από τον παίχτη κι όχι από το πρότυπο. Μάθαμε να δουλεύουμε κι όχι να ασχολούμαστε με ίντριγκες ή κουτσομπολιά. Κι ευτυχώς, έχουμε απαλλαγεί νωρίς από τον μανδύα σύγκρισης.

Πώς είναι να κάνεις επιτυχία εν καιρώ πανδημίας;
Όταν για πρώτη φορά, πρόσφατα, μετά από καιρό καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε γύρισμα με την παρουσία μεγαλύτερου αριθμού κόσμου στο στούντιο, απ’ ότι είχαμε το τελευταίο διάστημα, και βίωνα τον παλμό τους κι έπιανα ενέργεια από το χειροκρότημα τους, οι συνεργάτες μου μού είπαν ότι ήμουν καλύτερος από προηγούμενες εκπομπές μας. Είναι σημαντικός παράγοντας η παρουσία κοινού. Ο κωμικός τρέφεται από το χειροκρότημα και το γέλιο του κόσμου. Άλλο να τα λες μόνος μπροστά από μία κάμερα κι άλλο να βλέπεις αντιδράσεις απέναντί σου. Ελπίζω, με τη νέα τηλεοπτική περίοδο, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, να πραγματοποιήσουμε τις αλλαγές που τροχοδρομούσαμε την προηγούμενη σεζόν.

Υπήρξε πτώση των ποσοστών σας;
Ευτυχώς, δεν είχαμε κανένα αντίκτυπο.

Η πανδημία, όμως, έβαλε σε «καραντίνα» την αποδοτικότητά σας;
Πολλές φορές έτυχε να μην ήμουν στα πάνω μου. Είναι ανέφικτο 365 μέρες τον χρόνο να ζεις μια παρατεταμένη τρέλα, να χαμογελάς, να τρολάρεις και να βρίσκεται στο 100% η απόδοσή σου. Παρόλα αυτά, όμως, έμαθα να αφήνω στον προαύλιο χώρο του θεάτρου τα προβλήματά μου και να μοιράζομαι με το κοινό την πελλάρα μου.

Είναι εφικτό;
Δεν είναι εύκολο αλλά μαθαίνεις με τον καιρό. Εκπαιδεύεσαι.

Τι, να προσποιείσαι; 
Ποτέ δεν προσποιήθηκα ότι είμαι κάποιος άλλος. Έμαθα όμως όση ώρα βρίσκομαι πάνω στη σκηνή να ψυχαγωγώ τον κόσμο. Τα προσωπικά προβλήματά μου μένουν στα καμαρίνια. Επάνω στη σκηνή πρωταγωνιστεί το χιούμορ μου. Δεν υποδύομαι κάποιο ρόλο όπως είναι ο ηθοποιός. Εξάλλου, δεν είμαι ηθοποιός, εγώ είμαι ο Λούης.

Υπήρξαν στιγμές που δεν ήθελες να πας για γύρισμα;
Δεν έγινε ποτέ κάτι τέτοιο. Κι αν το νιώσω κάποια στιγμή, να ξέρεις, θα είναι η αρχή του τέλους της εκπομπή μου. Πέντε χρόνια στον Alpha πάω με την ίδια όρεξη και χαρά.

Με την ίδια όρεξη; Κάποια στιγμή δεν ένιωσες να εξαντλούνται οι μπαταρίες σου;
Γι’ αυτό είμαστε ομάδα. Ο καθένας από εμάς λειτουργεί ως ενεργειακό ποτό για τον άλλον. Ο ένας είναι η τονωτική ουσία του άλλου.

Εν τη ενώσει η ισχύς;
Αυτό θα πει ο ομάδα. Να συμπληρώνει ο ένας τον άλλο κι όταν πέφτει η ψυχολογία μας, να βρίσκουμε τρόπο να την τονώνουμε.

Πώς είναι να τερματίζεις πρώτος στην κούρσα της σεζόν;
Αισθάνεσαι περήφανος γιατί ανταμείβονται οι κόποι σου αλλά δεν άλλαξε κάτι σε μένα. Ούτε το lifestyle αλλά ούτε ο τρόπος συμπεριφοράς μου. Απλώς αισθάνομαι ευλογημένος γιατί κατάφερα εκείνο που κάποτε ξεκίνησε σαν ταλέντο να το εξελίξω και να βιοπορίζομαι από αυτό.

Υπάρχουν περιθώρια εξέλιξης;
Πάντα. Αρκεί να είσαι πρόθυμος να θες να ξεπεράσεις τον εαυτό και το ταλέντο σου.

Εσύ, ξεπέρασες τον εαυτό σου;
Βρίσκομαι σε καλό δρόμο. Αν εννοείς αν έκανα βήματα προς τα μπρος, ναι. Μπήκα σε τροχιά κι είμαι έτοιμος για προσεδάφισή.

Στον πλανήτη Άρη;
Στον «Αστερω-ειδή» Κυπριανού.

Η Αστέρω κολλάει σε όλα;
Σαν τα αναψυκτικά Cola. Αστερώcola.

Πού να βρει ηρεμία μαζί σου;
Η ηρεμία της χάθηκε από την ημέρα που με παντρεύτηκε.

Θα σας δούμε μαζί σε εκπομπή;
Ποιος ξέρει;

Οι φήμες λένε…
Ας λένε ό,τι θένε. Δεν υπάρχει απαγορευτικό κυκλοφορίας, αλλά ούτε αποστολής SMS στο 8998 για κατ’ εξαίρεση μετακίνηση.

Έχω την εντύπωση ότι αποφεύγεις την ερώτησή μου.
Αποφεύγω τις πολύ λιπαρές τροφές και τους κακούς υδατάνθρακες.

Πες μου τότε εάν θα υπάρξουν αλλαγές στη δομή της εκπομπής για τη νέα σεζόν ή θα κόψετε «θερμίδες»;
Θα προσπαθήσουμε να «προσθέσουμε» θερμίδες, εντάσσοντας μικρές-μικρές ενότητες που θα boostάρουν το πρόγραμμά για το οποίο, ο κόσμος, θα έχει λόγο να συνεχίσει να το βλέπει. Είτε σε περιεχόμενο, είτε σε πρόσωπα. Αμέσως μετά την επόμενη μέρα του φινάλε της εκπομπής μας, την Παρασκευή, θα κάνουμε τον αρχικό σχεδιασμό μας κι ακολούθως, περί τα τέλη Αυγούστου, θα αρχίσουν οι προετοιμασίες μας.

Πως αισθανθήκατε όταν κατά τη διάρκεια της σεζόν «χάσατε» δυο αγώνες από την αντίστοιχη σατιρική εκπομπή του ΑΝΤ1;
Όταν κάνεις πρωταθλητισμό, είναι λογικό να χάσεις κάποιους αγώνες. «Στο τέλος ξυρίζεις τον γαμπρό» είπε ο Σαβέβτζικ, τότε με την Ομόνοια όταν έχασε δυο παιχνίδια και στο τέλος σήκωσε την κούπα του πρωταθλήματος.

Αισθάνεστε ότι κάνετε πρωταθλητισμό;
Δεν το αισθανόμαστε, έτσι έχουν τα πράγματα. Τώρα αν αυτή η τρέλα και η αγάπη μας μετουσιώνεται σε νούμερα τηλεθέασης αυτό έχει να κάνει με τον κόσμο. Δεν ήταν στόχος μας να είμαστε πρώτοι και να γράφουμε τρελά νούμερα τηλεθέασης.

Αλλά;
Ο στόχος ήταν να περνούμε εμείς καλά και ο κόσμος μαζί μας. Αυτό κάνουμε κι αυτό θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε.

Παρόλες τις τρικλοποδιές που ίσως προσπαθούν κάποιοι να σας βάλουν;
Προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν.

Δηλαδή;
Βιώσαμε πολλές τρικλοποδιές και στοχευμένες κριτικές στην αρχή της εκπομπής. Τώρα πια η κριτική έγινε εποικοδομητική. Βελτιωνόμαστε μέρα με την ημέρα. Κανείς δεν μπορεί να φτάσει το τέλειο.

Κι εσείς, μέχρι που πιστεύεις ότι φτάσατε;
Στην κορυφή της Nielsen. Υπάρχουν οι αριθμοί, υπάρχουν τα στοιχεία, υπάρχουν οι πίνακες. Μόνο δυο φορές χάσαμε την πρωτιά -μία λόγω της πρεμιέρας του MasterChef και μια λόγο του τελικού της Eurovision.

Ισχύει όλη αυτή η κόντρα που συντηρούν κάποιοι με εσένα και τον Μιχάλη Σοφοκλέους;
Από πλευράς μας δεν υπάρχει καμία κόντρα. Απεναντίας όλοι καλοί χωράνε. Ο καθένας κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα με τον τρόπο και τα μέσα που διαθέτει.

Τότε, από πού πηγάζουν όλες αυτές οι φήμες; «Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά» λέει ο θυμόσοφος λαός μας.
Κάθε χρόνο, διάφοροι, σκέφτονται και μεταδίδουν διάφορα. Η κατάσταση λειτουργεί όπως το σπασμένο τηλέφωνο. Μοιάζει σαν αποδομημένη συνταγή του Κοντιζά. Για μαχαλεπί ξεκινάει και καταλήγει σε κρεμ μπρουλέ με πούδρα από φιστίκι, κουλί τριαντάφυλλο και σιρόπι ούζου. Μου χρέωσαν κόντρα με τη Θέκλα Πετρίδου, με την Χριστιάνα Αριστοτέλους, με τον Ανδρέα Γιόρτσιο. Η φαντασία, στην τηλεόραση, οργιάζει.

Οργιάζει για τους δυνατούς;
Όσο πιο ψηλά βρίσκεσαι, τόσο εύκολος στόχος μπορείς να γίνεις.

Φοβούνται τη δύναμη σου;
Δεν ξέρω τι φοβούνται. Από τη στιγμή που ο κόσμος επικροτεί με υψηλά νούμερα τηλεθέασης εμένα και τον Μιχάλη, δεν υπάρχει λόγος να υιοθετούν την «τακτική του αιώνιου σκότους» και του αθέμιτου ανταγωνισμού.

Υπάρχει κόντρα με τον Μιχάλη;
Καμία απολύτως. Πριν λίγο καιρό, μάλιστα, ήθελα να καλέσω στο τηλέφωνο την εμπορική διευθύντρια του Alpha, Μαρία Σοφοκλέους, και κατά λάθος κάλεσα τον Μιχάλη Σοφοκλέους.

Τι έκανες μόλις άκουσες τη φωνή του; Έκλεισες την γραμμή;
Απεναντίας, είπαμε τα δικά μας. Και μάλιστα, πήγα σε παράσταση του και τον είδα. Εγώ δεν διακρίνω καμία κόντρα. Εσείς;

Τελικά, ποιος φοράει καλύτερα τα παπούτσια για τα οποία «γεννήθηκε» η κόντρα μεταξύ σας; Έμεινε σε σένα ο χορηγός ή μετακόμισε στους δίπλα;
Εγώ τα φοράω καλύτερα. Και τα παπούτσια, και τα σανδάλια, και τις κάλτσες, και τις σαγιονάρες…

Πες κάτι για να κλείσουμε.
Κάτι.

Ένα επίλογο, ρε παιδί μου.
Δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο πέρα από ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο που μας στηρίζει αλλά και το κανάλι μας που βρίσκεται πάντα δίπλα μας. Είναι η δύναμη μας, η βενζίνη στο αμάξι μας, το εμβόλιο μας.

Πότε πέφτει η αυλαία του «The Λούης night show»;
Την Παρασκευή από το αμφιθέατρο Ιδαλίου. Προετοιμάζουμε μια live εκπομπή γεμάτη εκπλήξεις, με την Ιωάννα Μαλέσκου, τον Μιχάλη Stavento και την Ήβη Αδάμου ως γκεστ καλεσμένους. Να τονίσουμε ότι θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του Covid-19 γι’ αυτό και η χωρητικότητα στο αμφιθέατρο θα είναι μόνο στο 50%.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS