CELEBRITIESSHOWBIZMichael Schumacher: Η αργή κούρσα της ανάρρωσης

Michael Schumacher: Η αργή κούρσα της ανάρρωσης

Τέσσερα χρόνια και οκτώ μήνες, μετά το ατύχημα που «σημάδεψε» τη ζωή του, ο θρύλος της Formula 1, τρέχει -ακόμα- στην πιο δύσκολη, την πιο αργή κούρσα της ζωής του: το δρόμο της επιστροφής στον εαυτό του.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΑ ΚΑΣΤΑΝΗ

 

Η ιστορία είναι γνωστή: στις 29 Δεκεμβρίου του 2013, o Michael   , τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι ενώ έκανε σκι, με τον -14χρονο τότε- γιο του Mick στις γαλλικές Άλπεις. Αμέσως, διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, όπου οι γιατροί τον έβαλαν σε τεχνητό κώμα και υποβλήθηκε σε δύο επεμβάσεις για να σωθεί η ζωή του. Επτά μήνες αργότερα, έγινε γνωστό πως ο  θρυλικός, επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Fomula 1 βγήκε από το κώμα και διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Λωζάνης προκειμένου να συνεχίσει την αποθεραπεία του. Τον Σεπτέμβριο του 2014, ο «Schumi», μεταφέρθηκε στο σπίτι του, στην πόλη Gland, στις όχθες της λίμνης της Γενεύης. Έκτοτε, ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει γνωστά για την πορεία της υγείας του. Η οικογένειά του, αρκείται να δηλώνει πως «η κατάσταση του Michael δεν είναι ένα δημόσιο θέμα» και πως «η απόφαση να προστατευτεί η ιδιωτική του ζωή από το κοινό, γίνεται προς το συμφέρον του».

Πού και πού, ένα ράγισμα εμφανίζεται σε αυτόν τον αδιαπέραστο τοίχο της σιωπής. Πρόσφατα, το περιοδικό «Paris Match», αποκάλυψε πως ο Schumi -ο οποίος δεν μπορεί να μιλήσει ούτε να σταθεί όρθιος, χωρίς βοήθεια- κάνει αργά βήματα ανάρρωσης. Ένα επιτελείο 15 ατόμων επιμελούνται καθημερινά το πρόγραμμα αποκατάστασης του Γερμανού θρύλου, που περιλαμβάνει (εκτός από μασάζ, κινησιοθεραπείες ή ασκήσεις στην πισίνα) θεραπείες με ήχους από κινητήρες μηχανών ή/και μικρές βόλτες με ένα μικρό Volkswagen Golf, στους κήπους της βίλας του. Οτιδήποτε, θα μπορούσε να ξυπνήσει μια μνήμη, να ανασύρει ένα συναίσθημα, μια αντίδραση μέσα από την άβυσσο όπου έχει χαθεί το μυαλό του.

Μέχρι σήμερα, ο Schumacher δεν μπορεί να μιλήσει. Κάνει, ωστόσο, μικρές, αδιόρατες, κινήσεις των χεριών. Και παραμένει ευαίσθητος στην ομορφιά. «Όταν τον βάζουμε στο αναπηρικό αμαξίδιο και τον πάμε κοντά στο παράθυρο, ώστε να βλέπει το πανέμορφο θέαμα με τα βουνά και τη λίμνη της Γενεύης, κάποιες φορές δακρύζει», δηλώνει στο «Paris Match» μια ανώνυμη πηγή, από το περιβάλλον της οικογένειας.

H ομορφιά και η ξεκούραση σε οικείο περιβάλλον, είναι μέρος της θεραπείας του Schumacher. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, του γερμανικού Τύπου, τον περασμένο Ιούλιο, η σύντροφος του Γερμανού άσου, Corinna, αγόρασε (έναντι 30 εκατομμυρίων ευρώ), μια υπέροχη βίλα στη Μαγιόρκα, στη μικρή πόλη Andratx – μια περιοχή που ο Schumi επισκεπτόταν συχνά στο παρελθόν, για ήσυχες διακοπές, μακριά από το περίεργο πλήθος. Η έπαυλη Yasmin, η οποία ανήκε στον πρώην πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, Florentino Perez, εκτείνεται σε 3.000 τ.μ. Περιλαμβάνει, απέραντους κήπους, δύο πισίνες, ξενώνες και ξεχωριστούς χώρους για το προσωπικό, καθώς και ελικοδρόμιο. Και, το σημαντικότερο: είναι ένα ησυχαστήριο ποτισμένο από τη μνήμη μιας περασμένης ευτυχίας. Ο Schumacher το χρειάζεται αυτό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS