CELEBRITIESSHOWBIZΌταν η Ειρήνη Χαραλαμπίδου ήταν σταρ της TV

Όταν η Ειρήνη Χαραλαμπίδου ήταν σταρ της TV

1998, Σεπτέμβριος μήνας. Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου επέστρεφε στην τηλεόραση ύστερα από δύο χρόνια αποχής -μετά την αποχώρησή της από το «Ευχάριστο Σαββατόβραδο»- για ένα φαντασμαγορικό σόου στον ΑΝΤ1 του Λουκή Παπαφιλίππου. «Η πάλαι ποτέ αδιαμφισβήτητη ντίβα της κυπριακής τηλεόρασης, επιστρέφει δριμύτερη, επαναδιεκδικώντας αυτά που της ανήκουν… Τα σκήπτρα της τηλεθέασης», έγραφε η δημοσιογράφος Σώτια Ζένιου κάτω από την, ομολογουμένως, προχωρημένη για τα δεδομένα της εποχής φωτογράφηση που είχε κάνει για το περιοδικό Omikron.

Η ίδια η Ειρήνη Χαραλαμπίδου στη συνέντευξη που συνόδευε τη φωτογράφηση δήλωνε ότι περνούσε «την καλύτερη και πιο ανθηρή περίοδο της ζωής της», έβλεπε τις μετοχές της να βρίσκονται «πιο ψηλά από ποτέ» και τόνιζε πως επέστρεφε «για να ανοίξει το σημαντικότερο κεφάλαιο στη σταδιοδρομία της». Και το comeback δεν μπορούσε παρά να ήταν όπως ακριβώς άρμοζε σε μια «πάλαι ποτέ αδιαμφισβήτητη ντίβα της τηλεόρασης». Άλλωστε, σύμφωνα με τo δημοσίευμα, «οι καναλάρχες λίγο έλειψε να σφαχτούν στα πόδια της» -ήταν γνωστό πως είχε δεχτεί προτάσεις απ’ όλους, οι ψίθυροι έκαναν λόγο για «κόντρα» μεταξύ Παπαφιλίππου – Χατζηκωστή, ενώ η ίδια επιβεβαίωνε πως είχε έρθει πολύ κοντά σε συμφωνία με «ανταγωνιστικό» του ΑΝΤ1 κανάλι- κι αυτή «διάλεξε τον ισχυρότερο»irinicharalampidou

«Το πιο δυνατό σημείο είναι η ευθύτητά μου με τους πάντες, η οποία προκαλεί και προβλήματα πολλές φορές, λόγω του ότι οι άνθρωποι δεν αρέσκονται στο να ακούουν την πραγματικότητα» – από την ίδια συνέντευξη, του 1998, στο Omikron.

Τις φωτογραφίες είχε τραβήξει η γνωστή φωτογράφος Μαρίνα Σιακόλα, το styling είχε αναλάβει η Έρρικα Βασιλείου (ιδιοκτήτρια σήμερα του bar-restaurant The GYM και εκ των συνιδρυτών της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Αγκαλιάζω»), το μακιγιάζ είχε επιμεληθεί η κορυφαία make up artist Yvonne Kolessides, τα μαλλιά ο ταλαντούχος Χρυσόστομος, ενώ ο σχεδιαστής κοσμημάτων Κώστας Κυριάκου ήταν ο δημιουργός των προσωρινών τατουάζ στα χέρια της παρουσιάστριας που τόσο πολύ συζητήθηκαν. Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου ήταν άλλωστε πάντοτε τολμηρή, δεν δίσταζε να ακολουθήσει οποιοδήποτε concept της πρότειναν τα περιοδικά, και ασφαλώς δεν είχε κανένα πρόβλημα να εμφανιστεί με τατουάζ στα χέρια, προκειμένου να προκαλέσει και να αποσπάσει την προσοχή. Παλαιότερα δε είχε κάνει πολύ πιο τολμηρές φωτογραφήσεις, όπως εκείνη για λογαριασμό του περιοδικού «Σελίδες», το 1992, όπου φωτογραφήθηκε μαζί με ένα φίδι ενώ σε μια άλλη, επίσης για το ίδιο περιοδικό, πηδούσε πάνω από φλόγες που είχε ανάψει η ομάδα παραγωγής του περιοδικού.

charalampidou

Φωτογραφημένη για το περιοδικό «Σελίδες» το 1992. «Ήταν ένας τρόπος να δείξω στις οχιές και στα φίδια πώς τους αντιμετωπίζω», εξηγούσε στον Σταύρο Χριστοδούλου που της έκανε τη συνέντευξη, επισημαίνοντάς του πως περιτριγυρίζεται από πολλά φίδια, τα οποία όμως, «πατώ στο λαιμό, προτού προλάβουν να δαγκώσουν».

Ήταν μια εποχή που στο λεξιλόγιο (αλλά και στο μυαλό) της Ειρήνης Χαραλαμπίδου δεν υπήρξε η λέξη πολιτική, άλλωστε στη συνέντευξή της άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταπηδούσε κάποια στιγμή στο ελληνικό τηλεοπτικό χρηματιστήριο. Τόνιζε -βεβαίως- πως έπληττε χωρίς ανταγωνισμό, ένιωθε μόνη στην τηλεοπτική κορυφή κι αυτό της ήταν βαρετό. Λέτε, γι’ αυτό να την κέρδισε τελικά το ρινγκ της πολιτικής;

charalampdiou2

Το 1996, μαζί με τον άντρα της ζωής της, Άντρο Παπαπαύλου, σε φωτοθεματικό του περιοδικού Omikron, με αντικείμενο τα ταξίδια.

charalampidou3

«Η πρόκληση είναι μέρος του παιχνιδιού. Πιστεύω ότι το κάνει πιο πιπεράτο, πιο ενδιαφέρον. Μου αρέσει να προκαλώ αισθήματα και αντιδράσεις», έλεγε στη συνέντευξη της στο Omikron, το 1998. Ενώ σε άλλο σημείο, τόνιζε: «Όσοι άνθρωποι βρίσκονται στο χώρο της δημοσιότητας, είτε πολιτικοί είναι, είτε καλλιτέχνες, οφείλουν να είναι καλοί στο μάρκετινγκ, να πουλούν σωστά τον εαυτό τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS