CELEBRITIESSHOWBIZTα 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το reboot της Αριστοτέλους

Tα 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το reboot της Αριστοτέλους

 

ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ALPHA Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ, ΤΗΝ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ, ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΗΣ.

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΟ ΝΟΜΙΚΟ

 

1. Γιατί “Με αγάπη Χριστιάνα”;

Ο Alpha ήθελε σκέτο “Χριστιάνα” όμως ο προγραμματισμός της εκπομπής αμέσως μετά την “Ελένη”, όπως καταλαβαίνετε θα έκανε την απογευματινή ζώνη να μοιάζει με απουσιολόγιο. Ο τίτλος της νέας εκπομπής βγήκε μετά από brainstorming που είχε η Χριστιάνα με έναν φίλο της. «Στην αρχή μου φάνηκε λίγο εγωκεντρικό να βάλω το όνομά μου στον τίτλο, όμως με το “Με αγάπη” μπροστά σκέφτηκα ότι ταιριάζει απόλυτα σ’ αυτό που νιώθω και θέλουμε ως ομάδα να προσφέρουμε στον τηλεθεατή. Γιατί κάθε εκπομπή θα είναι ένα προσωπικό δώρο στο κοινό και όταν προσφέρεις κάτι, στην κάρτα υπογράφεις με “Με αγάπη”. Μετά από αυτό δεν ήθελα κανέναν άλλον τίτλο».

 

2. Όπως θα προφήτευε κι ο Παΐσιος «θα είναι σαν το “Για Σένα” και δεν θα είναι»

Ας μη γελιόμαστε, στην τηλεόραση όχι μόνο δεν υπάρχει παρθενογένεση αλλά και οι υπάρχουσες συνταγές ακολουθούνται με ευλάβεια που ταιριάζει στο χριστεπώνυμο πλήρωμα. Το “Με αγάπη Χριστιάνα” δεν θα απομακρυνθεί από το concept της ανάλαφρης, απογευματινής εκπομπής (το προστάζουν άλλωστε η ώρα και το κοινό της) όμως -όπως τονίζουν οι συντελεστές της- δεν θα θυμίζει σε τίποτα την εκπομπή του Mega. “Το μόνο σίγουρο είναι πως ο κόσμος δεν θα δει μια διαφορετική Χριστιάνα γιατί δεν υπάρχω σε δεύτερη εκδοχή” μας είπε η ίδια, εμφανώς ανανεωμένη και ελαφρώς αγχωμένη από το τρέξιμο για το στήσιμο της νέας εκπομπής. “Θα δείτε μια ανανεωμένη ομάδα, μερικές νέες ιδέες, κάποιες αγαπημένες που θα εξελιχθούν, μέχρι και την τελευταία στιγμή μελετάμε και δοκιμάζουμε ιδέες, concept και ενότητες” προσθέτει. Αν και η οριστική δομή δεν έχει ακόμα κλειδώσει (θα υπάρξουν αλλαγές ακόμα και τα τελευταία 24ωρα πριν το απόγευμα της 29ης Αυγούστου), θα ήταν ασφαλές να αναφέρουμε ότι σίγουρα θα υπάρχει μαγειρική, συζητήσεις με το πάνελ, παιχνίδια, επώνυμοι καλεσμένοι και ζωντανές συνδέσεις με οτιδήποτε αξίζει να μεταδοθεί live.

 

3. Καμία ανησυχία για το ότι η “Χριστιάνα” ακολουθεί την “Ελένη”

Με τη “Μενεγάκη της Κύπρου” να συγκατοικεί πλέον με την… original κάτω από την ίδια τηλεοπτική στέγη, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να προδικάσουν συγκρίσεις, κόντρες και ανησυχίες, ειδικά από τη στιγμή που (όπως όλα δείχνουν) η πρώτη θ’ ακολουθεί τη δεύτερη. Τίποτα απ’ όλα αυτά όμως δεν δείχνουν ν’ αγγίζουν τη δικιά μας: “Δεν καταλαβαίνω γιατί όλη αυτή η συζήτηση, δεν είναι η πρώτη φορά που η εκπομπή μας ακολουθεί εκείνη της Ελένης. Συνέβη κι όταν η Μενεγάκη μεταδίδονταν από το Σίγμα, απλά δεν ήμασταν στο ίδιο κανάλι. Έχουμε βρεθεί και απέναντι, δεν έχει επηρεάσει ποτέ η ώρα της Ελένης την πορεία της δικής μας εκπομπής. Άσε που μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικά concept σχολιάζει.

 

4. Η απόφαση της Χριστιάνας να μετακινηθεί στον Alpha είναι από τις πιο σίγουρες που έχει πάρει στη ζωή της

(συμπεριλαμβανομένου και του “ναι” στην πρόταση γάμου του Γιώργου Εφραίμ!). Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες περιπτώσεις όπου κάποιος αφήνει τα σίγουρα για να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις, οι “δεύτερες σκέψεις” έχουν την τάση να εισχωρούν σαν σκουλήκι στο πίσω μέρος του μυαλού: “Έκανα καλά;”, “κι αν αποτύχω;”, “προλαβαίνω να γυρίσω πίσω;”. Συνέβη το ίδιο και με τη “βασίλισσα της απογευματινής ζώνης” που άφησε την άνεση του δικού της Σιδερένιου Θρόνου στο Mega για να εξερευνήσει παρθένο έδαφος στον νεοσύστατο Alpha; “Πήρα την απόφαση με όλη μου την καρδιά και να τώρα εδώ, σχεδόν δύο μήνες μετά μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι δεν το μετάνιωσα ούτε για μια στιγμή” απαντά με στόμφο όταν τη ρωτάω σχετικά. “Δεν έκανα δεύτερες σκέψεις, άλλωστε η απόφασή μου να φύγω από το Mega, να κάνω μια αλλαγή στη ζωή και την καριέρα μου, είχε παρθεί πολύ πριν έρθει η πρόταση από τον Alpha. Δεν είχα κάποιο παράπονο, ένιωσα απλά ότι ήρθε ο καιρός να κάνω μια αλλαγή”.

christianatvmania

5. Awkward! Πώς είναι να ανταγωνίζεσαι όχι μόνο το παλιό σου κανάλι αλλά και τους πρώην συνεργάτες σου;

Ένας από τους χρυσούς κανόνες της τηλεόρασης είναι το “ποτέ μη λες ποτέ” – ποτέ δεν ξέρεις με ποιον θα συνεργαστείς, από πού θα φύγεις και πού (και πότε) θα επιστρέψεις. Η Χριστιάνα πέρασε επτά -υπέροχα σύμφωνα με την ίδια- χρόνια στο Mega και το κανάλι του Αρχάγγελου πάντα θα έχει μία ειδική θέση στην καρδιά της. “Στο κανάλι γνώριζαν ήδη από τα μέσα της σεζόν ότι ένιωθα την επιθυμία να αποχωρήσω. Δεν τους έκρυψα καμία συζήτηση με άλλα κανάλια, ούτε με το Σίγμα ούτε με τον Alpha, γνώριζαν πρώτοι την κάθε μου κίνηση. Γι’ αυτό και αισθάνομαι καλά γι’ αυτό” τονίζει η ίδια. Πώς όμως νιώθει που από τις 29 Αυγούστου όχι μόνο θα ανταγωνίζεται ευθέως το κανάλι που την ανέδειξε και φιλοξένησε όλα αυτά τα χρόνια αλλά και το μισό πάνελ της; “Δεν νιώθω ότι ανταγωνίζομαι κανέναν άλλον πέρα από τον ίδιο μου τον εαυτό” αντιπαρέρχεται. “Και φέτος θα δουλέψουμε με γνώμονα το τι μπορούμε να κάνουμε εμείς ως ομάδα κι όχι τι θα κάνουν οι απέναντι. Είναι η φιλοσοφία που έχω από το ξεκίνημα ακόμα και δεν σκοπεύω να την αλλάξω τώρα”. Όσο για τους τελευταίους που δεν την ακολούθησαν στον Alpha και έμειναν να στελεχώσουν το πάνελ του “Όλα για σένα”, μόνο καλά λόγια έχει να πει, υπήρξαν άλλωστε και στενοί φίλοι: “Δεν με πείραξε που δεν με ακολούθησαν, έκανα πρόταση σε όλη την ομάδα, όμως ήταν λογικό ο καθένας να πάρει την απόφαση που πίστευε ότι ήταν καλύτερη για τον ίδιο. Απολύτως κατανοητό και σεβαστό”.

6. Συνεργάτες και φίλοι; Χμμμ…

Η Χριστιάνα διατηρούσε μια ιδιαίτερη σχέση με τους συνεργάτες της στο “Για Σένα”, περνούσαν μαζί χρόνο και εκτός τηλεοπτικού πλατό – δεν ήταν λίγες οι φωτογραφίες που πόσταραν στα social media από κοινές εξόδους ή βραδιές στο σπίτι της παρουσιάστριας. Η απόφασή της να μετακινηθεί στον Alpha δοκίμασε αυτή τη φιλία, όταν δύο από τους στενότερους συνεργάτες της αρνήθηκαν να την ακολουθήσουν. Ακούστηκαν και γράφτηκαν διάφορα για τις σχέσεις της με την Κρις Αντωνίου και τον Τάσο Ευαγγέλου, όμως η ίδια δεν θέλει να επεκταθεί. Αν θα ακολουθήσει την ίδια τακτική με το νέο της πάνελ; “Δεν θεωρώ λάθος τακτική να διαχωρίζεις τη φιλία από τη δουλειά- είναι κάτι που ίσως κι εγώ έπρεπε να είχα κάνει νωρίτερα σε κάποιες περιπτώσεις. Σήμερα που μιλάμε νιώθω πολύ πιο ώριμη σ’ αυτό το θέμα απ’ ό,τι τέσσερις μήνες πριν. Η μετεγγραφή μου, εκτός από μια τεράστια αλλαγή στη ζωή και την καριέρα μου, προκάλεσε κι ένα μεγάλο προσωπικό ξεκαθάρισμα – και μιλάω γενικά. Αν ήξερα ότι θα μου προκαλούσε αυτού του είδους το ξεκαθάρισμα πίστεψέ με θα την έκανα πολύ νωρίτερα. Βλέπεις πολύ πιο ξεκάθαρα μετά από μια τέτοια κίνηση. Άκουσα λόγια και είδα συμπεριφορές που δεν περίμενα από ανθρώπους που υποτίθεται ήταν κοντά μου. Όμως είδα και πολλή αγάπη και συμπαράσταση από εκείνους που ήταν και παραμένουν δίπλα μου”.

7. Παλιοί και νέοι συνεργάτες μπροστά και πίσω από την κάμερα

Βαρβάρα Ζαχαρίου και Χάρης Παπαθεοχάρους ως “παλιοί” επωμίζονται και την ευθύνη της καθοδήγησης των δύο νέων μελών: της Κάλιας Ελευθερίου και ενός ακόμα που αναμένεται να κλείσει εντός των ημερών. Χρέη αρχισυντάκτριας θα εκτελεί η Άντρη Αθανασίου, στενή συνεργάτιδα της Χριστιάνας από το ξεκίνημα του “Για Σένα”, ενώ την παραγωγή θα αναλάβει και πάλι ο αδελφός της παρουσιάστριας Ανδρέας. Γιώργος Ερωτοκρίτου και Περικλής Ρουσουνίδης, που επιστρέφουν στο πόστο τους ως σεφ της εκπομπής, ενώ προστίθεται και η Μαριέλλα Χρήστου που φημίζεται για τα υπέροχα γλυκά της, συν μία μαγείρισσα της διπλανής πόρτας (που ακόμα αναζητείται) για να ετοιμάζει παραδοσιακές, σπιθκιάσιμες, συνταγές.

8. Και ναι, υπάρχουν κι εδώ “κόκκινες γραμμές”

Κι αυτές δεν είναι άλλες από εκείνες που ίσχυαν μέχρι τώρα, τουλάχιστον σε εκπομπές που είχε τον απόλυτο έλεγχο η Αριστοτέλους, και κατέστησε σαφείς σε παλιούς και νέους συνεργάτες: ΔΕΝ κλέβουμε καλεσμένους από άλλες εκπομπές, ΔΕΝ αντιγράφουμε, ΔΕΝ ξεκατινιαζόμαστε και ΔΕΝ κιτρινίζουμε. “Όποιος θέλει να τα χώσει σε άλλους δημόσια ή να προκαλέσει στον αέρα για οποιονδήποτε λόγο, καλό είναι να πάει σε άλλη εκπομπή. Εμείς είμαστε εδώ για να μεταδώσουμε κέφι, χαρά, αγάπη και θετική ενέργεια – όχι αρνητισμό, κακεντρέχεια ή μιζέρια” τονίζει χαρακτηριστικά.

9. Είναι απόλυτα συνειδητοποιημένη για το πού πάει και τι (μπορεί να) την περιμένει

Το να αφήνεις τη σιγουριά μιας βάσης της τάξεως του 20% και να πηγαίνεις σε ένα νεοσύστατο κανάλι του 7%, που τώρα προσπαθεί να ορθοποδήσει (αν και τον τελευταίο μήνα έχει περάσει στην 4η θέση και στο γενικό σύνολο μπροστά από το Σίγμα), δεν είναι κι ό,τι ευκολότερο. Μια έμπειρη παρουσιάστρια όμως όπως η Χριστιάνα γνωρίζει πολύ καλά πως δεν είναι συνετό ούτε στα σύννεφα να περπατάς, ούτε να κυνηγάς χίμαιρες ή ανεμόμυλους. “Δεν ονειροπολώ, ούτε φαντασιώνομαι” σχολιάζει η ίδια “ξέρω τους στόχους, τις δυνατότητες και τα δεδομένα μας. Ο Alpha Κύπρου μετράει μόνο μερικούς μήνες ζωής και ήδη έχει καταφέρει πολλά – τελευταία μάλιστα χτυπάει διψήφια νούμερα. Όμως πιστεύω πολύ στο νέο πρόγραμμα του σταθμού, οι σειρές που ετοιμάζονται είναι εκπληκτικές, τόσο οι κυπριακές όσο και οι συμπαραγωγές με την Ελλάδα. Πιστεύωότι θα κάνει τη διαφορά και θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του Κύπριου τηλεθεατή”. Γνωρίζει επίσης ότι δουλειά της είναι να φέρει κόσμο στο κανάλι, η μετεγγραφή της (όπως και οι υπόλοιπες “αστεράτες” όπως του ΛώρηΛοϊζίδη και του Λούη Πατσαλίδη) λειτούργησε άλλωστε ως κράχτης κι αυτό, όσο cool και να το παίξεις, δημιουργεί ένα επιπρόσθετο άγχος. “Σίγουρα ως επαγγελματίας έχω ως στόχο να γίνομαι κάθε χρόνο και καλύτερη. Ποιος ο λόγος να με εργοδοτεί για εφτά χρόνια το Mega και τώρα ο Alpha εάν δεν θέσω υψηλούς στόχους και δεν προσπαθήσω με όσες δυνάμεις διαθέτω να βοηθήσω το κανάλι; Είμαστε γεμάτοι όρεξη και κέφι για να δώσουμε όσα περισσότερα μπορούμε. Πάντα το κάναμε και πάντα θα το κάνουμε”.

10. Πού; Πότε;

Η εκπομπή “Με αγάπη Χριστιάνα” κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 29 Αυγούστου και ώρα 4:00 μ.μ. στον Alpha και θα μεταδίδεται καθημερινά την ίδια ώρα μέχρι τις 6:00 μ.μ.

christianatvmania2

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS