ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΈλλη Κοκκίνου: Οι δύσκολες στιγμές που προσπαθεί να αφήσει πίσω της

Έλλη Κοκκίνου: Οι δύσκολες στιγμές που προσπαθεί να αφήσει πίσω της

Η παρουσία της στο «Your face sounds familiar» φανερώνει μια γυναίκα πλήρη και συνειδητοποιημένη. Η ζωή δεν υπήρξε πάντα γενναιόδωρη μαζί της, παρόλο που εκείνη έβρισκε τρόπο να αντιστρέφει το παιχνίδι υπέρ της.

Από τον Άρη Καβατζίκη

Μένοντας στη λάμψη που εκπέμπει τόσο τηλεοπτικά όσο και πάνω στη σκηνή ή στα video clip, μπορεί κανείς να σκεφτεί πως η Έλλη Κοκκίνου διανύει την ευτυχέστερη φάση της ζωής της. Η λάμψη της, ωστόσο, χωρίς να είναι προσποιητή, αποτελεί ταυτόχρονα και τη στολή «παραλλαγής» μια πραγματικής πολεμίστριας. Κανένας σκόπελος δε στάθηκε απροσπέλαστος για εκείνη, που στα 46 της χρόνια είναι τραγουδίστρια (σε λίγες μέρες μάλιστα κυκλοφορεί το νέο της άλμπουμ από την Cobalt Music), ιδιοκτήτρια παιδικού σταθμού, μητέρα του 9χρονου Αλέξανδρου, σέξι γυναίκα και ερωτευμένη σύντροφος. Όλοι της οι ρόλοι παραμένουν ενεργοί, καθώς απέναντί μας βρίσκεται μια γυναίκα που διαθέτει τόλμη και χιούμορ. Αν και «κλεμμένο», ας δούμε τη ζωή με τα μάτια της Έλλης.

Επιτροπή στο «YFSF», λοιπόν. Οι πρώτες εντυπώσεις;
Δέσαμε με την πρώτη. Με τον Νίκο Μουτσινά και τον Φώτη Σεργουλόπουλο γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και το χιούμορ μας είναι κοινό. Αλλά και με τον κύριο Φασουλή, που θέλει να τον λέω Σταμάτη και μου κάνει παρατήρηση για τον πληθυντικό, τώρα που ξαναβρεθήκαμε, αναθερμάναμε την παλιά μας γνωριμία. Είναι ευχάριστος, ανοιχτός, με ευφυέστατο χιούμορ. Περνάω πολύ όμορφα, νιώθω ότι πηγαίνω σε πενθήμερη εκδρομή. Είναι σαν ψυχοθεραπεία για μένα.

Ποιος σου έκανε την πρόταση;
Η πρόταση μου έγινε και πέρυσι, αλλά είχα βεβαρημένο πρόγραμμα. Φέτος έγινε μια επαναπροσέγγιση και το πρώτο ραντεβού ήταν με τον Τζώνη Καλημέρη και την Άννα Αρβανίτη, που έχει τη διεύθυνση παραγωγής.

Συμφωνήσαμε και ξεκινήσαμε.
Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε στη συγκεκριμένη εκπομπή τραγουδιστή.
Ναι, αυτό μου είπαν και πέρυσι, παρόλο που ένα μεγάλο κομμάτι του σόου βασίζεται στο τραγούδι. Φέτος τα καταφέραμε.

Το όνομά σου ακούστηκε έντονα για τις επιτροπές δύο talent shows. Έφτασες, πράγματι, πολύ κοντά;
Ναι. Για το «The Voice» είχαμε φτάσει κοντά, αλλά κάποια πρακτικά θέματα το ανέτρεψαν κι έπειτα έκανα ραντεβού για το «X-Factor». Εκεί περιμέναμε μια τελική απάντηση, η οποία αργούσε να έρθει, κι επειδή είχα προγραμματισμένα πράγματα – όπως μια συναυλία στο Σικάγο– δεν τα καταφέραμε. Προέκυψε η πρόταση από τον ΑΝΤ1 στο μεταξύ, και ενημέρωσα την Άλκηστι Μαραγκουδάκη, η οποία με κατάλαβε απόλυτα.

Πότε θα εμφανιστείς στο Σικάγο;
Το ερχόμενο Σάββατο και είναι για καλό σκοπό. Είναι μεγάλη τιμή, καθώς θα τραγουδήσω σε εκδήλωση για τη συγκέντρωση χρημάτων για την ίδρυση του Ελληνικού Μουσείου. Γι’ αυτό και την επόμενη Κυριακή δε θα είμαι στο «YFSF».

Είσαι πιο άνετη στο «YFSF», καθώς δεν εξαρτάται η καριέρα των ανθρώπων από τη βαθμολογία σου;
Φυσικά. Είμαι πιο άνετη και χαλαρή, αλλά και πάλι νιώθω αμηχανία με τις χαμηλές βαθμολογίες. Ωστόσο, έτσι είναι οι κανόνες του παιχνιδιού. Εννοώ πως όταν κάποιος παίρνει 3, δε σημαίνει ότι άξιζε για 3 η performance του.

Ρωτάτε τα νούμερα τηλεθέασης την επόμενη μέρα; Αγχώθηκες που η εκπομπή προβάλλεται απέναντι από το «Survivor»;
Όλοι ζητάμε να μας στείλουν τα νούμερα. Θέλουμε να ξέρουμε τι γίνεται. Το «Survivor» είναι το φαινόμενο της εποχής και δεν το κερδίζει τίποτε. Ο μοναδικός παράγοντας που μπορεί να κερδίσει το «Survivor» είναι το ίδιο το «Survivor».

Τι εννοείς;
Επειδή προβάλλεται σχεδόν κάθε μέρα και τα επεισόδια διαρκούν πολλές ώρες, μπορεί κάποια στιγμή να κουράσει. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει εκπομπή που μπορεί να το κερδίσει αυτήν τη στιγμή. Αυτό δε σημαίνει ότι θα ρίξεις μαύρη κουρτίνα και θα μείνεις με σταυρωμένα χέρια, επειδή απέναντί σου έχεις το «θηρίο». Θα το παλέψεις για να έχεις αξιοπρεπή νούμερα απέναντί του.

Προβληματίστηκες που ολόκληρη η Ελλάδα ταυτίστηκε μ’ ένα προϊόν;
Όχι, αυτό συμβαίνει συχνά. Και με τραγουδιστές-λαϊκά είδωλα έχει ταυτιστεί ο κόσμος. Θυμήσου, επίσης, εκπομπές όπως το «Fame Story» και το «Big Brother», όταν το κοινό φανατιζόταν.

Στο χιούμορ είσαι δεκτική;
Πολύ. Στις παρέες μου και στο σπίτι έχω όρεξη για χιούμορ. Δεν είμαι στημένη. Εάν κάποιος με βλέπει να τραγουδάω ή να δίνω μια συνέντευξη, δεν μπορεί να το αντιληφθεί.

Είσαι σε πολύ καλή στιγμή σε ό,τι αφορά και την εμφάνισή σου. Δε νιώθεις καταπίεση στα 46 σου από τις θυσίες που κάνεις για να διατηρείς αυτήν τη σιλουέτα; Ή τα κάνεις όλα με χαρά;
Δεν πηγαίνω πάντα με χαρά στο γυμναστήριο. Όταν έχω προπόνηση το πρωί, δεν είναι το καλύτερό μου, παρόλο που με γεμίζει ενέργεια. Η άσκηση και η διατροφή παίζουν σημαντικό ρόλο στο να παραμείνει υγιής ένας άνθρωπος. Είμαι αυτής της φιλοσοφίας. Έκανα πρωταθλητισμό, είμαι στρατιώτης όταν πρέπει. Για να έχω ωραίο σώμα και υγιή οργανισμό, πρέπει να τρέφομαι σωστά και να γυμνάζομαι. Διαφορετικά δε γίνεται. Για να πω την πλήρη αλήθεια, τον τελευταίο καιρό δε νιώθω στα καλύτερά μου, είμαι ελαφρώς ντεφορμέ, καθώς πριν από έξι εβδομάδες έκανα μια αρκετά μεγάλη γυναικολογική επέμβαση με καισαρική τομή και πήρα πολλά φάρμακα.

Ήταν κάτι σοβαρό;
Ευτυχώς όχι, αλλά έπρεπε να αφαιρεθεί οπωσδήποτε, καθώς ήταν ένα μεγάλο ινομύωμα. Γι’ αυτό και στις συζητήσεις μου με τα talent shows έπρεπε να έχω συγκεκριμένες ημερομηνίες. Ήταν κάτι που γνώριζα, αλλά δε γινόταν να κάνω την επέμβαση το χειμώνα με τις εμφανίσεις μου. Έπρεπε να κάνω παύση δύο μηνών, δεδομένου ότι υπάρχει οίδημα γύρω από την τομή. Και ακόμη δεν ξέρω πότε θα μπορέσω να κολυμπήσω. Αλλά, θα επανέλθω.

Είσαι πάντα τυπική στη διατροφή και τη γυμναστική;
Είναι τρόπος ζωής. Θέλω να μεγαλώσω καλά. Να είμαι γερή και υγιής. Δεν ξενυχτάω άσκοπα, το θεωρώ χάσιμο χρόνου. Δεν πίνω, δεν καπνίζω, γυμνάζομαι και τρέφομαι σωστά. Κάνω ό,τι μπορώ.

Ατασθαλίες κάνεις;
Βέβαια. Υπάρχουν περίοδοι όπως το καλοκαίρι, που χαλαρώνω. Αλλά όχι με την έννοια ότι επί μία εβδομάδα τρώω ακατάπαυστα. Φοβάμαι πολύ μην ξαναπάρω κιλά.

Καταπιέζεσαι;
Υπάρχουν στιγμές που καταπιέζομαι. Αλλά τα ζυγίζω. Είναι θέμα επιλογής.

Μήπως αυτή η επαγρύπνηση έχει να κάνει με το ότι πέρασες μια περίοδο με παραπάνω κιλά και δε θέλεις να το ξαναζήσεις;
Βέβαια. Ήμουν πάντα αδύνατη με ένα διάλειμμα κάποιων ετών, που τα κιλά οφείλονταν στο θυρεοειδή. Ακόμη παίρνω το χάπι μου κάθε μέρα. Δεν τολμώ να με φανταστώ με παραποιημένο σώμα, γιατί δεν ήμουν εγώ εκείνη η γυναίκα και αισθανόμουν πολύ άσχημα. Το έζησα, δε, όλο αυτό ούσα τραγουδίστρια και έχασα πολλές δουλειές.

Ένα είδος bullying δηλαδή;
Κατά κάποιον τρόπο ναι. Ήμουν δακτυλοδεικτούμενη και μου έλεγαν ότι δεν μπορούσαν να μου δώσουν τη δουλειά λόγω των κιλών. Ήταν πολύ βαρύ, αλλά το έχω ζήσει, και όχι μόνο μία φορά. Πήγαινα στις φωτογραφίσεις, δεν έβρισκα ρούχα και έβλεπα τους στιλίστες και τους φωτογράφους να ξεφυσούν. Με το δίκιο τους. Δεν μπορούσαν να κάνουν θαύματα. Δεν κακολογώ κανέναν για εκείνη την περίοδο, αλλά είχα άγχος και απογοήτευση, καθώς ήμουν ανέκαθεν ένα αδύνατο κορίτσι που έκανε και αθλητισμό. Γι’ αυτό δε θέλω να αφήνομαι.

Ψυχολογικά πώς επανήλθες τότε;
Ανέβηκα ψυχολογικά όταν είδα το σώμα μου να επανέρχεται.

Βοήθεια από ψυχολόγο ζήτησες;
Όχι, το πάλεψα μόνη μου. Επάνω στο διάδρομο έχω κάνει τις καλύτερες ψυχαναλύσεις. Δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου, γιατί έριχνα σε μένα ευθύνες που δεν έπρεπε. Νιώθω ότι έχω ωριμάσει πολύ τα τελευταία χρόνια. Μου λένε όλοι ότι έχω αλλάξει, αλλά ουσιαστικά είμαι συνειδητοποιημένη. Αισθάνομαι ότι πατάω γερά στα πόδια μου. Νιώθω ότι αντέχω και η ζωή μου έχει δώσει πολλά μαθήματα. Αν δεν περάσεις πολύ δύσκολα, δεν ωριμάζεις. Αν είναι όλα εύκολα, δε συνειδητοποιείς τις δυνάμεις που έχεις ως άνθρωπος.

Πόσων ετών ήσουν όταν έφυγε από τη ζωή ο πατέρας σου;
Ο πατέρας μου έφυγε από καρκίνο στα 69 του, το 1998. Ήμουν 28 ετών. Οι γονείς μου είχαν χωρίσει όταν ήμουν 7 ετών.

Ταλαιπωρήθηκε;
Όχι. Έφυγε μέσα σ’ ένα μήνα από τη στιγμή που το μάθαμε και δεν πρόλαβε, ευτυχώς, να πονέσει. Έπεσε σε κώμα, με ειδοποίησε ο αδελφός μου και όταν τον επισκέφτηκα στο σπίτι, του έβαλα τζαζ μουσική που αγαπούσε, του πήγα ζουμπούλια που του άρεσαν και δε θα ξεχάσω ποτέ ότι, ενώ ήταν σε κώμα, άρχισε να βουρκώνει. Αυτό σημαίνει ότι άκουγε τη μουσική. Του είχα βάλει Φρανκ Σινάτρα, που του άρεσε πολύ. Την επόμενη μέρα έφυγε.

Τι σε βασάνισε περισσότερο; Η απώλεια του πατέρα σου, το διαζύγιό σου ή η περιπέτεια της υγείας σου, που σου στοίχισε και στη δουλειά σου;
Το θάνατο των γονιών μας τον περιμένουμε. Είναι η φυσική κατάληξη. Με είχε πονέσει πάρα πολύ, γιατί είχα και προσωπικά προβλήματα τότε και ήταν ο βράχος που με έφτασε ακόμη πιο κάτω. Δεν πήρα κανένα μάθημα από το θάνατο του πατέρα μου. Ο πόνος ενός θανάτου δε φεύγει ποτέ, απλά ο χρόνος καλύπτει την πληγή. Το διαζύγιο μου έδωσε μαθήματα και απίστευτη αυτογνωσία για το τι μπορώ να καταφέρω μόνη μου, καθώς ο Παναγιώτης (σ.σ. Βασιλειάδης) χειριζόταν και τα επαγγελματικά μου. Άρα, έπρεπε να τα αναλάβω εγώ. Όσο για τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν για να επανέλθω στα κιλά μου, με έκαναν πιο πεισματάρα. Ξεπέρασα τα όριά μου. Ακριβώς επειδή δεν έχω περάσει εύκολα, λέω ότι μπορώ να αντέξω πολλά, πλην ακραίων γεγονότων.

Νιώθεις υπερήφανη για σένα;
Βέβαια. Ο κόσμος μπορεί να σκέφτεται, «Τι μπορεί να έχει περάσει η Κοκκίνου;». Είχα, λοιπόν, πάρα πολλές δύσκολες στιγμές, για τις οποίες δε θα μιλήσω ποτέ. Οι άνθρωποι, και στον πάτο να βρεθούν, πρέπει να ξέρουν ότι μπορούν να σηκωθούν. Μπορούμε να αναγεννηθούμε από τις στάχτες μας.

Τι λείπει από τη ζωή σου;
Η αίσθηση της ασφάλειας για το μέλλον. Νομίζω ότι σε όλους τους Έλληνες λείπει. Υπερβαίνω εαυτόν μερικές φορές, αλλά δε μου επιτρέπω να γκρινιάζω. Βλέπω τη μητέρα μου, που είναι 72 ετών, να ξυπνάει στις 7, να πηγαίνει στον παιδικό σταθμό μέχρι τις 4 το απόγευμα, έπειτα να μαγειρεύει… Δεν έχω δικαίωμα να πω κουράστηκα. Η μητέρα μου είναι η ηρωίδα μου. Διαφωνούμε σε πολλά, αλλά της βγάζω το καπέλο.

Μετάνιωσες που δεν προχώρησες ή δεν το πίεσες χρονικά για ένα δεύτερο παιδί;
Είχα την ευκαιρία. Έχω υπάρξει πολύ ρομαντική, αλλά με το ρομαντισμό δεν πήγα μπροστά. Εδώ και πολλά χρόνια έχω καταλήξει ότι πρέπει να είμαι ρεαλίστρια. Δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο το τώρα, αλλά και παραπέρα. Ενώ, λοιπόν, θα μπορούσα –και δεν εννοώ ότι έμεινα έγκυος–, το θεώρησα ανώριμο για πολλούς λόγους. Μπορεί να αποδειχτεί σωστό ή λάθος. Κανείς δεν μπορεί να το κρίνει τώρα. Εάν όμως ήθελα, θα μπορούσα.

Υπήρξες, δηλαδή, ρομαντική και σιγά-σιγά άρχισε να εκλείπει ο ρομαντισμός;
Έχοντας περάσει πολύ άγρια πράγματα, δε μου επιτρέπω να είμαι ρομαντική.

Δεν είναι άδικο αυτό για τον άνθρωπο που είναι δίπλα σου; Δεν αφήνεσαι, δηλαδή, σε μια σχέση;
Μα, έχω αφήσει τον εαυτό μου σε μια σχέση που υφίσταται, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με το ρομαντισμό.

Η σχέση με τον Γιώργο Μπόγρη υπάρχει στη ζωή σου παρά την απόσταση; Δε σ’ ακούω να μιλάς συχνά γι’ αυτόν.
Βέβαια υπάρχει. Δε θέλω να μιλάω, γιατί όσο μιλάς για τις σχέσεις της ζωής σου, τόσο πιο πολύ τις ευτελίζεις. Και δε θέλω να ξέρουν πολλά οι άλλοι. Είναι τόσο δικό μου, που δε μ’ αρέσει να το μοιράζομαι. Τώρα τελευταία με ρωτάνε πολλά πράγματα και για το γιο μου και σταματάω να απαντάω. Είναι πράγματα δικά μου και δικά του.

Βρίσκεις το χρόνο να ταξιδέψεις στην Ισπανία για τον Γιώργο;
Όχι. Ιδίως φέτος, καθόλου. Αλλά έχει έρθει ο Γιώργος στην Ελλάδα.

Έλλη, μια σχέση εξ αποστάσεως εμπεριέχει και ρομαντισμό.
Βαρύτητα θα έλεγα. Είμαι συνειδητοποιημένη. Δεν έχει να κάνει με το ρομαντισμό. Είμαστε πλέον έξι χρόνια μαζί.

Το καλοκαίρι θα μπορέσετε να κάνετε μαζί διακοπές;
Ναι, σίγουρα.

Άρα, η Έλλη είναι στα καλύτερά της!
Είναι η αλήθεια ότι με πετυχαίνεις σε πολύ δημιουργική φάση, γιατί πέρα απ’ όλα τα άλλα, σε δύο εβδομάδες κυκλοφορεί ο νέος μου δίσκος από την Cobalt Music, ένα άλμπουμ που άργησε αρκετά, γιατί έψαχνα να βρω πραγματικά ωραία τραγούδια, που να μου ταιριάζουν, και όχι να διαλέξω όπως-όπως για να πω ότι έβγαλα κάτι. Οπότε, ναι, νιώθω πολύ καλά, αλλά μπορώ και καλύτερα. Πάντα μπορούμε καλύτερα στη ζωή μας.

Επιμέλεια: Χρήστος Αλεξανδρόπουλος
Μακιγιάζ: Ρούλα Σταματοπούλου
Χτένισμα: Χριστίνα Μίχα
Ευχαριστούμε το «Island Club Restaurant», 27O χλμ.  Αθηνών – Σουνίου, τηλ. 210 9653563, www.islandclubrestaurant.gr, για την ευγενική φιλοξενία. 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS