CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΓιάννης Βούρος - Μαρία-Λουΐζα Βούρου: «Η ιστορία του DNA μάς έφερε πιο...

Γιάννης Βούρος – Μαρία-Λουΐζα Βούρου: «Η ιστορία του DNA μάς έφερε πιο κοντά»

Σχεδόν 10 χρόνια μετά το τεστ DNA, ο Γιάννης και η Μαρία Λουΐζα Βούρου φωτογραφίζονται μαζί για πρώτη φορά και εξηγούν πώς αυτή η ιστορία επηρέασε τη σχέση τους…

Του Γιάννη Πουλόπουλου

 Είναι ένα καλοκαίρι γεμάτο υποχρεώσεις και για τους δύο. Ο Γιάννης Βούρος πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Του Κουτρούλη ο γάμος» που κάνει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα -και πιθανόν να έρθει και στην Κύπρο τον Σεπτέμβριο- ενώ η Μαρία-Λουΐζα παρουσιάζει στον ΑΝΤ1 το «TV Quiz», συνεχίζει να εργάζεται ως μοντέλο και παράλληλα κάνει τα πρώτα της επιχειρηματικά βήματα στον χώρο των καλλυντικών και της ένδυσης.

Γιάννη, επέστρεψες στο ελεύθερο θέατρο, μετά την ενασχόλησή σου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με τρομερή όρεξη, γιατί τον χειμώνα ανέβασες την παράσταση «Παιδιά ενός κατώτερου Θεού» και τώρα πηγαίνεις περιοδεία με το έργο του Αλέξανδρου Ραγκαβή «Του κουτρούλη ο γάμος»…

Δεν είναι μόνο η όρεξη που μπορεί να νιώθει ένας καλλιτέχνης προκειμένου να αισθάνεται ενεργός, είναι και η ανάγκη που μας κάνει να είμαστε στο σανίδι όσο περισσότερο χρονικό διάστημα γίνεται. Όλη αυτή η οικονομική δυσπραγία που έχει χτυπήσει τον κλάδο έχει αντίκτυπο σε όλους μας, είτε είμαστε πρωταγωνιστές, είτε πρωτοεμφανιζόμενοι. Άρα δεν είναι μόνο η όρεξη, αλλά και η ανάγκη για να επιβιώσει κανείς. Απλά, μέσα σε αυτό το θολό τοπίο, προσπαθείς να κάνεις τις καλύτερες επιλογές!

Ύστερα από 36 χρόνια στο θέατρο και στην τηλεόραση δεν έχεις κάνει τα… κουμάντα σου;

Όχι, δεν έχω κάνει τα κουμάντα μου, όπως δεν τα έχουν κάνει και αρκετοί ηθοποιοί της γενιάς μου που επένδυσαν τα χρήματα που μπορεί να έβγαλαν κάποτε στο θέατρο. Έχω πολλά παραδείγματα συναδέλφων που δεν επένδυσαν τα χρήματα τους σε βίλες με πισίνες και σε σκάφη, αλλά στη δουλειά τους και τελικά τα έχασαν, γιατί δεν είναι δεδομένο ότι αν βάλεις 10 ευρώ στο θέατρο θα σου επιστραφούν τα 15! Είναι πολλοί οι ηθοποιοί της δικής μου ηλικίας που πρέπει να εργάζονται για να μπορούν να πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ. Δεν αναφέρομαι σε δάνεια και φόρους. Μιλάω για την απλή επιβίωση.

Στο παρελθόν είχες ασχοληθεί για λίγο με την παρουσίαση. Πώς σου φαίνεται η Μαρία-Λουΐζα ως παρουσιάστρια;

Είναι πολύ καλή. Με ευφράδεια, με γρήγορη σκέψη, με χιούμορ, με αντανακλαστικά. Έχω δει ότι το… έχει και δεν είναι τυχαίο ότι έχει αυτή την επαφή με το κοινό και τις παραγωγές.

Τη συμβουλεύεις;

Σπάνια. Μόνο σε ό,τι αφορά στο επίπεδο του επαγγελματισμού και του πώς πρέπει να κινείται μέσα στο χώρο.

Μαρία-Λουΐζα: Αυτό που μου είχε πει όταν έκανα τα πρώτα μου βήματα στον χώρο ήταν ότι θα πρέπει να είμαι ο εαυτός μου και να διατηρώ χαμηλούς τόνους. Να έχω μετριοφροσύνη, να είμαι εργατική και να είμαι επαγγελματίας, στοιχεία που έτσι κι αλλιώς τα είχα κι εγώ, γιατί ακόμα και όταν πήγαινα στο σχολείο ήθελα να βάζω στόχους, ήμουν συγκεντρωμένη σε αυτούς και προσπαθούσα να τους κατακτήσω.

Πώς επηρέασε τη σχέση σας όλη αυτή η ιστορία με το DNA (σ.σ. ύστερα από εξετάσεις είχε προκύψει πως η Μαρία Λουΐζα δεν είναι βιολογικό παιδί του Γιάννη Βούρου);

Γιάννης: Νομίζω ότι μας έφερε πιο κοντά. Η σχέση μας, έτσι κι αλλιώς, ήταν και είναι, πολύ δυνατή.

Μαρία-Λουΐζα: Εμένα αυτό που με επηρέασε περισσότερο ήταν το ότι ξαφνικά αυτή η υπόθεση βγήκε στη δημοσιότητα! Εγώ τότε δεν ήμουν στην τηλεόραση, δεν ήξερα πώς λειτουργεί ο χώρος και μία μέρα χτύπησε το τηλέφωνό μου και μου είπαν: “Γεια σας είμαστε από την τάδε εκπομπή και θέλουμε να σας πούμε ότι αύριο θα παίξουμε την ιστορία με το DNA”. Θυμάμαι περπατούσα στον δρόμο και πήγα να λιποθυμήσω! Φαντάσου ένα κορίτσι 19 ετών που δεν έχει σχέση με τη showbiz να μάθει ξαφνικά ότι η προσωπική του ζωή θα παίξει σε όλο το πανελλήνιο. Ήταν λογικό στην αρχή να υπάρξει μία αναστάτωση και μία αναταραχή, αλλά ουσιαστικά δεν άλλαξε κάτι. Θεωρώ ότι η σχέση μας έγινε πιο δυνατή, γιατί δεν επιτρέπουμε σε εξωγενείς παράγοντες να μας επηρεάσουν.

Μπήκες ποτέ στον πειρασμό να ψάξεις για τον βιολογικό σου πατέρα;

Έμαθα ότι είχε πεθάνει. Οπότε, δεν έψαξα κάτι παραπάνω, γιατί ήθελα να κλείσω αυτό το κομμάτι της ζωής μου. Από τη στιγμή που έχω τη μητέρα μου, τον σύντροφό της και τον Γιάννη που με υπεραγαπούν, δεν υπήρχε λόγος να ψάχνω…

Μαρία-Λουΐζα έχεις προσπαθήσει να κρατήσεις την προσωπική σου ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ωστόσο, πρόσφατα ανέβασες μία φωτογραφία με τον αγαπημένο σου στο instagram

Είναι γεγονός ότι δεν ανεβάζω στα social media φωτογραφίες που αφορούν στην προσωπική μου ζωή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ήταν μία αυθόρμητη κίνηση. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, αν και είμαστε λίγο χρόνο μαζί, μου εμπνέει εμπιστοσύνη.

Τι διαφορετικό έχει αυτός ο άντρας που σε έκανε να τον εμπιστευτείς;

Έχει έναν διαφορετικό τρόπο που με αντιμετωπίζει. Βλέπει περισσότερο το εσωτερικό κομμάτι μου και όχι τόσο το εξωτερικό. Αυτό για εμένα είναι πολύ σημαντικό.

Θεωρείς ότι είναι θετικό το ότι δεν κάνει την ίδια δουλειά με εσένα;

Δεν λειτουργώ στις σχέσεις μου με βάση του τι δουλειά κάνει ο άλλος. Αλλά είναι γεγονός ότι οι πιο μεγάλες σχέσεις που είχα στη ζωή μου ήταν με ανθρώπους εκτός χώρου.

Γιάννη, επεμβαίνεις στην προσωπική ζωή των παιδιών σου; Αν γνωρίσεις λ.χ. τον φίλο της Μαρίας-Λουΐζας θα της πεις τη γνώμη σου;  

Είμαι υπέρ του να συζητάμε τα πάντα, αλλά είναι έξω από τη λογική μου οτιδήποτε έχει να κάνει με χειραγώγηση ή απαγόρευση.

Μαρία-Λουΐζα: Θα μου πει τη γνώμη του, αλλά δεν θα το υπερναλύσουμε, ούτε θα επέμβει. Δεν έχουμε την κλασική σχέση μπαμπά-κόρης. Είμαστε περισσότερο φιλαράκια!

Γιάννη, είναι αλήθεια ότι πέρασες μία φάση κατάθλιψης;

Όχι, αυτό παρερμηνεύθηκε. Αυτό που είπα είναι ότι όλος ο ελληνισμός κινείται σε μία φάση κατάθλιψης γιατί έχουν ανατραπεί σχεδιασμοί, οικογενειακοί προγραμματισμοί, ο κόσμος έχει χάσει τον προσανατολισμό του και είμαστε όλοι στη λογική της απογοήτευσης. Αυτό το απομόνωσαν ορισμένοι και είπαν «Ο Βούρος έχει κατάθλιψη». Μιλούσα γενικά, γιατί βλέπω δίπλα μου ανθρώπους που μονολογούν ή περπατούν σκεφτικοί με ένα τσιγάρο στο χέρι. Όχι μόνο κατάθλιψη δεν έχω, αλλά αντιθέτως αισθάνομαι ότι είμαι σε μία πολύ δημιουργική φάση!

Η θητεία σου στο Κ.Θ.Β.Ε μόνο εύκολη δεν ήταν. Θα τολμούσες να αναλάβεις ξανά τη διεύθυνση ενός κρατικού θεάτρου;

Ναι. Υπό προϋποθέσεις θα μπορούσα να αναλάβω τη διεύθυνση ενός κρατικού φορέα πολιτισμού.

Στο παρελθόν είχες ασχοληθεί με την πολιτική σκηνή. Θα το επιχειρούσες ξανά;

Σε αυτή τη φάση, όχι. Τώρα είναι μία κατάσταση ήδη διαμορφωμένη, ένα τρένο που τρέχει με μεγάλη ταχύτητα ανεξέλεγκτα, οπότε δεν υπάρχει λόγος να ανέβεις.

Είστε ικανοποιημένοι από τους χειρισμούς της πρώτης αριστερής Ελληνικής κυβέρνησης;

Γιάννης: Όχι βέβαια! Αυτό δεν είναι Αριστερά. Αυτή είναι μια παρέα ιδεοληπτικών που ξυπνούν το πρωί και ό,τι του φανεί του Λολοστεφανή το ρίχνουν στο μπλέντερ της πολιτικής, χωρίς κανένα ενδοιασμό και χωρίς κανένα στόχο και πρόγραμμα. Και σίγουρα αυτά που ξεπουλιούνται, ακυρώνονται και καταργούνται κάθε μέρα δεν συνιστούν ιδεολογία Αριστεράς.

Μαρία-Λουΐζα: Αν έλεγα ότι είμαι ευχαριστημένη θα ήταν ψέμα. Δεν αισθάνομαι ότι άλλαξε κάτι. Και, για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι και τόσο αισιόδοξη. Παλεύω κι εγώ, όπως όλοι, να δουλεύω και εκτός από την τηλεόραση και με κάποιες επιλεκτικές φωτογραφήσεις που κάνω, ενώ έχω δραστηριοποιηθεί και στον χώρο της ένδυσης και των καλλυντικών, γιατί με κάποιους συνεργάτες μας φέρνουμε από το Ντουμπάι καλλυντικά με γάλα καμήλας. Αλλά πώς μπορεί να είναι αισιόδοξος κάποιος όταν υπάρχει κόσμος που πεινάει;

Τι θα λέγατε στον Έλληνα πρωθυπουργό αν τον συναντούσατε κάπου;

Γιάννης: Θα τον ρωτούσα από πού βρίσκει το κουράγιο να χαμογελάει, από την αρχή της θητείας του μέχρι τώρα;

Μαρία-Λουΐζα: Εγώ θα τον ρωτούσα αν όλη αυτή η ταλαιπωρία που τραβάει ο ελληνικός λαός θα έχει κάποιο αποτέλεσμα!

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS