CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΒ. Χατζηαδάμου: «Νιώθω απογοήτευση για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η...

Β. Χατζηαδάμου: «Νιώθω απογοήτευση για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η απομάκρυνσή μου»

Όλα άρχισαν από ένα δημοσίευμα του περιοδικού Tv Μανία, στο οποίο αναφερόταν ότι η εταιρία παραγωγής που έχει υπό την ευθύνη της την εκπομπή «Παραδοσιακή Βραδιά», ξεκίνησε τις διαδικασίες αντικατάστασής της με άλλη παρουσιάστρια. Με αυτό τον τρόπο έμαθε και η ίδια ότι αποχωρεί από την εκπομπή. Τι λέει για το θέμα και τι απαντά σε όλα όσα της καταλογίζουν; Η Βασιλική Χατζηαδάμου έδωσε τη δική της εκδοχή για τα γεγονότα. 

Του Κωνσταντίνου Χάμπαλη

Πρώτα ο Μιχάλης Χατζήμιχαηλ εξέφρασε την επιθυμία να αποχωρήσει από την εκπομπή και τώρα, μαθαίνουμε, η εταιρία παραγωγής ζήτησε την αποδέσμευσή σου. Τι συνέβη;

Η «Παραδοσιακή Βραδιά» προβάλλεται από το Σίγμα σχεδόν δυο χρόνια. Με τα εύκολα και τα δύσκολά της η εκπομπή έκλεισε και τη φετινή σεζόν με επιτυχία. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς αυτό που είχε λεχθεί από την παραγωγή ήταν ότι θα συνέχιζε και τη νέα τηλεοπτική σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η νέα τηλεοπτική στέγη της Α. Καραντώνη – Στη θέση ποιας παρουσιάστριας θα τη δούμε;

Τι άλλαξε, όμως;

Αρχές Ιουνίου μετά από συνάντηση που είχαμε οι συμμετέχοντες με την παραγωγή μας ανακοινώθηκε ότι ο κύκλος της «Παραδοσιακής Βραδιάς» κλείνει οριστικά. Εκείνη τη μέρα εξέφρασε την επιθυμία ο Μιχάλης Χατζημιχαήλ να αποχωρήσει από τα τηλεοπτικά δρώμενα για να αφοσιωθεί στις εκδόσεις που έχει σκοπό να κυκλοφορήσει. Προτού όμως τελειώσουν τα γυρίσματα της φετινής σεζόν έφτασαν στα αφτιά μου ψίθυροι ότι υπήρχαν συζητήσεις για τη συνέχιση της εκπομπής με προοπτική την παραμονή του Μιχάλη Χατζημιχαήλ και του Σάββα Στεφάνου και τη δική μου απομάκρυνση. Με λίγα λόγια λοιπόν, η εκπομπή θα βγει στους τηλεοπτικούς δέκτες από Σεπτέμβριο, χωρίς εμένα.

Να σε ρωτήσω ευθέως, η σχέση σου με τον πρώην συνεργάτη σου Μιχάλη Χατζημιχαήλ, πώς είναι σήμερα;

Με το Μιχάλη Χατζημιχαήλ συνεργαστήκαμε για μια δεκαετία. Θα ήμουν αγνώμων αν δεν έλεγα ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη βοήθεια και τη στήριξή του ιδιαίτερα στο ξεκίνημά μου. Στην πορεία βέβαια η προσφορά ήταν αμφίδρομη. Στη διάρκεια των χρόνων δεν ήταν όλα εύκολα. Υπήρξαν δυσκολίες και πολλές φορές διαφωνίες όπως άλλωστε συμβαίνει σε μακροχρόνιες επαγγελματικές σχέσεις. Πιστεύω ότι καταφέραμε πολλά μαζί. Όμως όπως κάθε τι στη ζωή έτσι και στην περίπτωση αυτή ο κύκλος της συνεργασίας κλείνει με το πέρας κάποιων προγραμματισμένων εκδηλώσεων. Απ’ εκεί και πέρα η ενασχόλησή μου με το παραδοσιακό τραγούδι δεν σταματά. Αυτό βέβαια δεν αποκλείει το ενδιαφέρον σε ανθρώπινο επίπεδο προς το πρόσωπο του Μιχάλη.

Ακούστηκε ότι ένας από τους λόγους που αποχώρησε από την εκπομπή ήταν η παρεξήγηση που δημιουργήθηκε μεταξύ σας λόγω της νέας δισκογραφικής δουλειάς σου «Αρχάγγελος» την οποία υπογράφει ο συνθέτης Ανδρέας Κατσιγιάννης και ο στιχουργός Πόλυς Κυριάκου.

Ο λόγος για τον οποίο ο Μιχάλης Χατζημιχαήλ δήλωσε ότι ο «ο κύκλος του στην τηλεόραση έχει κλείσει» είναι οι εκδόσεις που θέλει να κυκλοφορήσει. Όσον αφορά τη δισκογραφική δουλειά στην οποία συμμετείχα προκάλεσε μια σχετική αναστάτωση.

Έγινε κάποια προσπάθεια να μιλήσετε, να τα ξαναβρείτε;

Με το Μιχάλη είμαστε σε επαφή και λόγω των κοινών επαγγελματικών υποχρεώσεων που έχουμε μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Στην τελευταία συζήτηση που είχαμε, συμφωνήσαμε ότι θα ήταν καλό να υπάρξει αποχή και να αφήσουμε τα πράγματα να πάρουν από μόνα τους το δρόμο τους. Το τι μέλλει γενέσθαι κανείς δεν το ξέρει!

Πώς δικαιολογείς την αντίδραση του παραγωγού της εκπομπής που επέμενε στην άμεση αντικατάστασή σου, παρόλο που η διεύθυνση του Σίγμα προσπάθησε να τον μεταπείσει να παραμείνεις;

Το σκηνικό αυτό το έχω ζήσει ξανά κατά τη διάρκεια του τηλεπαιχνιδιού «Παίζουμε Κυπριακά» που διήρκησε τρία χρόνια στο ΡΙΚ. Τότε είχε ζητηθεί από την παραγωγή και πάλι η απομάκρυνσή μου από το τηλεπαιχνίδι και η αντικατάστασή μου από τη νυν αντικαταστάτρια μου στην «Παραδοσιακή Βραδιά», κάτι που τελικά δεν έγινε. Υπάρχουν και σχετικά δημοσιεύματα.Έχω ακούσει να με σκιαγραφούν ως άνθρωπο μη εργατικό, που μόνη του έγνοια έχει την εξωτερική του εμφάνιση και την προσέλκυση δόξας. Πιστεύω ότι ο κόσμος μπορεί να διακρίνει την «αλήθεια» του καθενός που παρουσιάζεται στο γυαλί.

Δεν μου λες, τι είναι αυτό που θεωρείς ότι πυροδότησε αυτή την παρεξήγηση με την εταιρεία παραγωγής;

Οφείλω να αναφέρω ότι κατά τη διάρκεια της χρονιάς παρόλο που υπήρξαν δύσκολες στιγμές, υπήρξε επίσης περίοδος με πολύ καλό κλίμα συνεργασίας που δεν παρέπεμπε καθόλου στο πώς επρόκειτο να εξελιχθεί η κατάσταση. Αφορμή για την παραγωγή στάθηκε το περίεργο κλίμα που δημιουργήθηκε μεταξύ εμού και του Μιχάλη μετά την κυκλοφορία του δίσκου «Αρχάγγελος».

Ποια ήταν η αντίδρασή σου για τη λήξη της συνεργασίας σου με την παραγωγή;

Η τηλεόραση είναι ένας χώρος μέσα στον οποίο δεν μπορείς ποτέ να νιώσεις ασφάλεια. Τα πράγματα τρέχουν, οι εκπομπές και οι παρουσιαστές αλλάζουν. Το θέμα για μένα δεν ήταν η λήξη της συνεργασίας αλλά ο τρόπος με τον οποίο έγινε. Όπως καλέστηκα και μου ανακοινώθηκε ότι «κλείνει οριστικά ο κύκλος της «Παραδοσιακής Βραδιάς» με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσε η παραγωγή να με ενημερώσει ότι επιθυμεί να συνεχίσει χωρίς τη δική μου παρουσία.

 

Όταν πληροφορήθηκες λοιπόν ότι βρέθηκε ήδη η αντικαταστάτρια σου, προτού συζητήσεις με το κανάλι το ενδεχόμενο μετακίνησής σου σε άλλο πόστο, πώς ένιωσες;

Στην προσπάθειά του το κανάλι να κλείσει το πρόγραμμα της νέας τηλεοπτικής σεζόν κινήθηκε σε συγκεκριμένη γραμμή. Στο τραπέζι είχε τεθεί από την πλευρά της παραγωγής το θέμα αντικατάστασής μου από συγκεκριμένο πρόσωπο. Έπρεπε λοιπόν πρώτα να παρθεί η απόφαση ότι συνεχίζουν χωρίς τη δική μου παρουσία και μετά να τεθεί θέμα νέας εκπομπής.

 

Θα ήταν θεμιτό δηλαδή αν σου έλεγαν από την αρχή την αλήθεια παρά να σε βάζουν στη διαδικασία να συζητάς κάτι που ήταν ήδη προδιαγεγραμμένο;

Υπήρξαν συζητήσεις στην προσπάθεια του καναλιού να συνεχίσει η «Παραδοσιακή Βραδιά» ως είχε. Μετά το τέλος των γυρισμάτων δεν είχα καθόλου επικοινωνία ούτε ενημέρωση από την παραγωγή, ενώ εξ όσων πληροφορήθηκα τα υπόλοιπα μέλη της εκπομπής είχαν ήδη την πρόταση στα χέρια. Οι δικές μου επαφές έγιναν με το κανάλι. Υπήρξε καθυστέρηση στις διαδικασίες και συζητήσεις. Θα ήταν οπωσδήποτε πολύ βοηθητικό για μένα να γνώριζα κάποια πράγματα νωρίτερα για να προχωρήσω ανάλογα.

 

Θεωρείς ότι ήταν προσχεδιασμένη η απομάκρυνσή σου;

Δεν μπορώ να γνωρίζω τι μεσολάβησε και ποιες σκέψεις υπήρξαν μετά την τελευταία συνάντηση με τους συντελεστές της εκπομπής. Είναι αλήθεια όμως ότι πληροφορήθηκα για το γεγονός από τρίτους.

 

Τι λέει το κανάλι για όλα αυτά;

Το κανάλι μετά από προσπάθεια του να φέρει τις δυο πλευρές μαζί  και αφού αυτό δεν έγινε εφικτό αποφάσισε να δώσει το πράσινο φως στην αξίωση για αντικατάστασή μου.

 

Αισθάνεσαι ότι αποχωρίζεσαι ένα κομμάτι του εαυτού σου ή θεωρείς ότι τα καλύτερα έρχονται;

Στην εκπομπή αυτή ένιωθα όμορφα και οικεία. Η θεματολογία της άγγιζε τη δική μου ταυτότητα. Το ότι υπήρξα παρέα εκεί με τους συντελεστές αλλά και τον κόσμο για δυο χρόνια οπωσδήποτε κέρδισε ένα κομμάτι του ψυχής μου. Το παραδοσιακό στοιχείο είναι μέρος της καθημερινότητάς μου. Ξεκινώντας λίγα χρόνια πριν τη ενασχόλησή μου με το παραδοσιακό τραγούδι δεν περίμενα ότι θα μου δώσει τόσα πολλά. Από καθαρή αγάπη και μεράκι ξεκίνησαν όλα.

 

Να τολμήσω να σε ρωτήσω Βασιλική, αν όλο αυτό το διάστημα είδες φίλους να μετατρέπονται σε εχθρούς;

Οι καταστάσεις και οι συγκυρίες στη ζωή φέρνουν καμιά φορά τα πάνω κάτω στις ανθρώπινες σχέσεις. Μέσα από αυτές αποκαλύπτονται πρόσωπα και γεγονότα που ίσως ξαφνιάζουν.Αυτά είναι όμως μέρος της ζωής και πρέπει να κρατάμε το διδακτικό τους μέρος.

 

Αισθάνεσαι θιγμένη ή απογοητευμένη από αυτή την υπόθεση;

Θιγμένη δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι. Νομίζω στο πλαίσιο του εφικτού ήμουν σωστή απέναντι στην παραγωγή και τους υπόλοιπους συνεργάτες μου. Για κάποια λάθη που έγιναν από μέρους μου κατά τη διάρκεια της συνεργασίας απολογήθηκα και προσπάθησα να τα διορθώσω. Απογοήτευση νιώθω για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η απομάκρυνσή μου.

 

Θα συζητούσες το ενδεχόμενο μετακίνησής σου σε άλλο κανάλι ή προτιμάς να απέχεις για ένα διάστημα από την τηλεόραση;

Θα μπορούσαν να ισχύσουν και οι δυο περιπτώσεις. Ανάλογα με τα δεδομένα που θα έχω στα χέρια. Αν θα μπορούσα ή όχι να στηρίξω μια πρόταση που θα έφτανε κοντά μου. Επίσης αν δεν υπήρχε ουσιαστικός λόγος ύπαρξής μου μπροστά από το γυαλί θα αποχωρούσα οικειοθελώς. Πιστεύω όμως ότι οι περίοδοι αποχής λειτουργούν πολλές φορές βοηθητικά και για το άτομο και για το κοινό.

 

Δέχθηκες άλλη πρόταση;

Είχα δηλώσει πρόσφατα κατόπιν συζητήσεων που υπήρξαν με την παραγωγή πριν τα τελευταία γεγονότα ότι η «Παραδοσιακή Βραδιά» συνεχίζεται. Αποκλείοντας έτσι κάθε περίπτωση για στήσιμο οποιασδήποτε άλλης εκπομπής. Μετά όμως από το γεγονός αποχώρησής μου, μου προτάθηκε από το Σίγμα σε ένα πολύ γενικό πλαίσιο η συμμετοχή μου σε μια νέα εκπομπή. Τίποτα όμως συγκεκριμένο και σίγουρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS