CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΒανδή και Παπαρίζου μιλούν για τη σύμπραξή τους, τα κοινά και τις...

Βανδή και Παπαρίζου μιλούν για τη σύμπραξή τους, τα κοινά και τις διαφορές τους

H Δέσποινα Βανδή και η Έλενα Παπαρίζου µιλούν αποκλειστικά στο Hello! για τη σύµπραξή τους επί σκηνής, τον γυναικείο ανταγωνισµό, τα κοινά και τις διαφορές που έχουν.

Από τον Αλέξανδρο Πρίφτη

Πώς ήταν για εσάς το φετινό καλοκαίρι, που γυρίσατε όλη την Ελλάδα σχεδόν, πραγματοποιώντας συναυλίες;
Δέσποινα: Ήταν ένα πολύ όμορφο καλοκαίρι, που είχα τη χαρά, για άλλη μια φορά, να επισκεφθώ αγαπημένα μέρη της Ελλάδας!
Έλενα: Για εμάς το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει ακόμα, αφού η περιοδεία μας τελειώνει την 1η του Οκτώβρη στις Σέρρες. Τώρα ετοιμαζόμαστε για 2 υπέροχες συναυλίες στην Κύπρο –και πιο συγκεκριμένα στις 26 Σεπτεμβρίου στη Λευκωσία και στις 27 στη Λεμεσό. Αυτή η περιοδεία ήταν ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να μου έχει έρθει αυτήν την περίοδο, γιατί πέρα από το ότι το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι μαγικό, η Δέσποινα μού το εμπλούτισε ακόμα περισσότερο με την παρουσία της.

Το κοινό στην επαρχία είναι πιο θερμό και αυθόρμητο από αυτό της Αθήνας;
Δέσποινα: Θα μπορούσε κανείς να το πει κι έτσι, γιατί δεν έχουν πάντα τη δυνατότητα να βλέπουν τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες από κοντά.
Έλενα: Πάντα είναι πιο θερμό το κοινό στην επαρχία γιατί εμείς πηγαίνουμε πιο κοντά στους ανθρώπους και αυτοί με τη σειρά τους μας δείχνουν την αγάπη τους και τη φιλοξενία τους. Είναι πολύ σπουδαίο πράγμα να κάνεις περιοδεία, να πηγαίνεις σε διάφορους τόπους και να γνωρίζεις διαφορετικές νοοτροπίες.

Και οι δύο έχετε φανατικό κοινό στην Κύπρο, που αδημονεί να σας απολαύσει μαζί. Έχετε ιδιαίτερους δεσμούς με το νησί μας;
Δέσποινα: Αγαπάω πάρα πολύ αυτό το νησί. Οι στιγμές, αλλά και ο τρόπος που έχω ζήσει όλα αυτά τα χρόνια, με έχουν κάνει να νιώσω πως είναι μοναδικό!
Έλενα: Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που θα κάνω διακοπές μέσα στον Οκτώβριο για να δω την περίφημη Πέτρα του Ρωμιού, καθώς σχεδιάζω να έρθω στην Κύπρο για λίγες μέρες τον επόμενο μήνα. Αγαπάω πολύ την Κύπρο και περνάω υπέροχα κάθε φορά που την επισκέπτομαι είτε πρόκειται για δουλειά είτε για διακοπές.

Αλήθεια, θυμάστε κάποια στιγμή, στις τόσες συναυλίες που κάνατε το καλοκαίρι, που θα κρατήσει η μία από την άλλη; Είτε συγκινητική, είτε κάποιο αστείο περιστατικό;
Δέσποινα: Η αλήθεια είναι ότι, όταν σκέφτομαι την Έλενα, σκέφτομαι πόσα αστεία πράγματα έχουμε κάνει μαζί. Έχουμε γελάσει πάρα πολύ! Έχουν υπάρξει στιγμές που έχει ξεχάσει η μία τραγούδια και στίχους της άλλης και κοιταζόμασταν με απόγνωση στα μάτια, ξέροντας μόνο εμείς οι δύο το τι συμβαίνει εκείνη την ώρα!
Έλενα: Όλοι οι σταθμοί μού έχουν μείνει στη μνήμη κι αυτό γιατί φέτος ταξίδεψα σε μέρη στα οποία δεν είχα ξαναπάει ποτέ, όπως για παράδειγμα στη Σύρο. Αυτό που θα μου μείνει αξέχαστο όμως, ήταν το τριήμερο στην Κρήτη κατά το οποίο πρόλαβα, έστω και για λίγες ώρες, να απολαύσω τις ομορφιές του νησιού, παράλληλα με τη δουλειά. Είχαμε και την ευκαιρία να περάσουμε περισσότερο χρόνο παρέα κι έτσι μας βγήκε για άλλη μια φορά ένα πολύ αυθόρμητο βίντεο την ώρα που παίζαμε με το ανεμιστηράκι του Αργύρη Αγγέλου.

Πόσο εύκολο είναι για δύο γυναίκες του δικού σας επαγγελματικού βεληνεκούς να συμπράττουν; Δεν υπάρχει η ματαιοδοξία και ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε δύο μεγάλα ονόματα και δη γυναίκες;
Δέσποινα: Είναι πάρα πολύ εύκολο, όταν ξέρει η κάθε μία το τι θέλει ακριβώς. Κι εμείς θέλαμε να κάνουμε αυτή τη συνεργασία, ξέροντας ότι θα περάσουμε καλά. Και με το να βρεθούν δύο γυναίκες μαζί, έχει περισσότερο ενδιαφέρον σε σχέση με τον κόσμο.
Έλενα: Όταν δεν υπάρχουν κόμπλεξ, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα. Εμείς περνάμε υπέροχα στη συνεργασία μας και είμαστε εκεί η μια για την άλλη.

Μήπως τελικά και η εποχή, λόγω της κρίσης και των μειωμένων budget, βοηθά στο να συνεργάζονται μεγάλα ονόματα, γιατί τα πράγματα ίσως απλοποιούνται;
Δέσποινα: Πάντα πίστευα στις συνεργασίες. Κρίση ή μη κρίση, έχει πάντα μεγαλύτερο ενδιαφέρον να κάνουμε μεγάλες συμπράξεις. Τουλάχιστον, έτσι το αισθάνομαι εγώ…
Έλενα: Οι καιροί είναι δύσκολοι –και είναι δύσκολοι για όλους μας. Εμείς, από την πλευρά μας, προσπαθούμε με τον καλύτερο τρόπο να προσφέρουμε τη διασκέδαση. Προσωπικά, μου αρέσουν πολύ οι συνεργασίες γιατί μέσα από αυτές μαθαίνω καινούρια πράγματα και γεμίζω ως άνθρωπος. Πάντα πίστευα πως η καλή παρέα κάνει τη διαφορά.

Ήσασταν φίλες και πριν συνεργαστείτε φέτος;
Δέσποινα: Γνωριζόμασταν και είχαμε καλή άποψη η μία για την άλλη. Εκτιμούσα την Έλενα κι εκείνη εμένα, αν και δεν κάναμε παρέα.
Έλενα: Ήμασταν απλά γνωστές, όπως είναι οι περισσότεροι μέσα στον καλλιτεχνικό χώρο. Η γνωριμία μας έγινε πέρσι τον Σεπτέμβρη πάλι στην Κύπρο, σε μια συναυλία με τον Αντώνη Ρέμο, τον Σάκη Ρουβά και τις Μέλισσες, και έκτοτε δεθήκαμε πολύ. Φέτος, για ακόμα μια φορά, η Κύπρος μας ενώνει, αυτή τη φορά για αυτές τις δύο υπέροχες συναυλίες στη Λευκωσία και στη Λεμεσό.

Ποιες διαφορές εντοπίζετε η μία στην άλλη;
Έλενα: Ως καλλιτέχνες μοιάζουμε πολύ, αυτό όμως που θαυμάζω στη Δέσποινα είναι ότι θυμάται όλους τους στίχους από όλα της τα τραγούδια, είτε είναι καινούρια είτε πολύ παλιά, σε αντίθεση με εμένα που πρέπει να τα μελετάω πριν βγω επί σκηνής. Τη θαυμάζω γι’ αυτό το πράγμα!
Δέσποινα: Σίγουρα είμαστε άνθρωποι που έχουμε και διαφορές μεταξύ μας, αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι η κοινή μας αίσθηση ως προς τη μουσική. Επίσης, αυτό που μου αρέσει στην Έλενα είναι ότι έχει έναν παιδικό αυθορμητισμό που, κατά τη γνώμη μου, είναι απαραίτητος σε κάθε άνθρωπο. Και δεν θα έπρεπε να τον χάνουμε όσο μεγαλώνουμε.

Έλενα, υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό της Δέσποινας που θα το ήθελες στην προσωπικότητά σου;
Θαυμάζω πολύ το γεγονός ότι είναι τόσο σπουδαία μάνα ταυτόχρονα με τη δουλειά της.

Εσύ, Δέσποινα, αντίστοιχα;
Τα πόδια της! (γελάμε)

Δέσποινα, ως «βετεράνος» σύζυγος, δίνεις συμβουλές στην Έλενα για μία επιτυχημένη και αρμονική συμβίωση;
Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι είναι ένα ζευγάρι που αγαπιέται πάρα πολύ, και, μέχρι στιγμής, δεν έχει χρειαστεί να δώσω καμία συμβουλή (γελά).
Σκεφτήκατε το καλοκαιρινό συναυλιακό σχήμα που κάνατε, να το μεταφέρετε σε κάποια μουσική σκηνή στην Αθήνα;
Δέσποινα: Δεν μπορεί να γίνει αυτό, γιατί και φέτος θα κάνω το «Mama mia».
Έλενα: Θα το θέλαμε και οι δύο πολύ, αλλά τα πλάνα μας τουλάχιστον για φέτος είναι εντελώς διαφορετικά. Στο μέλλον εννοείται πως υπάρχει περίπτωση να ξανασυνεργαστούμε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS