GOOD LIFEΔΙΑΤΡΟΦΗ3 λόγοι για να απολαμβάνετε τη σοκολάτα χωρίς τύψεις

3 λόγοι για να απολαμβάνετε τη σοκολάτα χωρίς τύψεις

Η σοκολάτα είναι γλυκιά και απολαυστική και…παχαίνει! Κάθε φορά που θέλουμε να την απολαύσουμε, δεν γίνεται να μην σκεφτούμε ότι θα προσθέσουμε έξτρα θερμίδες στη διατροφή μας και πόντους στην περιφέρεια! Όπως όμως συμβαίνει με όλες τις τροφές, η σοκολάτα δεν χρειάζεται να μπει στα “απαγορευμένα” τρόφιμα και να μας δημιουργεί τύψεις κάθε φορά που την απολαμβάνουμε. Αρκεί να ξέρουμε ποια σοκολάτα να διαλέξουμε, πόσο να φάμε και πότε!

Κάνει καλό στη δίαιτα
Η σοκολάτα μπορεί να είναι σύμμαχός μας στη δίαιτα. Διαλέξτε μια μαύρη σοκολάτα σε μικρή ποσότητα στη διατροφή σας και -σύμφωνα με έρευνες- μπορείτε να μειώσετε το άγχος που σχετίζεται τόσο με την καθημερινότητά σας όσο και με τη δίαιτα, να ανεβάσετε τη διάθεσή σας και να καταναλώσετε μέσα στην ημέρα πιο ισορροπημένα γεύματα!

Κάνει καλό στην υγεία
Η μαύρη σοκολάτα που περιέχει περισσότερο κακάο και λιγότερη ζάχαρη βοηθά στην καλή λειτουργία της καρδιάς, στη συγκέντρωση αλλά και στα εντερικά προβλήματα.

Κάνει καλό στη ψυχολογία σας
Αν είστε από τους ανθρώπους που θέλουν να τρώνε κάθε μέρα σοκολάτα, τότε σίγουρα γνωρίζετε ότι σας φτιάχνει τη διάθεση. Φροντίστε όμως να μην το παρακάνετε και να τρώτε 1-2 κομμάτια την ημέρα. Αν δεν μπορείτε να πειθαρχήσετε σε αυτό κάντε το εξής κόλπο. Συνοδέψτε τη σοκολάτα με ένα σνακ που θα σας χορτάσει, όπως φρούτα ή τυρί!

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS