ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESΜαρία Ονησιφόρου, Μαρίνα Φιλιππίδου – Θεοχάρους, Andrew P: Let it glow

Μαρία Ονησιφόρου, Μαρίνα Φιλιππίδου – Θεοχάρους, Andrew P: Let it glow

Οι δημοφιλείς παραγωγοί του Sfera 96,8 υποδέχονται μαζί μας το 2020, μιλούν για απολογισμούς, παιδικές αναμνήσεις, δώρα και -φυσικά- τοποθετούνται στο αιώνιο δίλημμα: μελομακάρονα ή κουραμπιέδες;

Από τον Θανάση Φωτίου

 

ΜΑΡΙΑ ΟΝΗΣΙΦΟΡΟΥ

Είσαι άνθρωπος των απολογισμών; Που στο τέλος ενός χρόνου, καλή ώρα, καταγράφεις συν και πλην;
Κάνω συχνά την αυτοκριτική μου -με «βασανίζω» αν θες- και σίγουρα στο τέλος της χρονιάς θα τα βάλω όλα κάτω και θα με μαλώσω για κάτι που δεν έπρεπε να κάνω, αλλά και θα με επιβραβεύσω αν κάπου ήμουν καλή – για τα δικά μου πάντα δεδομένα.

Ποια ήταν η πιο δυνατή στιγμή που σου χάρισε το 2019;
Ήταν το καλοκαίρι, όταν για κάποιους λόγους υγείας χρειάστηκε να κάνω ένα χειρουργείο. Εκεί, μπήκα στη διαδικασία να αναθεωρήσω πολλά! Εκεί ήταν που έδωσα υπόσχεση στον εαυτό μου ότι θα τον αγαπώ και θα τον φροντίζω περισσότερο! Πολλές φορές σε μια δυσκολία αναθεωρούμε και βλέπουμε πως, τελικά, άλλα πράγματα έχουν αξία! Πώς να το πω, ήταν σαν να άλλαξα κοσμοθεωρία. Επίσης, ήταν εκεί που για άλλη μια φορά ένιωσα την αγάπη, την αγκαλιά και τη στήριξη της οικογένειας και των φίλων μου.

 

ΜΑΡΙΝΑ- Φόρεμα Gregory Morfi. Αξεσουάρ Philips Shoes. ANDREW P- Blazer Topman. Πουκάμισο και jean από προσωπική συλλογή. ΜΑΡΙΑ- Φόρεμα Philips Shoes.

 

Στόχους για το 2020 έχεις βάλει;
Βάζω μικρούς με την ευχή να τους πραγματοποιήσω! Δεν ξέρω τι λάθος κάνω και δεν έγινε ακόμη… αλλά εύχομαι τώρα που μπαίνουμε στα twenties να με αποκαταστήσετε! Να έρθει ο πρίγκιπας πάνω στο άλογο να με βρει για να ησυχάσετε από εμένα (γέλια).

Ποια είναι η πιο ωραία ανάμνηση που κουβαλάς απ’ τις γιορτές των παιδικών σου χρόνων;
Δεν έχω μια συγκεκριμένη έντονη χριστουγεννιάτικη ανάμνηση. Αυτά που κρατώ ζεστά στην καρδιά μου είναι οι μυρωδιές από φαγητά και γλυκά της μαμάς, γέλια γύρω από το γιορτινό τραπέζι, πειράγματα με τα αδέλφια μου και τα τσιαττιστά του παππού!

Πέρασες ποτέ τις γιορτές μελαγχολικά;
Στο παρελθόν έτυχε, ναι, αλλά ξεπεράστηκε πολύ σύντομα.

Ήσουν απ’ τα παιδιά που πίστευαν στο Άη Βασίλη ή…;
Μέχρι και τα 8 μου χρόνια πίστευα στον Άγιο Βασίλη, ναι! Μετά κατάλαβα πως ο Άγιος Βασίλης ήταν ο μπαμπάς μου… Έπαιρνα, λοιπόν, από το χέρι τον Άγιο Βασίλη και ψωνίζαμε μαζί αυτά που ήθελα! Ομαλή προσγείωση στην πραγματικότητα (γέλια).

Δώρα ανταλλάσεις; Θυμάσαι ποιο ήταν αυτό που σε χαροποίησε πιο πολύ;
Πάντα μου άρεσαν οι εκπλήξεις, τα όμορφα περιτυλίγματα και η ανταλλαγή δώρων. Μέχρι και στο σχολείο έπαιρνα μικρά δωράκια στη διπλανή μου και περίμενα να δω στο πρόσωπο της εάν η επιλογή μου της άρεσε. Το ίδιο κάνω και τώρα. Περιμένω τις αντιδράσεις τους όταν θα ανοίξουν το δώρο μου. Θυμάμαι ένα από τα δώρα του Αγίου Βασίλη, στα 7 μου, να με ενθουσιάζει ιδιαίτερα! Ήταν ένα μεγάλο αρμόνιο, το οποίο στη συνέχεια στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσω και μαθήματα αρμονίας.

Απ’ την εποχή μας τι πιστεύεις ότι λείπει περισσότερο, ο ρεαλισμός ή το παραμύθι;
Είμαι άνθρωπος που πιστεύει και ελπίζει στα happy ending! Έχοντας αυτό κατά νου τότε ναι, πιστεύω στα παραμύθια, αλλά δεν παραμυθιάζομαι εύκολα. Κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει αντίληψη της πραγματικότητας, αλλά να μη χάνει την αισιοδοξία και τον ρομαντισμό του! Άποψή μου!


Φόρεμα, Charis. Σκουλαρίκια και δαχτυλίδια I am.

Αν σε επισκεπτόταν κάποιος -κάτι όπως στο παραμύθι με τον Σκουρτζ και τα πνεύματα των Χριστουγέννων- ποιος θα ήθελες να ήταν;
Το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν και μας έμαθε ό,τι μας έμαθε… Δεν θα ήθελα να μείνω εκεί! Δεν σου κρύβω πως μια περιέργεια την έχω για το μέλλον, αλλά προτιμώ τη γλυκιά προσμονή του αγνώστου! Θέλω, λοιπόν, να με επισκεφτεί το πνεύμα του παρόντος, θέλω να ζω τη στιγμή και να μου φωτίζει τον σωστό δρόμο!

Πίσω από το μικρόφωνο, στο στούντιο ενός ραδιοφώνου, είναι διαφορετικές οι γιορτές;
Οι ακροατές/φίλοι μου γνωρίζουν ότι η διάθεσή μου είναι μονίμως ανεβασμένη! Πόσο μάλλον τις μέρες αυτές, η «τρέλα» φτάνει στο ζενίθ της.

Αν μπορούσες να άλλαζες κάτι τη νέα χρονιά, για σένα προσωπικά, τι θα ήταν αυτό;
Να μην παχαίνω όταν τρώω μελομακάρονα (γέλια)! Σοβαρά τώρα, δεν θα άλλαζα κάτι! Την υγεία μου να έχω εγώ, η οικογένεια και τα αγαπημένα μου πρόσωπα και να έχουμε όμορφες στιγμές! Αγάπη ολούθε!

Κι αν μπορούσες να αλλάξεις κάτι για τον κόσμο όλο;
Θα έδιωχνα τη μιζέρια. Με ενοχλεί πολύ. Θέλω να βλέπω μόνο αισιόδοξους και χαρούμενους ανθρώπους! Θεωρώ πως για να μπορέσουμε να αλλάξουμε κάτι και να είναι προς όφελος και των υπολοίπων θα πρέπει να αλλάξουμε πρώτα τον μικρόκοσμό μας. Αν γίνουμε όλοι πιο ανθρώπινοι, μπορούμε να κάνουμε πολλά!

Και κάτι βαρυσήμαντο για το τέλος: Τι απαντάς στο αιώνιο δίλημμα, μελομακάρονα ή κουραμπιέδες;
Θα σου απαντήσω με ένα τραγούδι! Τα θέλω όλα, όλα, όλα ή τίποτα! Κανένα δίλημμα για μένα! Στο πιάτο μπαίνουν και τα δυο!

 

ΜΑΡΙΝΑ ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ

Είσαι άνθρωπος των απολογισμών; Που στο τέλος ενός χρόνου, καλή ώρα, καταγράφεις συν και πλην;
Ξεκαθαρίσματα, ξεσκαρταρίσματα, κανονικά όλα. Ό,τι έγινε κι ό,τι δεν έγινε παίρνει θέση στα κιτάπια μου. Το ίδιο συμβαίνει και σε κάθε γενέθλια, σε κάθε νέα σεζόν, γενικότερα σε κάθε ευκαιρία.

Ποια ήταν η πιο δυνατή στιγμή που σου χάρισε το 2019;
Δυνατή στιγμή θλίψης ήταν όταν χάσαμε την Γκρίζα μας (γατομωρό, ψυχούλα απ’ τις λίγες). Δυνατή στιγμή συγκινησιακής χαράς ήταν όταν ο Θεοχάρης μας πρωτοπήγε στο νηπιαγωγείο.

Στόχους για το 2020 έχεις βάλει;
Ω ναι! Καταγράφηκαν και κατατέθηκαν από αρχές Δεκέμβρη!


Φόρεμα Gregory Morfi. Αξεσουάρ Philips Shoes.

 

Ποια είναι η πιο ωραία ανάμνηση που κουβαλάς απ’ τις γιορτές των παιδικών σου χρόνων;
Όλα τα Χριστούγεννα της παιδικής μου ηλικίας ήταν πάρτι. Τεράστια οικογένεια, πολλά παιδιά, πολλά δώρα, πολύ φαγητό, πολλή αγάπη… όλα σε γερές δόσεις!

Πέρασες ποτέ τις γιορτές μελαγχολικά;
Μια παραμονή Πρωτοχρονιάς, κάπου στη δευτέρα λυκείου, τότε που οι ηλικιακές ισορροπίες ήταν ακόμη λεπτές κι ευάλωτες και υπήρχαν αυστηρά χρονοδιαγράμματα στο θέμα «έξοδος». Είχα εξασφαλίσει άδεια εξόδου για μετά την αλλαγή του χρόνου, ωστόσο, θα έπρεπε να επιστρέψω σπίτι στις 2πμ – ώρα που όλοι οι υπόλοιποι θα έβγαιναν δηλαδή. Όταν κατάλαβα ότι είχα χάσει τη μάχη, από πείσμα δεν ακολούθησα ούτε στο οικογενειακό ρεβεγιόν. Κλειδώθηκα στο δωμάτιό μου και την έβγαλα όλο το βράδυ πάνω στο λευκό μου πουφ, αγκαλιά με το CD player μου.

ΠΑΝΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: ΜΑΡΙΑ- Φόρεμα Theom. Σκουλαρίκια I am. Παπούτσια Aldo. ANDREW P- Κουστούμι, πουκάμισο και γραβάτα Topman. Παπούτσια από προσωπική συλλογή. ΜΑΡΙΝΑ- Φόρεμα Gregory Morfi. Μπότες Aldo. Σκουλαρίκια Philips Shoes.

 

Ήσουν απ´ τα παιδιά που πίστευαν στο Άη Βασίλη ή…;
Πολύ και για πολύ. Πρέπει να ήμουν κάπου τετάρτη δημοτικού όταν η μητέρα μου μού γκρέμισε τον κόσμο μου.

Δώρα ανταλλάσεις; Θυμάσαι ποιο ήταν αυτό που σε χαροποίησε πιο πολύ;
Είμαι φανατική οπαδός των εθίμων και των παραδόσεων και εννοείται πως κάθε χρόνο στην περιφέρεια του χριστουγεννιάτικου δέντρου γίνεται χαμούλης! Απ’ τα πολύ αγαπημένα δώρα που θυμάμαι να έχω πάρει ήταν μια μοβ Παταπούφα που μίλαγε και τραγουδούσε, ενώ κορυφαία στιγμή ήταν όταν απέκτησα το σπίτι της Μπάρμπι!

Απ’ την εποχή μας τι πιστεύεις ότι λείπει περισσότερο, ο ρεαλισμός ή το παραμύθι;
Έχουμε πήξει κι απ’ τα δυο. Το ιδανικό θα ήταν να ζούμε το παραμύθι στον έρωτα και την αλήθεια στη ζωή. Εδώ, δυστυχώς, μας παραμυθιάζουν στη ζωή και μας ισοπεδώνουν στον έρωτα.

Αν σε επισκεπτόταν κάποιος -κάτι όπως στο παραμύθι με τον Σκουρτζ και τα πνεύματα των Χριστουγέννων- ποιος/ποιοι θα ήθελες να ήταν;
Κάποιοι αγαπημένοι άγγελοι τ’ ουρανού…


Φόρεμα Gregory Morfi. Παπούτσια και αξεσουάρ Philips Shoes.

Πίσω από το μικρόφωνο, στο στούντιο ενός ραδιοφώνου, είναι διαφορετικές οι γιορτές;
Τις ώρες που εκπομπεύω, τέτοιες μέρες, κάνω εικόνες με το τι μπορεί να συμβαίνει εκεί έξω, στα μαγαζιά, στους δρόμους, στις καφετέριες, στα σπίτια, στα σχολεία κλπ, και προσπαθώ να μπαίνω στο παρεάκι του κάθε ακροατή που μας επιλέγει για συντροφιά του.

Αν μπορούσες να άλλαζες κάτι τη νέα χρονιά, για σένα προσωπικά, τι θα ήταν αυτό;
Αν αποκτούσα ένα μαγικό ραβδί δηλαδή; Θα το χτυπούσα στο κεφάλι μου με την εντολή να με απαλλάξει από κάθε είδους ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (βλ. OCD) και να πάψω να ανησυχώ και να αγχώνομαι τόσο πολύ για όποιον και ό,τι αγαπώ.

Και αν μπορούσες να αλλάξεις κάτι για τον κόσμο όλο;
Με το μαγικό ραβδάκι που λέγαμε, θα εξαφάνιζα τις αρρώστιες από σώμα και ψυχή, θα εξολόθρευα το άδικο, θα καταργούσα τη φτώχεια, θα εξασφάλιζα σπίτι και ζεστασιά σε όλα τα αδέσποτα πλάσματα (τετράποδα και δίποδα), θα μας εμπότιζα με λίγη παραπάνω ανθρωπιά (Άη Βασίλη μ’ ακούς;).

Και κάτι βαρυσήμαντο για το τέλος: Τι απαντάς στο αιώνιο δίλημμα, μελομακάρονα ή κουραμπιέδες;
Εγώ το ‘χω λύσει: μελομακάρονα της πεθεράς μου, κουραμπιέδες δικοί μου (με συνταγή της νονάς μου) και Christmas cake της μαμάς μου. Και από Γενάρη μαστίγωμα σε γυμναστήρια και αφισοκολλήσεις με διατροφές στις πόρτες των ψυγείων!

 

 

ANDREW P

Είσαι άνθρωπος των απολογισμών; Που στο τέλος ενός χρόνου, καλή ώρα, καταγράφεις συν και πλην;
Όχι απόλυτα, αλλά σίγουρα θα σκεφτώ λίγο πού είχα πάει λάθος και πού σωστά, γιατί με αυτό τον τρόπο μαθαίνεις από τα λάθη σου, κρατάς τα καλά και βελτιώνεσαι με τη νέα χρονιά.

Ποια ήταν η πιο δυνατή στιγμή που σου χάρισε το 2019;
Το ότι ανέλαβα τη διεύθυνση του Sfera για εμένα ήταν κάτι πάρα πολύ σημαντικό, ειδικά και στην ηλικία που είμαι, γιατί δουλεύω πάρα πολύ τα τελευταία χρονιά και είναι ό,τι καλύτερο να βλέπεις τους κόπους σου να ανταμείβονται.

Κουστούμι, πουκάμισο και γραβάτα Topman.

Στόχους για το 2020 έχεις βάλει;
Στην ηλικία που είμαι σκέφτομαι πάρα πολύ την καριέρα και γι’ αυτό δουλεύω αρκετά. Οπότε, εκεί κάνω focus. Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο σε θέμα στόχου. Νομίζω, όμως, ότι όλα έρχονται όταν το θες κι όταν επιμένεις, φτάνει να υπάρχει πάνω απ’ όλα υγεία.

Ποια είναι η πιο ωραία ανάμνηση που κουβαλάς απ’ τις γιορτές των παιδικών σου χρόνων;
Μεγαλώνοντας όλοι νοσταλγούν τη γενική εικόνα των Χριστουγέννων, με όλη την οικογένεια μπροστά στο τζάκι, με δώρα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δεντράκι, γιατί μεγαλώνοντας χάνεται το παραμύθι και όλα αλλάζουν λόγω δουλειάς και υποχρεώσεων.

Πέρασες ποτέ τις γιορτές μελαγχολικά;
Από τις 20 Δεκεμβρίου μέχρι την Πρωτοχρονιά είμαι κάθε χρόνο σε πιο party ρυθμούς. Λόγω της δουλειάς μου, είμαι ανάμεσα σε πάρα πολύ κόσμο, οπότε δεν έτυχε κάτι τέτοιο.

Ήσουν απ’ τα παιδιά που πίστευαν στο Άη Βασίλη ή…;
Όχι! Ήμουν από τα τσακάλια που αναρωτιόμουν πώς είναι δυνατόν να χωράει στην καμινάδα ή πώς προλαβαίνει να μοιράσει σ’ όλο τον κόσμο δώρα ή έτυχε να συγκρίνω τον γραφικό χαρακτήρα του μπαμπά ή της μαμάς στα γράμματα του Άγιου Βασίλη!

Δώρα ανταλλάσεις; Θυμάσαι ποιο ήταν αυτό που σε χαροποίησε πιο πολύ;
Σπάνια ανταλλάζω δώρα, γιατί γενικά δεν είμαι ιδιαίτερα ρομαντικός. Δεν είμαι ούτε ιδιαίτερα υπεύθυνος για να πάρω δώρο, ούτε καλός στην επιλογή των δώρων.

Απ’ την εποχή μας τι πιστεύεις ότι λείπει περισσότερο, ο ρεαλισμός ή το παραμύθι;
Ο ρεαλισμός για μένα είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό και γενικά δεν είμαι υπέρ των παραμυθιών, είτε είναι Χριστούγεννα είτε όχι. Ο κόσμος πρέπει να βλέπει την πραγματικότητα, να αντιμετωπίζει την καθημερινότητα και να προχωρεί για το καλύτερο. Καλά τα παραμύθια αλλά σε παρασύρουν. Όπως είναι σήμερα ο κόσμος, με τις δυσκολίες που υπάρχουν σε όλους τους τομείς και όλα τα επίπεδα, καλό είναι να ξέρεις πού πατάς, να ξέρεις την πραγματικότητα για να ξέρεις πώς θα ενεργήσεις για το καλύτερο.

Πίσω από το μικρόφωνο, στο στούντιο ενός ραδιοφώνου, είναι διαφορετικές οι γιορτές;
Είναι ακόμα πιο σημαντικές οι γιορτές, γιατί πρέπει να μεταδώσεις στον ακροατή την αίσθηση των γιορτών, να του δημιουργήσεις το κλίμα των Χριστουγέννων μέσα από το ραδιόφωνό του.

Αν μπορούσες να άλλαζες κάτι τη νέα χρονιά, για σένα προσωπικά, τι θα ήταν αυτό;
Να έχω περισσότερο χρόνο με την οικογένεια μου.

Και αν μπορούσες να αλλάξεις κάτι για τον κόσμο όλο;
Να σταματήσουν τα συμφέροντα του οποιουδήποτε να είναι πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Να σταματήσουν οι πόλεμοι, να σταματήσουν να υπάρχουν παιδιά που υποφέρουν και τα παιδιά να έχουν το δικαίωμα για ζωή, όπως φυσικά και ο κάθε άνθρωπος σε όλο τον κόσμο.

Και κάτι βαρυσήμαντο για το τέλος: Τι απαντάς στο αιώνιο δίλημμα, μελομακάρονα ή κουραμπιέδες;
Και μελομακάρονα και κουραμπιέδες! Έτσι κι αλλιώς, 15 μέρες έχουμε να φάμε ό,τι προλάβουμε για ολόκληρο τον χρόνο!

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS