CELEBRITIESMUSIC10 πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για την Κατερίνα Ντούσκα

10 πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για την Κατερίνα Ντούσκα

Η φετινή εκπρόσωπος της Ελλάδας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision είναι από τα κορίτσια που δεν μεγάλωσαν με Eurovision.

Από τoν Κώστα ΜπουρούσηEuro

Γεννήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά, από Έλληνες μετανάστες γονείς. Πήγε σε τρίγλωσσο σχολείο, γι’ αυτό και μιλά ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά. Υπηρέτησε υποδειγματικά τον ρόλο της «τραγουδίστριας» του σχολείου της, ενώ στην εφηβεία της ξεκίνησε να γράφει τα πρώτα τραγούδια της. «Τότε έγραφα όταν ήμουν πεσμένη ψυχολογικά. Τώρα μπορώ με κάθε αφορμή», έχει δηλώσει.

Στην Αθήνα εγκαταστάθηκε στα 16 της χρόνια. Για την ίδια η μετάβαση από τον οργανωμένο και τακτικό Καναδά στην ξελογιάστρα, όπως τη λέει, Ελλάδα ήταν μια κοσμογονία. Η δισκογραφική εταιρεία της την ανακάλυψε μέσα από ένα βίντεο που είχε ανεβάσει η ίδια στο YouTube. Η μουσική μετέθεσε τις σπουδές της στη Νομική στις ελληνικές καλένδες.
Ξέρει ότι συχνά συγκρίνουν τη φωνή της με εκείνην της αείμνηστης Amy Winehouse. Δεν την ενοχλεί, ούτε όμως κολακεύεται. Όπως δεν δίνει σημασία στην επιδερμική κριτική και το κράξιμο, το οποίο θεωρεί εθνικό σπορ της Ελλάδας.

Δεν πίνει, δεν καπνίζει, δεν της αρέσουν τα πολύβουα clubs και η βαβούρα. Αυτοπροσδιορίζεται ως σπιτόγατος και λατρεύει τον κινηματογράφο.

Φημολογείται ότι διατηρεί σχέση με τον Leon of Athens, κατά κόσμον Τιμολέοντα Βερέμη, ο οποίος συνυπογράφει τη μουσική σύνθεση του Better Love. Οι δυο τους ούτε διαψεύδουν, ούτε ρίχνουν νερό στο μύλο της εικασίας για τον δεσμό τους.

Απεχθάνεται να βλέπει ανθρώπους να πετούν τα σκουπίδια τους στον δρόμο και δεν μπορεί με τίποτα να συνηθίσει τα σεξιστικά ανέκδοτα. Φυσικά, παραδέχεται ότι στο αίμα της ρέει η πολιτική ορθότητα με την οποία γαλουχήθηκε στον Καναδά.

Δηλώνει αγχώδης και κυκλοθυμική. Είναι δύο στοιχεία που θα ήθελε να αλλάξει ή τουλάχιστον να αμβλύνει στον χαρακτήρα της. Εκείνο που δεν θα άλλαζε με τίποτα είναι το πάθος της για οτιδήποτε με το οποίο καταπιάνεται.

Έχει διασκευάσει Arctic Monkeys αλλά και Αττίκ. Πέρσι το καλοκαίρι συμμετείχε ως opening act στις συναυλίες του Σουηδού Albin Lee Meldau, ενώ έχει τραγουδήσει σε συναυλίες της Διεθνούς Αμνηστίας για την Υποστήριξη των Προσφύγων.

Όταν ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου, πρόεδρος της ομάδας εργασίας της ΕΡΤ για τη Eurovision της πρότεινε τη συμμετοχή της, εκείνη σκέφτηκε: «Γιατί εμένα;». Πλέον δηλώνει περήφανη για την απόφασή της και – κυρίως – για το αποτέλεσμα του «Better Love».

Στη σκηνή της Eurovision θέλει να δώσει το μήνυμα ενός εναλλακτικού φεμινισμού, μπολιασμένου με τη δική της art-pop αισθητική. Άλλωστε δεν μπορεί με τίποτα τον ναρκισσισμό της σύγχρονης ποπ παραγωγής. Όσο για την αγαπημένη της συμμετοχή από τον διαγωνισμό; Δεν είναι άλλη από εκείνη της Πορτογαλίας με τον Salvador Sobral το 2017, έναν τραγουδιστή που, όπως η ίδια λέει, κατάφερε να κερδίσει με πρώτη ύλη την ψυχή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS