CELEBRITIESMUSICEurovision 2023: Τα φαβορί, τα προγνωστικά για την πρώτη 5άδα και το...

Eurovision 2023: Τα φαβορί, τα προγνωστικά για την πρώτη 5άδα και το αλαλούμ στη διοργάνωση

Όλα είναι έτοιμα για την Eurovision 2023, που ξεκινά απόψε 9 Μαΐου, με τον Α’ ημιτελικό στην «M&S Bank Arena» του Λίβερπουλ!

Οι 15 χώρες που θα εμφανιστούν απόψε διεκδικούν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου 13 Μαΐου με τους Eurofans να φαίνεται ήδη ότι έχουν δώσει την πρόκριση σε Ισραήλ και Φινλανδία, δύο από τα φαβορί του φετινού διαγωνισμού.

Διαβάστε εδώ: Eurovision 2023: Απόψε ο Α’ Ημιτελικός! Η σειρά εμφάνισης των χωρών

Απόψε λοιπόν, 10 χώρες θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία και θα προκριθούν στην επόμενη φάση.

Τα μεγάλα φαβορί του Α’ ημιτελικού

Στην κορυφή των στοιχημάτων εδώ και μέρες είναι το όνομα του Φινλανδού Käärijä και σήμερα, βρίσκεται σύμφωνα με το eurovisionworld.com, στη 2η θέση πίσω από τη Loreen και το «Tattoo»!

Ο Käärijä θα τραγουδήσει τελευταίος στον αποψινό ημιτελικό και η πρόκρισή του είναι μάλλον δεδομένη.

Στα μέσα της βραδιάς, η Noa Kirel θα τραγουδήσει το «Unicorn» με ένα πολλά υποσχόμενο σόου. Η 22χρονη είναι μεγάλη ποπ σταρ στην πατρίδα της και ένα από τα ονόματα που τα προγνωστικά θέλουν να βρίσκεται στην πρώτη 7άδα.

Δικαίωμα ψήφου, εκτός από τις συμμετέχουσες χώρες, έχουν και οι «Big Five», Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία που έχουν ήδη προκριθεί στον μεγάλο τελικό, όπως κάθε χρόνο

Αλαλούμ στη διοργάνωση – Πήραν πίσω τον νέο τρόπο ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων 

Φαίνεται ότι η αλλαγή που ανακοινώθηκε πριν από λίγο μέσα από την dress rehearsal του πρώτου ημιτελικού για τον τρόπο ανακοίνωσης των φιναλίστ, δεν έπεισε ούτε το κοινό αλλά ούτε την ίδια την EBU. Με ανακοίνωση της η ίδια η EBU, επιστρέφει στον παλαιό τρόπο ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.

Έτσι λοιπόν η ανακοίνωση των φιναλίστ θα πραγματοποιηθεί όπως γινόταν κανονικά μέχρι και πέρσι, μέσα από το green room. Αν και αυτή η αλλαγή δεν προχώρησε, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρουν για αλλαγές που έρχονται στον διαγωνισμό.

Τέλος, η απευθείας μετάδοση του διαγωνισμού από το Λίβερπουλ θα αρχίσει την Τρίτη 9 Μαΐου, στις 22:00 (ώρα Κύπρου), από το ΡΙΚ με την Μελίνα Καραγεωργίου και τον Αλέξανδρο Ταραμουντά στο σχολιασμό της Eurovision.

Τα προγνωστικά για την πρώτη 5άδα

Δεν έχουν αλλάξει πολύ τα στοιχήματα για τη διαμόρφωση της τελικής νικητήριας 5άδας.

Στην 1η θέση, επικρατεί η Loreen νικήτρια για λογαριασμό της Σουηδίας το 2012.

Στη 2η θέση είναι ο Φινλανδός με το «Cha Cha Cha».

Στην 3η θέση του eurovisionworld.com κατατάσσει την αποστολή της Γαλλίας.

4οι έρχονται οι Ουκρανοί Tvorchi και 5η η Μπλάνκα Παλόμα από την Ισπανία.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS