CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ24 υποψήφιοι βουλευτές απαντούν στο ερώτημα «γιατί εγώ;»

24 υποψήφιοι βουλευτές απαντούν στο ερώτημα «γιατί εγώ;»

24 υποψήφιοι βουλευτές από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, που δεν έχουν ξαναμπεί στη Βουλή, απαντούν στο ερώτημα «γιατί εγώ;», λίγο πριν την εκλογική αναμέτρηση.

Aπό την Κωνσταντίνα Γεωργίου και τον Παντελή Παναγιώτου

Άθως Αντωνιάδης (υποψήφιος ΔΗΚΟ – επαρχία Λεμεσού)

18

«Η πολιτική πρέπει επιτέλους να γίνει διαφορετική. Είναι καιρός να φωνάξουμε: “Φτάνει στα μεγάλα λόγια που δεν έγιναν πράξη, τη διαπλοκή, τη διαφθορά και την αδιαφορία. Φτάνει στον λαϊκισμό και σε συμπεριφορές που προσβάλλουν τις αξίες και τη λογική μας». Τώρα, πρέπει να δώσουμε λύσεις στα προβλήματά της καθημερινότητας. Να αναδείξουμε εκείνους που λειτουργούν διαφορετικά, που διεκδικούν, που παίρνουν θέση. Προσωπικά, έμαθα να μιλώ καθαρά. Να είμαι χρήσιμος για τους πολίτες. Η πάταξή της διαφθοράς και η τιμωρία των ενόχων, για μένα είναι στόχος και όχι σύνθημα. Γιατί εγώ; Επειδή: “Δε ζυγιάζω, δε μετρώ, δε βολεύομαι. Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι” (Ν. Καζαντζάκης / Ασκητική)»

Μιχάλης Σοφοκλέους (υποψήφιος βουλευτής ΔΗΣΥ – επαρχία Λευκωσίας)

17

«Είμαι υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές, για τρεις βασικούς λόγους:

Ο πρώτος, είναι γιατί μπορώ να εκπροσωπήσω τον παραγωγικό και δημιουργικό Κύπριο πολίτη. Που θέλει το κράτος να δημιουργεί μια καλύτερη ζωή στους πολίτες του. Ο δεύτερος, είναι γιατί μπορώ να συνεισφέρω στην προσπάθεια για ένα έντιμο συμβιβασμό στο Εθνικό μας θέμα. Να δώσουμε στην Κύπρο μας τη θέση που της αξίζει στον σύγχρονο κόσμο. Ο τρίτος, είναι ότι μπορώ να συνεισφέρω στο να χτίσουμε την πολιτική από την αρχή. Να κάνουμε μια βελούδινη πολιτική επανάσταση. Με σοβαρότητα και επί της ουσίας. Η σιωπηλή πλειοψηφία των Κυπρίων δεν εκφράζεται. Είναι ανάγκη όμως, επιτέλους να εκφραστεί»

Χρίστος Χριστοφίδης (υποψήφιος ΑΚΕΛ – επαρχία Λευκωσίας)

16

«Το “εμείς” πάνω από το “εγώ”. Κάνουμε την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό από ανάγκη, πράξη. Οι μεγάλες πολιτικές και κοινωνικές μάχες απαιτούν σοβαρότητα, ποιότητα, υπευθυνότητα. Γυρίσαμε σελίδα ήδη σε κακές πρακτικές του παρελθόντος. Οι ιστορικές προκλήσεις απαιτούν μεγάλα οράματα. Σωστή λύση, απελευθέρωση, επανένωση. Ασφάλεια και δημιουργία. Ειρηνική συμβίωση. Μάχη κατά της ανεργίας που “θερίζει”, κυρίως, τους νέους. Ανατροπή των δεδομένων στη μετανάστευση. Μάχη κατά της φτώχειας, της ανέχειας, της αμορφωσιάς. Με πραγματική ανάπτυξη και όχι λιτότητα. Ανοχή, αποδοχή, ανθρώπινα δικαιώματα, διαπολιτισμικότητα, πλουραλισμός. Κόντρα στον φανατισμό, τον σοβινισμό, τον φασισμό και τη μισαλλοδοξία, την ομοφοβία και τον ρατσισμό. Για μια νέα πορεία»

Κλεάνθης Γεωργιάδης (υποψήφιος βουλευτής ΔΗΣΥ – επαρχία Κερύνειας)

20

«Έχοντας την ανησυχία ότι η φωνή της Κερύνειας και των Κερυνειωτών ατόνησε, φιλοδοξώ να την ενδυναμώσω μέσα από τη δική μου εκλογή, τόσο στα κέντρα λήψης αποφάσεων όσο και στην κοινωνία. Αυτό που θα επιδιώξω με την ιδιότητα του βουλευτή Κερύνειας, είναι να συμβάλω στη συσπείρωση και τη δημιουργία ασπίδας προστασίας και διεκδικήσεων. Πιστεύω, λοιπόν, ότι διαθέτω τη δύναμη ψυχής, τη θέληση, τις γνώσεις, την εμπειρία και τις γνωριμίες ώστε να προωθήσω τα δίκαια της κατεχόμενης μας επαρχίας και των Κερυνειωτών»

Χρίστος Αγγελίδης (υποψήφιος βουλευτής ΔΗΣΥ – επαρχία Αμμοχώστου)

19

«Μέσα από τη συμμετοχή μου στα κοινά, την επιχειρηματική μου δραστηριότητα στην τουριστική βιομηχανία, αλλά και από τις εμπειρίες μου στον αθλητισμό, έχω μάθει την αξία της σύνθεσης των ιδεών, της ομαδικής δουλειάς, του δημιουργικού διαλόγου και της αξιοποίησης όλων των δυνάμεων. Διεκδικώ την ψήφο των συμπολιτών μου, για να ενισχύσουμε όλοι μαζί την προσπάθεια για τερματισμό της τουρκικής κατοχής και επιστροφή στην αγαπημένη μας Αμμόχωστο. Επιδιώκω την ανάπτυξη της επαρχίας Αμμοχώστου, εμπλουτίζοντας το τουριστικό μας προϊόν, διεκδικώντας αναπτυξιακά έργα και προσελκύοντας ξένες επενδύσεις. Στοχεύουμε σε ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και υπεύθυνο κράτος, κερδίζοντας το μεγάλο στοίχημα των μεταρρυθμίσεων»

Παύλος Μυλωνάς (υποψήφιος Συμμαχίας – επαρχία Λεμεσού)

21

«Πιστεύω ότι σ’ αυτές τις εκλογές, ο κόσμος θα βρει τη χαμένη ιδιότητα του πολίτη, πετώντας στα σκουπίδια των σκανδάλων αυτή του πελάτη των κομμάτων. Χρειάζεται να αλλάξουμε, γυρίζοντας την πλάτη στο διαφθαρμένο κατεστημένο και τα παλιά κόμματα. Πιθανή εκλογή μου, θα σημαίνει συμμετοχή του πολίτη στο κοινοβούλιο. Είναι καιρός οι βουλευτές να εκπροσωπούν τον λαό και όχι άλλα κομματικά συμφέροντα ή την οικονομική ελίτ. Υπάρχουν προτάσεις προς όφελος του λαού. Λείπει η βούληση για εφαρμογή τους. Στο Κυπριακό, οι υποχωρήσεις συνεχίζονται. Είναι καιρός να διεκδικήσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους. Δεν υπάρχει λίγη ή υπό όρους ελευθερία»

Χαράλαμπος Θεοπέμπτου (υποψήφιος βουλευτής Κινήματος Οικολόγων – επαρχία Λευκωσίας)

13

«Ασχολούμαι έντονα με τα κοινωνικά αλλά κυρίως με τα περιβαλλοντικά θέματα του τόπου, τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια. Μέσα από αυτή μου την ενασχόληση αλλά και εμπειρίες που απέκτησα μέσα από άλλες δραστηριότητες, έχω αποκτήσει βαθιά γνώση των περιβαλλοντικών αλλά και ορισμένων κοινωνικών  προβλημάτων της Κύπρου. Τα περιβαλλοντικά δικαιώματα του κοινού, οι διαβουλεύσεις, η δημόσια υγεία, η προληπτική ιατρική, οι πράσινες πόλεις, οι βιώσιμες μεταφορές, ο αειφόρος τουρισμός, η διαφθορά, τα μέτρα για αναβίωση της υπαίθρου και η δημιουργία θέσεων εργασίας, αποτελούν για μένα προτεραιότητα»

Μάριος Χαννίδης (υποψήφιος ΑΚΕΛ – επαρχία Λευκωσίας)

15

«Δεν ανέχομαι να είμαι θεατής στο ίδιο έργο, ξανά και ξανά. Ούτε να σιωπώ για πράγματα που με αφορούν. Πάντοτε πίστευα πως όλοι έχουμε ευθύνη, αλλά και υποχρέωση να ξεφύγουμε από την παθητικότητά του καναπέ. Κυρίως εμείς οι νέοι άνθρωποι, πρέπει να προσπαθήσουμε μέσα από την πολιτική πράξη και δράση. Με το δυναμισμό μας να “σπρώξουμε” την κοινωνία και τη χώρα μας προς το μέλλον. Έχουμε κουραστεί από το ψέμα, τη σήψη και τη διαφθορά των παλαιότερων. Νιώθω ότι έφτασε η ώρα των νέων. Πεποίθησή μου είναι πως η πορεία προς το αύριο, χρειάζεται να είναι ανθρωποκεντρική, με στόχο και όραμα τη δημιουργία καλύτερων πολιτικών και κοινωνικών συνθηκών, για τις επόμενες γενιές»

Μιχάλης Γιωργάλλας (υποψήφιος βουλευτής Κίνημα Αλληλεγγύη – επαρχία Αμμοχώστου)

14

«Είδα το φως του ήλιου στον Μαραθόβουνο Αμμόχωστου. Ένα κεφαλοχώρι με περήφανους ανθρώπους. Βίωσα από μικρός στην οικογένειά μου, μνήμες θυσίας του Μάκη Γιωργάλλα που θεμελίωσαν μέσα μου μια άδολη, αγνή αγάπη για την πατρίδα και τον λαό. Αυτή η αγάπη με καθοδηγεί στις πολιτικές μου αποφάσεις. Στην πολιτική, είτε ως αξιωματούχος του Ευρωπαϊκού Κόμματος, είτε ως μέλος του Εθνικού Συμβουλίου ή από άλλες θέσεις, απέκτησα μια πλούσια πολιτική εμπειρία που με κάνει να νιώθω σίγουρος ότι μπορώ να βοηθήσω έτσι ώστε να “ξηλώσουμε” τον φαύλο κύκλο της αποτυχίας και της καταστροφής που βιώνει η πατρίδα μας και να φέρουμε πίσω την ελπίδα και το χαμόγελο»

Κώστας Τσαγγαρίδης (υποψήφιος βουλευτής Κίνημα Αλληλεγγύη – επαρχία Λευκωσίας)

6

«Αυτό που με ώθησε να αναμειχθώ στα κοινά με το κίνημα Αλληλεγγύης, είναι η νοοτροπία μας, ως Κύπριοι πολίτες, να μεμψιμοιρούμε άνευ ουσίας, απέχοντας από τις δημοκρατικές διαδικασίες των εκλογικών αναμετρήσεων. Διεκδικώ το ιερό δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι με ένα ηχηρό “όχι” στην αποχή, δίνοντας τον δικό μου αγώνα με την “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”, τόσο για την εξυγίανση και τον εκσυγχρονισμό της Κύπρου, όσο και για μια δίκαιη, μη ρατσιστική λύση του κυπριακού προβλήματος, βασισμένη στις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Χρίστος Στρόππος (υποψήφιος ΔΗΚΟ – επαρχία Λευκωσίας)

2

«Είμαι 26 ετών, σπούδασα νομική στην Αθήνα και στο Μόναχο, ενώ είμαι πρόεδρος της ΠΟΦΕΝ. Θεωρώ ότι αξίζουμε πολιτικά και ποιοτικά κάτι καλύτερο απ’ αυτό που ζούμε και μόνο η νέα γενιά μπορεί να το αλλάξει. Φέρνοντας καινούριες ιδέες, έχουμε χρέος ως νέοι να δουλέψουμε σκληρά και με αφοσίωση γι’ ένα κράτος που θα μοιάζει με τ’ άλλα δυτικά κράτη, όπου υπάρχουν ξεκάθαρες διαδικασίες και δεν χρειάζεται να γνωρίζει κάποιον για να γίνει κάτι. Για να πραγματοποιηθεί αυτό, χρειάζονται τολμηρές μεταρρυθμίσεις, όπως το επαγγελματικό ασυμβίβαστο, καθώς και το ανώτατο όριο θητειών. Η νεολαία μπροστά λοιπόν!»

Κυριάκος Τσιουπανής (υποψήφιος ΔΗΚΟ – επαρχία Λεμεσού)

4

«Είμαι ένας άνθρωπος που αξιοποιεί κάθε δυσκολία, αποδεικνύοντας ότι το πείσμα δεν εξαρτάται από τη σωματική αρτιότητα. Παρά το ατύχημα που είχα κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας, που οδήγησε στον ακρωτηριασμό του ποδιού μου, είχα ενεργό δράση στο φοιτητικό κίνημα. Παράλληλα, η εμπλοκή μου σε κέντρα νεότητας, οργανώσεις ατόμων με αναπηρία και άλλες επιτροπές, θεωρώ πως δείχνουν την ευαισθησία και την υπευθυνότητα που με διακρίνει σε πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα. Με όραμα, αναζητώ λύσεις, οι οποίες προκύπτουν από το συλλογικό διάλογο και το ομαδικό πνεύμα. Έχω μάθει να μη σηκώνω τα χέρια ψηλά, αλλά τα μανίκια, κάτι που φαίνεται και από την επαγγελματική μου πορεία ως πολιτικός μηχανικός και συνιδρυτής του τεχνικού γραφείου “The Design Team”»

Γιώργος Αγαπίου (υποψήφιος ΕΔΕΚ – επαρχία Λευκωσίας)

23

«Ίσως γιατί είναι καιρός η Λευκωσία να εκλέξει έναν Λεμεσιανό βουλευτή…! Σοβαρά τώρα. Σε μια εκλογική διαδικασία δεν υπάρχει “εγώ”, αλλά “εμείς”. Πρώτο πρόσωπο πληθυντικού. Τόσο από την πλευρά των υποψηφίων, όσο και από την πλευρά των πολιτών. Οι εκλογές αποτελούν το στίβο της δημοκρατίας και της ελευθερίας, στον οποίο ο πολίτης καλείται να λειτουργήσει ως σύγχρονος Ελλανοδίκης. Δηλαδή, καλείται να επιλέξει τους άξιους και ικανούς -πολιτικές και πολιτικούς χώρους, πρόσωπα και πεπραγμένα- βάζοντας στο ζύγι τη λιτότητα του μακρυγιάννικου “εμείς”, έναντι της αλαζονείας του υπερτροφικού “εγώ”»

Δημήτρης Δημητρίου (υποψήφιος βουλευτής ΔΗΣΥ – επαρχία Λευκωσίας)

24

«Γιατί πιστεύω σε τρία βασικά πράγματα: Στην ανάγκη ανανέωσης, όχι μόνο σε πρόσωπα αλλά κυρίως σε ιδέες και αντιλήψεις. Στην ανάγκη να υπερασπιστούμε τη διαφάνεια και να πολεμήσουμε ανοικτά και δημόσια τη διαφθορά. Και τέλος, στην ανάγκη να αφήσουμε στην άκρη τα κόλπα που έφεραν πολιτικούς και κόμματα στην απαξίωση, μακριά από ρουσφέτια, υποσχέσεις και μεγαλεπήβολα οράματα. Η πραγματικότητα είναι πως όλα κρίνονται στην πράξη. Γι’ αυτό, ήρθε η στιγμή να επικεντρωθούμε σε πρακτικές και συγκεκριμένες λύσεις για τα προβλήματα που μας απασχολούν. Στην πολιτική κανείς δεν κατάφερε να πετύχει κάτι μόνος του, χωρίς στήριξη και συμμαχίες. Και εσείς, είστε η στήριξή και η συμμαχία μου»

Μαρίνος Θεοδώρου (υποψήφιος ΕΔΕΚ – επαρχία Λευκωσίας)

22

«Αν και οδοντίατρος στο επάγγελμα, προέρχομαι από μια έντονα πολιτικοποιημένη οικογένεια, όπου η ενασχόληση με τα κοινά αποτελεί τρόπο ζωής. Είμαι Β’ αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ και η σχέση μου με την πολιτική κρατά περίπου 20 χρόνια. Εάν και εφόσον εκλεγώ στη Βουλή, θα έχω στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τα προβλήματά του, καθώς και την αναβάθμισή της ποιότητας ζωής του, πάντοτε με απλότητα και ανθρώπινη προσέγγιση. Έγνοια μου, όπως και όλων των συμπατριωτών μας, θα είναι το εθνικό μας θέμα και η επίλυσή του, έτσι ώστε η νέα γενιά, τα παιδιά και τα εγγόνια μας, να έχουν παρόν και μέλλον στη γη που μας γέννησε»

Ανδρέας Πασιουρτίδης (υποψήφιος βουλευτής ΑΚΕΛ – επαρχία Λάρνακας)

7

«Θέλω να αντιπροσωπεύσω τη γενιά μου που άδικα θεωρείται άπειρη και ανίκανη να κατέχει πολιτικά αξιώματα. Έχω τη θέληση και το όραμα να εργαστώ για το κοινό καλό και να προσφέρω τις υπηρεσίες μου για την πρόοδο και την ευημερία των συμπολιτών μου. Θεωρώ ότι η πολιτική σκηνή της χώρας, χρειάζεται ανανέωση και εκσυγχρονισμό και είμαι της άποψης ότι κάθε πολίτης πρέπει να ασχολείται με τα κοινά διαμορφώνοντας και καθορίζοντας τις πολιτικές που του επιβάλλονται. Η μόνη υπόσχεση μου είναι ότι σε αυτή μου την πορεία θα πολιτευτώ με ήθος και αξιοπρέπεια, έτσι ώστε να μπορώ να βλέπω τους συμπολίτες μου στα μάτια»

Γιαννάκης Γιαγκουδάκης (υποψήφιος ΔΗΚΟ – επαρχία Λεμεσού)

8

«Ως αθλητής και προπονητής, με πορεία 40 χρόνων στο ποδόσφαιρο, αλλά και με την ανάμειξή μου στα κοινά, προσδοκώ να συμβάλω στη διαμόρφωση και υλοποίηση του οράματος γι’ ένα σύγχρονο και κοινωνικά δίκαιο κράτος. Με φάρο τον αθλητισμό, του οποίου παραμένω πιστός “στρατιώτης” -καθώς οι διαχρονικές του αξίες με έχουν διαμορφώσει ως προσωπικότητα- έχω θέσει ως προτεραιότητες την παιδεία, την υγεία και την κοινωνική πρόνοια. Έτσι ο λαός μας, με γνώση, συνοχή και αλληλεγγύη, να αντικρύσει με αισιοδοξία το μέλλον. Με ήθος, φιλότιμο και μεθοδικότητα, είμαι αποφασισμένος να εργαστώ με σθένος και σταθερότητα για την επίλυσή των προβλημάτων που ταλανίζουν την Κύπρο του σήμερα»

Χρίστος Γαλανός (υποψήφιος βουλευτής ΔΗΣΥ – επαρχία Αμμοχώστου)

9

«Καταρχήν, θα προτιμούσα να επικεντρωθώ στο “γιατί” και όχι στο “εγώ”. Θα ήθελα να δώσω συνέχεια στην Αμμόχωστο. Σαράντα δύο χρόνια κατοχής είναι πολλά. H πρώτη γενιά προσφύγων σταδιακά χάνεται. Εμείς οι νέοι οφείλουμε να δώσουμε συνέχεια, διεκδικώντας με τη δική μας φωνή για την Αμμόχωστο, που εξακολουθεί να ζει μέσα μας. Ήρθε η ώρα, παλιοί και νέοι να κρατήσουμε τη σκυτάλη της επιστροφής. Ένας από τους στόχους μου είναι να συμβάλω στη συλλογική προσπάθεια για θεσμικό εξορθολογισμό και επαναφορά του αισθήματος δικαίου. Οφείλουμε να ενισχύσουμε τη διαφάνεια, να υιοθετήσουμε μηχανισμούς λογοδοσίας και να επισπεύσουμε την απονομή της δικαιοσύνης»

Ανδρέας Γρηγορίου (υποψήφιος βουλευτής ΑΚΕΛ – επαρχία Λευκωσίας)

10

«Προέρχομαι από οικογένεια προσφύγων, φτωχών εργατών και έχω μεγαλώσει μέσα σε προσφυγικό συνοικισμό. Μέσα από τα βιώματά μου, έχω μάθει να αντιλαμβάνομαι την ατομική μου ευθύνη απέναντι στην κοινωνία με ξεκάθαρο τρόπο. Με την αντίληψη που θέλει τον ”θάνατο” του “εγώ” για το “εμείς” ως δια βίου στόχο για όποιον θέλει να ονομάζεται άνθρωπος. Ο αγώνας για ένα καλύτερο αύριο αποτελεί πλέον τρόπο. Σήμερα, η νεολαία πρέπει να σταματήσει να περιμένει από άλλους και να τραβήξει η ίδια μπροστά για τη ζωή που της αξίζει. Για μας οι βουλευτές εκλέγονται από τον ίδιο τον λαό, για τα δικαιώματα και τις ανάγκες του λαού»

Κυριάκος Τσιμίλλης (υποψήφιος βουλευτής Κινήματος Οικολόγων – επαρχία Λευκωσίας)

12

«Ως ενεργός πολίτης, με μακρόχρονη εμπλοκή σε πολιτικά, κοινωνικά και οικολογικά θέματα, θεωρώ υποχρέωση μου το να συμβάλω στην ενίσχυση της κοινοβουλευτικής παρουσίας του Κινήματος Οικολόγων. Πιστεύω ότι εάν εκλεγώ, μπορώ πραγματικά να αναλάβω μέρος της σημαντικής αυτής ευθύνης, με βάση την επιστημονική γνώση και εμπειρία μου αλλά και την ικανότητα αναζήτησης πρακτικών λύσεων σε υπαρκτά προβλήματα που προκύπτουν στην κυπριακή κοινωνία. Θα επικεντρωθώ σε θέματα ανάπτυξης, περιβάλλοντος, ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών, βιομηχανικής δραστηριότητας, παιδείας, υγείας, μεταρρύθμισης της δημόσιας υπηρεσίας και τοπικής αυτοδιοίκησης. Έχοντας ασχοληθεί για περισσότερο από τριάντα χρόνια με θέματα διασφάλισης ποιότητας, θεωρώ ότι την ποιότητα τη χρειαζόμαστε και στη συμπεριφορά!»

Χριστόδουλος Κυθρεώτης (υποψήφιος ΕΔΕΚ – επαρχία Λευκωσίας)

11

«Δύσκολη ερώτηση. Είμαι κι εγώ ένας απλός άνθρωπος, ο οποίος έζησε από πρώτο χέρι τα προβλήματα της κρίσης, την ανεργία και την αγωνία για το αύριο. Η απόφασή μου να ασχοληθώ πιο ενεργά με την πολιτική, ξεκινά από την επιθυμία μου για προσφορά και συμμετοχή στα κοινά. Δεν είναι αυτοσκοπός η εκλογή σ’ ένα αξίωμα,  αλλά η προσφορά στον τόπο και την κοινωνία, ιδιαίτερα της περιφέρειας στην οποία ζω κι εργάζομαι. Έχουμε ευθύνη, ο καθένας από το πόστο του και μέσα από την εμπλοκή μας στα κοινά, να επιδιώξουμε το καλύτερο δυνατό για τα παιδιά και την πατρίδα μας»

Αδάμος Ασπρής (υποψήφιος ΔΗΚΟ – επαρχία Κερύνειας)

1

«Με σπουδές στη δημοσιογραφία και στην επικοινωνία/δημόσιες σχέσεις, καθώς και μεταπτυχιακό στη διπλωματία, έχω εργαστεί αρκετά χρόνια ως δημοσιογράφος, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ως διευθυντής επικοινωνίας στα Αεροδρόμια της Κύπρου. Αποφάσισα, λοιπόν, να θέσω υποψηφιότητα για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι επειδή ως πολίτης, πιστεύω ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για να διορθώσουμε την κατάσταση στην Κύπρο και να δημιουργήσουμε μια κοινωνία, αλλά και μια πολιτεία με περισσότερο ήθος, αρχές και αξίες. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι είμαι Κερυνειώτης, με καταγωγή από τα κατεχόμενα χωριά Βασίλεια, Λάπηθο και Καραβά. Και ως Κερυνειώτης, με ενοχλεί έντονα η πρόθεση κάποιων να ξεγράψουν τους τόπους μας»

Δώρος Παφίτης (υποψήφιος Συμμαχίας Πολιτών – επαρχία Πάφου) 

3

«Στο ερώτημα “γιατί εγώ;”, απαντώ με ταπεινότητα “γιατί όχι;”. Οι  επερχόμενες εκλογές αποτελούν αναμφίβολα το βαρόμετρο μιας νέας εποχής, όπου οι πολίτες δεν επιζητούν άλλη μια “χούφτα” βουλευτών που θα καταλάβει καρέκλες, αλλά ανθρώπους χωρίς εξαρτήσεις. Άτομα που μπορούν να σταθούν απέναντι στις προκλήσεις και θα λογοδοτούν αποκλειστικά στους πολίτες και όχι στις κομματικές ηγεσίες. Για 40 χρόνια ψήφιζες τους ίδιους, οι οποίοι καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη σου και λεηλάτησαν το κράτος. Σήμερα, αυτοί ζητούν ξανά την ψήφο σου. Έχουν γνώση, όμως, οι φύλακες. Γιατί, λοιπόν, να μη δοκιμάσεις αυτούς που μπορούν και δουλέψουν για εσένα, αντί γι’ εκείνους που σε δουλεύουν;»

Αντρέας Καζαμίας (υποψήφιος βουλευτής ΑΚΕΛ – επαρχία Αμμοχώστου)

25

«Οι καθημερινοί αγώνες απαιτούν μαζικότητα και συλλογικότητα. Δεν έχουμε δικαίωμα, ενσυνείδητα, να απέχουμε από τα δημοκρατικά μας καθήκοντα και δικαιώματα. Η αποστασιοποίηση είναι συνενοχή στην πολιτική που μας επιβάλλεται. Το ήθος, η αξιοπρέπεια, η ποιότητα, η συνέπεια, η μεθοδικότητα και η αποτελεσματικότητα είναι η καλύτερη απάντηση στον δημαγωγικό πολιτικό λόγο. Επομένως, όλοι όσοι θέτουμε τον εαυτό μας στην κρίση της κοινής γνώμης, έχουμε ευθύνη να εκπέμψουμε ουσιαστικό όραμα, σε δύσκολες συνθήκες, με την προσωπική μας καθημερινότητα. Σ’ αυτό το πλαίσιο, πορεύεται ο συνδυασμός του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις προκειμένου το αντικειμενικά καλύτερο να ισοδυναμεί με ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον!»

*Την επόμενη Κυριακή το Down Town θα φιλοξενήσει 24 γυναίκες υποψήφιες

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS