ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΑφροδίτη Γεωργίου: Το νέο πρόσωπο της TV

Αφροδίτη Γεωργίου: Το νέο πρόσωπο της TV

Είναι αναποφάσιστη, απόλυτη σε κάποιες ιδέες, σκέφτεται διπλά και τριπλά για απλά πράγματα και αγχώνεται πολύ εύκολα. Παρόλα αυτά είναι συνεπής, δηλώνει λογική στα περισσότερα θέματα και πολύ συναισθηματική σε κάποια αλλά. Η Αφροδίτη Γεωργίου, είναι η νέα τηλεοπτική πρόταση του Αντ1, που εισβάλλει κάθε Κυριακή μεσημέρι στις οθόνες μας και μας προσκαλεί να την… ακολουθήσουμε.

Του Κωνσταντίνου Χάμπαλη

Τι θυμάσαι από εκείνα τα πρώτα λεπτά που χτύπησε η κλακέτα για το πρώτο standup της εκπομπής σου;

Τη χαρά και την αγωνία για αυτή την προσπάθεια που μόλις άρχιζε. Η κλακέτα σηματοδοτούσε την έναρξη ενός όμορφου ταξιδιού!

Φοβήθηκες για μία ενδεχόμενη αποτυχία;

Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για την πορεία μιας νέας εκπομπής πριν δεις την αντίδραση του κόσμου. Πίστεψααπό την πρώτη στιγμή στο «Follow»κι ευχόμουν να πάνε όλα καλά.

Και δεν μου λες. Πώς μεταφράζεις αυτή την επιτυχία σε μία ζώνη που παραδοσιακά θεωρείται «νεκρή» για τα κανάλια;

Μπορεί τα μεσημέρια της Κυριακής να χαρακτηρίζονται από οικογενειακές στιγμές και βόλτες, αλλά για όλους όσοι βρίσκονται στο σπίτι, το «Follow», απ’ ό,τι αποδείχθηκε, είναι μια ευχάριστη παρέα και χαιρόμαστε πολύ για αυτό. Η επιτυχία όμως οφείλεται και στο μοντέρνο τρόπο σκέψης και προσέγγισης τον οποίο ο σκηνοθέτης της εκπομπής, ΕλευθέριοςΚακαθύμης, εφαρμόζει σε κάθε γύρισμά του.

Να υποθέσω ότι είσαι ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα; Κι από τα νούμερα, εννοείται.

Θα ήταν ψέμα αν σου έλεγα ότι δεν είμαι ευχαριστημένη. Η αλήθεια όμως είναι πως από την αρχή δεν γνωρίζαμε καθόλου τι θα γινόταν. Τα νούμερα δεν ήταν αυτοσκοπός μας. Όλοι οι άνθρωποι, όποια δουλειά και αν κάνουν χαίρονται ιδιαίτερα όταν υπάρχει ανταπόκριση σε αυτό που κάνει.

afroditigeorgiou

Το «Follow» ήταν αυτό που ονειρευόσουν να κάνεις στην τηλεόραση; Ή είχες άλλα σχέδια στο μυαλό σου;

Τη συγκεκριμένη περίοδο αυτό ονειρεύτηκα να κάνω και γι’ αυτό του δίνω όλη μου την ενέργεια.

Θα άλλαζες κάτι στην εκπομπή; Ή είσαι ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα που βγαίνει στο γυαλί;

Εννοείται ότι υπάρχουν πράγματα που μπορούν να βελτιωθούν. Το να γίνεσαι όλο και καλύτερος όμως εξαρτάται κυρίως κι από την εμπειρία που έρχεται σιγά-σιγά με την τριβή. Βλέπουμε κάθε επεισόδιο προσεκτικά και ότι δεν μας αρέσει, το αλλάζουμε στο επόμενο επεισόδιο και πάει λέγοντας. Σε γενικές γραμμές όμως, τίποτα δεν βγαίνει στον αέρα εάν δεν αρέσει σε μας τους ίδιους πρώτα.

Γράφτηκε πολλές φορές στον Τύπο ότι τέτοιου είδους εκπομπές, δημιουργούνται με γνώμονα την προώθηση των ανθρώπων που εργάζονται στο κάθε κανάλι. Κι είναι γεγονός ότι οι καλλιτέχνες που πέρασαν μέχρι στιγμής από την εκπομπή σου, ήταν ηθοποιοί των σειρών του ΑΝΤ1. Τι απαντάς λοιπόν σε όλα αυτά τα δημοσιεύματα που στρέφονται εναντίον αυτής της ιδέας/πρότασης;

Κατά κάποιο τρόπο αντιλαμβάνομαι τον τρόπο με τον οποία σχολίασαν κάποια media τους φιλοξενούμενους της εκπομπής μου, αφού οι περισσότεροι ήταν όντως ηθοποιοί του ΑΝΤ1.Αυτό όμως δεν έγινε επίτηδες. Στο σταθμό υπάρχουν τρεις από τις δημοφιλέστερες σειρές που προβάλλονται αυτή τη στιγμή στην κυπριακή τηλεόραση με πρωταγωνιστές που ενδιαφέρουν και αγαπούν οι τηλεθεατές. Οπότε, είναι λογικό να φιλοξενήσουμε καλλιτέχνες με τέτοιο εκτόπισμα. Κι από την άλλη, η παρουσία του Κώστα Δημητρίου και του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, αποδεικνύουν ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Παρόλα αυτά όμως, έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας, να φιλοξενήσουμε κι άλλους καλλιτέχνες κι όχι μόνο.

Υπάρχουν δηλαδή κάποια ονόματα στην ατζέντα σου που ανήκουν στο δυναμικό κάποιου άλλου καναλιού και που θα δούμε σύντομα στις οθόνες μας;

Ναι, υπάρχουν ήδη κάποιες προγραμματισμένες συνεντεύξεις αγαπημένων ηθοποιών, αλλά και πρωταγωνιστών από τον χώρο της μουσικής, του αθλητισμού, του εθελοντισμού κλπ, που θα ακολουθήσουμε πολύ σύντομα για να μάθουμε περισσότερα για αυτούς και τη ζωή τους. Όπως για παράδειγμα ο σπουδαίος δημιουργός, Σταμάτης Κραουνάκης, ο οποίος έρχεται στο Followστις 20 Μαρτίου.

Πώς θα περιέγραφες σε κάποιον, που δεν παρακολουθεί τηλεόραση, το τι είναι το «Follow»;

Ως μια εκπομπή με θετική ενέργεια που θέλει απλά να δημιουργήσει ευφορία και χαλάρωση τα μεσημέρια της Κυριακής. Με διαφορετικές εικόνες κάθε φορά, δημοφιλείς καλεσμένους και φιλική διάθεση. Ό,τι και να περιγράψω καλύτερα είναι ο τηλεθεατής να παρακολουθήσει την εκπομπή για να διαπιστώσει αν ανήκει στο είδος των εκπομπών που του αρέσουν ή όχι.

Δεν μου λες, θα εξέταζες καθόλου το ενδεχόμενο επιστροφής σου στα δελτία ειδήσεων; Ή προτιμάς περισσότερο το lifestyle;

Δημοσιογραφικά, τα δελτία ειδήσεων ήταν μεγάλο σχολείο για μένα. Αλλά η ψυχαγωγία μού αρέσει πολύ. Αυτή είναι μια υποθετική ερώτηση, που αν χρειαζόταν, θα εξέταζα. Η αλήθεια όμως είναι ότιαισθάνομαι περισσότερο ο εαυτός μου στον ψυχαγωγικό τομέα.

Πώς ένα πλάσμα σαν εσένα, που δεν πονηρεύεται, δεν δημιουργεί ίντριγκες, χαμογελά συνεχώς και γενικά είναι μία ανοιχτή αγκαλιά για όλους, επιβιώνει στο χώρο των media;

Όλα αυτά για μένα; Ευχαριστώ, αλλά έχω και την ανάποδη πλευρά μου (γέλια). Όντως ο χαρακτήρας μου με δυσκολεύει κάποτε, όμως αγαπώ τον χώρο των media και μέχρι στιγμής μου έχει φερθεί αρκετά όμορφα!

Θες να πεις ότι δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό σου η σκέψη «Τι γυρεύω εγώ εδώ;»;

Μπορεί να μην είναι όλα στρωμένα με ροδοπέταλα αλλά η εμπειρία μου μέχρι τώρα στα media ήταν σε Oργανισμούς, που δεν με έκαναν να σκεφτώ ότι θα ήθελα να ασχοληθώ με κάτι άλλο.

Αγχώνεσαι;

Περισσότερο από όσο θα ήθελα!

Και τι σου προκαλεί περισσότερο άγχος; Η προετοιμασία ή το γύρισμα της εκπομπής;

Είναι αλήθεια πως η προετοιμασία για την οργάνωση ενός γυρίσματος κρύβει μεγάλο άγχος. Το να ψάξεις να μάθεις όσα πιο πολλά μπορείς για τον άνθρωπο που θα έχεις απέναντί σου, να σκεφτείς το conceptπου κάθε φορά είναι διαφορετικό. Μιλάμε όμως για δημιουργικό άγχος.

Είσαι εργασιομανής;

Μ’ αρέσει η δουλειά μου και δεν τσιγκουνεύομαι να διαθέτω όσο χρόνο χρειαστεί για ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν θα έλεγα όμως πως είμαι εργασιομανής.

Για παράδειγμα, πόσες ώρες προετοιμασίας χρειάζεσαι για κάποιο καλεσμένο σου;

Όλοι οι καλεσμένοι χρειάζονται την ίδια προσοχή και μεταχείριση. Για κάποιους γνωρίζουμε περισσότερα από κάποιους άλλους που κι αυτοί χρειάζονται μια έξτρα προσπάθεια να τους ανακαλύψουμε και να τους ξεκλειδώσουμε. Κι αυτό είναι λογικό…

Αλήθεια, γιατί επιλέξατε τα εξωτερικά γυρίσματα κι όχι την ασφάλεια ενός στούντιο; Θεωρείς ότι ξεκλειδώνονται πιο εύκολα οι καλεσμένοι σου όταν βρίσκονται στο χώρο τους;

Το στούντιο μπορεί να παρέχει κάποια ασφάλεια, αλλά το να βρίσκεσαι σε φυσικούς χώρους κάνει τους άλλους να αισθάνονται πιο όμορφα. Ακόμα και για τον ίδιο τον τηλεθεατή είναι πιο ευχάριστο να βλέπει εικόνες απ’ ό,τι ένα στούντιο. Πόσο μάλλον για τους φιλοξενούμενούς μας που χρειάζονται μία επιπλέον άνεση για να μοιραστούν μαζί μας προσωπικές στιγμές τους.

Τι σε φοβίζει περισσότερο κάθε φορά που ακούς το 3,2,1 του σκηνοθέτη σου για εγγραφή;

Τίποτα το ιδιαίτερο. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον σκηνοθέτη μου. Το σημαντικό είναι ότι αρχίζουμε την εγγραφή μόνο με θετική ενέργεια.

Υπάρχει ακόμα μέσα σου η ανασφάλεια του «δεν θα τα καταφέρω;».

Πριν από κάθε καινούριο επεισόδιο έχω την ίδια γλυκιά αγωνία για ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα.

Ποια ήταν η πιο συγκινητική στιγμή σου; Όταν είδες για πρώτη φορά τον εαυτό σου στην τηλεόραση ή όταν ο ΑΝΤ1 σου ανέθετε την παρουσίαση του «Follow»;

Όταν ο ΑΝΤ1 αποφάσισε να μου δώσει αυτή την ευκαιρία και τους ευχαριστώ πολύ.

Είναι η πρώτη σου επαφή με την τηλεόραση;

Η πρώτη μου επαφή ήταν το 2013 με την παρουσίαση του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Τι έκανες προηγουμένως;

Δούλευα ως δημοσιογράφος στο συγκρότημα «Ο Φιλελεύθερος»και πιο πριν ήμουν για σπουδές στην Αθήνα, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Τι σκεφτόσουν όταν αποφάσιζες να γίνεις δημοσιογράφος; Κάμερες, φώτα, δημοσιότητα;

Νομίζω πως όσοι σπουδάζουν δημοσιογραφία καταλαβαίνουν από τα πρώτα κιόλας μαθήματα πως δημοσιογράφος δεν είναι οι κάμερες και η δημοσιότητα. Και για μένα δεν ήταν αυτοσκοπός.

Θα μπορούσες να γίνεις κάτι άλλο;

Νομίζω πως όχι. Παρόλο που κάποτε πέρασε από το μυαλό μου να γίνω φιλόλογος.

Πώς είναι η καθημερινότητά σου, Αφροδίτη;

Εξαρτάται από την ημέρα. Με υποχρεώσεις αλλά και όμορφες στιγμές με ανθρώπους που αγαπώ.

Δεν μου λες, δεν βαρέθηκες να πηγαινοέρχεσαι Λεμεσό-Λευκωσία και τούμπαλιν;

Ευτυχώς οι αποστάσεις μας δεν είναι πολύ μεγάλες στην Κύπρο για να παραπονιέμαι.

Δεν πέρασε καθόλου από το μυαλό σου να μετακομίσεις στη Λευκωσία;

Προς το παρόν, όχι. Μου είναι δύσκολο να αφήσω τις χαρές της Λεμεσού, όπως είναι η θάλασσα και οι δικοί μου άνθρωποι για να μετακομίσω σε μία άλλη πόλη. Ποτέ δεν ξέρεις όμως πώς τα φέρνει η ζωή!

Να περάσουμε και σε κάτι πιο προσωπικό; Τι θέση έχει ο έρωτας στη ζωή σου;

Αυτή που αξίζει. Γεμάτη όμορφα συναισθήματα.

Ο σύντροφός σου δεν παραπονιέται που δουλεύεις τόσες πολλές ώρες;

Το να δουλεύεις πολλές ώρες δεν σημαίνει ότι παραμελείς την προσωπική σου ζωή. Οι ισορροπίες που θα βρεις παίζουν σημαντικό ρόλο. Καλή διάθεση να υπάρχει!

Πόσο άλλαξε η ζωή σου από τη μέρα που μπήκες στην τηλεόραση;

Τίποτα δεν άλλαξε. Απλώς η ζωή μου, προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα της δουλειάς.

Υπάρχει ελεύθερος χρόνος;

Υπάρχουν γεμάτες μέρες, αλλά και πιο χαλαρές.

Και πώς τις αξιοποιείς;

Κοίταξε, τις γεμίζω με βόλτες, βλέποντας ανθρώπους που αγαπώ ή απλά χαλαρώνοντας στο σπίτι.

Πώς θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου;

Είμαι συνεπής αν και οι γύρω μου λένε πως πρέπει να χαλαρώσω λιγάκι (γέλια). Είμαι πολύ λογική στα περισσότερα θέματα και πολύ συναισθηματική σε κάποια άλλα. Ακούγεται αντιφατικό, το ξέρω, αλλά τι να κάνουμε που στην περίπτωσή μου ισχύουν και τα δύο;

Ποια θεωρείς ότι είναι τα αρνητικά στοιχεία του χαρακτήρα σου;

Είμαι αναποφάσιστη, απόλυτη σε κάποιες ιδέες, σκέφτομαι διπλά και τριπλά για απλά πράγματα και αγχώνομαι πολύ εύκολα.

Για πες μου κάτι άλλο. Πώς αισθάνεσαι βλέποντας τον εαυτό σου στην τηλεόραση;

Η κάμερα είναι μέρος της δουλειάς ενός δημοσιογράφου που δουλεύει σε κανάλι είτε κάνει ρεπορτάζ είτε παρουσιάζει δελτίο ειδήσεων ή εκπομπή. Είναι όντως περίεργο τις πρώτες φορές, μετά όμως προσαρμόζεσαι.

Όταν κοιτάζεσαι στον καθρέφτη, ποιον βλέπεις περισσότερο, τον πατέρα ή τη μητέρα σου;

Έχω τα χαρακτηριστικά του μπαμπά μου και τα χρώματα της μαμάς μου. Κάποιοι μου λένε πως είμαι ίδια ο πατέρας μου και άλλοι πως βλέπουν σε μένα τη μαμά μου. Σε χαρακτήρα, θα σε γελάσω!

Τι θα άλλαζες στην εμφάνισή σου;

Κάθε άνθρωπος έχει δυνατά στοιχεία που πρέπει να τονίζει και αδύναμα που αν μπορούν να αλλάξουν καλό είναι να το προσπαθήσει για να νιώθει ο ίδιος καλά. Αν κάτι δεν μας αρέσει αλλά δεν αλλάζει,δεν αξίζει να αγχωνόμαστε. Κάπως έτσι λειτουργώ μ’ αυτά που με χαλάνε.

Τι πιστεύεις ότι μπορεί να ενοχλήσει κάποιον στη συμπεριφορά ή στον χαρακτήρα σου;

Η τετράγωνη λογική μου μερικές φορές.

Μια ερώτηση που κάνεις στον εαυτό σου, αλλά δεν παίρνεις απάντηση;

Δεν μου έρχεται κάτι συγκεκριμένο τώρα, αλλά όποια απορία και να έχω την κάνω ξανά και ξανά στον εαυτό μου μέχρι να βρω την απάντηση. Και αν δεν την βρω, δεν έγινε και τίποτα (γέλια).

Και κάτι τελευταίο. Ποια ελληνική λέξη θα ήθελες να είχες ανακαλύψει;

Την ευγένεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS