CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΑλεξ Οικονόμου: Η πολλή δουλειά φέρνει πάντα αποτελέσματα

Αλεξ Οικονόμου: Η πολλή δουλειά φέρνει πάντα αποτελέσματα

Πώς προέκυψε το τελευταίο σου τραγούδι «In My Head»;

Περνάω μια πολύ δημιουργική φάση στη ζωή μου και αυτό ενισχύεται από μια ομάδα ταλαντούχων μουσικών που δημιουργήσαμε μέσω της Primer Records με τους οποίους γράφουμε συνέχεια καινούρια μουσική. Έτσι προέκυψε και το καινούριο τραγούδι, το «In my Head» σε μουσική των DJ Zenn και Πάνου Σακκάτου και στίχους δικούς μου.

Αν και κυκλοφόρησε μόλις τον περασμένο Μάρτιο, κατάφερε μόλις σε ένα μήνα να ξεπεράσει στο YouTube, τα 35 χιλιάδες views. Ποια στοιχεία, νομίζεις, το έκαναν να ξεχωρίσει;

Η καλοκαιρινή διάθεση, ο λίγο ξένος και διαφορετικός ήχος και ο up beat χαρακτήρας του κομματιού όπως και το απόλυτα καλοκαιρινό βίντεοκλιπ. Όλα μαζί βοήθησαν για να κάνει το τραγούδι ένα καλό ξεκίνημα.

Είναι εύκολο σήμερα, στην Ελλάδα του 2016 για κάποιον μουσικό που τώρα ξεκινάει να κάνει τη δουλειά του;

Τα πράγματα είναι δύσκολα όπου κι αν βρίσκεσαι. Εξαρτάται από το πόσο είσαι διατεθειμένος να το παλέψεις και να δώσεις όλο σου τον εαυτό σ’αυτό που αγαπάς. Η πολλή δουλειά φέρνει πάντα αποτελέσματα…

Τι δυσκολίες συνάντησες στο δρόμο σου;

Δυσκολίες πέρασα και περνάω, όπως όλοι. Τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο φαίνονται. Όμως κάθε δυσκολία και κάθε πόρτα που κλείνει είναι ένα χτύπημα για να σε γειώσει και να σε βάλει στη διαδικασία να μάθεις και να χειριστείς τα πράγματα καλύτερα στην επόμενη πόρτα που θα ανοίξει. Είναι μια πανέμορφη διαδρομή στην οποία μαθαίνεις και τοποθετείς τα όρια σου ως άνθρωπος. Αυτό σε ωριμάζει και ως άνθρωπο και ως καλλιτέχνης.

alexis2

Βλέποντας τα πράγματα αποστασιοποιημένα ποια, σε τι σε ωφέλησε η συμμετοχή σου στο The Voice;

Η συμμετοχή μου στο Voice είναι ο λόγος που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Χωρίς αυτό δεν θα είχα ποτέ την δικαιολογία να το κάνω. Πέραν τούτου όμως, πιστεύω ότι περισσότερο ρόλο παίζει το τι θα κάνεις αφού βγείς από τον μαγικό κόσμο και την ασφάλεια που σου προσφέρει ένα τηλεοπτικό σόου. Εκεί που ανακαλύπτεις ότι είσαι μόνος σου και πρέπει με κάποιο τρόπο να πείσεις τον κόσμο ότι δεν είσαι ένας ακόμα καλλιτέχνης που με το που κλείνει η τηλεόραση χάνει τη λάμψη του.

Και αν ξαναπήγαινες τι θα έκανες διαφορετικό;

Έχω πάει και έχουν γίνει τα πράγματα με έναν τρόπο που με έφερε να βρίσκομαι στο σημείο που είμαι σήμερα. Δεν θα έκανα κάτι διαφορετικό. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που τα πράγματα κινούνται αργά και σταθερά και με έναν τρόπο που δεν με κάνει να χάσω τον χαρακτήρα μου ως μουσικός.

alexis3

Ποια είναι τα καλοκαιρινά σου σχέδια; Υπάρχει κάποια περιοδεία, πρόμο για το τραγούδι;

Μετά από μία πολύ πετυχημένη χειμερινή σεζόν με τον Σάκη Ρουβά, ξεκινήσαμε ξανά στο Estate Seaside-Ακρωτήρι όπου θα εμφανιζόμαστε κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Παράλληλα συζητάμε με τον DJ Zenn για ένα «In My Head-promo tour» σε Ελλάδα και Κύπρο. Και ίσως κάνω στην Κύπρο και κάποια πιο μικρά καλοκαιρινά acoustic lives.

  • Ο Αλέξ θα βρίσκεται στην Κύπρο στις 5 ιουνίου μαζί με τον Σάκη Ρουβά στο breeze στη Λεμεσό (πληροφορίες: 700058 68).

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS