ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΑθηνά Κωνσταντίνου: H Κύπρια food blogger που ξεχώρισε το BBC

Αθηνά Κωνσταντίνου: H Κύπρια food blogger που ξεχώρισε το BBC

Μια Blogger απ’ την Κύπρο έψησε μια τυρόπιττα, τη φωτογράφισε και κατάφερε να ξεχωρίσει στο διαγωνισμό Νέων Ταλέντων του BBC.

Από τον Πιερή Παναγή 

Το φωτεινό σπίτι της είναι γεμάτο από αντικείμενα και props που χρησιμοποιεί στις ατμοσφαιρικές φωτογραφήσεις της. Μια παλιά ντουλάπα είναι γεμάτη με vintage κουτάλια και μαχαιροπίρουνα με σκαλιστές λεπτομέρειες, σκουριασμένους δίσκους και λαμαρίνες. Στον διπλανό τοίχο είναι ακουμπημένα πολύχρωμα ξύλα, στην κουζίνα υπάρχουν costume made πιάτα που παραγγέλθηκαν ειδικά και ταξίδεψαν απ’ το εξωτερικό. «Αγαπούσα πάντα το φαγητό ενώ από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου μαγειρεύω. Ζώντας στο Λονδίνο -σπούδασα interior designer- συνειδητοποίησα ότι υπήρχε μια στροφή στο φαγητό και ο κόσμος έμπαινε ξανά στην κουζίνα. Ήθελα λοιπόν να πειραματιστώ, να φωτογραφίζω πιάτα και να στιλιζάρω παρόλο που δεν ήξερα καν τι ήταν η κάμερα»! Για τρεις βδομάδες η Αθηνά διάβαζε ό,τι έβρισκε online, έβλεπε instagrammers πώς έφτιαχναν τα πιάτα τους και πώς χρησιμοποιούσαν το φωτισμό. «Τότε ήταν που ξεκίνησα να βρίσκω αντικείμενα για τις φωτογραφήσεις μου: πιάτα, παλιές πόρτες που χρησίμευσαν ως φόντα, ποτήρια».

Και το BBC πώς σε ανακάλυψε Αθηνά; «Στην Αγγλία εδώ και χρόνια διεξάγεται ένας διαγωνισμός για food photography απ’ την Pink Lady. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες και μια απ’ αυτές ήταν του BBC για νέα ταλέντα. Αποφάσισα να συμμετάσχω και να επικεντρωθώ μόνο στην κατηγορία του πρωινού. Έτσι, κάθε μέρα έκανα ένα φαγητό με ελληνικά μοτίβα. Σηκωνόμουν το πρωί, έφτιαχνα μια τυρόπιτα, την έψηνα, ακολούθως έκανα το food styling και τη φωτογράφιζα. Για δυο βδομάδες έκανα μόνο αυτό δοκιμάζοντας δεκάδες συνταγές». Ακολούθως, στέλνει τη συμμετοχή της και περιμένει. Στις 17 Φεβρουαρίου έλαβε μέιλ απ’ το BBC. «Μου έγραφαν ότι στη συγκεκριμένη κατηγορία ήμουν η μοναδική που πέρασε και πως με άλλους πέντε, από άλλες κατηγορίες, πέρασα στους ημιτελικούς και μου ζητούσαν να πάω στο Λονδίνο για συνέντευξη». Μια βδομάδα μετά βρέθηκε εκεί για να συναντήσει τον creative director του BBC Good Food. «Αυτός μου αποκάλυψε πως είχε δει όλες τις συμμετοχές. Για έξι ώρες μάλιστα παρακολουθούσε φωτογραφίες με πρωταγωνιστές αβγά, μπέικον και φασόλια. Στο τελευταίο μισάωρο είδε τις φωτογραφίες μου. Μου είπε ότι πρόσεξε το υπέροχο φυσικό φως και μια καλοφτιαγμένη τυρόπιτα που αμέσως θα ήθελε να φάει. Ρώτησε να μάθει για μένα και του είπα ότι είμαι αυτοδίδακτη, μίλησα για τα υλικά της τυρόπιτας που χρησιμοποίησα- φέτα, αγνό ελαιόλαδο και φύλλο. Ήθελα να τονίσω ότι η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν εξαιρετικά προϊόντα και αυτό του άρεσε». Σήμερα δοκιμάζει νέες γεύσεις, επεκτείνει το blog της cinnamonspiceblog.com γράφοντας συνταγές και στα ελληνικά ενώ είναι έτοιμη για νέες προκλήσεις.

 

Επιμέλεια: Ρούλα Δημητρίου

Μακιγιάζ: Έλενα Χαραλάμπους

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS