CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΑθηνά Οικονομάκου: «Η νέα μου ζωή»

Αθηνά Οικονομάκου: «Η νέα μου ζωή»

Η δημοφιλής ηθοποιός απολαμβάνει τους πρώτους μήνες μετά τη γέννηση του γιου της, Μάξιμου, και εξηγεί στο «Down Town» με ποιο τρόπο έχει αλλάξει η ζωή της.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΝΥ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΥ

  

Ο χρόνος φαίνεται εχθρός της, όμως, έχει καταφέρει να τον κάνει φίλο της. Τα σπινθηροβόλα μάτια της, η οξυδέρκεια, το χαμόγελο που σε καθηλώνει και το βλέμμα που δεν αφήνει περιθώρια για λάθη σε κάνουν να νιώθεις σίγουρος και ασφαλής όταν βρίσκεσαι μαζί της – κι ας «παίζει» με τα δευτερόλεπτα. Βρίσκεται καθοδόν για το σπίτι μετά από μια γεμάτη και κουραστική ημέρα (γύρισμα για το «Έλα στη θέση μου» του Alpha και ραντεβού για την εταιρία κοσμημάτων «AllOver»), όμως, δεν παραπονιέται. «Ευτυχώς, έχω ανοιχτή ακρόαση στο αυτοκίνητο και μπορώ να μιλάω. Κερδίζω χρόνο», μου λέει. Για λίγα δευτερόλεπτα σκέφτομαι τα λόγια της και -μη θέλοντας να καταχραστώ τοn χρόνο της- πατάω το Rec.

Σε έχω ακούσει να χωρίζεις τη ζωή σου σε δυο περιόδους – την Αθηνά προ Μάξιμου (σ.σ. ο γιος της) και την Αθηνά μετά Μάξιμου. Εγώ, όμως, βλέπω ακριβώς τον ίδιο άνθρωπο.

Δεν έχω αλλάξει εγώ, οι προτεραιότητές μου έχουν αλλάξει. Όταν έρχεται ένα μωρό και γίνεσαι γονιός, θέλεις δεν θέλεις, η ζωή σου αλλάζει 180 μοίρες. Δίνεις στη ζωή άλλη διάσταση. Ασχολείσαι, κυρίως, με σημαντικά πράγματα και στεναχωριέσαι μόνο με τα σοβαρά. Όχι από επιλογή, από ανάγκη. Δεν υπάρχει χρόνος για κάτι άλλο. Η καθημερινότητα έχει έναν παρονομαστή: Το μωρό. Η κάθε μέρα σου είναι διαφορετική και, το βασικότερο όλων, δεν ορίζεται και δεν ελέγχεται. Για έναν άνθρωπο που έχει μάθει να ζει και να έχει τον πλήρη έλεγχο, όπως εγώ, είναι πρωτόγνωρο αλλά και μαγικό.

Μαμά, σύζυγος, επαγγελματίας, γυναίκα – και με το «σύνδρομο» της καλής μαθήτριας. Ο «έλεγχος» γράφει σε όλα άριστα;

Αρχικά, να σου πω ότι τα είπες με τη σωστή σειρά (γέλια). Το «άριστα» είναι ουτοπικό, όμως, όλα αυτά μου ανήκουν κι επειδή όντως είμαι τελειομανής προσπαθώ όλα να τα κάνω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος στη ζωή μου είναι η μητρότητα. Δεν έχω μάθει, όμως, να αφήνω τίποτα στην τύχη του. Θέλω να είμαι σωστή, συνεπής και συγκεντρωμένη στη δουλειά μου, τόσο στην υποκριτική όσο και στο «AllOver», αλλά και στις συνεργασίες μου στο Instagram, χωρίς φυσικά να στερώ τον χρόνο μου από τον άντρα μου.

Την Αθηνά δεν άκουσα να αναφέρεις…  

Η Αθηνά έχει μείνει λίγο πίσω, την έχω παραμελήσει λίγο αλλά δεν με πειράζει. Είναι δική μου επιλογή και ευθύνη, οπότε είμαι πολύ χαρούμενη και συμβιβασμένη με αυτό.

Υπάρχει κάτι που σου λείπει;

Ο ελεύθερος χρόνος χωρίς ευθύνες και άγχος. Να μπορέσω να περάσω χαλαρές ώρες σε ένα cafe με μια φίλη μου, να πάω μια βόλτα με τον άντρα μου, να κάνω ένα ταξίδι. Μου λείπουν αυτά, το ομολογώ. Ωστόσο, είναι τόσο μεγάλη η χαρά που σου δίνει ένα μωρό που η έλλειψη είναι στιγμιαία, μετά τα ξεχνάς. Εξάλλου, όταν γίνεσαι μητέρα, γνωρίζεις τι επακολουθεί οπότε το παίρνεις απόφαση και προχωράς.

Με το σπίτι ασχολείσαι;

Καλή νοικοκυρά και καλή μαγείρισσα ήμουν πριν αποκτήσω το μωρό. Πλέον, δεν έχω χρόνο για το σπίτι. Βάζοντας προτεραιότητες αποφάσισα να κάνω όλα όσα δεν μπορεί να κάνει κάποιος άλλος για εμένα. Είμαι τυχερή και έχω βοήθεια κάποιες ώρες της ημέρας, οπότε δεν χρειάζεται εγώ να ασχολούμαι επισταμένως με το σπίτι.

 

Περισσότερα στο περιοδικό Down Town που κυκλοφορεί. 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS