CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣBen Melzer: «Ήμουν ένας straight άντρας, εγκλωβισμένος μέσα σε γυναικείο σώμα!»

Ben Melzer: «Ήμουν ένας straight άντρας, εγκλωβισμένος μέσα σε γυναικείο σώμα!»

Η ζωή του Benjamin Melzer δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το παρελθόν του. Γεννήθηκε και μεγάλωσε «εγκλωβισμένος» σε γυναικείο σώμα, μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να μπει στο χειρουργείο και να αλλάξει για πάντα τη ζωή του. Σήμερα, κάνει καριέρα στο bodybuilding, εργάζεται ως μοντέλο και τον επόμενο μήνα θα γίνει το πρώτο διεμφυλικό άτομο στην Ευρώπη που θα φιλοξενηθεί στο εξώφυλλο του διεθνούς περιοδικού «Men’s Health».

Του Παντελή Παναγιώτου

Πότε ανακάλυψες για πρώτη φορά ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τη σεξουαλικότητά σου;

Όταν ήμουν περίπου στο τρίτο ή τέταρτο έτος της ζωής μου. Αρχικά είχα τις αμφιβολίες μου. Δεν ήξερα αν ήμουν λεσβία ή κάτι άλλο. Μεγαλώνοντας, όμως, κατέληξα στο συμπέρασμα πως ήμουν απλώς ένας straight άντρας, «εγκλωβισμένος» μέσα σε ένα γυναικείο σώμα.

Τα παιδικά σου χρόνια, πώς ήταν; Βίωνες καθημερινά την αμφιβολία της σεξουαλικότητάς σου;

Τα παιδικά μου χρόνια ήταν πολύ χαρούμενα. Μεγάλωσα σε μια ήσυχη περιοχή της Δυτικής Γερμανίας μαζί με την οικογένειά μου. Δεν μπορώ να πω ότι αντιμετώπισα bullying ή άλλου είδους άσχημη συμπεριφορά από τους συμμαθητές μου. Αντίθετα, είχα πολλούς φίλους και περνούσα καλά. ben8

Πότε κατέληξες οριστικά στην απόφαση να προχωρήσεις σε επέμβαση αλλαγής φύλου;

Γύρω στα 18 μου ανακάλυψα για πρώτη φορά -μέσω ενός ντοκιμαντέρ που είδα- την ύπαρξη της δυνατότητας για αλλαγή φύλου. Όμως, ήξερα πως δεν ήμουν έτοιμος να κάνω ένα τόσο μεγάλο βήμα. Αν και δυσκολεύτηκα πάρα πολύ, τελικά στα 21 μου πήρα τη μεγάλη απόφαση και είπα στον εαυτό μου πως πρέπει να το κάνω…

Το να πάρεις, όμως, μια τόσο μεγάλη απόφαση δεν ήταν δύσκολο και επώδυνο;

Ναι. Η οικογένειά μου, όμως, ήταν στο πλευρό μου από την πρώτη στιγμή και με στήριζε. Μάλιστα, η μητέρα μου ήταν δίπλα μου ακόμα και στο νοσοκομείο σε κάθε μία από τις πολλές επεμβάσεις που απαιτούσε η αλλαγή φύλου. Το ίδιο και η θεία μου, αλλά και η κοπέλα μου, με την οποία είμαστε μαζί από το 2011.

ben7

Πόσο πολύ έχει αλλάξει η ζωή και η καθημερινότητά σου μετά την επέμβαση αλλαγής φύλου;

Τώρα πια, αισθάνομαι πλήρης. Το «μέσα» μου συνάντησε το «έξω» μου. Η ζωή μου έχει πλέον πάρει το δρόμο της και είμαι αυτό που πάντα ήθελα να είμαι και είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να το λέω σήμερα αυτό!

Η ενασχόλησή σου με το μόντελινγκ, πώς προέκυψε;

Ήθελα πολύ να ασχοληθώ με το χώρο της μόδας, κάτι το οποίο, όπως αντιλαμβάνεσαι, είναι πολύ σπάνιο για άνδρες που έχουν περάσει τη διαδικασία επέμβαση αλλαγής φύλου. Παρόλο που ως γυναίκα ήμουν ψηλή, τώρα δεν είμαι και τόσο ψηλός για άντρας μοντέλο. Ωστόσο, μου αρέσει πολύ και θέλω να το δοκιμάσω και ευτυχώς μέχρι στιγμής πηγαίνει πολύ καλά.

ben2

Το γεγονός ότι σε επέλεξαν για το εξώφυλλο της γερμανικής έκδοσης του περιοδικού «Men’s Health», τι σημαίνει για σένα;

Καταρχήν, θεωρώ πως με αυτό που πάω να κάνω, ανοίγω καινούριες πόρτες στην ευρύτερη κοινότητα των transsexuals αλλά και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται πολλοί άνθρωποι. Η έκδοση του «Men’s Health» που θα με φιλοξενήσει στο εξώφυλλο του θα κυκλοφορήσει στα μέσα Μαρτίου και θα είναι η πρώτη φορά που ένας transsexual θα βρίσκεται στο εξώφυλλο του συγκεκριμένου περιοδικού στην Ευρώπη. Κάτι που θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό.

Αισθάνεσαι πως αυτή η αναγνώριση, θα σε βοηθήσει να στείλεις τα δικά σου μηνύματα και να μοιραστείς με τον κόσμο τη δική σου ιστορία;

Το μήνυμα που θα ήθελα να περάσω στον κόσμο είναι πως, μπορείς να είσαι πραγματικά αυτός που θέλεις και να κάνεις αυτά που θέλεις, αρκεί να ονειρεύεσαι και να δουλεύεις σκληρά. Δεν υπάρχει σημαντικότερο πράγμα από τα όνειρα. Όπως έχω δηλώσει και στο «Men’s Health», δεν θέλω να είμαι απλώς ένας ωραίος άντρας. Θέλω να πιστεύω πως εκτός από την εξωτερική εμφάνιση, έχω και κάτι παραπάνω να πω.

ben6

Πώς φαντάζεσαι το μέλλον σου; Θα ήθελες κάποια στιγμή να φτιάξεις τη δική σου οικογένεια;

Αν και δεν μπορώ να κάνω δικά μου παιδιά, σίγουρα θα ήθελα κάποια στιγμή στο μέλλον να δημιουργήσω τη δική μου οικογένεια.

ben1

ben5

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS