CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΕλεονώρα Μελέτη: Επέστρεψε για να μείνει!

Ελεονώρα Μελέτη: Επέστρεψε για να μείνει!

Μετά από 11 μήνες τηλεοπτικής απουσίας, αποδεικνύεται αληθινή survivor και επιβεβαιώνει για πρώτη φορά την επιστροφή της, το Σεπτέμβριο, στην πρωινή ζώνη του Σκάι.

Του Άρη Καβατζίκη

Eπέστρεψε για να μείνει! Και, ναι, είναι στα καλύτερά της. Όχι, δεν έπαθε κατάθλιψη εκτός τηλεόρασης. Εξάλλου, η Ελεονώρα δεν ανήκει στο είδος που ζει και αναπνέει μέσω τηλεοπτικού αέρα, ούτε έχει εμμονή με το μέικ-απ και τα μαλλιά της. Στο Hello! παραχωρεί την πρώτη της μεγάλη συνέντευξη σε περιοδικό από τη στιγμή που ανέλαβε την παρουσίαση της εκπομπής «Survivor Πανόραμα» στον ΣΚΑΪ, φορώντας τα μαγιό που η ίδια σχεδιάζει, Eleonora Meleti by Crool. Και όπως πάντα, παραμένει σέξι, ενδιαφέρουσα, μαχητική και επίμονη. Κάτι σαν survivor δηλαδή.

Πόσο καιρός έχει περάσει που έκανες συνεχόμενες τηλεοπτικές συζητήσεις πριν την επιστροφή σου;
Όλο το καλοκαίρι έκανα συζητήσεις με τον Alpha. Μάλιστα, ήμασταν κοντά στη συμφωνία. Οι επαφές μας είχαν ξεκινήσει ενάμιση χρόνο πριν, όταν ήμουν ακόμη στο «Ε», αλλά δυστυχώς ήμουν δεσμευμένη. Τελευταία στιγμή δεν τα βρήκαμε με τον Alpha. Πρώτη φορά συζήτησα με τον ΣΚΑΙ τον περασμένο Νοέμβριο. Επίσης, στο πλαίσιο φιλικών συζητήσεων με τον κύριο Βρυώνη του «Ε» για κάποιες εκκρεμότητες, τον περασμένο Δεκέμβριο, κάναμε και μια επαγγελματική κουβέντα, είτε αυτό αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Και, όπως θα διαβάσατε σε δημοσιεύματα, μπήκε ξανά στο παιχνίδι ο Alpha στα τέλη Φλεβάρη-αρχές Μαρτίου, όταν εγώ ήδη βρισκόμουν σε προχωρημένες συζητήσεις με τον ΣΚΑΙ.

Γιατί δεν τα επικοινωνείς αυτά, αλλά τα μαθαίνουμε όλα με ανακοινώσεις;
Καταρχήν, το θεωρώ γρουσουζιά. Οι συζητήσεις θέλω να γίνονται στο παρασκήνιο, γι’ αυτό τις περισσότερες δεν τις κάνω στα γραφεία των σταθμών. Δεύτερον, δεν έχω ανάγκη ν’ αποδείξω σε κανέναν εάν είμαι περιζήτητη ή έχω προτάσεις. Το να διαρρέεις συζητήσεις το θεωρώ αντιεπαγγελματικό, ειδικά αν δεν καταλήξουν κάπου. Αυτό είναι μια στρατηγική για να ανεβάσεις τη μετοχή σου στο χρηματιστήριο της τηλεόρασης την ώρα που σε εμπιστεύεται κάποιος για ενδεχόμενη συνεργασία, και είναι ανέντιμο.

Δε σου άρεσε τίποτε απ’ όσα σου πρότειναν;
Σαφώς και μ’ άρεσαν και δυσκολεύτηκα να πω όχι. Η τελευταία μας συζήτηση με τον Alpha αφορούσε τη ζώνη 10:00-13:00, για μια infotainment εκπομπή και ήταν πρόταση άκρως ενδιαφέρουσα και δελεαστική. Αλλά, επειδή ο ΣΚΑΪ, με τον οποίο ήδη βρισκόμουν σε συζητήσεις, μου εξασφάλισε πέρα από το «Survivor Πανόραμα» και την αντίστοιχη infotainment ζώνη το Σεπτέμβριο του 2017, έκλεισα εκεί. Εξάλλου με τον ΣΚΑΪ μιλούσα από πολύ νωρίτερα.

Γιατί επέλεξες, μετά από μια αμιγώς δημοσιογραφική εκπομπή όπως το «hash tag» στο «Ε», να επιστρέψεις με μια εκπομπή που ασχολείται μ’ ένα reality παιχνίδι;
Δεν είναι απλώς ένα reality παιχνίδι, αλλά κοινωνικό φαινόμενο. Και σε μια εποχή, μάλιστα, που οι Έλληνες περνάνε δύσκολα και η κοινωνία αιμορραγεί από παντού. Το να έχεις βάλει, λοιπόν, στην καθημερινότητά σου ένα reality παιχνίδι, σημαίνει πολλά. Ο άνθρωπος έχει ανάγκη να ξεφύγει, να ψυχαγωγηθεί, να ξεσπάσει, να σχολιάσει, να γελάσει, και το «Survivor» τα προσφέρει όλα αυτά. Δεν ήταν καθόλου επιπόλαιη η απόφασή μου. Ίσα-ίσα, το θεωρώ έξυπνη κίνηση, καθώς τέτοιο τηλεοπτικό φαινόμενο είχε πολλά χρόνια να συμβεί στην Ελλάδα. Εξάλλου, το συγκεκριμένο φορμάτ χρειάζεται δημοσιογραφική διαχείριση, διαφορετικά θα μπορούσε να το κάνει και ένα μοντέλο. Και όπως είπαμε, από το Σεπτέμβριο θα επιστρέψω σε πιο δημοσιογραφικό concept.

Γιατί κόλλησες με το «Survivor» σχολιάζοντας τα πάντα στο Twitter;
Μ’ αρέσει. Είναι ωραίο προϊόν, ακριβή παραγωγή, με εξαιρετικό μοντάζ και πολύ καλό casting. Έχει ανταγωνισμό και ίντριγκα! Και τα λέω αυτά, γιατί δεν έχω κόμπλεξ να φανώ ποιοτική, να το παίξω κάπως ή δήθεν.

Ήταν στο πλαίσιο της συνεργασίας σου η απόφασή σου να σχολιάζεις στο Twitter;
Το φορμάτ που παρουσιάζω βγήκε στο προσκήνιο μία ακριβώς εβδομάδα πριν φύγω για τον Άγιο Δομίνικο για γυρίσματα. Ήταν η τρίπλα της Άλκηστις Μαραγκουδάκη στο πλαίσιο των συζητήσεών μας. Το «Survivor» ήταν ήδη δύο μήνες στον αέρα.

Είναι ή όχι επικίνδυνο το ότι όλη η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή ασχολείται μ’ ένα reality όπου οι άνθρωποι μοχθούν για ένα πιάτο φαγητό και αλληλοεξοντώνονται;
Δεν το δέχομαι αυτό. Δεν μπήκαν κάμερες σ’ ένα νησί όπου οι άνθρωποι πράγματι σφάζονται για ένα κομμάτι ψωμί κι εμείς δεν παρεμβαίνουμε. Αυτό, σαφώς, θα ήταν σαρκοβόρο. Εδώ παρακολουθούμε ένα παιχνίδι με κανόνες. Αγωνίζεσαι, διεκδικώντας ένα έπαθλο φαγητού. Οι άνθρωποι είναι εκεί με τη θέλησή τους. Όποιος θέλει, αποχωρεί, όπως διαπιστώσαμε. Το βλέπω ως παιχνίδι σε εξέλιξη. Κάθε μέρα υπάρχει ένα απρόβλεπτο σενάριο. Και καλύτερα να ήταν ο Έλληνας σε ιδιωτικό επίπεδο, θεωρώ ότι και πάλι θα είχε επιτυχία το «Survivor». Στο παιχνίδι γίνονται όλα by the book. Όμως, όταν δημιουργείται φανατισμός ή εκδηλώνεται θυμός απέναντι σε πρόσωπα, δε συμμετέχω. Δε χρειάζεται να έχουμε φανατισμό στη ζωή μας, ούτε για τη θρησκεία ή την πολιτική, ούτε καν για τον έρωτα.

Τι διαπίστωσες στο ταξίδι σου στον Άγιο Δομίνικο; Είναι αντίξοες οι συνθήκες;
Μια χαρά είναι οι άνθρωποι. «Δεν ήθελα να φύγω, είναι η ωραιότερη εμπειρία που είχα στη ζωή μου», λένε όσοι αποχωρούν. Καλή πρόθεση και διάθεση απαιτείται και από πλευράς μας να δούμε τα πράγματα ως έχουν. Εξάλλου, υπάρχουν γιατροί, ειδικοί, φυσιοθεραπευτές για οτιδήποτε προκύψει.

Μετά από αρκετά χρόνια ψυχανάλυσης, έμαθες καλύτερα τον εαυτό σου;
Στον ψυχολόγο πηγαίνεις για να βρεις μια βοήθεια στο πώς θα διαχειριστείς μια κατάσταση. Και το λέω εγώ που πάω στον ψυχολόγο από τα 19 μου. Είχα την περιέργεια να ερμηνεύσω τον εαυτό μου και γι’ αυτό θεωρώ πως είμαι καλά τα τελευταία χρόνια. Ακόμη και το διάστημα που ήμουν εκτός τηλεόρασης το διαχειρίστηκα μια χαρά, χωρίς να τρελαθώ. Δεν έπαθα κατάθλιψη και έζησα υπέροχα. Έκανα ταξίδια, είδα τους φίλους μου, χαλάρωσα, διάβασα και διαχειρίστηκα την αποχή μου πολύ πιο δημιουργικά και εποικοδομητικά.

Το ότι δε σταματάς πουθενά, απαντάς σε όλα, δεν αφήνεις τίποτα να πέσει κάτω, είναι ένα από τα καλά της ψυχανάλυσης ή προϋπήρχε λόγω χαρακτήρα;
Αφήνω πολλά να πέσουν κάτω! Δεν απαντάω πάντα και σε όλα. Αν έχω τα κέφια μου, θα απαντήσω. Και συνήθως ανοίγω διάλογο. Αυτοί που μου γράφουν έχουν περισσότερο θετική διάθεση, παρά αρνητική. Απλά, είδηση γίνεται η απάντησή μου σε κάποιον ο οποίος είναι επικριτικός. Πάντα απαντούσα. Αλλιώς τι να τα κάνω τα social media; Για να λέω ότι σήμερα φοράω αυτό το κραγιόν και αυτή είναι η βαφή μαλλιών μου; Δε χρειάζεται μαγκιά για τα social media, διάθεση χρειάζεται. Θέλω να πω την άποψή μου σε κάποιον, ώστε να δει πώς βλέπω εγώ ένα θέμα. Έχω ξεκινήσει πολλές συζητήσεις που έγιναν καθημερινές αργότερα μέσα από μια διαφωνία. Πολλοί μου έχουν στείλει κάτι αιχμηρό ή πικάντικο και τους έχω απαντήσει με χιούμορ, κάνοντάς τους τελικά να μου γράφουν «σε πάω, δεν παίζεσαι». Όλοι δεκτοί είναι. Ακόμη κι εκείνοι που θέλουν να με εξαφανίσουν από το χάρτη. Τα social media είναι μαγικά και αν τα χρησιμοποιείς με υπομονή και επιμονή, μπορούν να προσφέρουν πολλά. Εγώ πριν τα social media δεν είχα τη δυνατότητα να έχω επαφή με τον κόσμο. Είναι διαδραστικό και σπουδαίο όλο αυτό.

Ακόμη και στο τελευταίο περιστατικό που σε σχολίασαν για το πόσο μαλακή ήσουν με τον Στέλιο Χανταμπάκη;
Είχαν δίκιο που κάποιοι θύμωσαν. Μπορεί να μην είχαν δίκιο που έβρισαν, γιατί δεν είναι ο τρόπος μου αυτός. Είχαν, όμως, δίκιο που υπογράμμισαν ότι δεν ήμουν αιχμηρή. Αυτό που δε γνώριζαν ήταν το γιατί, αλλά και το παρασκήνιο. Δεν είμαι χαζή ή κακή επαγγελματίας για να κάνω κραυγαλέα λάθη. Ως άνθρωπος που εκτίθεσαι, δεν μπορείς εξ αρχής να εξηγήσεις το σκεπτικό σου ταυτόχρονα σε όλους. Αυτό δεν είναι κακό απαραίτητα, καθώς θα έχεις χρόνο να εξηγήσεις κάποια στιγμή.

Μαχητές ή Διάσημοι;
Τα σχόλιά μου στο Τwitter είναι ουδέτερα, χωρίς να στοχοποιούν απαραίτητα πρόσωπα. Με τους Διάσημους ήμουν λίγο πιο επιφυλακτική για ένα και μοναδικό λόγο. Καλώς ή κακώς, με πολλούς απ’ αυτούς είμαστε συνάδελφοι και θεωρώ ανέντιμο να σχολιάζω ένα συνάδελφό μου. Δεν το έχω κάνει ποτέ, τουλάχιστον με αυτούς που εγώ θεωρώ πραγματικούς συναδέλφους και εννοώ παρουσιαστές ή δημοσιογράφους. Αυτό που λέω δεν είναι ρατσιστικό απέναντι στους Μαχητές, αλλά αυτούς δεν τους γνωρίζω. Με τους περισσότερους από την ομάδα των Διασήμων γνωρίζομαι προσωπικά και δε θα ήθελα κανένας κακόβουλος να μεταφράσει ένα ενδεχόμενο σχόλιό μου ως προσωπική κόντρα, την οποία εκμεταλλεύομαι για να χτυπήσω κάποιον.

Ελένη Μενεγάκη, Φαίη Σκορδά, Σταματίνα Τσιμτσιλή. Ποια είναι πιο κοντά στα τηλεοπτικά σου γούστα;
Με τη Σταματίνα έχουμε κάνει κάτι κοινό. Η «Πρωινή Μελέτη» είχε πολλά κοινά στοιχεία με το «Happy Day», κινούνται στην ίδια λογική. Τηλεοπτικά, έχω ζήσει αυτό που κάνει η Σταματίνα και δεν μπορώ να πω ότι δε μου είναι οικείο ή ευχάριστο ή, ενδεχομένως, να μην το προτιμήσω κιόλας. Από την άλλη, η Ελένη, η Φαίη κι εγώ κάναμε πρωινή ζώνη 10:00-13:00 και μάλιστα περάσαμε και οι τρεις από τον Αnt1. Με την Ελένη, δε, έχουμε υπηρετήσει και το ίδιο brand. Και οι τρεις, τηλεοπτικά, μου είναι οικείες, αλλά μεγαλύτερη προσωπική επαφή έχω με την Ελένη Μενεγάκη. Έχουμε ανταλλάξει ωραίες κουβέντες, με έχει βοηθήσει με συμβουλές, την ένιωσα κοντά μου σε στιγμές που χρειάστηκα τη συμβουλή της.

Όλοι τραγουδούν και χορεύουν στην τηλεόραση. Θεωρείς ότι ο κόσμος πλέον κουράστηκε απ’ αυτό;
Για το «χορεύουν» δεν ξέρω, μόλις άρχισε. Η τηλεόραση κάνει κύκλους, περνάει φάσεις. Δε θεωρώ καλό ή κακό να αρέσει κάτι σε κάποιον. Η τηλεόραση έχει πολυφωνία και πληθώρα προγραμμάτων, ο κόσμος μπορεί να επιλέξει. Προσωπικά, μ’ αρέσει να βλέπω τους ανθρώπους και να τραγουδούν και να χορεύουν. Δε μ’ ενοχλούν τα talent shows, μ’ αρέσει να βλέπω νέα πρόσωπα και παρουσιαστές. Πριν από λίγες μέρες έτρεξα να δω τη Δούκισσα Νομικού στην πρεμιέρα του «So Υou Τhink You Can Dance». Μ’ αρέσει πολύ αυτό το κορίτσι. Είναι αριστούργημα, ήθελα να δω πώς θα βγει, το μακιγιάζ, το ρούχο της. Τηλεόραση κάνω και μ’ ενδιαφέρουν όλα!

Tο εμπάργκο στα media σε οτιδήποτε αφορά την προσωπική σου ζωή υφίσταται ακόμη να φανταστώ.
Εμπάργκο; (γελάει). Εντάξει, εμπάργκο μπορεί να είναι για εσάς, αλλά για μένα είναι ο τρόπος να προστατεύσω την προσωπική μου ζωή, τους ανθρώπους που έχω γύρω μου. Να μπορώ ν’ απολαμβάνω κάποιες στιγμές χωρίς άγχος και φόβο. Δεν είναι εμπάργκο. Έχετε, εξάλλου, τόσα πολλά πρόσωπα με τα οποία μπορείτε να ασχοληθείτε. Δε με χρειάζεστε.

Πότε θα μιλήσεις ξανά για την προσωπική σου ζωή;
Μιλάω για την προσωπική μου ζωή, αλλά δεν τη μοστράρω! Δεν κρύβω κάτι, αλλά δεν αφήνω τη σχέση μου εκτεθειμένη. Το είδα στο παρελθόν και ήταν λάθος. Θεωρώ πως δεν έχεις να κερδίσεις τίποτε με το να εκθέτεις την προσωπική σου ζωή. Εμένα μ’ αρέσει να προβάλλω τη δουλειά μου. Δε με νοιάζει να προβάλλω τον εαυτό μου απαραίτητα, στηριζόμενη σε εξωτηλεοπτικές δραστηριότητες.

Πώς είσαι, λοιπόν, στον ιδιωτικό σου βίο;
Μια χαρά. Και ως προσωπική δε θεωρώ μόνο την ερωτική μου ζωή. Είμαι σε πολύ καλή φάση και νομίζω ότι αυτό φαίνεται κιόλας. Η οποιαδήποτε παραπάνω πληροφορία μπορεί να δώσει λαβές. Είναι σπουδαίο πράγμα, τελικά, η ρήση «τα εν οίκω μη εν δήμω». Σε βάθος και σε ουσία δεν ενδιαφέρει τον κόσμο. Κι εγώ δε θέλω να κάνω την προσωπική μου ζωή αναλώσιμη.

Θεωρείς ότι έχει περάσει ο μεγάλος έρωτας από τη ζωή σου;
Υπήρξε τεράστιος έρωτας στη ζωή μου. Κινηματογραφικός, απίστευτος, υπέροχος. Έχω ερωτευτεί παράφορα και υπάρχει ακόμη στη ζωή μου αυτός ο άνθρωπος.

Σε προσπέρασε ή τον προσπέρασες;
Κάναμε τον κύκλο μας. Είχε άλλους στόχους, ζει στο εξωτερικό, είχα άλλα όνειρα για τη ζωή μου, ζω στην Ελλάδα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν αγαπηθήκαμε πολύ και ότι δεν αγαπιόμαστε ακόμη. Είναι άνθρωπός μου, τον θεωρώ πολύ δικό μου. Είναι σαν να βλέπω ένα δικό μου άνθρωπο, που στα 20 μας υπήρξαμε και μαζί.

Θα μπορούσε να αναζωπυρωθεί;
Περάσαμε σε άλλο επίπεδο. Υπάρχει η τρυφερή αγάπη του ενός για τον άλλο. Ξέρεις, όμως, τι όμορφο που είναι; Όταν είμαστε μαζί νιώθω ασφάλεια, μπορώ να είμαι ο εαυτός μου, να μιλήσω άνετα, να με καταλάβει. Απλώς, δεν υπάρχει το ερωτικό στοιχείο μεταξύ μας.

Πλησιάζει, πιστεύεις, η ώρα που θα τα εγκαταλείψεις όλα για ένα αγρόκτημα με άντρα και παιδιά;
Νομίζω ότι είναι λίγο νωρίς για… το αγρόκτημα. Τους 11 μήνες που έμεινα μακριά από τη δουλειά μου, συνειδητοποίησα ότι έχω πολύ καιρό ακόμη για να δουλέψω. Μ’ αρέσει να δουλεύω, νιώθω δημιουργική και παραγωγική. Ακόμη και τα ταξίδια τα απολαμβάνεις περισσότερο όταν αποτελούν διακοπές από τη δουλειά σου.

Η τηλεόραση, όπως αποδείχθηκε, δε σου είναι απολύτως απαραίτητη. Υπάρχει κάτι που είναι απαραίτητο στη ζωή σου;
Οι άνθρωποί μου. Το διάστημα αυτό ξεχώρισα τους φίλους μου, έκανα μεγάλο ξεσκαρτάρισμα. Έμεινε ο πυρήνας μου. Οικογένεια και λίγοι συγκεκριμένοι φίλοι που πραγματικά νοιάζονται. Ως κλειστός άνθρωπος, νόμιζα ότι στη ζωή μπορώ να τα καταφέρω τελείως μόνη μου, ότι δεν έχω ανάγκη κανέναν. Αλλά τελικά δεν είναι έτσι.

Επιμέλεια: Χρήστος Αλεξανδρόπουλος
Μακιγιάζ – χτένισμα: Πάνος Καλλίτσης
Ευχαριστούμε το «Island Club Restaurant», 270 σλμ. Αθηνών – Σουνίου, Βάρκιζα, τηλ. 210 96535663, www.islandsclubrestaurant.gr για την ευγενική φιλοξενία.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS