CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΈξι επώνυμοι μιλούν για τα αγαπημένα τους ταξίδια

Έξι επώνυμοι μιλούν για τα αγαπημένα τους ταξίδια

Τα εξωτικά ταξίδια της Ramona, το νησί της Μποφίλιου, η Σιγκαπούρη της Κρίστης Αγαπίου και οι περιπέτειες του Στάνκογλου… Έξι επώνυμοι άνθρωποι, λίγο πριν απλώσουν μια γερή στρώση αντηλιακό και πακετάρουν βερμούδες, καφτάνια και μαγιό, κάθονται στη βεράντα τους, βάζουν μουσική, γράφουν τις αγαπημένες τους καλοκαιρινές συνήθειες και μιλούν για τα αγαπημένα τους ταξίδια.

Από τον Πιερή Παναγή

Ramona Filip, fashion designer
«Είμαι Τοξότης και τα ταξίδια είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωή μου. Έχω πάει σε πολλά μέρη του κόσμου και ονειρεύομαι να πάω σε άλλα τόσα! Παντού υπάρχουν πράγματα που μπορούν να σε εκπλήξουν -ακόμη κι αν πρόκειται για έναν προορισμό που πήγες ξανά- φτάνει να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά. Η Ινδία είναι ένας προορισμός που με μαγνητίζει και με ενθουσιάζει με τόσες πολλές αντιθέσεις, με υπέροχη κουλτούρα. Πρόσφατα ήμουν στο Ντουμπάι, έναν κάπως μπανάλ προορισμό, αλλά είναι απίστευτο τι μπορείς να δεις εκεί. Ως πιο δυνατή εμπειρία θυμάμαι το απόγευμα στην έρημο. Ήταν μια περιοχή που δεν πάνε τουρίστες, εγώ ήμουν ξυπόλητη και εκείνη την ώρα έδυε ο ήλιος, με εκείνα τα μοναδικά χρώματα… Ήταν μια φανταστική εμπειρία. Ήρθα πίσω και είχα μέσα στο μυαλό μου έτοιμη μια συλλογή. Ήταν μια χρονιά που έκανα πολλά ταξίδια και κάθε φορά έπαιρνα κάτι. Πήγα Νέα Υόρκη, στα ελληνικά νησιά, στη Ρουμανία απ’ όπου εμπνεύστηκα την τελευταία μου συλλογή που είχε επιρροές από την Ινδία, ενώ υπάρχει και ένας νεοϋορκέζικος κοσμοπολίτικος αέρας. Τα ταξίδια είναι κομμάτι της έμπνευσής μου».

Κρίστη Αγαπίου, μοντέλο

 

Αγαπημένος προορισμός: Σιγκαπούρη και Ιαπωνία

Πού θα ήθελες να ζεις; Στη Σιγκαπούρη

Διάλεξε μια αγαπημένη φωτογραφία και πες μου γιατί είναι ξεχωριστή; Είναι μία φωτογραφία που εγώ και ο Πανίκος ήμαστε στη θάλασσα στο Capri δίπλα από τα Faraglioni Rocks. Είναι μια από τις αγαπημένες μου, γιατί νιώθω ότι εκεί τον ερωτεύτηκα ακόμη πιο πολύ! Ήμασταν σε βάρκα και κάναμε βόλτες γύρω από το νησί και σταματήσαμε σε αυτούς τους βράχους όπου συμβολίζουν τον έρωτα. Σύμφωνα με την παράδοση, εάν φιλήσεις τον αγαπημένο σου κάτω απ’ αυτούς θα είσαι παντοτινά ερωτευμένος.

Φέτος το καλοκαίρι ακούω ανελλιπώς: To Despacito!

Απογεύματα στη βεράντα πίνω: Frappe. Εάν είναι αργά το απόγευμα ένα ποτήρι κρασί.

Στέκια που αγαπώ: Μου αρέσει πάρα πολύ το Pier One στη Λεμεσό καθώς και το Draught! Καινούριος προορισμός που λάτρεψα είναι το Bolivar στη Λάρνακα.

Παραλία: Mackenzie in Larnaca και Curium Beach στη Λεμεσό.

Γεύση παγωτό: Σοκολάτα.

Το ρούχο του καλοκαιριού: Αέρινα φορεματάκια.

 

Γιάννης Στάνκογλου, ηθοποιός
«Μετά τη Νέα Υόρκη, όπου έζησα δυο χρόνια, πήγα διακοπές στη Γουατεμάλα. Βρέθηκα σε μια παραλία με μια γιαγιά και μια μητέρα 7 παιδιών που ζούσαν σε μια παράγκα. Πέρασα όλες τις διακοπές μου στον ήλιο, σε μια έρημη παραλία, ψαρεύοντας με τα χέρια πεταλίδες. Θυμάμαι και ένα άλλο ταξίδι μου στην Κολομβία. Την ώρα που έβγαινα για να κάνω τον Προμηθέα Δεσμώτη, έπαθε μπλακ άουτ η περιοχή. Και συνέχισα να λέω τα λόγια μου και έμοιαζε σαν ταινία τρόμου γιατί μιλούσα όλο και πιο σιγά. Στο τέλος, όταν επανήλθε το ρεύμα, ύστερα από μερικά λεπτά, σηκώθηκαν οι θεατές και άρχισαν να χειροκροτούν όρθιοι γιατί νόμισαν ότι είναι κομμάτι της παράστασης».

Μου λέει επίσης για το κολύμπι στα παγωμένα νερά της Αλάσκας όταν πήγε εκεί για ταινία, για το ταξίδι στο Όρος Σίνα που έμενε σε σκηνή με τους Βεδουίνους. Του λέω ότι μου δίνει την αίσθηση πως ζει σαν νομάς. «Προσπαθώ. Δεν μου αρέσει η ρουτίνα. Θέλω να ταξιδεύω όσο περισσότερο μπορώ. Έξω απ’ τα σύνορα βέβαια ταξίδεψα αρκετά μεγάλος. Στα 27 μου. Και κόλλησα. Το πρώτο μου ταξίδι ήταν στην Πορτογαλία. Ήταν σαν ναρκωτικό γι’ αυτό και έχω ταξιδέψει πολύ. Σε όλες τις ηπείρους εκτός από Αυστραλία. Μέχρι τα 26 ταξίδευα μόνο για να πάω στο χωριό μου, πάνω στον Έβρο. Έπαιρνα το τρένο με τον θείο μου και πήγαινα». Και με την Αλίκη (σ.σ. Δανέζη-Κνούτσεν, τη σύζυγό του) ταξίδεψαν πολύ. Σακίδιο στον ώμο και όπου τους βγάλει. Και τώρα με το παιδί; Τι θα γίνει με την κόρη του Φοίβη; «Το παιδί είναι μικρό αλλά θα μάθει. Με αυτούς που έμπλεξε θα μάθει»!

Νικόλας Χριστοφή, blogger-Fashion Consultant

Ποια είναι η εικόνα που έχεις για την απόλυτη ευτυχία;
Δεν είμαι σίγουρος εάν υπάρχει το αίσθημα της «απόλυτης ευτυχίας», αφού ο άνθρωπος από τη φύση του είναι ένα αρκετά εγωκεντρικό και ανικανοποίητο ον! Ωστόσο, αν υπήρχε, θα ήθελα να την περιέγραφα με τέσσερις λέξεις: αγάπη, υγεία και ψυχική ικανοποίηση.

Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεσαι αυτό τον καιρό;
Θα δανειστώ τη φράση του ισπανού συγγραφέα Mateo Aleman: «Η νεότητα δεν είναι μια χρονική περίοδος, είναι μια πνευματική κατάσταση», έτσι και εγώ ζω τη νεότητά μου με τους αυθορμητισμούς μου, τα όμορφα λάθη μου και τις δικές μου επιτυχίες!

Πού θα ήθελες να ζεις;
Θα ήθελα να ζω σε εξωτικά μέρη! Με παρθένες θάλασσες, μακριά από τον όχλο.

Τον Αύγουστο θα διαβάσω:
Σίγουρα, το «Ποιος θα κλάψει όταν πεθάνεις;» Robin Sharma, ένα βιβλίο ψυχολογίας.

Εάν το καλοκαίρι του 2017 είχε soundtrack αυτό θα ήταν:
«More Than Ever People» από Levitation του Café Del Mar.

Παραλία:
Μου αρέσει, ειδικά όταν έχει λίγο κόσμο! Αγαπημένη στην Κύπρο, στην περιοχή του Ακάμα!

Το πιάτο που θυμίζει καλοκαίρι:
Χταπόδι στα κάρβουνα με ούζο!

Το ρούχο του καλοκαιριού:
Αέρινες παντελόνες ή αλλιώς yoga pants.

Μεταφορικό μέσο για ταξίδι:
Αεροπλάνο!

Τι θα κάνεις φέτος το καλοκαίρι;
Σίγουρα σε κάποιο εξωτικό νησί για μερικές μέρες… Είναι στα σχέδιά μου και είμαι στη φάση του προγραμματισμού, αν και δεν έχω καταλήξει ακόμα.

 

Νατάσσα Μποφίλιου, τραγουδίστρια
«Το νησί μου είναι η Φολέγανδρος, εκεί θέλω να είμαι κάθε καλοκαίρι. Με το που πατάω το πόδι μου με ξεκουράζει. Είναι το μέρος μου! Εκεί νιώθω ήσυχη και ήρεμη κάθε φορά. Λες και έχει κάτι μαγικό. Θυμάμαι όταν πήγα πρώτη φορά με την κολλητή μου, την Αργυρούλα μου, κοιταχτήκαμε και είπαμε: “Σοβαρά; Σε τόσο υπέροχο τόπο θα περάσουμε τις διακοπές μας;”.

Με τον Θέμη (σ.σ. Καραμουρατίδη) πήγαμε μια φορά και με τον Γεράσιμο (σ.σ. Ευαγγελάτο) καμία, αν και φέτος είπαμε να πάμε όλοι μαζί. Κάθε πρωί αφού ξυπνήσω, θα βγω στη βεράντα, θα πιω τον καφέ μου, θα πάω θάλασσα, θα φάμε σε κάποια ταβέρνα. Πολύ γεροντίστικα πράγματα… (γέλια) Γενικά, δεν υπάρχει περίπτωση να πάω σε ένα μέρος που γίνεται της κακομοίρας. Θέλω ήσυχα μέρη. Λόγω δουλειάς βρίσκομαι σε χώρους με πολύ κόσμο όπου πρέπει να δώσω την προσοχή και την ενέργειά μου. Όταν δεν δουλεύω θέλω το αντίθετο. Ήσυχα μέρη και όχι πολύ κόσμο. Η Φολέγανδρος είναι αυτό, το ήσυχο μέρος που πάντα επιστρέφω».

 

Ελίνα Θεοδότου, υπεύθυνη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στις υπεραγορές Άλφα Μέγα

Ποια είναι η καλύτερη καλοκαιρινή ανάμνησή σου; Έχω τόσες πολλές. Θυμάμαι που ερχόταν η γιαγιά μου στη Λεμεσό, με άρπαζε και πηγαίναμε θάλασσα. Εκεί, καθόμασταν με τις ώρες μέσα σε μια ξύλινη βαρκούλα που βρισκόταν εγκαταλελειμμένη πάνω στα βότσαλα, τρώγαμε φουντούκια και με ταξίδευε στον κόσμο των παραμυθιών. Θυμάμαι ακόμη τα πρωινά που η μητέρα μου ξυπνούσε εμένα και τον αδελφό μου και πηγαίναμε για θαλάσσιο σκι. Μάλιστα, όταν τελειώναμε καθόμασταν για πρόγευμα στην παραλία, τρώγοντας το πιο μυρωδάτο κουλούρι και πίναμε γάλα με τριαντάφυλλο!

Τα καλοκαίρια των παιδικών σου χρόνων τι μυρωδιά έχουν; Θάλασσα και αλμύρα.

Τον Αύγουστο θα διαβάσω: Πολλά-πολλά παραμύθια με τον Νικόλα μου.

Εάν το καλοκαίρι του 2017 είχε soundtrack αυτό θα ήταν; Το «Despacito» με τις ελληνικές και κυπριακές παρωδίες που ακολούθησαν. «Θες παστίτσιο» και «Δέσπω σήκου».

Αγαπημένη παραλία στην Κύπρο: Το Blue Lagoon στο Λατσί.

Αγαπημένη παραλία στο εξωτερικό: Οι παραλίες στο Ιόνιο.

Το πιάτο που θυμίζει καλοκαίρι: Μαρίδα και ουζάκι.

Στην αγαπημένη μου καλοκαιρινή φωτογραφία είμαι: Πάνω σε σανίδα του surf.

Γεύση παγωτό που αγαπάς; Μαστίχα.

Το ρούχο του καλοκαιριού: Μαγιό.

Διακοπές εντός: Πρωταράς.

Διακοπές εκτός: Ελληνικό νησί.

Τι θα κάνεις φέτος το καλοκαίρι; Αμέτρητες βόλτες στη θάλασσα, θαλάσσια σπορ και το κυριότερο να περάσω στιγμές χαλάρωσης με την οικογένειά μου.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS