CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΓκαλένα Βελίκοβα: Μιλά για το επαγγελματικό βήμα της στην Κύπρο

Γκαλένα Βελίκοβα: Μιλά για το επαγγελματικό βήμα της στην Κύπρο

Μέσα από τα διάφορα τηλεοπτικά show χορού σε Ελλάδα και εξωτερικό κατάφερε να µας κάνει να αγαπήσουµε το χορό. Η Γκαλένα µιλά στο HELLO! για όλα όσα αγαπά, για τη µητρότητα και το νέο της επαγγελµατικό βήµα στην Κύπρο

Λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, σε ποια φάση σε πετυχαίνω;
Είμαι σε μια πολύ δημιουργική περίοδο, που δεν έχω σκεφτεί καν τις καλοκαιρινές διακοπές (Χαμόγελο). Εκτός από την αφόρητη ζέστη, αυτό το διάστημα έχω τις καλοκαιρινές παραστάσεις σε όλες τις σχολές στην Ελλάδα, όπου όλοι οι μαθητές παρουσιάζουν το έργο και τη δουλειά τους, καθώς και τις εξετάσεις των μαθητών που ολοκληρώνουν το επαγγελματικό πρόγραμμα.

Δεν φτάνει η ζέστη που μας έχει τσακίσει, είσαι και εσύ σε… κατάσταση πυρετώδους δουλειάς!
(Γέλια). Ακριβώς, έτσι είναι όπως τα λες.

Τι είναι όμως αυτό που σε φέρνει στο νησί μας;
Έχω ανοίξει στη Λευκωσία τη δική μου Ακαδημία Χορού, η οποία έχει αρκετά παιδικά και εφηβικά τμήματα αλλά και τμήματα επαγγελματικού χορού, για όλους όσοι θέλουν να πάρουν πτυχία για διδασκαλία. Υπάρχει ακόμη, το αθλητικό τμήμα, γι’ αυτούς που θέλουν να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς. Υπάρχει βέβαια και το πιο ψυχαγωγικό τμήμα για τον κάθε ένα που μπορεί και θέλει να μάθει χορό και να το διασκεδάσει. Έτσι κι αλλιώς ο χορός από μόνος του είναι διασκέδαση.

Μετά από οκτώ σχολές σε όλη την Ελλάδα, επιλέγεις να κάνεις ένα καινούριο επαγγελματικό βήμα στην Κύπρο. Πώς προέκυψε αυτή η σκέψη;
Αυτό είναι ένα όνειρο που το είχα στο μυαλό μου από το 2008. Όλα ξεκίνησαν με την πρώτη μου τηλεοπτική επαφή σε διαγωνιστικό κομμάτι με το Baby Dance. Εκεί τα παιδιά που ξεχώρισαν και είχαν πραγματικά μεγάλο ταλέντο ήταν τα περισσότερα από την Κύπρο. Επίσης στην Ελλάδα έρχονται στις σχολές μας πολλά παιδιά/ σπουδαστές από την Κύπρο. Όλα τα πιο πάνω με έκαναν να πάρω την απόφαση να ανοίξω Ακαδημία Χορού στο νησί σας.

Πόσο καιρό λειτουργεί η Ακαδημία Χορού στην Κύπρο;
Τον τελευταίο ένα μήνα. Οι εγγραφές πάνε πάρα πολύ καλά και ευχαριστώ πολύ τους Κύπριους για την αγάπη τους και την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν. Όλοι εδώ με καλοδέχθηκαν και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα.

Ποιες οι προσδοκίες σου για το νέο σου ξεκίνημα;
Θα ήθελα πάρα πολύ να έχουμε και εδώ το ίδιο αποτέλεσμα που έχουμε σε όλες τις σχολές στην Ελλάδα. Προσδοκώ λοιπόν όλοι όσοι έρθουν στην Ακαδημία Χορού, ανεξάρτητα από το τμήμα που θα διαλέξουν, να το απολαύσουν, να χορεύουν με την ψυχή τους και να μάθουν χορό σε υψηλό επίπεδο.

Γκαλένα, πόσα χρόνια ασχολείσαι επαγγελματικά με το χορό;
Χορεύω από οκτώ χρόνων και επαγγελματικά εδώ και πολλά χρόνια.

Είναι αλήθεια ότι είσαι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής της Βουλγαρίας;
Ναι είναι αλήθεια, έχω τελειώσει τη Νομική Σχολή και τώρα συγκεκριμένα έχω κάνει και διδακτορικό στο θέμα της χοροθεραπείας, δηλαδή στο πώς ο χορός βοηθά άτομα που αντιμετωπίζουν διάφορες ψυχολογικές παθήσεις όπως η κατάθλιψη κ.ά.

Τι το ιδιαίτερο έχει ο χορός που ήταν τόσο δυνατό για να σε κρατήσει μακριά από τις δικαστικές αίθουσες;
Και η Νομική μου άρεσε πάρα πολύ, είναι και η αδερφή μου εισαγγελέας, οπόταν δεν ένιωθα ότι ήταν κάτι μακριά από εμένα. Τώρα γιατί χορός; Γιατί ο χορός τα συνδυάζει όλα, και την υγεία, την ψυχαγωγία και τη γνώση στο μάξιμουμ. Όλοι μας τον έχουμε ανάγκη. Ο χορός για μένα είναι μαγικός, έχει το χάρισμα να σε μεταφέρει ως διά μαγείας σε άλλα μέρη μακρινά και να σε επαναφέρει πίσω. Νομίζω γι’ αυτό τον αγάπησα.

Φαντάζομαι τίποτα δεν σου χαρίστηκε, αντίθετα για να φτάσεις εδώ που είσαι σήμερα πάλεψες πολύ σκληρά. Τι θυμάσαι πιο έντονα από όλα αυτά τα χρόνια διαδρομής σου στο χορό, κάνοντας αρχή από τη Βουλγαρία.
Αυτό που θυμάμαι είναι οι αγώνες χορού, από πολύ μικρή ηλικία. Έμαθα να δίνω κάθε φορά τον καλύτερό μου εαυτό. Δεν επαναπαύτηκα ποτέ. Κάθε ημέρα είναι και ένα καινούριο μάθημα. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι καλούς δασκάλους, πάρα πολλές πρόβες και φυσικά σκληρή προπόνηση.

Στην Ελλάδα πώς βρέθηκες;
Υπήρξα πρωταθλήτρια στη Βουλγαρία, στο αθλητικό κομμάτι του χορού και εκείνη τη χρονική περίοδο στην Ελλάδα μόλις που «ανθούσε», οπόταν έψαχναν κάποιον για να έρθει εδώ να διδάξει και να τους πάει παρακάτω. Έτσι και ήρθα. Στην αρχή βέβαια πηγαινοερχόμουν γιατί ήμουν στο τρίτο έτος της Νομικής. Όταν πήρα το πτυχίο μου επέστρεψα μόνιμα πια στην Ελλάδα.

Είσαι πρωταθλήτρια χορεύτρια σε Βουλγαρία και Ελλάδα στους Latin χορούς, χορογράφος και δασκάλα χορού, με μια τεράστια και επιτυχημένη πορεία στο χώρο και κατάφερες το όνομά σου να είναι συνυφασμένο με το χορό. Υπάρχει κάποιος στον οποίο να χρωστάς ένα μέρος από όλη αυτή την επιτυχία;
Στη μητέρα μου οφείλω σίγουρα πολλά καθώς και ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί εκείνη ήταν αρχικά που με παρότρυνε ν’ αρχίσω μαθήματα χορού. Από εκεί και πέρα τα τελευταία χρόνια χρωστάω πολλά στο σύζυγό μου που με στήριξε και συνεχίζει να με στηρίζει σε κάθε μου βήμα και ειδικά όταν χρειάστηκε να βρεθώ στο εξωτερικό.

Μετά από μια τόσο επιτυχημένη πορεία στην τηλεόραση ως κριτής σε show στη Βουλγαρία και Ελλάδα θα ήθελα να μου πεις τι σου έχει αφήσει μέχρι τώρα η τηλεόραση.
Το να υπάρξω κριτής σε κάποιο τηλεοπτικό show που έχει άμεση σχέση με το χορό ήταν και ένα παιδικό μου όνειρο. Από την άλλη η τηλεόραση μού έχει αφήσει τις καλύτερες αναμνήσεις. Το «Dancing With The Stars» μου έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και με γεμίζει με μεγάλη χαρά που μέσω αυτού του show έμαθε ο κόσμος πολύ περισσότερα πράγματα για το χορό και τον έχει αγαπήσει. Για μένα ο χορός είναι η ζωή μου, το ότι καταφέραμε να τον κάνουμε ένα κομμάτι στη ζωή του κόσμου πραγματικά με χαροποιεί ιδιαίτερα.

Φέτος το τηλεοπτικό κοινό παρακολουθεί το «So You Think You Can Dance». Πώς και δεν σε είδαμε στη θέση του κριτή;
Επειδή στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 από την νέα τηλεοπτική σεζόν είναι να ξεκινήσει το «Dancing With The Stars», δεν θα ήταν ωραίο να μεταφέρομαι από εκπομπή σε εκπομπή. Δεν κρύβω ότι μου λείπει όλο αυτό και ανυπομονώ να ξεκινήσει για άλλη μια χρονιά αυτό το όμορφο ταξίδι του DWTS.

Τι θα έλεγες όμως να αφήσουμε πίσω τα επαγγελματικά σου και να μιλήσουμε για τον πιο όμορφο βραβείο που γεύτηκες από τη ζωή, τη μητρότητα. Πόσο σε άλλαξε;
Πάρα πολύ, βασικά αλλάζει η καθημερινότητά σου, αλλάζει όλη σου η ζωή. Ό,τι νόμιζες ότι είχε αξία πριν, μετά που κρατάς στα χέρια σου το μωρό σου καταλαβαίνεις ότι τελικά ήταν μηδαμινό. Η μητρότητα αλλάζει το είναι σου, ο προσωπικός σου εγωισμός πάει πολλά βήματα πίσω και ζεις αυτές τις μοναδικές στιγμές μαζί με τα παιδιά και το σύζυγό σου. Πλέον βλέπω και ζυγίζω τα πράγματα εντελώς διαφορετικά. Δεν σου κρύβω πως εδώ και πολλά χρόνια ήθελα να κάνω παιδί αλλά λόγω της φύσης της δουλειάς μου και τους αγώνες, αυτό ήταν λίγο δύσκολο να γίνει. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούσα να φανταστώ το μέγεθος της ευτυχίας και της χαράς που σου δίνουν τα παιδιά. Νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα αλλά στην πράξη δεν ξέρεις τίποτα (Γέλια).

Πώς είσαι στο ρόλο της μαμάς;
Προσπαθώ να είμαι αυστηρή, αλλά δεν το πετυχαίνω πάντα. Το ψάχνω και το μελετάω πολύ το θέμα γιατί δεν είχα πριν κάποια επαφή. Ενημερώνομαι όσο πρέπει, μαθαίνω για το πού φτάνουν τα όρια και πού η ελευθερία. Προσωπικά προσπαθώ να τα συνδυάζω όλα. Σαφώς και τους βάζω όρια που είναι υποχρεωτικά αλλά τους δίνω και την ελευθερία για να μην τα περιορίζω υπερβολικά.

Φοβήθηκες για τις αλλαγές που θα άφηναν οι δυο εγκυμοσύνες στο σώμα σου;
Στην αρχή όλο αυτό δεν το σκέφτεσαι καθόλου, ειδικά στο πρώτο παιδί. Δεν σου κρύβω όμως πως στη δεύτερη εγκυμοσύνη μου φοβήθηκα ναι, γιατί το δεύτερο παιδί ήρθε πολύ γρήγορα. Παρόλα αυτά η φύση ξέρει πολύ καλά τι κάνει αλλά και ο χορός βοηθά το σώμα σου να επανέλθει πολύ γρήγορα εκεί που ήταν πριν την εγκυμοσύνη.

Αν σου δινόταν η ευκαιρία να αλλάξεις κάτι απ’ όλα όσα μέχρι σήμερα έχεις ζήσει, τι θα ήταν και γιατί;
Δεν νομίζω να άλλαζα κάτι, γιατί αν άλλαζα κάτι, τότε όλα τα υπόλοιπα που ήρθαν στη ζωή μου θα άλλαζαν. Οπόταν δεν τολμώ ούτε καν να το σκεφτώ.

Σε φοβίζουν τα σημάδια που αφήνει ο χρόνος στο πέρασμά του;
Νομίζω πως λόγω χορού είμαι ευχαριστημένη με αυτό που βλέπω στον καθρέφτη μου (Γέλια).

Υπάρχει κάποιο ανεκπλήρωτο όνειρο που θα ήθελες να υλοποιήσεις;
Είμαι σε σκέψεις να ανεβάσω ένα μιούζικαλ, κάτι που είναι όνειρο ζωής επίσης. Είμαι στα αρχικά του σχέδια και εύχομαι να υλοποιηθεί.

Ποιο το motto σου;
Μόνο το καλύτερο είναι αρκετά καλό!

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS