CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣGregory Morfi: Ο αγαπημένος σχεδιαστής φωτογραφίζεται με τις γυναίκες της ζωής του

Gregory Morfi: Ο αγαπημένος σχεδιαστής φωτογραφίζεται με τις γυναίκες της ζωής του

O Gregory Morfi, φωτογραφίζεται μαζί με τη γιαγιά του, Αριάδνη, τη μητέρα του, Κάτια, την αδερφή του, Αριάδνη και την κόρη της αδερφής του και βαφτιστήρα του, Μόρφια Μαρίνα και μιλά για τον απαιτητικό χώρο της μόδας.

Από τη Νατάσσα Γεωργίου

Τι θυμάστε πιο έντονα από την παιδική ηλικία του Gregory;
Γιαγιά Αριάδνη: Τι να πρωτοθυμηθώ! (Χαμόγελο). Ηταν ένα ατίθασο παιδί, άκρως ανήσυχο πνεύμα. Τον θυμάμαι πάντοτε να έχει έντονη προσωπικότητα και να μας κάνει υποδείξεις, οι οποίες, παρόλο που ήταν μικρό παιδάκι, παραδόξως ήταν και σωστές!

Η πορεία του Gregory σας κάνει να νιώθετε περήφανες;
Κάτια: Ως μητέρα, με κάνει πολύ περήφανη η πορεία του, διότι παρατηρώντας τον Gregory από μικρό παιδάκι, ήταν ευδιάκριτο το ταλέντο του, οπότε χαίρομαι πραγματικά που βλέπω πως ακολούθησε τον δρόμο που τον εκφράζει και τα κατάφερε.
Αριάδνη: Βλέποντας από κοντά, βήμα-βήμα, όλη την προσπάθεια του αδελφού μου, την επιμονή και τις θυσίες του να επιτύχει σε αυτό που ανέκαθεν αγαπούσε, νιώθω μεγάλη υπερηφάνεια για όσα έχει καταφέρει, τίμια και με την αξία του.

Το σχέδιο ανέκαθεν τον ενδιέφερε;
Κ.: Ο Gregory ήταν πάντα δημιουργικός. Με ό,τι καταπιανόταν, το έκανε πάντα πολύ καλά. Ένα από τα ενδιαφέροντά του ήταν και το σχέδιο, το οποίο τελικά και ακολούθησε.
Α.: Φυσικά! Από νεαρή ηλικία, καθόμασταν στο δωμάτιό του και σε ένα κομμάτι χαρτί, μου σχεδίαζε ρούχα, που ήταν καταπληκτικά. Τα έχω ακόμη φυλαγμένα!

Έχει αλλάξει καθόλου ο Gregory από τότε;
Γιαγιά Αριάδνη: O Gregory μου δεν έχει αλλάξει καθόλου. Ήταν και είναι ένα δοτικό πλάσμα, ο οποίος ενδιαφέρεται, όχι μόνο για την οικογένειά του, αλλά και για οποιονδήποτε άνθρωπο έχει ανάγκη. Είναι ένα καλόψυχο και γενναιόδωρο παιδί, που κρατά τις αξίες του αναλλοίωτες.

Αφιερώνει πολλές ώρες στη δουλειά του;
Κ.: Σίγουρα! Είναι πολλές οι ώρες που αφιερώνει στη δουλειά του, είναι τελειομανής, παθιασμένος με αυτό που κάνει και γι’ αυτό δεν εφησυχάζει.
Α.: Δυστυχώς ναι, για εμάς, που θα θέλαμε περισσότερο χρόνο μαζί του! (Γέλια). Ταυτόχρονα, ευτυχώς για τη δουλειά του, αφού θέλει πάντοτε να επιτυγχάνει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Πόσο σημαντική είναι για σένα η οικογένεια Gregory;
Η οικογένεια είναι το άλφα και το ωμέγα στη ζωή του κάθε ανθρώπου πιστεύω, το σημείο αναφοράς του καθενός από εμάς.

Θεωρείς ότι μπορείς να κατανοείς τις γυναίκες; Αυτό σε βοηθά και στο επάγγελμά σου;
Λόγω της οικογένειάς μου, της φύσεως της δουλειάς μου και με τις φιλίες που έχω αναπτύξει με τα χρόνια, είμαι περιτριγυρισμένος από πολλές γυναίκες καθημερινά, από μικρό παιδί. Και ναι, αυτό, σίγουρα, με έχει βοηθήσει να τις καταλαβαίνω καλύτερα. Φυσικά, στη δουλειά μου, αυτό είναι πολύ βασικό, μιας και μπορώ να αντιλαμβάνομαι την ιδιοσυγκρασία τής κάθε μου πελάτισσας ξεχωριστά.

Είναι σημαντικό να υπάρχει χημεία ανάμεσα σε σένα και τις πελάτισσές σου;
Είναι σημαντικό, γιατί όταν υπάρχει και χημεία στη μεταξύ μας συνεργασία, τότε σαφώς η διαδικασία και δημιουργία μας αφήνει και τους δύο πλήρως ικανοποιημένους.

Συμβιβασμούς χρειάζεται να κάνεις όταν δεν συμφωνείς με κάτι το οποίο μπορεί να επιθυμεί μια πελάτισσα;
Συμβιβασμούς κάνω, μέχρι εκεί που δεν ξεπερνούν τη γραμμή της δικής μου αισθητικής και γνώσης.

Πόσο απαιτητικές είναι οι γυναίκες;
Η αλήθεια είναι ότι οι Κύπριες είναι αρκετά απαιτητικές, ειδικά τα τελευταία χρόνια.

Για ποιους λόγους πιστεύεις ότι προτιμούν τις δημιουργίες σου οι γυναίκες;
Πιστεύω διότι φροντίζω πάντα, αυτό που θα φορεθεί από οποιαδήποτε γυναίκα, να την αναδεικνύει και να της βγάζει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού της. Πέραν αυτού, κατά βάση οι δημιουργίες μου συνδυάζουν τα σέξι, chic στοιχεία, κάτι που από μόνο του, θεωρώ ως ένα καλό λόγο.

Ποιες προκλήσεις θεωρείς ότι θα αντιμετωπίσεις σε σχέση με την πρώτη σου αντρική συλλογή;
Θεωρώ, ότι το όλο εγχείρημα από μόνο του, αποτελεί πρόκληση! Παρόλα αυτά, είμαι έτοιμος και ανυπομονώ!

Σήμερα, οι Κύπριοι άντρες πειραματίζονται περισσότερο με την εμφάνισή τους;
Θα έλεγα πως ναι. Υπάρχει, πλέον, η τάση και από τους άντρες να παρακολουθούν τη μόδα και να παίρνουν κάποια στοιχεία. Θα σκεφτούν διπλά για το τι θα φορέσουν πριν από μια έξοδό τους, κάτι το οποίο παλαιότερα δεν συνέβαινε από την πλειοψηφία των ανδρών στην Κύπρο.

Ποια ήταν για σένα, μέχρι στιγμής, η σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα σου; Έχεις κάτι καινούριο στα σκαριά;
Τείνω να μην ξεχωρίζω στιγμές. Κάθε τι που έχω κάνει, από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο, με οδήγησαν εδώ που βρίσκομαι τώρα και είναι όλα εξίσου σημαντικά για μένα. Στα σκαριά πάντα όλο και κάτι έχω, δεν εφησυχάζω ποτέ, αλλά δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο στην παρούσα φάση. Σίγουρα όμως, η δημιουργία μιας ανδρικής γραμμής, είναι ένα από τα πράγματα που ετοιμάζω.

Πόσο εύκολο είναι να παραμείνεις προσγειωμένος στον χώρο όπου εργάζεσαι;
Όταν ξέρεις ποιος είσαι, έχεις τις βάσεις από την οικογένειά σου και δεν ξεχνάς από πού και πώς ξεκίνησες τη διαδρομή σου σε αυτόν τον δύσκολο χώρο, τότε αυτά είναι αρκετά ώστε να παραμείνεις προσγειωμένος. Βέβαια, είναι και θέμα ανθρώπου και ψυχοσύνθεσης.

Υπάρχει υγιής ανταγωνισμός ανάμεσα στους Κύπριους σχεδιαστές μόδας;
Υπάρχει υγιής ανταγωνισμός και αυτό είναι ευχάριστο. Κανένας δεν θέλει να «παίζει» μόνος του, αφού μέσα από τον υγιή ανταγωνισμό, βελτιώνεσαι και εσύ ο ίδιος.

Είσαι δεκτικός στην κριτική όσον αφορά τη δουλειά σου;
Όταν η κριτική γίνεται καλοπροαίρετα, κάτι που είναι πολύ εύκολο να διακρίνεις, τότε βεβαίως και τη δέχομαι.

Απολαμβάνεις να περνάς χρόνο με τα βαφτιστήρια σου;
Κάθε στιγμή που περνώ με τα βαφτιστήρια μου είναι ευλογία και την απολαμβάνω. Μακάρι να είχα ακόμη περισσότερο χρόνο για να βρίσκομαι μαζί τους.

Υπάρχει κάποιο άτομο που θαυμάζεις και γιατί;
Υπάρχουν αρκετά άτομα που θαυμάζω, αλλά θα σου μιλήσω πιο γενικά. Θαυμάζω τους ανθρώπους, που με πείσμα, πίστη και μαχητικότητα καταφέρνουν να κερδίσουν στη ζωή αυτά που ονειρεύονται, χωρίς να το βάζουν κάτω.

Ποιες είναι οι αγαπημένες σου αναμνήσεις από την παιδική και ενήλική σου ζωή;
Θυμάμαι έντονα τις οικογενειακές συγκεντρώσεις, τα γέλια, τα παιχνίδια, όλες αυτές τις καθημερινές χαρές. Πολύ αγαπημένες είναι επίσης, οι αναμνήσεις από τα φοιτητικά μου χρόνια και από αρκετά ταξίδια, τα οποία έκανα με φίλους και την οικογένεια. Δεν θα μπορούσα να παραλείψω τις όμορφες βραδινές συναντήσεις και συζητήσεις με τους φίλους μου, γύρω από ένα τραπέζι και ένα ποτήρι κρασί!

Μακιγιάζ/Grooming: Έλενα Θεοδώρου
Μαλλιά: Χρίστος Αρτεμίου
Ανθοσυνθέσεις: Details made with love
Θερμές ευχαριστίες στο Area-Baxter Garage για τη φιλοξενία κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης.
Ο Gregory φορά ρούχα από προσωπική συλλογή. Η Κάτια Μορφή, η Αριάδνη Μορφή και η Αριάδνη Κωνσταντίνου φοράνε δημιουργίες RATT.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS