ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣH Νάσια Καρακώστα μάς μιλά για τις αγαπημένες της συνήθειες

H Νάσια Καρακώστα μάς μιλά για τις αγαπημένες της συνήθειες

Η συνιδιοκτήτρια του Well and Earth Concept Store μοιράζεται μαζί μας στιγμές απ’ την καθημερινότητά της.

Από την Νταϊάνα Αζά
Φωτο: Χάρης Κυπριανού

Σε ποια περιοχή έχεις μεγαλώσει; Τι σου αρέσει πιο πολύ σε αυτήν;
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λευκωσία. Είναι μια πόλη που εκσυγχρονίζεται με το πέρασμα των χρόνων και εμφανίζει έντονη επιχειρηματική και οικοδομική δραστηριότητα. Τα αγαπημένα μου χαρακτηριστικά αυτής της πόλης, είναι η οργάνωσή της και οι μικρές αποστάσεις. Μπορείς να μεταβείς άμεσα σε όποιον τόπο θες και αυτό με βοηθά να βλέπω καθημερινά φίλους και αγαπημένα πρόσωπα.

Ποιο σημείο του νησιού έχεις συνδέσει με τις πιο όμορφές σου αναμνήσεις;
Το αγαπημένο μου σημείο στην Κύπρο, είναι ο Πρωταράς. Από την παιδική μου ηλικία, μέχρι και σήμερα, αποτελεί τον πιο κοντινό παράδεισο. Είναι εύκολα προσβάσιμος και προσφέρεται για μια γρήγορη απόδραση από τη Λευκωσία. Έχω ευχάριστες αναμνήσεις από όλες τις φάσεις της ζωής μου και κάθε χρόνο προστίθενται νέες.

Ποια είναι η αγαπημένη σου διαδρομή με τα πόδια και ποια με το αυτοκίνητο;
Έχω μεγάλη αδυναμία στη φύση. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου. Κάθε μέρα ξεκλέβω χρόνο για τρέξιμο και η αγαπημένη μου διαδρομή είναι αυτή στο γραμμικό πάρκο. Αντίστοιχα, με το αυτοκίνητο λατρεύω τις διαδρομές προς το Τρόοδος. Είτε είναι χιονισμένο τον χειμώνα, είτε ανθισμένο την άνοιξη, αποτελεί την καλύτερη απόδραση.

Πού έβγαλες  την πιο ωραία φωτογραφία;
Μου αρέσει πολύ να βγάζω φωτογραφίες και να απαθανατίζω τη στιγμή. Είναι σαν να εγκλωβίζεις τον χρόνο. Σαν να κερδίζει η ανάμνησή σου, τη μάχη για την αθανασία. Την αγαπημένη μου φωτογραφία την έβγαλα στην Πάφο, στο Οneiro by the sea. Μια φωτογραφία που μου ξυπνά έντονα συναισθήματα.

Τι θυμάσαι πιο έντονα από εκείνο το μέρος;
Από εκείνο το τοπίο θυμάμαι έντονα το ηλιοβασίλεμα, τα χρώματα στον ουρανό και στη θάλασσα. Με έκαναν να σκεφτώ πως κανένα ηλιοβασίλεμα, όσο μαγικό κι αν είναι, δεν θα καταφέρει ποτέ να νικήσει την αυγή. Αντίστοιχα, κανένα εμπόδιο δεν θα καταφέρει να κερδίσει ποτέ την ελπίδα και την ανάγκη για ζωή!

Ποιο ταξίδι έχει αποτυπωθεί στη μνήμη σου;
Κάθε ταξίδι έχει τη δική του ιστορία και έχει χαράξει μέσα μου ποικίλες αναμνήσεις. Αυτό που αποτελεί όμως την πιο έντονη ανάμνηση μέσα μου, είναι αυτό του μήνα του μέλιτος στην Αυστρία. Ήταν ένα ταξίδι με έντονους συμβολισμούς και συναισθήματα, μαζί με τον άνθρωπό μου !

Σε ποιο μέρος του πλανήτη θα ήθελες να βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή;
Η όλη κατάσταση με την πανδημία και το lockdown, έχει επιφέρει ένταση και ανασφάλεια σε όλους μας. Αυτό που πραγματικά επιθυμώ, είναι να βρεθώ σε ένα μικρό και ήσυχο νησί της Ελλάδας. Έχω ανάγκη να αποβάλω το στρες των τελευταίων μηνών και να βρω ξανά τους ρυθμούς μου. Η Ύδρα αποτελεί τον τέλειο προορισμό για τέτοια απόδραση.

Τι θα έκανες αν είχες την ευκαιρία να βρεθείς εκεί;
Εάν βρισκόμουν στην Ύδρα θα απολάμβανα την ησυχία που προσφέρει. Θα έκανα βόλτες στα γραφικά σοκάκια του νησιού. Θα δοκίμαζα γεύσεις που παραπέμπουν σε Ελλάδα και αφηνόμουν στους αργούς ρυθμούς των διακοπών. Αυτό θα αποτελούσε την τέλεια ευκαιρία για ξεκούραση και χαλάρωση.

Ποιο βιβλίο διαβάζεις; Ποιο είναι το αγαπημένο σου;
Το βιβλίο το οποίο διαβάζω αυτή την στιγμή και φαίνεται πως θα είναι το αγαπημένο μου, είναι το Humankind: A Hopeful History του Rutger Bregman. Σπούδασα στην Αγγλία και τρελαίνομαι για ξένα συγγράμματα.

Τι διδάχτηκες από αυτό;
Το μήνυμα που θέλει να περάσει το βιβλίο, είναι πως το ανθρώπινο είδος βρίσκει την δύναμη και υπερβαίνει κάθε κακώς κείμενο προερχόμενο από αυτό. Όσα εγκλήματα κι αν κάνει, πάντα υπάρχουν νότες ελπίδας και αισιοδοξίας. Όπως και στο πιο βαθύ σκοτάδι, πάντα υπάρχουν αστέρια που μπορούν να λάμψουν και να δώσουν σε όλους μας ζεστασιά και φως.

Ποιο είναι το επόμενο στη λίστα σου;
Το επόμενο βιβλίο που θέλω να διαβάσω, μου το πρότεινε μια φίλη μου. Έχει τίτλο «The Lying Life of Adults» και είναι της Elena Ferrante. Για τις φίλες μου, είμαι ένα ανοικτό βιβλίο. Με ξέρουν τόσο καλά, πράγμα που με κάνει να τις εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια.

Ποια ταινία είδες τελευταία;
Η τελευταία ταινία που είδα, ήταν το «Bad boys for life». Είχα γελάσει πάρα πολύ με τις προηγούμενες ταινίες και είχα πολλές ανησυχίες για το εάν θα μου αρέσει. Ευτυχώς. το απόλαυσα.

Ποια είναι η αγαπημένη σου; Γιατί την ξεχωρίζεις;
Η αγαπημένη μου ταινία, δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το «Notebook». Αποτέλεσε μια ταινία ορόσημο για τον κινηματογράφο, καθώς κατάφερε να συγκινήσει τα πλήθη. Κάθε φορά που τη βλέπω, δεν μπορώ να μην κλάψω.

Η σειρά με την οποία έχεις κολλήσει;
Το Gossip Girl. Είναι μια σειρά με ίντριγκα και έντονη πλοκή. Όταν θέλω να ξεχαστώ από την καθημερινότητά μου, καταφεύγω σε αυτήν. Περιγράφει έναν κόσμο πολύ διαφορετικό από αυτόν που ζούμε και η γρήγορη εναλλαγή γεγονότων με κρατάει καθηλωμένη σε κάθε επεισόδιο.

Ποιο τραγούδι ακούς πιο συχνά αυτές τις μέρες;
Το τελευταίο διάστημα ακούω συχνά το τραγούδι «Kings & Queens» της Ava Max. Το άκουσα πρώτη φορά στο ραδιόφωνο και με κέρδισε η μελωδία του.

Μίλησέ μας για μια καθημερινή σου συνήθεια/μερικές στιγμές από τη ρουτίνα σου.
Το καθημερινό μου πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωινή γυμναστική πριν τη δουλειά. Απολαμβάνω το τρέξιμο σε πάρκα και πλατείες. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσω την ημέρα μου και για να νιώσω έτοιμη να εργαστώ. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μου ρουτίνας.

Πού απολαμβάνεις περισσότερο τον πρωινό καφέ σου;
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινάς την ημέρα σου, από έναν καφέ στο σαλόνι του σπιτιού σου. Μου αρέσει να ξυπνάω ήρεμη και να σχεδιάζω την ημέρα μου παρέα με έναν καφέ στον καναπέ μου.

Ποια είναι η πιο όμορφη αυλή στην πόλη σου;
Η πιο όμορφη αυλή είναι αυτή του σπιτιού μου. Επιμελούμαι προσωπικά τον κήπο μου και απολαμβάνω να τον βλέπω. Αποτελούσε όνειρό μου να έχω σπίτι με αυλή και έναν καλαίσθητο κήπο.

Αν η ζωή σου αυτή την περίοδο ήταν κινηματογραφική ταινία (ή βιβλίο), τι τίτλο θα της έδινες;
Εάν είχα τη δυνατότητα να κάνω τη ζωή μου κινηματογραφική ταινία, θα της έδινα τον τίτλο «Free Surfer». Σε μια κοινωνία που φαντάζει ως ωκεανός (με τη γαληνή και τις φουρτούνες του), ακολουθώ τη διαδρομή των ονείρων μου. Κάθε κύμα που στέκεται ως εμπόδιο, αποτελεί για εμένα πρόκληση και αφού δεν με σκοτώνει, γίνομαι και πιο δυνατή. Μέσα από τη διαδρομή αυτή βελτιώνομαι και μαθαίνω καλύτερα να χειρίζομαι τη σανίδα μου, δηλαδή τη ζωή μου!

Info: Η Νάσια Καρακώστα και η Μαρίνα Μολόντικα είναι οι γυναίκες πίσω από το Well and Earth Concept Store, με προϊόντα για wellness φιλικά προς το περιβάλλον. wellandearth.com

Περιοδικό “Go”, τεύχος 119.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS