CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣH Στέφανη Ραζή μας μιλά για τις αγαπημένες της συνήθειες

H Στέφανη Ραζή μας μιλά για τις αγαπημένες της συνήθειες

Το κορίτσι πίσω από τον δημοφιλή λογαριασμό Island Escapers, μοιράζεται μαζί μας στιγμές από την καθημερινότητά της.

Από την Τάνια Νεοκλέους

Σε ποια περιοχή έχεις μεγαλώσει; Τι σου αρέσει πιο πολύ σε αυτήν;
Μεγάλωσα στην όμορφη Λευκωσία, μια πόλη που την αγαπώ κυρίως για τα γραφικά της δρομάκια, αλλά και για το γεγονός ότι δένει πολύ όμορφα το παλιό με το μοντέρνο στοιχείο. Η Λευκωσία είναι μια πόλη, που μπορεί να στηρίξει τα θέλω ολονών. Από νυχτερινή ζωή και χαλαρά καφεδάκια σε σοκάκια, μέχρι αθλητικές δραστηριότητες σε καταπράσινα πάρκα.

Ποιο σημείο του νησιού έχεις συνδέσει με τις πιο όμορφές σου αναμνήσεις;
Τις έχω συνδέσει με την πόλη της Αγίας Νάπας, όπου μάλιστα πέρσι, κατά την πρώτη καραντίνα, με τον σύντροφό μου μετακομίσαμε για ένα εξάμηνο, ώστε να βρισκόμαστε κοντά στη θάλασσα. Μόνο και μόνο που το πρωινό μας ξεκινούσε με τροχάδι κατά μήκος της ακτής και κολύμπι, η μέρα μας κυλούσε υπέροχα.

Ποια είναι η αγαπημένη σου διαδρομή με τα πόδια και ποια με το αυτοκίνητο;
Με τα πόδια η αγαπημένη μου διαδρομή είναι στην πόλη Ζακοπάνε της Πολωνίας. Θυμάμαι που για να φτάσουμε σε μια παγωμένη λίμνη, περπατούσαμε για τέσσερις ώρες μέσα στα χιόνια. Με το αυτοκίνητο αγαπημένη μου διαδρομή είναι αυτή που κάναμε τον Δεκέμβριο του 2018, όταν εξερευνήσαμε τις Ελβετικές Άλπεις με τροχόσπιτο. Δεν υπάρχει πιο απελευθερωτικό συναίσθημα από το να ξυπνάς και να φτιάχνεις ζεστή σοκολάτα με φόντο τα παγωμένα βουνά και το ατελείωτο χιόνι.

Πού έβγαλες την πιο ωραία φωτογραφία;
Στο Kelingking Beach του νησιού Nusa Penida της Ινδονησίας. Η συγκεκριμένη παραλία ήταν πάντοτε το νούμερο ένα στο bucket list μου, αλλά και ένας από τους λόγους που αποφασίσαμε με τον σύντροφό μου να μετατρέψουμε την αγάπη μας για τα ταξίδια σε επάγγελμα.

Τι θυμάσαι πιο έντονα από εκείνο το μέρος;
Τη μαγευτική θέα από ψηλά, με τους βράχους να σχηματίζουν το σώμα ενός Τυραννόσαυρου Ρεξ αλλά και το σώμα μιας τεράστιας φάλαινας.

Ποιο ταξίδι έχει αποτυπωθεί στη μνήμη σου;
Το ταξίδι που κάναμε στις Φιλιππίνες, τη χώρα όπου θα μπορούσα να ζήσω για πάντα, αφού συνδυάζει τα πιο αγνά και μαγευτικά τοπία, με τις πιο καθαρές θάλασσες και τον πιο ευγενικό και φιλόξενο κόσμο. Παρόλο που οι περισσότεροι άνθρωποι εκεί ζουν σε πρόχειρες παράγκες με τα απολύτως απαραίτητα, το χαμόγελό τους δεν σβήνει ποτέ από τα πρόσωπά τους. Όταν βλέπεις κάτι τέτοιο, δεν μπορείς να μην αναθεωρήσεις τη ζωή σου και να μην επαναξιολογήσεις όσα είχες δεδομένα.

Σε ποιο μέρος του πλανήτη θα ήθελες να βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή;
Ως ένας άνθρωπος που αγαπώ πολύ την ασιατική κουλτούρα και τον απλό τρόπο ζωής, αν μπορούσα αυτή τη στιγμή να μεταφερθώ σε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη, αυτό θα ήταν πιθανότατα το Μπαλί ή οι Φιλιππίνες. Αγνές παραλίες, surfing, ντόπιο φαγητό από φρέσκα υλικά, φιλόξενος κόσμος και αμέτρητα δάση από φοινικόδεντρα είναι για εμένα ο απόλυτος συνδυασμός για μια όμορφη καθημερινότητα.

Τι θα έκανες αν είχες την ευκαιρία να βρεθείς εκεί;
Θα αγόραζα ένα απλό σπιτάκι στην παραλία, ώστε με το που θα ξυπνώ να βλέπω το απέραντο γαλάζιο. Θα δημιουργούσα και ένα μικρό καταφύγιο ζώων, ώστε να μπορώ και εγώ με τη σειρά μου να βοηθήσω τα αμέτρητα αδέσποτα και άρρωστα ζωάκια.

Ποιο βιβλίο διαβάζεις; Ποιο είναι το αγαπημένο σου;
Αυτό το διάστημα διαβάζω το «The Alchemist» του Paulo Coelho και το έχω ήδη ερωτευτεί από τις πρώτες κιόλας σελίδες του.

Τι διδάχτηκες από αυτό;
Ότι πρέπει πάντα να ακολουθείς τα όνειρά σου και να κάνεις αυτό που κάνει εσένα ευτυχισμένο. Πολλές φορές τα όνειρα και οι φιλοδοξίες μας δεν είναι αποδεκτά και κατανοητά από άλλα άτομα στη ζωή μας. Αυτό, όμως, δεν πρέπει ποτέ να στέκεται εμπόδιο στις επιτυχίες μας.

Ποιο είναι το επόμενο στη λίστα σου;
Το «Love with a Chance of Drowning» της Torre DeRoche, που μιλάει για την προσωπική ζωή της συγγραφέα αλλά και για το πώς κατάφερε να ξεπεράσει τους φόβους της και να πλεύσει στον Ειρηνικό Ωκεανό με τον σύντροφό της.

Ποια ταινία είδες τελευταία;
Την ταινία «Lion», η οποία έχει να κάνει με την ιστορία ενός μικρού αγοριού από την Ινδία, που στα πέντε του χάνεται μέσα σε ένα τρένο την ώρα που βοηθάει τον αδερφό του στη δουλειά.

Ποια είναι η αγαπημένη σου; Γιατί την ξεχωρίζεις;
Αγαπημένη μου ταινία είναι το «The Pursuit of Happiness», το οποίο βασίζεται στην αληθινή ζωή του Chris Gardner, ενός ελεύθερου πατέρα που κατάφερε με πείσμα και υπομονή από άστεγος να γίνει ένας επιτυχημένος μεγαλοεπιχειρηματίας. Είναι μια ταινία που δίνει πολλά μαθήματα ζωής. Ένα από αυτά είναι πως όλα είναι δυνατά, φτάνει να το πιστεύεις και να μην εγκαταλείπεις ποτέ τα όνειρά σου.

Η σειρά με την οποία έχεις κολλήσει;
Για να είμαι ειλικρινής δεν είμαι και μεγάλη fan των σειρών. Έχω, όμως, κολλήσει τρελά με τα βιντεάκια-vlogs του Lost Le Blanc, ενός από τους πιο επιτυχημένους travel vloggers στον κόσμο!

Ποιο τραγούδι ακούς πιο συχνά αυτές τις μέρες;
Έχω τρελαθεί με το τραγούδι «Mandoline» του Otnicka. Είναι ένα κομμάτι που πάντα καταφέρνει να με ταξιδεύει σε μέρη εξωτικά.

Μίλησέ μας για μια καθημερινή σου συνήθεια/μερικές στιγμές από τη ρουτίνα σου.
Η ημέρα μου συνήθως ξεκινάει με πρωινή γυμναστική και μερικά τεντώματα, που μου δίνουν ενέργεια για την υπόλοιπη ημέρα. Στη συνέχεια βάζω μια χαλαρωτική μουσική, ετοιμάζω το πρωινό μου smoothie και γράφω στο βιβλιάριό μου το πρόγραμμα της ημέρας. Είμαι γενικά ένας άνθρωπος που δεν μπορώ να λειτουργώ χωρίς οργάνωση και τάξη. Στη συνέχεια, δουλεύω πάνω στις φωτογραφίες μας ή πάνω στις φωτογραφίες πελατών μας.

Πού απολαμβάνεις περισσότερο τον πρωινό καφέ σου;
Έξω στη βεράντα μας και αγναντεύοντας τη θέα. Πολλοί θα συμφωνήσετε πως ο καφές έχει εντελώς διαφορετική γεύση, όταν τον απολαμβάνεις στο σημείο που λατρεύεις περισσότερο από όλα.

Ποια είναι η πιο όμορφη αυλή στην πόλη σου;
Η αυλή του Garden Day & Night, αφού συνδυάζει πανέμορφα όλα τα boho στοιχεία που αγαπώ.

Αν η ζωή σου αυτή την περίοδο ήταν κινηματογραφική ταινία (ή βιβλίο), ποιο τίτλο θα της έδινες;
«Love and Travel». Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το να επισκέπτεσαι εξωτικούς προορισμούς με το άλλο σου μισό και να δημιουργείς αναμνήσεις που θα έχεις να διηγείσαι στα μελλοντικά σου παιδιά και εγγόνια.

INSTAGRAM: ISLAND_ESCAPERS

Περιοδικό “Go”, τεύχος 172.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS