CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΚατερίνα Αγαπητού: Δεν υπάρχει άλλη Χριστιάνα και δεν θα υπάρξει

Κατερίνα Αγαπητού: Δεν υπάρχει άλλη Χριστιάνα και δεν θα υπάρξει

Μετά από δύο χρόνια απουσίας από την τηλεόραση επέστρεψε, ως αντικαταστάτρια της Χριστιάνας Αριστοτέλους. Η Κατερίνα είναι το ίδιο ρομαντική, ευαίσθητη, κοινωνική, δοτική κι έξω καρδιά. Όπως την πρώτη μέρα που τη γνώρισα. Πολύ loud σε όλα της.

Από τον Κωνσταντίνο Χάμπαλη

Την καλώ μετά από αρκετό καιρό στο κινητό της και μου απαντά χαμηλόφωνα. «Θα σε καλέσω αργότερα, είμαι ραδιόφωνο» μου λέει. «Ραδιόφωνο;», διερωτώμαι, «Από πότε;». Μισή ώρα αργότερα με καλεί πίσω. Η ίδια Κατερίνα που γνώρισα στα φοιτητικά μου χρόνια, τρελό παιδί χαρά γεμάτο. «Πού χάθηκες, εσύ», μου λέει με στεντόρεια φωνή. «Πώς προέκυψε το ραδιόφωνο στη ζωή σου» τη ρωτάω… «Αντικαθιστώ τη Χριστιάνα στον Klik», μου λέει. «Φουλ αντικατάσταση;». «Ξαφνικά βρέθηκα με τηλεοπτική και ραδιοφωνική εκπομπή» κι αρχίζει να γελά με το χαρακτηριστικό τόνο της φωνής της. «Σου αρέσει;». «Έκανα και παλιά ραδιόφωνο. Είναι πρόκληση για μένα που ξαφνικά βρέθηκα με δύο πράγματα. Προσπαθώ να αντεπεξέλθω σε όλα».

Ποια είναι η σχέση σου με τη Χριστιάνα;
Η Χριστιάνα είναι ένα άτομο που εκτιμώ, σέβομαι και αγαπώ πάρα πολύ. Τη θαυμάζω γιατί από το μηδέν, με επιμονή και υπομονή, κατάφερε να γίνει το πρώτο όνομα στην Κύπρο. Κι αυτό το πράγμα για μένα είναι respect.

Πόσα χρόνια γνωρίζεστε;
Από τον καιρό που ήμασταν στο Mega. 2009; 2010; Δεν θυμάμαι ακριβώς. Είναι αυτά τα στιγμιαία κενά μνήμης που με πιάνουν καμιά φορά.

Ποια ήταν η πρώτη αντίδρασή της όταν σε είδε να κάθεσαι στην πολυθρόνα της;
Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο τηλεφώνημα, προτού πει το οτιδήποτε της είπα: «Οτιδήποτε δεν σου αρέσει ή σου αρέσει να μου λες. Είναι δική σου η εκπομπή. Εσύ είσαι το “Με αγάπη Χριστιάνα”». Ήταν πολύ θετικά τα σχόλια της.

Κι εσύ πώς αισθάνεσαι που φοράς το «κοστούμι» της;
Άγχος και ευθύνη. Θέλω να παραδώσω την εκπομπή πίσω στη Χριστιάνα τόσο επιτυχημένα όσο την παρέλαβα. Νιώθω ευγνώμων κι ευχαρίστηση για την πρόταση που μου έκανε να την αντικαταστήσω. Θέλω να την βγάλω ασπροπρόσωπη.

Είσαι ικανοποιημένη μέχρι στιγμής με το αποτέλεσμα;
Αρκετά κι όλα αυτά χάρη στην υπέροχη ομάδα της εκπομπής που με έκανε να αισθανθώ οικεία από την πρώτη στιγμή. Είναι τιμή μου που είμαι με μια τόσο όμορφη παρέα.

Πώς αισθάνθηκες που ξαναβγήκες στο γυαλί; Κάμερες, φώτα, μακιγιέζ, στυλίστες, στούντιο… Σου έλειψαν;
Το μόνο που ένιωσα κι εξακολουθώ να νιώθω είναι το τεράστιο βάρος της ευθύνης που αντικαθιστώ έναν άνθρωπο που είναι πρώτος και πολύ πετυχημένος. Δεν υπάρχει άλλη Χριστιάνα και δεν θα υπάρξει. Από την άλλη, με βοήθησαν πάρα πολύ τα παιδιά. Ήξερα ό,τι κι αν συμβεί θα έχω δίπλα μου τον Χάρη, τη Βαρβάρα, τον Τάσο και την Ιωάννα. Έκανα, λοιπόν, τον σταυρό μου, όπως συνηθίζω να κάνω πάντα, ετοιμάστηκα, μπήκα στο στούντιο και βγήκα στον αέρα.

Η τηλεθέαση σε απασχολεί;
Προτεραιότητά μου είναι να φέρω εις πέρας τη δουλειά που μου έχει ανατεθεί. Τα νούμερα πάνε πάνω κάτω. Δεν παύουν όμως από το να είναι νούμερα.

Συζήτησες το ενδεχόμενο παραμονής σου στο κανάλι;
Γίνονται κάποιες συζητήσεις. Θα δούμε. Πρόκειται για ένα πολύ συγκροτημένο κανάλι, με πολύ ισχυρό πυρήνα, που αγαπάει αυτό που κάνει και για μένα είναι πολύ σημαντικό.

Τι θα σ’ ενδιέφερε να παρουσιάσεις;
Κάτι που να γουστάρω και παράλληλα που να δίνει στη δουλειά και στην οικογένειά μου το 100% του χρόνου μου.

Γίνεται;
Με καλή και θετική σκέψη όλα γίνονται. Αρκεί να υπάρχει ίσος καταμερισμός του χρόνου.

Πόσα χρόνια απουσιάζεις από την τηλεόραση;
Δύο χρόνια.

Κιόλας;
Είδες πόσο γρήγορα περνά ο καιρός;

Τι έκανες όλο αυτό το διάστημα που απουσίαζες;
Τη μητέρα (γέλια). Γεννήθηκε η κόρη μου Μαρίνα, που ουσιαστικά ολοκλήρωσε τη ζωή μας και μετακόμισα από τη Λεμεσό στη Λευκωσία.

Ήταν συνειδητή η απόφασή σου να εγκαταλείψεις το χώρο;
Πιο συνειδητή δεν γίνεται. Κι αν συνέβαινε ξανά, την ίδια απόφαση θα έπαιρνα. Ήθελα, σ’ αυτή τη δεύτερη εγκυμοσύνη μου, να ζήσω όλη τη διαδικασία από το σπίτι και να αφοσιωθώ για ένα χρονικό διάστημα στην οικογένεια και στο νεογέννητό μου. Κι επειδή η Μαρίνα, δεν είναι και το πιο εύκολο μωρό που υπάρχει, ωφέλησε πολύ το γεγονός ότι έμεινα στο σπίτι. Αν δούλευα, δεν νομίζω ότι θα τα κατάφερνα.

Είσαι έτοιμη να «εγκαταλείψεις» την οικογένειά σου στο ενδεχόμενο επιστροφής σου στην τηλεόραση;
Ποτέ δεν θα είμαι έτοιμη να «εγκαταλείψω» την οικογένειά μου. Αν προκύψει η οποιαδήποτε συμφωνία θα προσπαθήσω να βρω την ισορροπία και στα δύο. Προτεραιότητά μου είναι η οικογένειά μου.

Το έλεγες αυτό, θυμάμαι, από την πρώτη μέρα που σε γνώρισα.
Αφού το ήθελα. Μου αρέσει που είμαι μητέρα. Μου πάει αυτός ο ρόλος.

Πώς είσαι, λοιπόν, ως μητέρα;
Θέλω να είμαι και να γίνομαι καλύτερη μέρα με τη μέρα. Είμαι υπερπροστατευτική κι αυτό κάποιες φορές καταντά λίγο κουραστικό για τα παιδιά. Είμαι όμως και πολύ εκδηλωτική με αγκαλιές, φιλιά και αγάπες. Κάθε νύχτα, αφού κοιμηθούν όλοι θα καθίσω με τον εαυτό μου να τα πούμε λιγάκι και θα ζητήσω τη βοήθεια του Θεού ώστε να γίνω καλύτερη.

Υπάρχουν στιγμές χαλάρωσης για σένα;
Μετά τις 9:30 το βράδυ που ησυχάζει το σπίτι και τα μωρά κοιμούνται. Μεμονωμένες στιγμές…

Στον Ηλία ή στη Μαρίνα εντοπίζει κάποιος την Κατερίνα;
Είναι συνδυασμός. Βρίσκω την Κατερίνα στην ευαισθησία του Ηλία και στην ενέργεια της Μαρίνας. Στο πρόσωπό τους, όμως, δεν με βρίσκω πουθενά. Είναι το μόνο σίγουρο (γέλια).

Ο Κρίστιαν πού υπάρχει;
Ο Κρίστιαν υπάρχει στο πείσμα του Ηλία και στην ανυπακοή της Μαρίνας. Πήραν κάτι από τους δυο μας.

Ήσουν έτοιμη να γίνεις μητέρα;
Αν και ο Ηλίας ήρθε πολύ νωρίς σε σχέση με το διάστημα που ήμουν μαζί με τον Κρίστιαν, από πάντα ήμουν έτοιμη να γίνω μητέρα. Όσον αφορά τη Μαρίνα, θέλαμε πάρα πολύ ένα δεύτερο παιδάκι. Δεν ερχόταν με τόση ευκολία. Προσπαθήσαμε αρκετά και με την πάροδο πεντέμισι χρόνων έμεινα έγκυος το κοριτσάκι μου.

Θα ήθελες ένα τρίτο παιδάκι;
Τα παιδιά είναι ευλογία για ένα ιδανικό κόσμο και περιβάλλον. Δεν θα είχα πρόβλημα να κάνω τρίτο και τέταρτο μωρό. Στην παρούσα φάση και με τις συνθήκες που ζούμε, όμως, νομίζω ότι είμαστε ολοκληρωμένοι ως οικογένεια.

Συμβιβάζεσαι εύκολα με τη ζωή σου;
Είμαι άνθρωπος που συμβιβάζεται πάρα πολύ εύκολα με όλα.

Το ίδιο ισχύει και με τον χρόνο;
Ναι. Είμαι πάρα πολύ καλή με τον χρόνο μου. Υπάρχει σωστή διαχείριση. Προσπαθώ να τα βάζω όλα σε μια ζυγαριά και να προχωράω.

Με τα χρόνια που περνούν, όμως, έχεις συμβιβαστεί;
Προσπαθώ να συμβιβαστώ. Νομίζω ότι είμαι σε καλό δρόμο. Το 35 είναι απλά ένας αριθμός. Και τι μ’ αυτό; Δεν είμαι η Κατερίνα;

Πώς αισθάνεσαι που μεγαλώνεις;
Ναι, μεγαλώνω αλλά είναι ωραία να μεγαλώνεις. Ασπρίζουν τα μαλλιά μου, κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες ρυτίδες… Δεν είναι ό,τι καλύτερο φυσικά για μια γυναίκα, αλλά είναι τα σημάδια που σου δείχνουν ότι ωριμάζεις, ότι έγινες μητέρα, ότι πέρασες καλές και κακές στιγμές, ότι έχεις αναμνήσεις. Κι όλες αυτές αποτυπώνονται στο πρόσωπο και στον χαρακτήρα μας.

Θα «έσβηνες» όλα αυτά τα σημάδια;
Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να έκανα κάτι που θα με έκανε να αισθανθώ καλύτερα, αρκεί να μη με αλλοιώσει ως άνθρωπο. Δεν είμαι κατά των πλαστικών ή των μικρών χειρουργικών επεμβάσεων.

Τι σκέφτεσαι όταν κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη;
Κάνω την αυτοκριτική μου. Την ώρα που θα σταθώ μπροστά στον καθρέφτη, γυρίζω λίγο πίσω στην ημέρα μου, αναλύω το τι έγινε και προσπαθώ να διορθώσω, εάν γίνεται, κάποιες καταστάσεις.

Έκανες λάθη που θες να διορθώσεις;
Όσον αφορά το επαγγελματικό και το προσωπικό κομμάτι δεν υπάρχει ταβάνι. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Το θέμα είναι να θέλεις να βελτιωθείς. Όταν αγαπήσεις το ποιος είσαι, ταυτόχρονα θα θες να το βελτιώσεις. Σίγουρα κάνω λάθη. Προσπαθώ να βελτιώνομαι.

Τι σου λείπει από τη ζωή σου;
Ο ύπνος (γέλια). Μου λείπει πάρα πολύ. Είναι από εκείνες τις στιγμές που κάποιες φορές εύχεσαι να ήσουν μόνη σου σε ένα κρεβάτι για δύο μέρες και να κοιμάσαι. Δεν παραπονιέμαι όμως. Αισθάνομαι ευλογημένη. Έχω έναν άνθρωπο δίπλα μου, τον άντρα μου, για τον οποίο λέω πάντα ότι είμαστε μια ομάδα. Εγώ, ο Κρίστιαν μου και τα μωρά μας.

Πώς θα περιέγραφες τον εαυτό σου;
Πολύ loud σε όλα μου. Όπως άνετα μπορώ να αγκαλιάσω και να φιλήσω κάποιον το ίδιο πράττω κι όταν είμαι στα down μου.

Των άκρων, δηλαδή.
Ναι. Όταν, για παράδειγμα, έχω δίκαιο, αν δεν το βρω δεν θα ησυχάσω. Και θα φωνάξω και θα κλάψω. Στις φιλίες μου και στις προσωπικές μου σχέσεις είμαι επίσης πολύ εκδηλωτική, απόλυτα πιστή και δίνω τα πάντα.

Είσαι κοινωνική;
Θεωρώ ότι είμαι πάρα πολύ κοινωνική. Εύκολα θα μπω σε μια παρέα, θα γελάσω μαζί τους και θα ανοιχτώ. Ίσως, κάποιες φορές να είμαι περισσότερο κοινωνική απ’ όσο μπορούν να αντέξουν οι άλλοι (γέλια).

Νοσταλγείς καθόλου τα ανέμελα φοιτητικά σου χρόνια;
Είναι ωραίο να κρατάς τις καλές αναμνήσεις. Σκέφτομαι τη ζωή μου πως ήταν πριν να γνωρίσω τον Κρίστιαν, που δούλευα 18 ώρες την ημέρα, που έβλεπα τους φίλους μου περισσότερες ώρες γιατί ήμασταν ξέγνοιαστοι. Δεν θα άλλαζα με τίποτα όμως αυτό που ζω τώρα με εκείνο. Το έζησα, το χάρηκα, πέρασα πάρα πολύ ωραία αλλά τελείωσε. Τώρα είμαι σε μία άλλη φάση της ζωής μου που περνάω εξαιρετικά.

Styling: Γιώργος Χρυσοστόμου
Ρούχα από Mindy

Θερμές ευχαριστίες στο Nasty Cat café, Διγενή Ακρίτα 64, Λευκωσία, για την ευγενή φιλοξενία.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS