CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΚωνσταντίνα και Λευτέρης Ευριπίδου: Μιλούν για τη σχέση εξάρτησης που έχουν

Κωνσταντίνα και Λευτέρης Ευριπίδου: Μιλούν για τη σχέση εξάρτησης που έχουν

Από τις πρώτες κιόλας αναµνήσεις της παιδικής τους ηλικίας ο ένας πάντα θυµάται να βρίσκεται δίπλα στον άλλο. Η Κωνσταντίνα φωτογραφίζεται µε τον αδελφό της Λευτέρη και µαζί αποκαλύπτουν πως έχουν σχέση εξάρτησης.

Του Τάσου Ευαγγέλου

Πόσα χρόνια διαφορά έχετε με τον αδελφό σου;
Κωνσταντίνα: Με τον Λευτέρη έχουμε τέσσερα χρόνια διαφορά. Είναι ο μεγάλος μου αδελφός και η μεγάλη αδυναμία μου.
Λευτέρης: Όπως καταλαβαίνεις εγώ είμαι ο «μεγάλος» της όλης υπόθεσης (Γέλια).

Συνήθως η σχέση αδελφού και αδελφής είναι κάπως ιδιόμορφη. Το μεν αγόρι θα ήθελε για συντροφιά ένα άλλο αγόρι, το ίδιο και το κορίτσι. Στην περίπτωσή σας;
Κ.: Όχι διαφωνώ, αν και δεν σου κρύβω πως θα ήθελα να είχα μια αδελφή. Από την άλλη δεν μου έλειπε κιόλας. Ίσως γιατί η παρουσία του αδελφού μου ήταν τόσο έντονη που αισθάνομαι πολύ τυχερή που μεγάλωσα έχοντας δίπλα μου ένα τόσο καλό αδελφό.
Λ.: Στη δική μας περίπτωση ποτέ δεν είχαμε κάποιο θέμα λόγω διαφορετικού φύλου. Από παιδιά είχαμε μια απίστευτη επικοινωνία και μιλούσαμε για τα πάντα.

Ήταν κατά κάποιο τρόπο Κωνσταντίνα ο προστάτης σου, μεγαλώνοντας;
Ήταν όταν ήμουν μικρή, τώρα όμως μεγαλώσαμε, οι ρόλοι αντιστράφηκαν και έγινα εγώ η προστάτιδά του (Γέλια).

Τι είναι αυτό που σας δένει;
Λ.: Είναι πολλά αυτά που μας δένουν, από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω… (Χαμόγελο).
Κ.: Πολλά πράγματα, όπως είπε και ο Λευτέρης, τα παιδικά μας χρόνια, η αγάπη που νιώθει ο ένας για τον άλλο, ο τρόπος που μεγαλώσαμε, οι αρχές που έχουμε πάρει από το σπίτι μας, η οικογένειά μας, ο θεσμός της οικογένειας, οι εμπειρίες που μοιραστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια μαζί.

Αν σου ζητούσα Κωνσταντίνα να μου περιγράψεις μια από αυτές τις εμπειρίες, τι θα ανέφερες;
Ξέρεις κάτι; Είναι πολλές οι όμορφες και οι έντονες στιγμές που έζησα με τον αδελφό μου. Όπως επίσης ζήσαμε και δύσκολες στιγμές.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή που ζήσατε μαζί:
K.: Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν όταν έμαθα ότι ο Λευτέρης τράκαρε ενώ εγώ βρισκόμουν σε μια κατασκήνωση. Όταν μου το είπαν οι γονείς μου σου μιλώ ειλικρινά, δεν ήξερα τι να κάνω. Με κυρίευσε αυτό το αίσθημα που ήθελα οπωσδήποτε να βρισκόμουν κοντά του. Άλλη μια πολύ δύσκολη στιγμή που περάσαμε μαζί ήταν όταν έχασα από τη ζωή μια πολύ καλή μου φίλη και ο αδελφός μου ήταν δίπλα μου. Η στήριξή του ήταν τόσο έντονη που μέχρι και σήμερα τον ευχαριστώ πολύ για όλες εκείνες τις στιγμές που τον είχα πραγματικά μεγάλη ανάγκη και ήταν δίπλα μου. Υπήρξαν όμως και όμορφες στιγμές όπως όταν τσακωνόμασταν και μετά από πέντε λεπτά τα βρίσκαμε πάλι και συνεχίζαμε ακάθεκτοι το παιχνίδι μας. Οι καλοκαιρινές μας διακοπές ήταν πάντα γεμάτες από όμορφες και ευτυχισμένες στιγμές. Στιγμές που μας έχουν στιγματίσει για μια ζωή.

Τι είναι αυτό που θαυμάζεις στον αδελφό σου και που θα ήθελες ενδεχομένως να έχεις πάρει και εσύ από τον χαρακτήρα του; Το ίδιο ισχύει και για σένα Λευτέρη μου;
Κ.: Στον Λευτέρη θαυμάζω το πάθος του για επαγγελματισμό, το πόσο λατρεύει την οικογένειά του και το πόσο γλυκός και στοργικός θείος είναι.
Λ.: Αυτό που θαυμάζω στην Κωνσταντίνα είναι ο αυθορμητισμός της, ο δυναμισμός της να αντιμετωπίζει κάποιες καταστάσεις και η αποφασιστικότητά της σε πάρα πολλά θέματα.

Λευτέρη όταν ήρθε στη ζωή της Κωνσταντίνας η Αριάδνη, πόσο πιστεύεις την άλλαξε;
Όταν επιτέλους η Κωνσταντίνα έφερε στη ζωή όλων μας την πανέμορφη Αριάδνη άλλαξε πλέον τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης για τα πάντα. Πρώτα από όλα στο μυαλό της είναι η κόρη της και μετά όλοι οι υπόλοιποι. Για την Αριάδνη μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Σου μιλώ ειλικρινά, μετά τον ερχομό της κόρης της, η αδελφή μου, μου απέδειξε πόσο δυνατή μπορεί να γίνει μια γυναίκα όταν γίνει μάνα.

Ποια η σχέση σου με την ανιψιά σου;
Λ.: Η σχέση μου μαζί της είναι ό,τι πιο όμορφο μου έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια. Περιμένω κάθε Παρασκευή που θα έρθουν στη Λεμεσό να την πάρω στην αγκαλιά μου και να ακούσω από αυτήν να με φωνάζει θείο (Χαμόγελο).

Αν σας ζητούσα να μου περιγράψετε με δύο λέξεις τη σχέση σας τι θα μου λέγατε;
Κ.: Με δύο λέξεις απλά θα σου έλεγα «σχέση εξάρτησης».

Πόσο κοντά είστε ο ένας στον άλλο;
Λ.: Για μένα η Κωνσταντίνα είναι η δύναμή μου, σε όλα σχεδόν, και στα προσωπικά αλλά και στα επαγγελματικά, καθώς είναι πάντοτε δίπλα μου. Το πόσο κοντά αισθανόμαστε αυτό νομίζω φαίνεται, από την άλλη το «κοντά», εξαρτάται και από το πόσο μας το επιτρέπουν οι επαγγελματικές μας υποχρεώσεις. Το σίγουρο είναι πως και οι δυο μας ανυπομονούμε για το Σαββατοκύριακο που βρισκόμαστε όλη η οικογένεια.
Κ.: Είμαστε και αισθανόμαστε ο ένας κοντά στον άλλο, πάρα πολύ κοντά, παρόλο που εγώ βρίσκομαι στη Λευκωσία και ο Λευτέρης στη Λεμεσό. Μιλάμε καθημερινά στο τηλέφωνο και βλέπει την Αριάδνη μέσω Facetime ή Skype. Η αλήθεια είναι πως έχουμε μια πάρα πολύ δυνατή σχέση και θεωρώ πως όπου κι αν βρισκόμουν θα ήταν «παρών» με οποιονδήποτε τρόπο. Αυτός ήταν και ο λόγος που αποφασίσαμε να ανοίξουμε το Body Workshop by Evripidou στη Λεμεσό. Ο αδελφός μου είναι o personal trainer και εκεί στεγάζεται και το παράρτημα του workshop Evripidou.

Τι θυμάστε πιο έντονα από τα παιδικά σας χρόνια;
Κ.: Θυμάμαι ότι ήμουν πολύ πιο ζωηρή από τον Λευτέρη, παρόλα αυτά περνούσαμε πολύ ωραία οι δυο μας. Όπου κι αν πηγαίναμε ήμασταν πακέτο, παντού μαζί.
Λ.: Προσωπικά θυμάμαι πάρα πολύ έντονα τις ζαβολιές που έκανα. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο μου άρεσε να την πειράζω και να την βλέπω να εκνευρίζεται (Γέλιο).

Ποιος έκανε τις περισσότερες ζαβολιές;
Λ.: Αν και οι δυο μας κάναμε πολλές ζαβολιές, τις περισσότερες θυμάμαι ότι τις άρχιζα εγώ.

Στην εφηβεία σας τι θυμάστε;
Κ.: Θυμάμαι πολλά πράγματα, είχαμε εντάσεις και τσακωμούς με τον αδελφό μου, αλλά ακόμα και τότε θεωρώ πως οι καβγάδες μας ήταν πολύ φυσιολογικοί καθώς είχαμε μόνο τέσσερα χρόνια διαφορά. Εκείνος με τα δικά του θέματα και εγώ με τα δικά μου. Πέρα από αυτό θεωρώ πως είχαμε πάντα δίπλα μας δύο πολύ σωστούς γονείς οι οποίοι κρατούσαν τις ισορροπίες και δεν μας άφηναν να ξεφύγουμε.
Λ.: Στην εφηβεία αυτό που θυμάμαι είναι το γεγονός ότι ασχολούμουν πάρα πολύ με τον αθλητισμό, πράγμα που με έκανε να μην της δίνω τόση σημασία. Εκείνη το επιζητούσε προσπαθώντας να με πειράξει.

Μοιραζόσασταν όλα σας τα μυστικά;
Λ.: Προσωπικά μπορώ να πω, πως στην αδελφή μου έχω εμπιστευτεί όλα μου τα μυστικά.
Κ.: Παρόλο που εκείνος μου έλεγε τα πάντα, εγώ από την άλλη δεν του τα έλεγα όλα. Κρατούσα και κάτι για τον εαυτό μου. Ίσως γιατί ο Λευτέρης απέναντί μου ήταν πάντα υπερπροστατευτικός με το θέμα των σχέσεων. Θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν μου άρεσε ένας φίλος του, δυσκολευόταν πολύ να το χωνέψει και δεν είμαι σίγουρη αν το δέχτηκε αυτό ποτέ. Δεν του άρεσε το γεγονός πως επειδή ήξερε τα μυστικά του φίλου του και τι κάνει με τις γυναίκες, άρεσε στην αδελφή του και το ίδιο και σε εκείνον. Αποτέλεσμα βέβαια όλης αυτής της κατάστασης ήταν να φτάσει σε σημείο να τσακωθεί με τον φίλο του για μένα. Παρόλα αυτά εγώ τα είχα φτιάξει με τον φίλο του (Γέλια).

Πάντα έκανες το δικό σου;
Κ.: Ξέρεις κάτι Τάσο μου, στη ζωή μου δεν ήθελα να έχω απωθημένα. Προσπαθούσα να μιλήσω με τον αδελφό μου και με οποιονδήποτε είχε διαφωνία για οτιδήποτε έκανα. Ήθελα να το κάνω κι ας ήταν λάθος, ήθελα να πληρώσω εγώ το κάθε λάθος μου. Σου μιλώ ειλικρινά, για όλα όσα έχω κάνει στη ζωή μου δεν έχω μετανιώσει στιγμή και νιώθω γεμάτη.

Κωνσταντίνα στο παρελθόν είχες δηλώσει πως ο αδελφός σου είναι το άλλο σου μισό. Δηλαδή;
Ναι ισχύει, ο Λευτέρης είναι το άλλο μου μισό, αυτό νιώθω. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τον Λευτέρη.

Για αυτό τον αδελφικό δεσμό μέχρι πού θα φτάνατε;
Λ.: Για την Κωνσταντίνα θα έκανα τα πάντα, ό,τι κι αν μου ζητούσε και περνούσε από το χέρι μου. Όσα χρόνια και να περάσουν ο αδελφικός δεσμός δεν λύνεται, ούτε κόβεται, αντίθετα όσο μεγαλώνουμε ολοένα και δυναμώνει.
Κ.: Θα έκανα τα πάντα για τον αδελφό μου κι αυτό τα λέει όλα. Θα θυσίαζα πολλά πράγματα για χάρη του, χωρίς δεύτερη σκέψη. Εύχομαι τα παιδιά μας να νιώθουν το ίδιο δυνατά τον αδελφικό δεσμό.

Λευτέρη για την αδελφή σου το τέλος του 2016 ήταν μια ιδιαίτερη επαγγελματική χρονιά. Όλα τα φώτα έπεσαν επάνω της και το MEGAONE φαίνεται να πιστεύει πολύ στο πρόσωπό της. Πώς βλέπεις λοιπόν την αδελφή σου ως παρουσιάστρια του «Όλα για Σένα»;
Λ.: Θεωρώ ότι ήταν καιρός να πάρει και η Κωνσταντίνα τις ευκαιρίες της και να μπορέσουν να αναγνωρίσουν την αξία που έχει ως άνθρωπος πάνω από όλα και μετά ως παρουσιάστρια γιατί το αξίζει. Είναι επαγγελματίας σε ό,τι κι αν κάνει και αυτό το έχει αποδείξει χρόνια τώρα, δίνει τα πάντα για να καταφέρει αυτό που της αρέσει και αυτό που θέλει να κάνει θα το καταφέρει. Είμαι πραγματικά πολύ περήφανος για την αδελφή μου. Ως η παρουσιάστρια του «Όλα για Σένα» , θεωρώ ότι της πάει πάρα πολύ η απογευματινή ζώνη. Σαφώς και έχει σημεία βελτίωσης και εξέλιξης, αλλά είμαι σίγουρος πως το αποτέλεσμα στο τέλος θα την δικαιώσει.

Κωνσταντίνα μου, ποια αίσθηση σου έχει αφήσει η μέχρι τώρα διαδρομή σου στο χώρο της απογευματινής ζώνης;
Μου αφήνει μια πάρα πολύ όμορφη αίσθηση καθημερινά που βρίσκομαι εκεί μαζί με τους συνεργάτες μου και το τηλεοπτικό μας κοινό. Αισθάνομαι πολύ δημιουργική μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Αισθάνομαι πραγματικά ότι ο κόσμος αγκάλιασε την εκπομπή και χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτό. Δεν είναι καθόλου εύκολη ζώνη το απογευματινό, αλλά ούτε μέσα σε τρεις μήνες να νιώσεις κοντά στο κοινό σου και να δεθείς. Αισθάνομαι πραγματικά ευλογημένη που ο κόσμος αγάπησε και αγκάλιασε το «Όλα για Σένα».

Ποια η σχέση σου με τους ιθύνοντες του σταθμού;
Δεν θα μπορούσε να μην είναι καλή η σχέση μου με τους ιθύνοντες του καναλιού, από τη στιγμή που στο πρόσωπό μου εμπιστεύτηκαν μια τόσο μεγάλη ευθύνη, την απογευματινή ζώνη. Είναι κάτι που με γεμίζει χαρά και γι’ αυτό τους ευχαριστώ καθημερινά. Δεν είμαι πολλά χρόνια στο χώρο αλλά μου έδειξαν πλήρη εμπιστοσύνη, με βοηθούν σε κάθε δύσκολη στιγμή, είναι πραγματικά δίπλα μου και για μένα είναι τόσο σημαντικό αυτό.

Κατά την άποψή σου το «Όλα για Σένα» θα πάρει το πράσινο φως για του χρόνου;
Αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να σου το απαντήσω. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και από τους ιθύνοντες του καναλιού. Πιστεύω όμως από τη δουλειά που κάνουμε καθημερινά ότι θα πάει πάρα πολύ καλά η εκπομπή μας και το ευχόμαστε πραγματικά.

Ας αφήσουμε όμως τα επαγγελματικά και να περάσουμε στη μεγαλύτερη αδυναμία της ζωής σου, την κόρη σου. Πόσο σε έχει αλλάξει;
Σε αλλάζει ολοκληρωτικά ένα παιδί, πλέον παύεις να σκέφτεσαι τον εαυτό σου, σκέφτεσαι μόνο το μωρό σου, πώς θα το κάνεις χαρούμενο, πώς να το κάνεις ευτυχισμένο και να του προσφέρεις ό,τι περνά από το χέρι σου. Έτσι κι αλλιώς δεν ήταν δική του επιλογή να έρθει στον κόσμο αλλά δική σου καθαρά οπόταν οφείλεις να του προσφέρεις το μέγιστο και ώς εκεί που φτάνεις. Από την ημέρα που γεννήθηκε η Αριάδνη τα πάντα γύρω μου έχουν αλλάξει προς το καλύτερο (Χαμόγελο). Η κόρη μου με έκανε καλύτερο άνθρωπο και με έκανε να προσέχω πιο πολύ τον εαυτό μου, γιατί πια είμαι απαραίτητη σε κάποιον άνθρωπο, στην Αριάδνη.

Η μητρότητα θα λέγαμε ότι σου πάει πολύ. Ένα δεύτερο παιδί είναι στα άμεσα σχέδια σας με τον Νεκτάριο;
Το έχουμε σκεφτεί και θέλουμε να μεγαλώσουμε κι άλλο την οικογένειά μας. Αυτό όμως δεν είναι κάτι που το προγραμματίζεις. Και οι δύο μας θέλουμε πολλά παιδάκια μέσα στο σπίτι μας (Χαμόγελο).

Τι έχεις να πεις σε όλους αυτούς που θεωρούν ότι «πουλάς» την προσωπική σου ζωή στα social media;
Η απάντησή μου είναι ότι μοιράζομαι μαζί με τον κόσμο, κάποιες στιγμές που οποιαδήποτε γυναίκα θα ήθελε να μοιραστεί. Επίσης έχω ξαναπεί για την αγάπη που έχω για τη φωτογραφία, γι’ αυτό μου αρέσει να τις κάνω post. Δεν εκμεταλλεύομαι κανένα γεγονός και θεωρώ είναι τόσες πολλές οι προσωπικές μου στιγμές που αν έλεγα να τις μοιραστώ όλες τότε θα καταλαβαίνατε ότι τις πουλώ. Είναι πάρα πολλές οι στιγμές που κρατάμε για εμάς, τις προστατεύουμε και τις ζούμε και σαφώς δεν τις προβάλλουμε. Είναι πολύ σημαντικό το κοινό που με βλέπει να βλέπει και την καθημερινή γυναίκα, με το μωρό της και τον σύζυγό της, γιατί δεν διαφέρω καθόλου από αυτό. Με τις δυσκολίες και τις όμορφες στιγμές. Αυτή άλλωστε είναι η ζωή, ένα κάρμα από στιγμές και πολυδιάστατα συναισθήματα.

Ο Νεκτάριος για σένα είναι…
Είναι η δύναμή μου, είναι η οικογένειά μου, ο άντρας μου, το πάθος μου, ο φίλος μου, ο συνέταιρός μου και φυσικά ο πατέρας της μονάκριβης κόρης μου.

Ποιο το motto σου;
Δεν θα το έλεγα motto αλλά ως μια θεωρία που έχω για τη ζωή. Όπως για παράδειγμα δεν θα ζούμε για πάντα, γι’ αυτό ζήσε το τώρα και την κάθε στιγμή στο μάξιμουμ. Να παίρνουμε τα θετικά της κάθε ημέρας χωρίς τρελά όνειρα για την επόμενη.
Επιμέλεια: Άντρεα Χατζηνικόλα
Μακιγιάζ: Έλενα Θεοδώρου
Μαλλιά: Μενέξια Αντωνιάδου
Θερμές ευχαριστίες στο Symbols για τη φιλοξενάι κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS