CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΚωνσταντίνος Βασάλος: Δεν έχω κανένα απωθημένο!

Κωνσταντίνος Βασάλος: Δεν έχω κανένα απωθημένο!

Υπάρχουν celebrities που, όσο περνάει ο (τηλεοπτικός τους) χρόνος γίνονται ακόμη πιο ωραίοι, ακόμη καλύτεροι στη δουλειά τους, πιο συνειδητοποιημένοι, πιστοί στις προσωπικές τους επιλογές -παρά την πληθώρα «προσφοράς»- και ακόμη πιο βέβαιοι πια για τα προσόντα τους; Υπάρχουν! Ένας απ’ αυτούς, είναι και ο Κωνσταντίνος.

Από τον Γιάννη Χατζηγεωργίου

 

Όσο μιλούσαμε στο τηλέφωνο, μέχρι να συνεννοηθούμε για τη φωτογράφηση και τη συνέντευξή του, βρισκόταν πάντα και κάπου αλλού, μαζί με την Ευρυδίκη – στον Βόλο, στην Αίγινα, στη Μήλο, στην Κεφαλονιά. «Έχω αρκετούς φίλους, οι οποίοι τυχαίνει να κατάγονται και από νησιά», μου εξηγεί. «Διακοπές χωρίς την Ευρυδίκη δεν σκέφτεσαι να κάνεις;», τον τσιγκλάω αμέσως, για ενδεχόμενο «λαβράκι». Αλλά, συνηθισμένος πια από τις δημοσιογραφικές «κακοτοπιές», δεν δαγκώνει τον «απαγορευμένο καρπό»: «Εδώ και δύο χρόνια που είμαι ζευγάρι με την Ευρυδίκη, ποτέ δεν μου δημιουργήθηκε η επιθυμία τού να πάω κάπου μόνος μου. Περνάμε καλά με την Ευρυδίκη!».

Σου λείπουν εκείνες οι ατέλειωτες ώρες της προπόνησης, τότε που ήσουνα απόλυτα αφοσιωμένος στον πρωταθλητισμό;
Κοίτα, τη γυμναστική δεν την έχω σταματήσει ποτέ, αλλά μόνο τον πρωταθλητισμό. Είναι τρόπος ζωής για μένα το να γυμνάζομαι – ποτέ δεν το έκανα με αυτοσκοπό να κατέβω σε αγώνες. Συνεχίζω να κάνω κανονικά την προπόνησή μου, τη διατροφή μου, κι αυτός είναι και ένας από τους λόγους που, σε λίγες μέρες, θα εγκαινιάσουμε μαζί με τους συνεργάτες μου, τη νέα μου ιστοσελίδα, fitricks365.gr, όπου με βάση τους στόχους που έχει θέσει κάποιος, οι ειδικοί θα καταρτίζουν ένα προσωπικό πλάνο, βασισμένο στις πραγματικές του ανάγκες και στις επιθυμίες του, για τους επιτύχει.

Έχει αλλάξει πολύ η ζωή σου από τότε που ξεκίνησες να ασχολείσαι και με την τηλεόραση;
Έγινα πιο κοινωνικός, έμαθα πολλά, μεγάλωσε ο προσωπικός μου κύκλος. Ωστόσο, ως χαρακτήρας και ως προσωπικότητα, παραμένω ο ίδιος, όπως τότε που δεν ήμουνα αναγνωρίσιμος. Δεν έχω αλλάξει. Έτυχε να πάω σε ένα παιχνίδι, να γίνω κάπως γνωστός και τυχαίνει τώρα να δουλεύω τώρα και στην τηλεόραση.

Γιατί λες «τυχαίνει»; Δεν ήταν επιδίωξή σου;
Σε καμία περίπτωση! Το «Survivor», ναι, ήταν επιλογή μου. Όμως, τα όσα ακολούθησαν σε σχέση με την τηλεόραση, δεν ήταν «στόχοι» μου – μου έκαναν, θυμάμαι, μία πρόταση τότε από τον Σκάι, για μία μεσημεριανή εκπομπή με την Ντορέττα Παπαδημητρίου, είπα «να το δοκιμάσω», σκέφτηκα «μία εμπειρία είναι κι αυτό, όπως ήταν και το “Survivor”», κι έτσι προχώρησε. Δεν υπήρξα ποτέ ένας πιτσιρικάς που ανυπομονούσε πότε θα βγει στο γυαλί! Το αντίθετο. Ακόμη και μέσα στο παιχνίδι, αν ρωτούσες τους συμπαίκτες μου «ποιος αποκλείεται να δουλέψει μετά στην τηλεόραση;», θα σου απαντούσαν οι περισσότεροι «ο Κωνσταντίνος!».

Γιατί το λες αυτό; Έχεις μεγάλη φωτογένεια – και στις τηλεοπτικές κάμερες και στις φωτογραφήσεις…
Δεν αρκεί, όμως, μόνο αυτό – και το ξέρεις. Εγώ ήμουνα πάντα ένα παιδί που δεν μίλαγε πολύ, ήμουνα ντροπαλός, πολύ συνεσταλμένος. Τελικά, όμως, αποφάσισα να το κάνω. Είχα τότε άλλη μία πρόταση, από το Star, αλλά προτίμησα να το δοκιμάσω στον Σκάι, με την Ντορέττα. Δεν είχα να χάσω κάτι, οπότε σκέφτηκα «γιατί να μην το κάνω;».


Πουκάμισο Stella McCartney και Μαγιό orlebar brown (salt water)

Μέχρι τότε δεν είχες, γενικότερα, αυτοπεποίθηση; Γιατί η εικόνα σου δείχνει το ακριβώς αντίθετο…
Από μικρό παιδί, είμαι χαμηλών τόνων άνθρωπος. Δεν είμαι εξωστρεφής. Το «Survivor», όμως, αλλά και η γενικότερη μου πορεία μετά, με βοήθησαν να γίνω λίγο πιο κοινωνικός. Μέχρι τότε, όπως ήταν λογικό, είχα «θυσιάσει» πολλά για τον πρωταθλητισμό – εξόδους, ξενύχτια, φίλους, διασκέδαση, φαγητά. Το μυαλό μου ήταν μόνο στους αθλητικούς μου στόχους, δεν μ’ ένοιαζε τίποτε άλλο. Δεν στερούμουν πράγματα, απλά ήταν ο τρόπος ζωής μου τέτοιος – αν και μ’ ευχαριστούσε. Ήταν η καθημερινότητά μου όλο αυτό.

Υποθέτω, ωστόσο, πως, από ένα σημείο κι έπειτα, θα σου είχαν δημιουργηθεί και αρκετά απωθημένα…
Όχι, όχι. Δεν έχω κανένα απωθημένο. Με ευχαριστούσε η ζωή μου τότε! Γιατί όλα τα έκανα με σύνεση και με μέτρο. Από μικρός, άλλωστε, ήμουνα πειθαρχημένος – ίσως και λόγω του γεγονότος ότι και η οικογένειά μου ασχολιόταν πάντα με τον πρωταθλητισμό, οπότε όλα ήταν πολύ φυσιολογικά για μένα. Δεν υπήρξα ποτέ αντιδραστικός.

Μπαίνοντας πια στο χώρο της τηλεόρασης, ένιωσες ποτέ αμφισβήτηση από ανθρώπους με τους οποίους λογικά δεν είχες καμία σχέση στο παρελθόν, λόγω του αθλητισμού;
Έχει συμβεί, ναι. Στην τηλεόραση μπήκα με «αλεξίπτωτο» ουσιαστικά – με πήραν από έναν καναπέ και με έριξαν μέσα σ’ ένα πλατό. Οπότε, το θεωρώ λογικό να υπάρχουν κι αυτά τα φαινόμενα. Τη σωστή κριτική, όμως, την καταλαβαίνω, την επιδιώκω, την αποζητώ, για να γίνομαι κι εγώ καλύτερος.

Δεν πικράθηκες ποτέ;
Στην αρχή πικραινόμουνα. Με πείραζαν πολύ όλα αυτά τα αρνητικά που άκουγα ή που μου μετέφεραν. Είχα περάσει και τη φάση τού «τα παρατάω και φεύγω», κάποια στιγμή. Αλλά, ευτυχώς, είχα από την αρχή ανθρώπους κοντά μου που με στήριξαν, που με συμβούλευαν καλοπροαίρετα κι έτσι παρέμεινα. Ήμουνα τυχερός. Τώρα είμαι συμφιλιωμένος μ’ αυτό: Εφόσον εκτίθεμαι, θα δέχομαι και τα θετικά και τα αρνητικά. Τώρα, βέβαια, είναι όλα πολύ διαφορετικά στην ομάδα του πρωινού του Σαββατοκύριακου, στην οποία συμμετέχω, στο «Έλα χαμογέλα», στο «Open», με την Σίσσυ Χρηστίδου, τον Παύλο Σταματόπουλο και την Ελένη Βουλγαράκη – ίσως επειδή ωριμάζω κι εγώ σιγά σιγά τηλεοπτικά.

Τελικά, ήταν απλά μια παρεξήγηση αυτό που έγινε πριν από τρεις μήνες με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο και τη Φαίη Σκορδά;
Ναι, ήταν μια παρεξήγηση. Δεν λύθηκε, όπως έπρεπε να λυθεί, αυτό που προέκυψε. Για μένα, δεν ήταν σωστό αυτό που έγινε. Θα μπορούσε ο Δημήτρης να με πάρει τηλέφωνο και να το λύναμε μεταξύ μας, κι όχι να απαντήσει ο Δημήτρης μέσα από την εκπομπή του και μετά εγώ μέσα από τη δική μου. Γιατί μετά πάει στην «κατινιά» το όλο θέμα. Για μένα, ήταν μία λάθος συνεννόηση αυτό που έγινε. Δεν κρατάω, όμως, κακία σε κανέναν, δεν έχω να χωρίσω κάτι με τον Δημήτρη, περασμένα ξεχασμένα. Είναι κάτι που πρέπει να αφήσουμε και οι δύο πίσω μας, γιατί αυτά είναι πράγματα που μπορεί να συμβούν στην τηλεόραση.

Δεν έχετε μιλήσει από τότε με τον Δημήτρη;
Όχι, όχι.

Στις 31 Οκτωβρίου θα γίνεις 30 ετών. Αλλάζοντας δεκαετία πια στη ζωή σου, θα περάσεις, πιστεύεις, και μία μικρή κρίση ηλικίας – «τι κάνω», «πού είμαι», «ποιοι είναι οι στόχοι μου πια»;
Κοίτα, η δεκαετία των είκοσι είναι πάντα πιο «ελαστική» αλλά, με το που μπαίνεις στη δεκαετία των τριάντα ετών, νομίζω πως αλλάζουν αρκετά – δεν είσαι πια «παιδί», περνάει η «περίοδος χάριτος». Κι όσο περνάνε τα χρόνια, είναι λογικό να σκέφτεσαι διαφορετικά – και σε επαγγελματικό και σε προσωπικό επίπεδο. Θέλω, λοιπόν, και στο μέλλον, να κάνω μία δουλειά που να μ’ αρέσει, να μου εξασφαλίζει την ψυχική μου ηρεμία -όπως τώρα- και, σε ό,τι αφορά στο προσωπικό μου κομμάτι, θα ήθελα στο βάθος μιας πενταετίας ή εξαετίας, να κάνω τη δική μου οικογένεια, όταν νιώσω πως ήρθε η κατάλληλη στιγμή.

Πώς εννοείς την «κατάλληλη στιγμή»;
Το να βρεις το άλλο σου μισό – εφόσον περάσεις κάποιο καιρό μαζί του. Τότε, πιστεύω, πως όλα παίρνουν τον δρόμο τους. Τώρα είμαι σε μια πολύ καλή φάση με την Ευρυδίκη, σαν ζευγάρι τα βρίσκουμε, και ο καιρός θα δείξει πώς θα καταλήξουμε.


Tank top Calvin Klein (Attica ), Παντελόνι replay (replays stores)

Πολλούς, πάντως, ξαφνιάζει το γεγονός πώς ένας έρωτας που προέκυψε μέσα από ένα reality επιβίωσης, παραμένει «ζωντανός», με δημόσια λόγια αιώνιας αφοσίωσης και πίστης…
Για τον άντρα, πάντως, είναι πολύ δύσκολο αυτό που λες. Γιατί, όταν βγαίνεις από ένα τέτοιο παιχνίδι, με τη συγκεκριμένη μεγάλη τηλεθέαση που είχε τότε, υπάρχει μεγάλη «προσφορά». Κι αυτό δεν συνέβαινε μόνο μ’ εμένα. Μου έλεγε, θυμάμαι, τότε ο Σάκης Τανιμανίδης: «Πρόσεξε, όταν βγεις από ‘δω, θα ‘χεις “πρόβλημα”! Γίνεται χαμός μ’ εσένα!». Εγώ δεν συνειδητοποιούσα τότε τι εννοούσε. Το κατάλαβα μετά, από την πρώτη σχεδόν μέρα. Αλλά, όλα αυτά, δεν με αφορούσαν. Εφόσον ένιωσα, στη συνέχεια, με την Ευρυδίκη, πως ταιριάζαμε, πως συνεννοούμασταν, πως μ’ άρεσε, έκλεισα τ’ αφτιά μου και δεν μ’ ένοιαζε τίποτα άλλο! Ναι, είναι κολακευτικό όλο αυτό το φλερτ που γίνεται -ιδιαίτερα μέσα από τα social media- αλλά εγώ είχα κάνει πια την επιλογή μου νωρίς. Είμαι εκεί πια! Κι αυτό δεν αλλάζει! Με την Ευρυδίκη είμαστε μαζί δύο χρόνια, συγκατοικούμε, τα βρίσκουμε, υπάρχει ισορροπία, ηρεμία, περνάμε ωραία…

Μετά από δύο χρόνια σχέσης έχουν ξεπεραστεί πια οι ζήλειες, οι «σκηνές» και, γενικότερα, οι «παιδικές ασθένειες» μιας συμβίωσης;
Ζήλεια υπάρχει -και από τις δύο πλευρές- απλώς εγώ δεν το δείχνω επειδή είμαι σκορπιός (γελάει). Επειδή, όμως, ξέρουμε και οι δύο πια πώς λειτουργεί το «σύστημα», υπάρχει κατανόηση. Καμιά φορά, ξέρεις, είναι και κολακευτική η ζήλεια – δείχνει ότι ενδιαφέρεται ο άλλος για σένα, φτάνει να είναι σε βαθμό φυσιολογικό και όχι παθολογικό.

Δεν απαντάς ούτε στα -προκλητικά ίσως- direct μηνύματα που σου στέλνουν οι θαυμάστριες και οι θαυμαστές σου στο Instagram;
Όσο ήμουν ελεύθερος, ήταν τόσα πολλά τα μηνύματα που δεν προλάβαινα καν να τα ανοίξω. Γινόταν χαμός – και δεν μιλάω μόνο για μηνύματα με απώτερο στόχο το φλερτ, αλλά γενικότερα. Ίσως και να ‘χα, μόλις βγήκα απ’ το παιχνίδι, πέντε χιλιάδες μηνύματα από ανθρώπους που δεν γνώριζα καν. Ήταν τρομακτικό! Σε ποιον να πρωτομιλήσω; Ήταν τρέλα! Τώρα, ίσως επειδή δημοσιοποιήσαμε πια και τη σχέση μας με την Ευρυδίκη, τα πράγματα είναι αλλιώς, τα μηνύματα είναι πολύ διακριτικά.


Παντελόνι replay (replays stores)

Πάντα ήσουνα πιστός στις σχέσεις σου;
Όσο είσαι έφηβος και πεις πως δεν έχεις κάνει κάποια «ατασθαλία» μέσα στη σχέση, μάλλον λες ψέματα. Ειδικά εγώ, που ήμουνα πάντα μέσα σε μεγάλες σχέσεις. Μεγαλώνοντας όμως, ωριμάζεις, αλλάζεις.

Το πιο ωραίο κομπλιμέντο που σου κάνουν σε σχέση με το σώμα σου, ποιο είναι;
Το πιο συνηθισμένο είναι αυτό το «είσαι άγαλμα» (γελάει). Κοίτα, όταν ξεφεύγεις λίγο από τον μέσο όρο, λόγω του αθλητισμού, είναι λογικό να προσελκύεις λίγο περισσότερο τα βλέμματα. Αλλά, μέχρι εκεί. Ποτέ μου δεν στηρίχτηκα στην εξωτερική μου εμφάνιση, ποτέ δεν με απασχολούσε ιδιαίτερα! Ιδιαίτερα στο παρελθόν.

Εσύ, δηλαδή, δεν το καταλάβαινες ότι ήσουνα ωραίο αγόρι; Θα με τρελάνεις, Κωνσταντίνε;
(γελάει) Μπα, ούτε σ’ αυτό είχα μεγάλη αυτοπεποίθηση. Υπήρχαν φορές που μου έλεγαν οι άλλοι «μάλλον δεν ξέρεις πόσο ωραίος είσαι!» κι εγώ το προσπερνούσα, γιατί δεν μ’ ενδιέφεραν όλα αυτά. Ναι, είναι κολακευτικό να στο λένε, αλλά εγώ δεν το αντιλαμβανόμουνα παλιά. Δεν ήξερα καν αν αρέσω!

Info: Η εκπομπή « Έλα, χαμογέλα» θα μεταδίδεται και την επόμενη τηλεοπτική σεζόν, κάθε σαββατοκύριακο, από το OMEGA.

Επιμέλεια – Styling: Ιωάννα Λαμπόγλου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΟ «VARKIZA RESORT YABANAKI BEACH» ΣΤΗ ΒΑΡΚΙΖΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ (ΤΗΛ: 0030-2104511888, WWW.VARKIZARESORT.GR).

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS