CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΚοσμάς Ουγγαρέζος: The perfectionist

Κοσμάς Ουγγαρέζος: The perfectionist

Ο make up artist Κοσμάς Ουγγαρέζος είναι ένας επαγγελματίας του χώρου της ομορφιάς με Ε κεφαλαίο. Η απλότητα που τον διακρίνει έχει να κάνει με τα προσωπικά του βιώματα. Έλληνας της Αιγύπτου έφυγε πρόσφυγας με την οικογένειά του στον πόλεμο των 6 ημερών. Έκανε ωτοστόπ για να βρεθεί στο Παρίσι, όπου παρόλο που ήθελε να σπουδάσει πλαστικός χειρουργός δεν υπήρχε η οικονομική ευχέρεια και τελικά τον κέρδισε ο κόσμος της αισθητικής. Στη σχολή του πρώτευσε και ο οίκος Dior τον εργοδότησε αμέσως. Κλείνοντας τον κύκλο του στον Dior πέρσι τον Σεπτέμβριο, αποφάσισε να κινηθεί επαγγελματικά σε ένα πιο ήσυχο αλλά ταυτόχρονα ενδιαφέρον περιβάλλον όπως την αλυσίδα καταστημάτων Perfect U.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΛΑ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ

 

Πώς έγινε η πρόταση συνεργασίας με τα Perfect U;

Εννέα μήνες μετά τη «φυγή» μου από τον Dior, κι ενώ γνώριζα πολύ καλά την αγορά των καλλυντικών εδώ στο νησί -εργάστηκα παράλληλα ως trainer των beauty advisers για τον Dior στο αεροδρόμιο Λάρνακας και σε καταστήματα καλλυντικών- ένας γνωστός μου, μου έστειλε μήνυμα αν με ενδιέφερε επαγγελματικά η Κύπρος. Έτσι έγινε η πρώτη επαφή και ερχόμενος εδώ συμφωνήσαμε σε όλα με τους υπευθύνους των καταστημάτων Perfect U. Πλέον, μένω μόνιμα στη Λάρνακα και μια φορά τον μήνα επισκέπτομαι την Ελλάδα.

Ποιος είναι ακριβώς ο ρόλος σας στα Perfect U;

Εκπαιδεύω το προσωπικό να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κάθε γυναίκας που επισκέπτεται τα Perfect U και είμαι ο ειδικός στην ενημέρωση και το μακιγιάζ των καταστημάτων.

Πώς μπορεί μια γυναίκα να προετοιμάσει σωστά το δέρμα της πριν κάνει το μακιγιάζ της;

Αν το δέρμα είναι «μπλοκαρισμένο» δεν θα «δείξει» το μακιγιάζ. Έτσι, ο καθημερινός καθαρισμός είναι το Α και Ω με ένα ήπιο αφρώδες καθαριστικό, μια μάσκα καθαριστική και το μαγικό προϊόν Enzym Peeling (ενζυμα απολέπισης) της Sans Soucis που θα βρεις στα Perfect U. Επίσης, η κατανάλωση νερού. Αφού πλύνεις το πρόσωπο καλό θα ήταν -ειδικά αν έχεις λιπαρό δέρμα- να το σκουπίσεις με χαρτί και όχι πετσέτα.

Ποια γυναίκα, την οποία έχετε μακιγιάρει, θεωρείτε beauty icon και απολαύσατε τη συνεργασία μαζί της;

Πολλές διεθνείς όπως οι Charlize Theron, Monica Bellucci, Kim Kardashian και άλλες τόσες Ελληνίδες και Κύπριες. Ξεχωρίζω ως στιγμή όταν έκανα μακιγιάζ στην κυρία Λίλα Κληρίδη και την κόρη της Καίτη, γιατί είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τον κ. Γλαύκο Κληρίδη. Έναν πολύ απλό άνθρωπο. Επίσης, η επαφή μου με την οικογένεια Παπαφιλίππου και συγκριμένα την Αντιγόνη (ήταν οι αντιπρόσωποι του οίκου Dior τότε) αλλά και τη Μαρία Παπαλοΐζου, οδήγησαν στο να μάθω πράγματα για τον Κύπριο παππού μου.

Από πού αντλείτε έμπνευση για τα makeup looks που δημιουργείτε;

Πρωτίστως με ενδιαφέρει πώς θα δείχνει πιο όμορφη μία γυναίκα. Έτσι, αντλώ την έμπνευσή μου από το ποια ατέλεια έχει ένα πρόσωπο ώστε να τη διορθώσω.

Πώς θα περιγράφατε το signature μακιγιάζ σας με τρεις λέξεις;

Έχω μια τάση να «ανεβάζω» το μάτι, γιατί αντίθετα δείχνει το βλέμμα γερασμένο και κουρασμένο. Έχω εφεύρει ένα σύστημα όπου χρησιμοποιώντας ένα μολύβι ματιών και τραβώντας μία γραμμή, το μάτι «ανοίγει». Επίσης, είμαι φαν των φωτοσκιάσεων, έτσι σβήνοντας τη γραμμή του μολυβιού και βάζοντας μια πιο σκούρα σκιά στο ν του ματιού και στο εσωτερικό μία πιο απαλή απόχρωση έχουμε φτιάξει ένα φυσικό smokey μακιγιάζ για την ημέρα.

Πιστεύετε ότι κάθε γυναίκα δείχνει πιο όμορφη όταν είναι μακιγιαρισμένη;

Καταρχάς, δεν υπάρχει άσχημη γυναίκα. Υπάρχει γυναίκα περιποιημένη και γυναίκα απεριποίητη. Όσο όμορφη κι αν είναι η γυναίκα αν είναι απεριποίητη θα δείχνει άσχημη.

Ποια είναι τα δύο πιο πολύτιμα makeup tips που έχετε μάθει στην καριέρα σας;

Η ποσότητα στο μακιγιάζ είναι πολύ σημαντική για το αποτέλεσμα. Ακόμη, η χρήση πινέλων μακιγιάζ. Οι Κύπριες δεν έχουν μάθει να χρησιμοποιούν πινέλα. Τους αρέσει να εφαρμόζουν το μακιγιάζ με τα δάχτυλα ή με σφουγγάρι κι επειδή το απορροφά αμέσως το δέρμα ταυτόχρονα το ακυρώνει.

Ποια είναι τα τρία καλλυντικά που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει στο νεσεσέρ της και γιατί;

Μία μάσκαρα – όμως θέλει καλό χτένισμα στο βλέφαρο και ποσότητα τόση όση έχει το βουρτσάκι πάνω. Μία πούδρα για να ταμπονάρει την επιδερμίδα της όλη μέρα, ειδικά στη ζώνη του Τ. Και ένα κραγιόν για να ανανεώνει το μακιγιάζ της.

Κλείνοντας, ποια είναι η No1 beauty συμβουλή που θα δίνατε σε κάθε γυναίκα για το 2019;

Καθαρή επιδερμίδα, φροντισμένη, περιποιημένη και να πίνει πολύ νερό!

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS