CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΚρίστη Αγαπίου: «Ανυπομονώ να γίνω μητέρα!»

Κρίστη Αγαπίου: «Ανυπομονώ να γίνω μητέρα!»

Τη γνωρίσαμε μέσα από τα πιο γνωστά editorial μόδας, τα εξώφυλλα, τους διαγωνισμούς ομορφιάς και τα διαφημιστικά spots ως το νέο και υποσχόμενο κορίτσι με την ξεχωριστή ομορφιά. Σήμερα, λίγα χρόνια μετά, η Κρίστη Αγαπίου όχι μόνο έχει μεγαλώσει αλλά ετοιμάζεται για την πιο σημαντική μέρα της ζωής της. Τον γάμο της με τον Πανίκο Λειβαδιώτη.

Του Παντελή Παναγιώτου

Ήσουν από τις γυναίκες που ονειρευόσουν τη στιγμή που θα ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας;

Πάντα ονειρευόμουν αυτή τη μέρα. Δεν ήμουν από τις γυναίκες που περίμεναν πώς και πώς τη στιγμή να παντρευτούν. Απλώς,  αναρωτιόμουν αν θα έβρισκα κι εγώ κάποτε τον πρίγκιπά μου ή αν ο γάμος μου θα ήταν τόσο παραμυθένιος όπως θα ήθελα. Μπορώ να σου πω, μάλιστα, ότι μεγαλώνοντας και αφού είχα ήδη αρχίσει να ασχολούμαι με το μόντελινγκ και να φωτογραφίζομαι φορώντας νυφικά, είχε αρχίσει να με γοητεύει ακόμα περισσότερο όλο αυτό.

Τελικά, έχετε ορίσει ημερομηνία γάμου με τον σύντροφό σου;

Όχι ακόμα γιατί και οι δυο μας αυτό το διάστημα είμαστε πολύ πιεσμένοι. Σκοπεύουμε, όμως, να αρχίσουμε σιγά-σιγά να το προγραμματίζουμε.

Τις διαδικασίες του γάμου και της δεξίωσης θα ήθελες να τις αναλάβετε από κοινού ή θα προτιμούσες ως γυναίκα να το πάρεις ολοκληρωτικά επάνω σου;

Όχι. Η μέρα του γάμου μας θα είναι και για τους δυο, άρα θα πρέπει οι επιλογές και οι αποφάσεις να γίνουν από κοινού. Σίγουρα, ο Πανίκος δεν θα ασχοληθεί με το νυφικό και τα μαλλιά μου, αλλά σε όλα τα υπόλοιπα θα είναι αμοιβαίες οι αποφάσεις και οι επιλογές.

Οι φήμες, πάντως, σε θέλουν να βρίσκεσαι στη διαδικασία πρόβας νυφικού. Ισχύει;

Δεν ξέρω τι λένε οι φήμες, αλλά η αλήθεια είναι πως ακόμα δεν έχω βρει τίποτα. Υπάρχουν πολύ καλοί σχεδιαστές στην Κύπρο, οι οποίοι ξεχωρίζουν στις δημιουργίες νυφικών. Οπότε, θα επιλέξω τον σχεδιαστή που θα με εκφράζει περισσότερο και θα ανταποκρίνεται στο στιλ και στη δική μου προσωπικότητα.

kristi2

Αλήθεια, πώς φαντάζεσαι αυτή τη μέρα;

Θέλουμε και οι δυο μας να πραγματοποιήσουμε τον γάμο μας κοντά στη θάλασσα γιατί μας εκφράζει. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα τι ακριβώς θέλουμε, αλλά φανταζόμαστε ένα μεγάλο πάρτι που θα μείνει αξέχαστο σε εμάς και τους καλεσμένους μας. Θέλω να υπάρχουν πολλά λουλούδια σε αποχρώσεις λευκού, ροζ και μοβ με μπόλικα κεριά που θα δημιουργήσουν μια υπέροχη ατμόσφαιρα που θα θυμίζει… παραμύθι!

Πώς έγινε η πρόταση;

Πριν από λίγο καιρό, ο Πανίκος μου είχε ζητήσει να ξυπνήσω μια  Κυριακή στις 5:30 το πρωί. Αρχικά, δεν είχε πάει κάπου το μυαλό μου γιατί κατά καιρούς συνηθίζουμε να κάνουμε διάφορες δραστηριότητες άρα δεν ήταν η πρώτη φορά που θα ξυπνούσαμε τόσο νωρίς. Αφού με ξύπνησε, με πήγε στη θάλασσα για να καθίσουμε και μου έδωσε ένα άλμπουμ μέσα στο οποίο υπήρχαν εκατό φωτογραφίες μας από τα 3,5 χρόνια που είμαστε μαζί. Κάποια στιγμή, έσκυψε στην άμμο και ξέθαψε ένα κοχύλι μέσα στο οποίο υπήρχε το δαχτυλίδι. Τότε, αφού γονάτισε μπροστά μου, μου ζήτησε να γίνω η γυναίκα του.

Ακούγεται υπέροχο και πολύ ρομαντικό. Οπότε,  να υποθέσω ότι είπες αμέσως το «ναι»;

Για να είμαι ειλικρινής, από την ώρα που γονάτισε μπροστά μου κρατώντας το δαχτυλίδι, έκλαιγα σαν μικρό παιδί. Η μοναδική αντίδραση που είχα ήταν να ανεβοκατεβάσω το κεφάλι μου αμέσως μετά την ερώτησή του, ως ένδειξη ότι αποδέχομαι την πρόταση. Φυσικά ήταν θετική.

kristi7

Δεν μου λες, ήσουν πάντοτε υπέρ του θεσμού του γάμου;

Είμαι λίγο παραδοσιακή σ’ αυτό. Πάντοτε πίστευα ότι όλα πρέπει να γίνονται με τη σειρά και στην ώρα τους. Πρώτα η σχέση, μετά η συγκατοίκηση, ο αρραβώνας και σιγά-σιγά ο γάμος και η οικογένεια. Ίσως, πολλές σχέσεις να μην επιτυγχάνουν, γιατί πολύ απλά δεν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλά ο ένας τον άλλο, να περάσουν αρκετό χρόνο μαζί και να καταλάβουν αν ταιριάζουν. Δεν θεωρώ, όμως, ότι ο γάμος συμβαίνει για να αλλάξει τη ζωή μας.

Αν, δηλαδή, ο σύντροφός σου δεν ήταν υπέρ του γάμου ή προτιμούσε πολιτικό ή ακόμα και σύμφωνο συμβίωσης, θα σε ενοχλούσε;

Καθόλου. Απλά, θα προτιμούσα να παντρευτώ με τον πατροπαράδοτο τρόπο. Κανονικά στη εκκλησία και στη συνέχεια δεξίωση και πάρτι.

Από όσο γνωρίζω, για ένα μεγάλο διάστημα η σχέση σας ήταν εξ αποστάσεως λόγω του ότι απουσίαζες στην Αγγλία για σπουδές. Αυτό, πόσο δύσκολο ήταν;

Πολύ. Στην αρχή της σχέση μας, δεν μπορούσα να φανταστώ μέχρι πού μπορεί να φτάναμε με τον Πανίκο. Όχι επειδή δεν υπήρχαν αισθήματα, απλά εκείνο το διάστημα ήμασταν και οι δυο σε πολύ διαφορετική φάση. Βρισκόμουν στο δεύτερο έτος των σπουδών μου και είχα μπροστά μου άλλα δυο χρόνια. Παρόλα αυτά, ένιωθα ότι αυτόν τον άνθρωπο ήταν σαν να τον ήξερα χρόνια. Το διάστημα που έλειπα, κάθε βράδυ στις 21:30 δίναμε ραντεβού μέσω Skype ή Facetime. Πηγαινοερχόμασταν Αγγλία-Κύπρο αρκετά συχνά αλλά υπήρχαν και διαστήματα που κάναμε τρεις μήνες να δούμε ο ένας τον άλλο. Είχαμε και οι δυο επιμονή και υπομονή γιατί ξέραμε ότι η απόσταση δεν θα διαρκούσε για πάντα. Πιστεύω ότι το να μπορείς να ξεπερνάς τα εμπόδια της απόστασης, σε κάνει αυτομάτως πιο δυνατό. Όχι μόνο εσένα, αλλά και τη σχέση. Η αγάπη, άλλωστε, όλα τα νικά.

kristi5

Μένετε μαζί στο ίδιο σπίτι;

Ναι. Ζούμε στο ίδιο σπίτι πριν ακόμα αρραβωνιαστούμε.

Τι είναι αυτό που ξεχωρίζεις στον σύντροφό σου;

Από την πρώτη στιγμή, αγάπησα τον χαρακτήρα του. Το ατέλειωτο πάθος που έχει για ζωή και για όλα όσα έχει ο ίδιος να προσφέρει. Τη θετικότητά του σε όλα τα θέματα και τις περιστάσεις. Αυτό που με κέρδισε, φυσικά, ήταν το ύφος και το χαμόγελό του.

Πιστεύεις στη μοίρα; Ότι, δηλαδή, αυτός ο άνθρωπος ήταν γραφτό να βρεθεί κάποια στιγμή στη ζωή σου;

Πιστεύω πολύ στην άποψη ότι εμείς φτιάχνουμε και κατευθύνουμε τη ζωή μας. Όταν θέλεις κάτι πραγματικά, δεν πρέπει να πάψεις να το κυνηγάς μέχρι να τα καταφέρεις. Κάτι ανάλογο συνέβη και στην δική μου περίπτωση με τον Πανίκο, ο οποίος για ένα ολόκληρο χρόνο με διεκδικούσε αλλά εγώ δεν έδινα καμία σημασία. Κι όμως, αυτός δεν τα παράτησε. Αντίθετα, επέμενε μέχρι που τα κατάφερε. Νομίζω πως κανένας άλλος δεν θα είχε τόση υπομονή (γέλια).

Πώς γνωριστήκατε;

Θα σου πω ότι, παρόλο που έχει περάσει τόσος καιρός που είμαστε ζευγάρι, ο Πανίκος δεν μου έχει αποκαλύψει ακόμα πού με είδε για πρώτη φορά. Αυτό που ξέρω, είναι ότι με διεκδικούσε για ένα ολόκληρο χρόνο. Συστηθήκαμε για πρώτη φορά την ημέρα των γενεθλίων μου σε ένα club, αλλά δεν του είχα δώσει και πολλή σημασία. Μετά από δύο μέρες και πολλή επιμονή από μέρους του κατάφερε να κλείσει το πρώτο μας ραντεβού.

Στηρίζει τις επιλογές σου;

Με στήριζε από την πρώτη μέρα της γνωριμίας μας και εξακολουθεί να το κάνει. Νιώθω πολύ ευλογημένη που έχω έναν τέτοιο άνθρωπο δίπλα μου. Για ό,τι επιλέξω να κάνω, θέλω να έχω πάντοτε την άποψή του γιατί τον σέβομαι.

kristi9

Τι είναι αυτό που κρατά μια σχέση ζωντανή πιστεύεις;

Σε μια σχέση θα πρέπει να αισθάνεσαι ότι αλλάζεις ως προς το καλύτερο. Να αισθάνεσαι ότι ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου, σου βγάζει τον καλύτερό σου εαυτό. Πιστεύω πως η εμπιστοσύνη, η αγάπη και ο σεβασμός για τον άλλο είναι πολύ σημαντικός. Είμαι επίσης υπέρ της ανεξαρτησίας που πρέπει να υπάρχει σε μια σχέση.

Έχεις φανταστεί τη ζωή σου ως μητέρα με παιδιά;

Ναι. Νομίζω ότι ο Πανίκος μπορεί να γίνει ένας πολύ καλός πατέρας. Προσφέρει τόση πολλή ενέργεια και η αγάπη στα παιδιά των άλλων που είμαι σίγουρη πως όταν έρθει η στιγμή να δημιουργήσουμε τη δική μας οικογένεια, θα γίνει ένας εξαιρετικός μπαμπάς. Δεν σου κρύβω ότι κι εγώ ανυπομονώ να γίνω μητέρα. Θεωρώ πως η μητρότητα είναι από τα πιο όμορφα συναισθήματα και αποτελεί μια από τις πιο ωραίες φάσεις στη ζωή μιας γυναίκας.

kristi1

Βλέποντας τις φωτογραφίες που ανεβάζεις κατά καιρούς στον προσωπικό σου λογαριασμό στο Instagram, φαίνεται ότι τα ταξίδια στο εξωτερικό αποτελούν μια από τις αγαπημένες σας συνήθειες…

Ναι, ταξιδεύουμε αρκετά. Στα 3,5 χρόνια που είμαστε μαζί έχουμε ταξιδέψει σε οκτώ χώρες. Μας αρέσει πολύ η εξερεύνηση και τα ταξίδια. Γενικά, φροντίζουμε να περνάμε αρκετό χρόνο μαζί και να κάνουμε πράγματα που μας αρέσουν. Λόγω του ότι ο Πανίκος είναι επιχειρηματίας και η δουλειά του είναι αρκετά απαιτητική, δουλεύει αρκετές ώρες την ημέρα. Έχουμε όμως τα Σαββατοκύριακα για συναντήσεις με φίλους και οικογένεια. Έχουμε καταφέρει να βρούμε μια πολύ καλή ισορροπία στη ζωή και στη σχέση μας και αυτό είναι πολύ ωραίο.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS