CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΜαρία Ιωάννου: Είμαι fighter!

Μαρία Ιωάννου: Είμαι fighter!

Δηλώνει παιδί της τηλεόρασης, αν και επιλέγει να απέχει για λίγο και να ασχοληθεί με το ραδιόφωνο και το σενάριο. Η Μαρία Ιωάννου τολμά να ακούει την καρδιά της και να προχωρά μπροστά!

Από τη Νατάσσα Γεωργίου

Σε απολαμβάνουμε στη νέα σου εκπομπή στον Kiss 89.0. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;
Μου έγινε μια πρόταση να κάνω ένα δοκιμαστικό και μάλλον τους άρεσε, οπόταν ήρθε και η συνεργασία! Πρέπει να πω πόσο ζεστά με αγκάλιασαν στο συγκρότημα «Ο Φιλελεύθερος», και κυρίως στον Kiss FM, καθώς και στους ραδιοσταθμούς Sfera και Active, με τους οποίους, ουσιαστικά, μας χωρίζει μια πόρτα. Ο Frank Ferre, που είναι υπεύθυνος του σταθμού, μου πρόσφερε απλόχερα όποια βοήθεια χρειάστηκα και γενικά, υπάρχει ένα κλίμα χαράς και φιλίας.

Έχεις ξανασχοληθεί με το ραδιόφωνο;
Έχω ασχοληθεί πολύ παλιά, όταν ήμουν στην εφηβεία, σε τοπικούς σταθμούς στη Λεμεσό. Ήταν, δηλαδή, κάτι σαν το «Βασικά… Καλησπέρα σας»! Όταν ακόμα η τεχνολογία ήταν στη φάση της κασέτας. Από τότε άλλαξαν αρκετά τα πράγματα!


Φόρεμα από Mint Boutique.

Ποια είναι η σχέση σου με τη μουσική;
Την ακούω! Τη μουσική εννοώ! Μου ανεβάζει τη διάθεση, όπως κάθε ανθρώπου, νομίζω. Υπάρχουν, βέβαια, και κομμάτια που δεν ανεβάζουν μόνο τη διάθεση, αλλά και την ψυχή.

Προτιμάς ξένα ή ελληνικά ακούσματα;
Και τα δύο, αλλά όχι τα πολύ σύγχρονα. Συνήθως, ακούω μουσική από τα 80’ς και μετά. Μπορεί να ακούσω από κλασική μουσική, μέχρι ροκ και ρεμπέτικα. Δεν ξεχωρίζω είδος, ξεχωρίζω κομμάτια. Κυρίως, στηρίζομαι στον στίχο. Θέλω να μπορώ να ταυτιστώ με τον στίχο.

Αγαπημένοι καλλιτέχνες και δεκαετία;
Τώρα, ποιους να πω και ποιους να αφήσω… Ως παιδί των δεκαετιών 80-90, έχω μια αδυναμία στους καλλιτέχνες εκείνης της εποχής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ξεχωρίζω και σύγχρονους καλλιτέχνες.

Ακούγεται ότι αφήνεις για λίγο την τηλεόραση. Είναι αλήθεια;
Δεν αφήνω την τηλεόραση, επειδή κάνω και κάτι άλλο. Άλλωστε, είμαι παιδί της τηλεόρασης. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Αποφάσισα να ασχοληθώ πιο πολύ με το κομμάτι του σεναρίου. Μετά από σπουδές στο αντικείμενο, γιατί τίποτα δεν γίνεσαι επειδή το δηλώνεις -είμαι αυτής της φιλοσοφίας- ασχολούμαι με αυτό που με γεμίζει πολύ δημιουργικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι αφήνω την υποκριτική. Απλώς, αυτή την περίοδο, έχει πάει λίγο πίσω στις προτεραιότητές μου και για να ξεκουραστώ, αλλά και μέχρι να βρεθεί κάτι που πραγματικά θα με ιντριγκάρει για να κάνω.

Έχεις κάποιες προτάσεις σε σχέση με το κομμάτι του σεναρίου;
Έχω καταθέσει τις προτάσεις μου και είμαι σε συζητήσεις με τα κανάλια. Αυτό για την ώρα, δεν μπορώ να αποκαλύψω περισσότερα!

Είσαι ικανοποιημένη από την τελευταία σου τηλεοπτική συνεργασία στο «Μπλε»;
Από τη συνεργασία, βεβαίως. Και με το κανάλι και με τους δημιουργούς και με τους συναδέλφους. Η συνεργασία ήταν υπέροχη. Δεν είμαι ευχαριστημένη από την κατάληξη που είχε όλη αυτή η προσπάθεια, όμως, ξέρω πως συμβαίνουν αυτά στην τηλεόραση. Είμαι μεγάλο κορίτσι πια. Δεν έχω ρομαντισμούς και αυταπάτες. Όταν κάτι δεν πάει καλά στην τηλεόραση, κόβεται. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βρεις πού ήταν τα λάθη και να μην τα επαναλάβεις την επόμενη φορά.

Ίσως να μπήκε και πολύ ψηλά ο πήχης;
Λογικό ήταν. Όλοι είχαν μεγάλες προσδοκίες. Υπάρχουν και οι εκπλήξεις!

Αυτή η κατάληξη έπαιξε ρόλο στην απόφασή σου να απέχεις;
Όχι, καμία σχέση. Απλώς, κάθε φορά εξετάζεις το πού βρίσκεσαι, τι έχεις μπροστά σου και τι θέλεις να κάνεις. Τουλάχιστον, εγώ αυτό κάνω. Ρωτάω την καρδιά μου τι θέλει. Ανάλογα με το τι μου απαντάει, προχωρώ. Σε αυτή τη φάση, σενάριο και ραδιόφωνο είναι ιδανικά.


Ρούχα και αξεσουάρ από Marks and Spencer.

Αν μια μέρα βρεθείς μόνο πίσω από τις κάμερες, θα είσαι ευτυχισμένη;
Ρώτα με τότε! Τι να σου πω; Δεν ξέρω. Πάντως, δεν έχω την ανάγκη να είμαι συνέχεια μπροστά!

Σήμερα, νιώθεις ότι η τηλεόραση ακόμη σε γεμίζει;
Αν με γέμιζε όπως στην αρχή, δεν θα ψαχνόμουν σε άλλους τομείς.


Φόρεμα από Mint Boutique.

Βλέπεις τηλεόραση; Υπάρχουν προγράμματα που σε εκφράζουν μέσα στον πανικό των ριάλιτι που επικρατεί;
Βλέπω λίγο, πιο πολύ ξένες σειρές και ταινίες. Από την κυπριακή και την ελληνική τηλεόραση, πολύ επιλεγμένα πράγματα.

Γενικά, κάνεις τολμηρά βήματα στη ζωή σου;
Ναι, μπορούν να θεωρηθούν τολμηρά από τρίτους, γιατί με βγάζουν έξω από το comfort zone μου. Για μένα, είναι ζωτικής σημασίας. Αν χάσω τον ενθουσιασμό μου για κάτι, δεν μπορώ να συμβιβάζομαι. Έτσι προχωρώ. Έχω, όμως, πάντα τη διάθεση να παλέψω για ό,τι καινούριο θελήσω να κάνω. Είμαι fighter!

Έχοντας ως γνώμονα τη λογική ή το πάθος;
Και τα δύο! Αυτό είναι σίγουρο! Ξεκινώ με μια ιδέα, μια έμπνευση με την οποία παθιάζομαι και μετά επιστρατεύω τη λογική, για να την κάνω πράξη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν αρκεί να λες θέλω, πρέπει να μπορείς να τα βάλεις κάτω και να δεις πώς θα κάνεις αυτό που θέλεις. Γιατί, μόνο του δεν γίνεται.

Έχεις μετανιώσει για αποφάσεις σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο;
Όχι. Κι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μετανιώνω για τίποτα, σημαίνει απλώς ότι δεν πήρα τόσο λανθασμένες αποφάσεις, που να μου στοιχίσουν σημαντικά πράγματα στη ζωή μου ή να με πάνε αλλού από εκεί που θα ήθελα να είμαι. Τα μικρολαθάκια φροντίζω να τα τακτοποιώ και να μην τα επαναλαμβάνω.

Και πώς αντιμετωπίζεις τη ζωή που αλλάζει; Είσαι άνθρωπος που προσαρμόζεται εύκολα ή πανικοβάλλεσαι;
Είμαι ψύχραιμη και επιστρατεύω αμέσως εναλλακτικές λύσεις στις ανατροπές.


Φόρεμα από Mint Boutique.

 

Για σένα, η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός;
Καλά το λες! Τι άλλο θα έπρεπε να είναι; Μια ευκαιρία για να γιορτάζουμε με τους φίλους μας τα γενέθλιά μας. Έτσι κι αλλιώς, οι άνθρωποι πλέον γερνούν επειδή αποφασίζουν να γεράσουν. Αυτό πιστεύω εγώ.

Φοβίες έχεις;
Οι μόνες φοβίες που έχω αφορούν στην υγεία των ατόμων της οικογένειάς μου. Η υγεία είναι η μεγαλύτερη αξία και γι’ αυτό έχω μεγάλο σεβασμό στους συνανθρώπους μας που παλεύουν με κάποια αρρώστια. Αρκεί μια βόλτα σε ένα νοσοκομείο για να ξυπνήσεις από την ψευδαίσθηση που ζεις και να καταλάβεις ότι αυτά για τα οποία σκας πολλές φορές είναι ασήμαντα.

Αν είχες τώρα την ευκαιρία να συμβούλευες τον 18χρονο εαυτό σου, τι θα του έλεγες;
Θα του έλεγα να μην είναι τόσο drama queen, ότι όλα καλά θα πάνε και θα με αγκάλιαζα σφικτά!

Styling: Shona Muir
Μακιγιάζ: Θέα Χρυσοστόμου

INFO: Η εκπομπή της Μαρίας Ιωάννου στον Kiss 89,0, μεταδίδεται καθημερινά από τις 10.00 το πρωί έως τη μία μετά το μεσημέρι.

* Ευχαριστούμε το Europa Plaza Hotel για την ευγενική φιλοξενεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS