ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΜαρία Μπεκατώρου: Φωτογραφίζεται στην Τήνο και αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για...

Μαρία Μπεκατώρου: Φωτογραφίζεται στην Τήνο και αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για εκείνη

Στα 42 της χρόνια ακτινοβολεί υγεία και ευτυχία, διατηρεί αλώβητο το ρομαντισμό της μέσα στη ρηχότητα της τηλεόρασης και της σόουμπιζ, παραμένει ερωτευμένη με τον ίδιο άντρα και δεν είναι διατεθειμένη να απειλήσει την ποιότητα της ζωής της για  να αποκτήσει ένα παιδί.

Του Άρη Καβατζίκη

Το φετινό καλοκαίρι η Μαρία Μπεκατώρου έκανε μια απιστία. Προς Θεού, όχι στο γάμο της, αλλά στο νησί της, την Κεφαλονιά. Μπορεί αυτή τη στιγμή και μέχρι το τέλος Αυγούστου να βρίσκεται στα μέρη της, στο Ιόνιο, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή με τον «αντρούλη» της, Αντώνη Αλεβιζόπουλο, και τη «μανούλα» της –όπως τους αποκαλεί–, όμως μαζί μας ταξίδεψε στις Κυκλάδες, και συγκεκριμένα στην Τήνο. Μαζί με την ομάδα του Hello! η Μαρία απόλαυσε ένα διήμερο στο εκπληκτικής αισθητικής boutique hotel «Aeolis Tinos Suites», μάζεψε ήλιο και ενέργεια για το επερχόμενο φθινόπωρο με τα νέα ξεκινήματα, απόλαυσε το εξαιρετικό σέρβις του ξενοδοχείου και μας μίλησε με ειλικρίνεια για όλους και για όλα. Κοιτάζοντας όλοι μαζί τα φωτογραφικά καρέ από την Τήνο, που ακολουθούν στις σελίδες μας, συμφωνήσαμε πως η Μαρία είναι στα καλύτερά της, και αυτή είναι, ίσως, η ομορφότερη καλοκαιρινή φωτογράφιση της ζωής της!

Στην Κεφαλονιά, λοιπόν, και αυτό το καλοκαίρι.
Φυσικά. Αυτό το καλοκαίρι είμαι πιο ήρεμη, αν και εδώ καταλαβαίνω ότι μεγαλώνω. Φέτος είναι καλύτερα από το 2013, όταν «έφυγε» ο μπαμπάς μου. Στην αρχή είχα θέμα με το νησί, ήταν περίεργα, δεν ήταν εύκολο να συνηθίσω. Είναι το τρίτο καλοκαίρι χωρίς εκείνον. Στην αρχή βασανιζόμουν, δεν μπορούσα να το διαχειριστώ.

Ποια εικόνα από εκείνον κρατάς ακόμη έντονη στο μυαλό σου;
Τον θυμάμαι στο χωριό, να επιστρέφει σπίτι και να μας φέρνει τα ψώνια από την αγορά. Και πιο μικρή, να μου φωνάζει να φύγουμε από τη θάλασσα κι εγώ να μην κουνιέμαι, καθώς ήθελα κι άλλες βουτιές. Στην Κεφαλονιά περάσαμε ωραία καλοκαίρια. Οι γονείς μου και οι φίλοι τους ήταν άνθρωποι κεφάτοι, είχαμε μουσικές και τραγούδια. Τελευταία μαζευτήκαμε και πάλι οι παλιοί φίλοι και οργανώνουμε ωραίες βραδιές, σαν πάρτι. Είναι άνθρωποι που παραμένουν εκεί, λες και υπάρχει ένα μαγικό κουμπί που θα το πατήσεις και θα τους ξαναβρείς και θα γελάσεις.

bekatorou

Ο σύζυγός σου, ο Αντώνης, τη δέχτηκε εύκολα την Κεφαλονιά;
Καταρχήν, το νησί μας συνδέει συναισθηματικά, γιατί η πρώτη μας γνωριμία έγινε εδώ. Τον φιλοξενούσε ένας φίλος μου, κάπως βρεθήκαμε και κάπως ερωτευτήκαμε. Από τότε, 17 καλοκαίρια μετά, επιστρέφουμε στην Κεφαλονιά.

Αδιαμαρτύρητα;
Ο μπαμπάς μου έλεγε: «Εσύ, παιδί μου, την αγαπάς τόσο την Κεφαλονιά, που πρέπει να βρεις άντρα από εδώ, για να μη σε πιέζει να πηγαίνετε αλλού. Ή, αλλιώς, να τον κάνεις Κεφαλονίτη». Μπορεί να μην τον έκανα Κεφαλονίτη, αλλά του αρέσει το νησί. Ο Αντώνης αγαπάει ό,τι κι εγώ, αλλά και από την πλευρά μου το ίδιο συμβαίνει.

Μελανά σημεία στα 17 χρόνια συμβίωσης δεν υπήρξαν; 
Να μπει άλλος άνθρωπος ανάμεσά μας, όχι. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Ευτυχώς, ήμασταν τυχεροί. Θολή στιγμή, λοιπόν, όχι, αλλά υπήρξαν περίοδοι γκρίνιας, όταν δε με έβλεπε πολύ, εξαιτίας της δουλειάς μου.

bekatorou3

Ζήτησε κανείς από τους δύο χρόνο για να σκεφτεί, φεύγοντας από το σπίτι σας;
Καλέ, αυτά δεν υπάρχουν σ’ εμάς! Δεν τα θέλω! Δεν τα καταλαβαίνω αυτά εγώ παιδάκι μου!

Θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου παραδοσιακή γυναίκα;
Εκατό τοις εκατό. Είμαι ρετρό και «παλιακιά» στη στάση ζωής μου. Θέλω να κάνω παρέα με μεγαλύτερους ανθρώπους, να ακούω ιστορίες από το παρελθόν, μ’ αρέσει να ρομαντσάρω με το ποδηλατάκι μου. Δε μ’ αρέσουν τα κλαμπ, για παράδειγμα, αλλά τι να κάνω; Πάω για τον Αντώνη, που του αρέσουν πολύ. Είμαι μια «μάνα ρέιβερ». Εμένα, δώσε μου παλιά τραγούδια και οπερέτες.

Παρόλα αυτά, κινείσαι σ’ ένα χώρο στον οποίο οι άνθρωποι πατούν επί πτωμάτων.
Υπήρξαν στιγμές που ζορίστηκα, καθώς δεν μπορώ ν’ αντιληφθώ το απόλυτα ωμό. Την έκφραση και τη στάση ζωής χωρίς το συναίσθημα δεν την καταλαβαίνω. Δεν μπορώ να κάνω παρέα με ανθρώπους ωμούς. Θέλω ρομαντισμό και λίγη τρέλα.

Κι αν πρέπει να συναναστρέφεσαι ανθρώπους απλώς και μόνο για τις δημόσιες σχέσεις;
Πηγαίνω μόνο όταν έχω διάθεση. Όταν δεν μπορώ, δεν το κάνω. Θα πάω κάπου για να περάσω ωραία. Άρχισα να βάζω τα όριά μου. Δεν κάνω παρέα με ανθρώπους για την ιδιότητά τους και απορώ πώς άλλοι το κάνουν.

bekatorou7

Κέρδισες, ωστόσο, και φιλίες μέσα απ’ αυτή τη δουλειά.
Εννοείται. Ο Χρήστος Χολίδης είναι πάντα εκεί όταν τον χρειάζομαι. Είναι μαγικό, αλλά αν τον πάρω τώρα και του πω ότι δεν είμαι καλά, θα έρθει να με βρει. Όπως και την Υβόννη μου (σ.σ. Μπόσνιακ). Είμαστε μαζί στο κλάμα και στη χαρά.

Πώς γνωριστήκατε με την Υβόννη;
Ήταν καλεσμένη στα «Καρντάσιανς», την πρώτη χρονιά. Μπήκαμε μαζί στο ασανσέρ στο στούντιο Κάππα. Κοιταχτήκαμε και κάτι πολύ ωραίο συνέβη. Μιλήσαμε λίγο και ξεκινήσαμε να κάνουμε παρέα. Με συντροφεύει σε όλα η Υβόννη. Είμαστε σαν κανονικές αδελφές.

Πώς σου πρότεινε να βαπτίσεις τη μικρή Ελένη;
Ήταν ανήμερα Πρωτοχρονιά. Είχαμε ανταλλάξει ευχές για «Καλή χρονιά» και κάποια στιγμή λαμβάνω ένα μήνυμα ότι ήθελε να μου μιλήσει. Ανησύχησα. Είπα στον Αντώνη να επιστρέψουμε στο σπίτι. Εμφανίζεται, λοιπόν, η Υβόννη, κάθεται στον καναπέ, κάνει έναν πρόλογο και κάποια στιγμή μου λέει: «Στην κοιλίτσα μου είχα γράψει, αν θέλεις να γίνεις η νονά μου, αλλά σβήστηκε από την μπλούζα μου». Συγκινηθήκαμε πολύ, βάλαμε τα κλάματα. Στο μεταξύ, είχε κλείσει με το αυτοκίνητο το πάρκινγκ της πολυκατοικίας, φώναζαν οι γείτονες, επεισοδιακή πρόταση!

Είσαι καλή νονά;
Εξαιρετική είμαι, αν και το τελευταίο διάστημα έκανα καιρό να δω την Ελένη μου.

Είναι 17 μηνών πλέον. Έχει πάρει, θεωρείς, κάτι από τη νονά της;
Γελάει συνέχεια, όπως κι εγώ. Α, πήρε και τη φωνή μου (γέλια). Δεν ξέρεις τι έπαθα και έλιωσα; Μου έστειλε η Υβόννη ένα βίντεο που η μικρή κοιτάει την κάμερα και λέει «νονά». Ξανά και ξανά. Κόντεψα να τρελαθώ, φώναζα.

Είσαι το ίδιο κοντά και με τον Αντώνη Ρέμο, όπως με την Υβόννη;
Τον θεωρώ οικογένειά μου, με έχει στηρίξει και είναι άνθρωπος που θα είναι πάντα εκεί για μένα. Αλλά κι εγώ με τον άντρα μου θα είμαστε πάντα εκεί γι’ αυτούς. Δεν τους ντρέπομαι για κάτι. Είναι κομμάτι της ζωής μας και τούμπαλιν.

Πάντως, τη σχέση σου με τον Αντώνη και την Υβόννη την έχεις προστατέψει πολύ. Δεν την έχεις προβάλει ποτέ.
Χαίρομαι που το λες αυτό. Εγώ πιστεύω στην αλήθεια και στα συναισθήματα. Δεν κοιτάζω τις δημόσιες σχέσεις, φροντίζω να φτιάχνω σχέσεις με αγάπη. Έχουμε, λοιπόν, μια σχέση πραγματικής, παντοτινής αγάπης. Δεν υπάρχει κανένα άλλο αλισβερίσι, παρά μόνο συναισθηματικό. Θέλω να προστατεύω τις σχέσεις μου και γι’ αυτό γίνομαι έξαλλη όταν κάποιος πάει να μιλήσει για την οικογένειά μου. Αντιλαμβάνομαι ότι ο Αντώνης Ρέμος είναι ένας μεγάλος ερμηνευτής και τον θαυμάζω, αλλά εμένα είναι άνθρωπος της ζωής μου, όχι κάτι άλλο.

bekatorou2

Να πάμε λιγάκι στο παρελθόν. Πώς βρέθηκες στην τηλεόραση;
Μπήκα στην τηλεόραση μέσω γνωριμίας. Είχα τελειώσει τα γαλλικά μου και πήρα την επάρκεια διδασκαλίας. Ήθελα ν’ ασχοληθώ με τα καλλιτεχνικά, να γίνω ηθοποιός. Ο μπαμπάς δε με άφηνε κι εγώ τον άκουσα. Ο πατέρας μου ήταν πολύ καλή πένα και ασχολούνταν με μια εφημερίδα στην Κεφαλονιά. Μου έλεγε να γίνω δημοσιογράφος. Ήταν φίλος με τον Γιάννη Βούλτεψη, τον πατέρα της Σοφίας, η οποία δούλευε τότε στις «Εικόνες». Είχαν κανονίσει με τον πατέρα μου να με πάρει η Σοφία, να με πάει στο περιοδικό. Θυμάμαι είχα συναντήσει εκεί και τον Πάνο Σόμπολο. Μου είπε, λοιπόν, η Σοφία: «Τι τα θέλεις τα καλλιτεχνικά; Γίνε δημοσιογράφος του καλλιτεχνικού ρεπορτάζ». Έκανα σεμινάρια στη σχολή δημοσιογραφίας της ΕΣΗΕΑ κι έτσι ξεκίνησαν όλα. Στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ μπήκα μέσω της Σοφίας Βούλτεψη.

Κατά πάσαν πιθανότητα από τον Οκτώβριο θα μας λες «καλησπέρα» και όχι «καλημέρα», τα σαββατοκύριακα. Νέα πρόκληση; 
Μ’ αρέσουν τα μεσημέρια του σαββατοκύριακου, γιατί είναι πιο χαλαρά. Όταν μου ανακοίνωσαν από το κανάλι ότι υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο γι’ αυτή τη μετακίνηση, χάρηκα πολύ. Τώρα, εάν με ρωτήσεις για την εκπομπή και το περιεχόμενό της, δε νομίζω ότι θα γίνουν δραματικές αλλαγές. Θα είναι ένα ωραίο μεσημεριανό μαγκαζίνο, με αρκετά γυναικεία θέματα.

Ωστόσο, η μεσημεριανή ζώνη είναι συνδεδεμένη με το gossip. 
Δε νομίζω να έχουμε τόσο πιπεράτα σχόλια. Ειδήσεις, νέα, σχολιασμό, ναι, θα έχουμε. Στα λόγια είναι όλα αυτά, γιατί κανονικά θα πρέπει να το βάλουμε κάτω στις αρχές Σεπτέμβρη και να δούμε πώς θα στηθεί.

bekatorou5

Ένα από τα μέλη της νέας παρέας ακούγεται ότι θα είναι ο Δημήτρης Ουγγαρέζος. Τον γνωρίζεις προσωπικά;
Βεβαίως, αλλά άλλο η εκπομπή, άλλο η παρέα. Εμένα μ’ αρέσουν οι συνεργασίες και οι άνθρωποι. Με τον Νίκο Μουτσινά περάσαμε καταπληκτικά, αγαπηθήκαμε, είναι ταλαντούχο και καλό παιδί. Τώρα πάμε για κάτι άλλο, διαφορετικό, με άλλη παρέα. Ο Δημήτρης είναι σύγχρονος, μοντέρνος, ετοιμόλογος, με χιούμορ. Νομίζω πως όλα θα πάνε καλά.

Φέτος θα έχουμε πολλά talent shows στην τηλεόραση. Πώς σου φαίνεται αυτό;
Είναι ενδιαφέρον που μπήκαν κι άλλα κανάλια στο χώρο της ψυχαγωγίας. Είναι καλός ο ανταγωνισμός, δημιουργεί και θέσεις εργασίας.

Σωστά. Αλλά πού θα απορροφηθούν όλα αυτά τα ταλέντα;
Για να μιλήσουμε ειλικρινά, δε νομίζω ότι στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια που γίνονται talent shows έχουν αναδειχτεί πολλά ταλέντα. Παρόλα αυτά, το να δίνεται η ευκαιρία σ’ έναν άνθρωπο να δείξει το ταλέντο του –είτε στιχουργικά είτε ερμηνευτικά– είναι σημαντικό, γιατί πάντα στη ζωή παίζει ρόλο και η τύχη. Μπορεί να βγει ένας άνθρωπος που θα κάνει τόσο μεγάλο μπαμ, ώστε να δισκογραφεί για χρόνια. Δεν εγγυήθηκε κανείς ότι θα κάνουν μεγάλη καριέρα. Και οι ίδιοι οι συμμετέχοντες έχουν αντιληφθεί ότι στην Ελλάδα της κρίσης δεν είναι εύκολο αυτό που πάνε να κάνουν. Τους δίνεται, όμως, η μεγάλη ευκαιρία. Και μόνο που θα κλείσουν δουλειά με καλύτερο μεροκάματο, είναι σημαντικό, γιατί μπορεί να μην είχαν καθόλου δουλειά. Πρέπει να γίνονται τα talent shows, και όσους κάνουν διαχωρισμούς για το εμπορικό και το ποιοτικό, δεν τους καταλαβαίνω. Η μουσική είναι μία και τα παιδιά παλεύουν.

Φέτος μας περιμένει μία ακόμα τηλεοπτική έκπληξη. Ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά δε θα είναι μαζί στο «Πρω1νό».
Κάποια στιγμή έπρεπε να γίνει αυτό. Δε θα μπορούσαν να είναι για πάντα μαζί στην τηλεόραση. Δε θα έκανε καλό σε κανέναν από τους δύο, σε κανένα επίπεδο. Η Φαίη έχει μεγάλη εμπειρία και θα τα πάει μια χαρά. Την αγαπάει ο κόσμος και διαθέτει σπάνια αμεσότητα. Μόνο καλό θα κάνει και στους δύο αυτή η κίνηση.

bekatorou8

Την ηλικία σου τη λες;
Βεβαίως, είμαι 42 χρονών.

Κοιτάζαμε τις φωτογραφίες σου από την Τήνο όλοι μαζί στο γραφείο και συμφωνήσαμε πως είσαι στα καλύτερά σου. Τι συμβαίνει; Αδυνάτισες πολύ.
Έχασα έξι κιλά. Ήθελα να τα χάσω και συνέπεσε με την περίοδο της νηστείας του Πάσχα. Έτσι τα κατάφερα, γιατί μ’ αρέσει πολύ το φαγητό. Στις διακοπές δεν το κοντρολάρω. Κάνω συνέχεια παρασπονδίες. Ξέρεις, έχει πλάκα. Μου λένε όλοι, «Λάμπεις, φαίνεσαι πιο νέα» και απαντώ, «Λέτε να είμαι ο Μπέντζαμιν Μπάτον;».

Τη μύτη σου σκέφτηκες ποτέ να την αλλάξεις;
Όχι, μια χαρά είμαι. Το προφίλ μου είναι λίγο χάλια, αλλά δεν αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά μου. Καλό είναι να μένουμε όπως γεννιόμαστε.

Ωστόσο, και στυλιστικά παρατηρούμε πρόοδο.
Με τον στυλίστα Χρήστο Αλεξανδρόπουλο είμαστε πια «ζευγάρι» και ξέρουμε τι θέλουμε. Ταιριάζουμε πολύ, είναι πλέον φίλος μου.

Νιώθεις σέξι;
Όχι πάντα, επειδή είμαι και λίγο ατσούμπαλη στο περπάτημα, αλλά ναι, νιώθω σέξι.

bekatorou9

Τον Αντώνη σου τον βρίσκεις σέξι;
Εννοείται!

Είσαι στην καλύτερη στιγμή σου. Συνειδητοποιημένη και πλήρης. Μ’ ένα σύντροφο ζωής 17 ολόκληρα χρόνια. Θεωρείς ότι αυτή είναι η καταλληλότερη περίοδος για να επεκτείνετε την οικογένειά σας;
Καταλληλότερη δεν ξέρω, γιατί σε λίγο καιρό ούτε το κουράγιο θα υπάρχει, ούτε βιολογικά θα μπορώ. Αυτό, δυστυχώς, είναι ένα κενό στη ζωή μου, που δεν μπορώ να το προγραμματίσω. Δε μου ήρθαν εύκολα τα πράγματα σ’ αυτό τον τομέα. Το έχω μοιραστεί και θα το μοιράζομαι πάντα, γιατί θέλω να δίνω κουράγιο στις γυναίκες, είτε κάνω είτε δεν κάνω παιδί. Είναι συγκινητικό που έρχονται γυναίκες οι οποίες αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, λέγοντάς μου ότι τους δίνω κουράγιο. Και πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι νέοι άνθρωποι πως μια σχέση δε φτιάχνει με τον ερχομό ενός παιδιού. Με τον Αντώνη μου είμαστε δεμένοι και αγαπημένοι, κι αν δεν έρθει αυτό το παιδί, θα δείχνουμε την αγάπη μας ο ένας στον άλλο. Θεωρώ πως είμαι προγραμματισμένη για μάνα, αλλά δεν ανήκω στην κατηγορία των γυναικών που θα κάνουν άπειρες προσπάθειες ετών, με πολλά φάρμακα. Θα κάνω πολλά, με μέτρο, αλλά όχι τα πάντα. Δε θ’ αφήσω να επηρεαστεί η ποιότητα της ζωής μου απ’ αυτό.

Η Αθηνά Μαξίμου μας είχε πει στο Hello! πως δε θα έβαζε τόση χημεία στον οργανισμό της απλά και μόνο για ν’ αποκτήσει παιδί, ως αυτοσκοπό.
Με έναν τρόπο συμφωνώ. Το έχω μελετήσει και ξέρω τι συμβαίνει. Από την άλλη, δε θα τα παρατήσω. Θέλω να λέω ότι έκανα τις σωστές κινήσεις και δεν τα κατάφερα. Αγαπάω τη ζωή μου και την ποιότητά της, μ’ αρέσει που αναπνέω και θα ήθελα να κοιτάω τον ουρανό μαζί μ’ ένα παιδί, αλλά αν δεν έρθει, έχω να κρατάω χρόνια το χέρι του άντρα μου.

Η υιοθεσία περνάει από το μυαλό σας; 
Δεν το έχουμε σκεφτεί. Θέλουμε να είμαστε σίγουροι για την έκβαση της δικής μας προσπάθειας και μετά να πάρουμε αποφάσεις. Ούτε αυτή η απόφαση είναι εύκολη, φέρει μεγάλη ευθύνη και απαιτεί σωστούς χειρισμούς.

Φωτογράφος: Ιωάννα Τζετζουμη
Επιμέλεια: Χρήστος Αλεξανδροπουλος
Μακιγιάζ-χτενισμα: Χριστίνα Ζώη (d-tales)

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS