CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΜαρία Ονησιφόρου, Δήμητρα Μακρυγιάννη, Μαρίνα Αργυρού: Κορίτσια στα ερτζιανά

Μαρία Ονησιφόρου, Δήμητρα Μακρυγιάννη, Μαρίνα Αργυρού: Κορίτσια στα ερτζιανά

Τα κορίτσια των Sfera 96,8 και Active 107,4 και 102,5 μιλούν για τη μαγεία του ραδιοφώνου, τον ανταγωνισμό και τα μελλοντικά τους σχέδια.

Της Νατάσας Γεωργίου

Μιλήστε μας λίγο για τις εκπομπές που κάνει η καθεμία σας στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Sfera 96,8 FM και Active 107,4 και 102,5 FM. Πόσο ξεχωριστή είναι η σχέση σας με το ραδιόφωνο;

Μαρίνα Αργυρού: «Τα Λέμε Όλα», είναι η μία εκπομπή, την οποία παρουσιάζω μαζί με τον Πανίκο Θεοδοσίου. Πρόκειται για καθημερινή, ενημερωτική εκπομπή, στην οποία συζητάμε τα πάντα γύρω από τις εξελίξεις που υπάρχουν στο χώρο του αθλητισμού. Φιλοξενούμε παράγοντες ομάδων, αθλητές, προπονητές αλλά και συναδέλφους, με τους οποίους αναλύουμε τα τελευταία αθλητικά γεγονότα. Η δεύτερη εκπομπή που παρουσιάζω, είναι το «Σέντρα Γκολ στα Γήπεδα». Πρόκειται για μια εκπομπή, στην οποία κάνουμε μαραθώνιο μεταδόσεων ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων, με ανταποκρίσεις από τα γήπεδα, δηλώσεις, καθώς και σχολιασμό των αποτελεσμάτων. Είναι όντως ξεχωριστή η σχέση μου με το ραδιόφωνο, καθώς είναι το μέσο από το οποίο ξεκίνησα την καριέρα μου, με εκφράζει σε μεγάλο βαθμό και νιώθω πολύ άνετα πίσω από το μικρόφωνο.

Δήμητρα Μακρυγιάννη: Εγώ κάνω εκπομπή στον Sfera 96,8 από τις 14:00 – 16:00. Απολαμβάνω τα μεσημέρια μου στο ραδιόφωνο και θέλω να πιστεύω πως το ίδιο κάνει και ο κόσμος μαζί μου. Είναι μία όμορφη ώρα, που ο κόσμος συνήθως κάνει το διάλειμμά του, απολαμβάνει το μεσημεριανό του φαγητό και σίγουρα η μουσική βοηθά ώστε να χαλαρώσει. Θέλει να ακούσει κάτι ευχάριστο, όμορφο και ανάλαφρο, που θα του δώσει ώθηση για το υπόλοιπο της μέρας. Αυτό κάνω και ελπίζω πραγματικά να ξεκουράζεται ο ακροατής μαζί μου. Η σχέση μου με το ραδιόφωνο εμπεριέχει μια μαγεία, όπως πάντα λέω. Το αγαπώ το ραδιόφωνο, αγαπώ τη μουσική, με ταξιδεύει και είναι κάτι που με ξεκουράζει. Δεν θα ήθελα να ζήσω χωρίς αυτό!

Μαρία Ονησιφόρου: Εγώ, πάλι, το παίζω σε διπλό ταμπλό και μάλιστα πρωινιάτικα! (Γέλια). Είμαι ένα Active κορίτσι, που πάει Sfera. Με ακούτε από τις 8 μέχρι τις 10, στον Active 107,4 και 102,5 και από τις 10 μέχρι τις 12 το μεσημέρι στον Sfera 96,8. Πρόκειται για δύο διαφορετικές εκπομπές, τόσο θεματολογικά, όσο και μουσικά. Στον Active, ως «Activistas», είμαι παρέα -με τον καλύτερο, πιστεύω, στο είδος του- Μαρίνο Νομικό, με τον οποίο καταπιανόμαστε κυρίως με θέματα επικαιρότητας. Σχολιάζουμε, ο καθένας πάντα με τον δικό του τρόπο, θέματα και ειδήσεις, που πιστεύουμε ότι ενδιαφέρουν τους ακροατές, με μικρά μουσικά διαλείμματα. Από την άλλη, στον Sfera, κάνω αυτό που ξέρω να κάνω τα τελευταία δεκατρία χρόνια και που αγάπησε ο κόσμος τόσο πολύ. Μετατρέπω, δηλαδή, το στούντιο σε κέντρο διασκέδασης, προσκαλώντας καθημερινά τους φίλους ακροατές, σε ένα δίωρο πάρτι, με την καλύτερη ελληνική μουσική και διάθεση. Μαζί, μοιραζόμαστε θέματα και ειδήσεις που ενδιαφέρουν και επικοινωνούμε πάντα όμορφα και μοναδικά. Όπως έχω πει και στο παρελθόν, η σχέση μου με το ραδιόφωνο είναι σχέση λατρείας και εξάρτησης. Θα συμφωνήσω με τη Δήμητρα, στο γεγονός ότι ούτε κι εγώ μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς αυτό. Το αγαπώ, τι να κάνω;

Μαρίνα, θα μας πεις πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με την αθλητικογραφία, ένα ανδροκρατούμενο μέχρι πρότινος επάγγελμα;
Ο αθλητισμός υπάρχει στη ζωή μου από πολύ μικρή ηλικία, καθώς ήμουν αθλήτρια στίβου, ενώ παρακολουθούσα και ποδόσφαιρο. Πάντα μου άρεσε η δημοσιογραφία ως επάγγελμα, όμως δεν κρύβω πως η πρώτη μου επιλογή ήταν να γίνω γυμνάστρια. Για διάφορους λόγους, αυτό δεν ήταν εφικτό και έτσι αποφάσισα να σπουδάσω δημοσιογραφία, με στόχο να ασχοληθώ με το αθλητικό ρεπορτάζ. Δεν ήταν εύκολο, καθώς είμαι γυναίκα και ήθελα να εισβάλω σε ένα ανδροκρατούμενο χώρο, όμως το επιδίωξα, το πάλεψα και το κατάφερα.

Μαρία, θα έλεγες ότι οι εκπομπές σου -καθημερινά στις 8 στους «Activistas», στον Active, με τον Μαρίνο Νομικό και στις 10, στον Sfera- είναι ένας όμορφος συνδυασμός δουλειάς και διασκέδασης;
Όταν το χόμπι σου γίνεται επάγγελμα, τότε δεν νιώθεις ότι δουλεύεις. Πολύ μικρό ποσοστό ανθρώπων έχει τη δυνατότητα να κάνει αυτό που αγαπά στο χώρο εργασίας του. Δεν μπορώ παρά να είμαι ευγνώμων που είμαι ένας από αυτούς τους τυχερούς ανθρώπους.

Δήμητρα, πώς καταφέρνεις να ισορροπείς ανάμεσα στις καθημερινές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές σου υποχρεώσεις; Υπάρχουν τηλεοπτικά σχέδια για τη νέα σεζόν ή κάτι καινούριο;
Όλα αυτά που προανέφερες, έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητάς μου και έτσι έχω μάθει να ζω με αυτό τον τρόπο. Είναι δύσκολο στις μέρες μας να ισορροπείς ανάμεσα στα τόσα που έχουμε να τρέξουμε σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο, αλλά με καλή θέληση, επιμονή, αγάπη και σαφώς σωστό προγραμματισμό, όλα είναι εφικτά. Ακόμα, δεν έχει συζητηθεί το τι θα κάνουμε για τη νέα σεζόν, αλλά σκέψεις και ιδέες πάντα υπάρχουν, επομένως, μαζί με το κανάλι, θα αποφασιστεί το τι και πώς.

Πόσα χρόνια εργάζεστε στο χώρο των μέσων μαζικής επικοινωνίας;
Μ.Α.: Είμαι στο χώρο επτά χρόνια, από τις αρχές του 2010.
Μ.Ο.: Αν μετρά ο χρόνος από τότε που στεκόμουν μπροστά στον καθρέφτη και με τη βούρτσα της μαμάς έπαιρνα συνέντευξη από τα είδωλά μου, τότε θα έλεγα από τα έξι μου (Γέλια). Επαγγελματικά, δεκαπέντε χρόνια.
Δ.Μ.: Είμαι στο χώρο εννιά χρόνια τώρα. Αρκετά χρόνια, που ούτε κατάλαβα πώς έχουν περάσει. Αναμφισβήτητα, γεμάτα!

Τι είναι αυτό που προσφέρει το ραδιόφωνο που δεν βρίσκουμε στα άλλα μέσα;
Μ.Ο.: Τη μαγεία, κατ’ εμέ! Κλισέ, αλλά πέρα για πέρα αληθινό. Το ραδιόφωνο μπορεί να σε ταξιδέψει, να σε χαλαρώσει, να προκαλέσει τη φαντασία σου, να γίνει φίλος σου, η καλύτερη συντροφιά σου, όπου κι αν βρίσκεσαι. Είναι πάντα εκεί, έτοιμο να ικανοποιήσει μια από τις κυριότερες αισθήσεις μας, την ακοή. Οι σχέσεις που δημιουργούνται μέσα από το ραδιόφωνο είναι αναντικατάστατες.
Δ.Μ.: Θα συμφωνήσω! Για μένα, πέρα από τη μουσική που είναι πηγή ζωής και ενέργειας, έχει αυτή την ανεξήγητη μαγεία! Μπορείς να επικοινωνήσεις με ανθρώπους που δεν έχεις δει ποτέ στη ζωή σου και να γίνετε ένα, να τους καταλάβεις, να μπεις στην ψυχή τους και σε όσα νιώθουν. Με εξιτάρει το γεγονός πως δεν φαίνονται όλα στο ραδιόφωνο, όπως στην τηλεόραση ή όπως σε ένα έντυπο. Μένει κάτι πίσω και αυτό είναι που διατηρεί τη μαγεία μεταξύ ραδιοφωνικού παραγωγού και ακροατή.
Μ.Α.: Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του ραδιοφώνου, είναι η αμεσότητα με την οποία μπορεί να ενημερώσει τον ακροατή. Επίσης, κυρίως λόγω χρόνου, το ραδιόφωνο έχει τη δυνατότητα να προσφέρει και πολύπλευρη ενημέρωση με πλούσια θεματολογία, ενώ παράλληλα μπορεί να δώσει και έμφαση στην εξειδίκευση.

Τι είδους προεργασία χρειάζεται για την ετοιμασία μιας εκπομπής και πόσο απαιτητική είναι αυτή;
Δ.Μ.: Μια ψυχαγωγική ραδιοφωνική εκπομπή χρειάζεται λιγότερη προετοιμασία από τις ενημερωτικές εκπομπές, όμως οφείλεις να γνωρίζεις τι συμβαίνει γύρω σου και να βρίσκεις εκείνες τις ειδήσεις που αποζητά ο ακροατής σου εκείνη τη συγκεκριμένη ώρα. Όλες οι εκπομπές, ανεξαιρέτως, θέλουν την προετοιμασία τους.
Μ.Α.: Καταρχήν, πρέπει να είμαστε ενήμεροι για το τι συμβαίνει στην επικαιρότητα. Ακολούθως, ανάλογα με το ύφος και τη θεματολογία της εκπομπής, πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες επαφές, είτε για συλλογή πληροφοριών, είτε για να συμπληρωθεί η ομάδα των καλεσμένων. Επίσης, μέσα από τον κύκλο των επαφών και των γνωριμιών μας, πάντα αναζητούμε την καλύτερη ενημέρωση ή ακόμα και την αποκλειστική είδηση και τη συμμετοχή στην εκπομπή προσώπων που έχουν να προσφέρουν στους ακροατές. Είναι πάρα πολύ απαιτητική η προεργασία, λόγω του ότι η επικαιρότητα τρέχει συνεχώς και πρέπει να βρίσκεις τρόπους να είσαι πάντα μπροστά από τις εξελίξεις. Επίσης, ο κόσμος είναι απαιτητικός, έχει ψηλά κριτήρια και λόγω του ανταγωνισμού που υπάρχει, πρέπει να δίνεις στον ακροατή το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ούτως ώστε να σε ξεχωρίσει και να σε επιλέξει ανάμεσα στους πολλούς.
Μ.Ο.: Με έχουν καλύψει απόλυτα τα κορίτσια! Το μόνο που θα ήθελα να προσθέσω είναι η καλή και πολλές φορές τρελή, διάθεση, με την οποία θα μπεις στο στούντιο και θα ξεκινήσεις μια εκπομπή. Βεβαίως και είναι απόλυτα αναγκαίο να είσαι ενήμερος, να έχεις το ανάλογο υπόβαθρο πάνω στο οποίο θα στήσεις την εκπομπή σου, αλλά, παρόλα αυτά, πιστεύω ότι η ψυχολογία ενός μουσικού παραγωγού, η τρέλα και ο χαρακτήρας που φέρνει μαζί του στην εκπομπή, είναι κατασταλτικοί παράγοντες για τη χημεία που δημιουργείται με τον ακροατή.

Τι θεωρείτε ότι χρειάζεται κάποιος για να είναι πετυχημένος ραδιοφωνικός παραγωγός;
Μ.Ο.: Χρειάζεται να αγαπά αυτό που κάνει και να σέβεται τον ακροατή, από όπου κι αν προέρχεται. Αν δεν το κάνει, το κοινό θα του κλείσει την πόρτα.
Μ.Α.: Εννοείται να αγαπά αυτό που κάνει, να μελετά και να γνωρίζει την επικαιρότητα. Είναι απαραίτητο να έχει την κατάλληλη φωνή για το ραδιόφωνο και σωστό ρυθμό στην ομιλία. Επίσης, να έχει ενέργεια και να μεταφέρει θετικότητα στον ακροατή.
Δ.Μ.: Αυτό που χρειάζεται ο καθένας από εμάς σε οποιαδήποτε δουλειά: να είμαστε αληθινοί και ειλικρινείς!

Υπάρχουν αρκετοί σταθμοί και διαφορετικά είδη εκπομπών που να καλύπτουν όλα τα γούστα σήμερα;
Δ.Μ.: Προσωπικά, τηλεοπτικά, θα ήθελα να βλέπω περισσότερες βραδινές ψυχαγωγικές εκπομπές. Έχουμε ανάγκη το χιούμορ και το γέλιο, στη δύσκολη καθημερινότητα που ζούμε.
Μ.Ο.: Πιστεύω πως ναι. Ο ακροατής έχει την ευχέρεια να επιλέξει την εκπομπή και τον παραγωγό που ταιριάζει στα δικά του προσωπικά γούστα. Το ραδιόφωνο στην Κύπρο εξελίσσεται συνεχώς και καλώς ή κακώς, η ποικιλομορφία δίνει τη δυνατότητα στον ακροατή να ακούσει αυτό που τον εκφράζει. Βέβαια, αυτό δημιουργεί και περισσότερο ανταγωνισμό.
Μ.Α.: Έτσι είναι! Πλέον, υπάρχουν αρκετές επιλογές για όλα τα γούστα και αυτό σημαίνει πως αυξάνεται, τόσο ο ανταγωνισμός, όσο και οι απαιτήσεις του κόσμου. Για να ξεχωρίσεις, πρέπει να είσαι σωστός επαγγελματίας. Ο κόσμος έχει κριτήρια και για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του χρειάζεται να είσαι συνεπής, δημιουργικός και να προσφέρεις κάτι διαφορετικό.

Υπάρχει χώρος για βελτίωση στις ραδιοφωνικές εκπομπές στην Κύπρο;
Μ.Ο.: Πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση και αυτό δεν αφορά μόνο τις ραδιοφωνικές εκπομπές, αλλά τις εκπομπές γενικότερα. Θεωρώ πως βρισκόμαστε σε αρκετά ψηλό επίπεδο και για να διατηρηθεί αυτό και να ανέβει ακόμη περισσότερο, χρειάζεται συνεχής δουλειά, προσπάθεια και καθόλου εφησυχασμός. Το ραδιόφωνο είναι ένας ζωντανός οργανισμός, προχωρά, βελτιώνεται και πρέπει να είσαι επί ποδός.
Μ.Α.: Ασφαλώς και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Πάντα οφείλεις να αναζητάς το διαφορετικό, το καινοτόμο και το πρωτοποριακό. Όταν έχεις να κάνεις με ενημερωτική εκπομπή, πρέπει πάντα να προσπαθείς να κρατάς τα ηνία στην ενημέρωση. Είναι καλό να αναζητάμε συνεχώς τρόπους για να γινόμαστε καλύτεροι, να μη σταματάμε ποτέ να μελετάμε, να προβληματιζόμαστε και προπάντων, να κάνουμε καθημερινά την αυτοκριτική μας.
Δ.Μ.: Συμφωνώ και εγώ, ότι πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, σε όλα. Βελτίωση σε οτιδήποτε κάνουμε. Το ίδιο ισχύει και για τις ραδιοφωνικές εκπομπές. Εξελισσόμαστε, εκσυγχρονιζόμαστε και κοιτάμε μπροστά, έχοντας πάντα κατά νου τις ανάγκες και τα θέλω του ακροατή.

Δήμητρα και Μαρία, εσείς είχατε συνυπάρξει μαζί και τηλεοπτικά. Πώς ήταν η εμπειρία σας αυτή;
Δ.Μ.: Ναι, είχαμε δουλέψει μαζί στο Music Box (νυν Mad). Ήταν η πρώτη μου επαφή με την τηλεόραση και με τη Μαρία, όπως και με όλα τα παιδιά που γνώρισα εκεί. Κρατάμε ακόμα επαφή και θυμάμαι να έχουμε κάνει τρελά γέλια! Ήταν από τα πιο όμορφα εργασιακά μου χρόνια, γιατί ήταν τόσο αθώα και διαφορετικά. Τόσο με τη Μαρία, όσο και με τα υπόλοιπα παιδιά, περάσαμε υπέροχα όσο καιρό συνυπήρξαμε εκεί και το μόνο που μου έχει απομείνει είναι όμορφες αναμνήσεις.
Μ.Ο.: Συμφωνώ! Το μόνο που έχω να θυμάμαι από αυτή την τηλεοπτική συνεργασία ήταν οι όμορφες σχέσεις που έχουν δημιουργηθεί από παιδιά τα οποία είχαν όρεξη, ταλέντο και επιθυμία να κάνουν διαφορετικά πράγματα στο γυαλί. Εκεί, λοιπόν, βρεθήκαμε και με τη Δήμητρα και κρατώ αυτή τη συνεργασία σαν μια από τις πιο όμορφες εμπειρίες. Από τότε, μέχρι σήμερα, άλλαξα σαν Μαρία, σαν άνθρωπος, αλλά και σαν επαγγελματίας, προς το καλύτερο, θέλω να πιστεύω. Και αυτό, εν μέρει, οφείλεται στις πρώτες μου επαφές με τα ΜΜΕ και στους ανθρώπους με τους οποίους μοιράστηκα στούντιο, μικρόφωνα, διαφωνίες, γέλια και ευτράπελα.

Μαρίνα και Μαρία, υπάρχουν σχέδια και για τηλεοπτική καριέρα μελλοντικά;
Μ.Α.: Έχω την εμπειρία από την τηλεόραση, καθώς εργάστηκα για κάποια χρόνια στο παρελθόν. Πρόσφατα, είχα πρόταση για να κάνω και πάλι τηλεόραση, όμως η προοπτική του Active με κέρδισε, όπως επίσης και αυτή η μαγεία του ραδιοφώνου, την οποία λατρεύω. Φυσικά, μου αρέσει και η τηλεόραση, όμως αυτή τη στιγμή είμαι απόλυτα συγκεντρωμένη στον Active και απολαμβάνω την κάθε μέρα και στιγμή. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα φέρει το μέλλον.
Μ.Ο.: Η τηλεόραση δεν είναι στα άμεσα πλάνα μου. Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και χαίρομαι που το έχω ζήσει και αυτό. Για την ώρα, οι δύο καθημερινές ραδιοφωνικές εκπομπές που κάνω στον Active και στον Sfera, δεν μου αφήνουν αρκετό ελεύθερο χρόνο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Τα πάντα ρει!

Μαρίνα, πρόσφατα έγινες μανούλα. Έχει αλλάξει η κοσμοθεωρία σου;
Όταν γίνεσαι γονιός, αλλάζουν τα πάντα! Ωριμάζεις, γίνεσαι πιο υπεύθυνος και έχεις περισσότερες, έγνοιες και ανησυχίες. Μαθαίνεις πώς είναι να βάζεις έναν άλλο άνθρωπο πάνω από τον εαυτό σου και να τον αγαπάς περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Όταν ένα πλασματάκι εξαρτάται από εσένα, γίνεσαι η ασπίδα του και προσπαθείς να το προστατέψεις, αλλά συνάμα προσπαθείς να του μεταδώσεις τις σωστές αξίες της ζωής και πώς να γίνει ένας καλός άνθρωπος.

Δήμητρα και Μαρία, υπάρχει κάποιο ξεχωριστό πρόσωπο στη ζωή σας αυτή την περίοδο;
Μ.Ο.: Θα απαντήσω όπως οι σταρ: «Είμαι πολύ καλά στην προσωπική μου ζωή. Επόμενη ερώτηση παρακαλώ» (Γέλια). Τα εν οίκω μη εν δήμω.
Δ.Μ.: Στη ζωή μου πάντα υπάρχουν ξεχωριστά πρόσωπα! Είναι η οικογένειά μου και οι φίλοι μου, οι οποίοι με γεμίζουν απόλυτα. Όσο για τα υπόλοιπα «ξεχωριστά» πρόσωπα, θα έρθουν κι αυτά σιγά – σιγά (Γέλια).
Μ.Ο.: Αγόρια, αν δεν το καταλάβατε, η Δήμητρα είναι ελεύθερη! (Γέλια).

Ποιο θεωρείτε ως το μεγαλύτερό σας επίτευγμα σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο;
Μ.Α.: Σε επαγγελματικό επίπεδο, το μεγαλύτερό μου επίτευγμα είναι το γεγονός ότι, με επιμονή και υπομονή, μπόρεσα να μπω σε ένα χώρο που θεωρείται ανδροκρατούμενος και με το σπαθί μου κατάφερα να καθιερωθώ. Φυσικά, πάντα βάζω τον πήχη ψηλά, επιθυμώντας να πετύχω πολύ περισσότερα. Όσον αφορά το προσωπικό επίπεδο, το μεγαλύτερό μου επίτευγμα είναι το ότι έγινα μητέρα ενός υπέροχου κοριτσιού!
Δ.Μ.: Επίτευγμα για μένα είναι πως, στο πέρασμα του χρόνου, κατάφερα να παραμείνω αλώβητη μέσα σε δύσκολες καταστάσεις που πέρασα, τόσο επαγγελματικά, όσο και προσωπικά και να μην αλλάξω τη Δήμητρα, αλλά ούτε και τις αξίες και τα πιστεύω που μου έχουν μεταδώσει οι γονείς μου και η οικογένειά μου.
Μ.Ο.: Στη διάρκεια δεκαπέντε χρόνων δουλειάς, επιτυχίας, αποτυχίας, ικανοποίησης και απογοήτευσης, έμαθα ένα πράγμα: ότι όσες δυσκολίες και να συναντήσεις, όσα εμπόδια και αναποδιές βρεις μπροστά σου, ακόμα και αν δεν το βλέπεις τη δεδομένη στιγμή, στο μέλλον θα καταλάβεις ότι βγήκες από εκεί πιο δυνατός, πιο γεμάτος και κατά συνέπεια, επαγγελματίας. Με σταθερότητα στις αξίες μου και σε όλα όσα πιστεύω σαν Μαρία, προχωρώ, με μεγαλύτερο επίτευγμά μου ότι είμαι ακόμα η Μαρία, σε καλύτερη, βελτιωμένη έκδοση!

Επιμέλεια: Άντρεα Χατζηνικόλα
Μακιγιάζ: Σοφία Γεωργίου (Florentia Makeup Artist Workshop)
Μαλλιά: Άντρια Αριστείδου

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS