ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΜαριλένη Σταύρου: «Είμαι μια ανεξάρτητη και τρυφερή μαμά»

Μαριλένη Σταύρου: «Είμαι μια ανεξάρτητη και τρυφερή μαμά»

Η Μαριλένη δεν σταματά να χαμογελά, με τον 18μηνo Ορφέα να «προβάρει» διαρκώς τη νέα του λέξη, αποκαλώντας την «αγάπη». Είναι προφανές πως ο ξανθός μπέμπης έχει φέρει τα πάνω-κάτω στην καθημερινότητά της, όμως η ίδια απολαμβάνει το κάθε λεπτό. Λίγο μετά, τον παίρνει αγκαλιά και ποζάρουν παρέα.

Της Κωνσταντίνας Γεωργίου 

Πόσο άλλαξε η ζωή σου τους τελευταίους 18 μήνες;

Από τη γη ως τον ουρανό. Έχω πια άλλες προτεραιότητες, καθώς επίσης διαφορετικό τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης των διαφόρων καταστάσεων. Εκτιμώ περισσότερο την ουσία των πραγμάτων.

Πώς αντέδρασες όταν άκουσες για πρώτη φορά τον Ορφέα να σε αποκαλεί «μαμά»;

Τι να σου λέω; Απερίγραπτα συναισθήματα.

Φαντάζομαι ότι πλέον είσαι σ’ ένα συνεχές τρέξιμο για να τα προλάβεις όλα…

Πέρα απ’ το πρακτικό επίπεδο, έχω συνεχώς την έννοια του μωρού. Μόλις, όμως, μπω στο σπίτι και αντικρίσω τον Ορφέα να μου χαμογελά, ξεκουράζομαι αμέσως. Λες και δεν πέρασα μια δύσκολη μέρα.

Τι σου λείπει πιο έντονα;

Ο ύπνος και χρόνος για προγραμματισμό. Για παράδειγμα, θέλω να βάλω σε τάξη τη διατροφή μου, αλλά πού καιρός για να ετοιμάσω τα ανάλογα γεύματα.

Οι αλλαγές που επήλθαν, ήταν στο βαθμό που τις φανταζόσουν;

Καθόλου. Κάποια πράγματα που περίμενα ότι θα άλλαζαν σε πρακτικό επίπεδο, παρέμειναν ίδια. Διαπίστωσα πως μπορώ να τα συνδυάζω. Από την άλλη, όμως, υπήρξαν κάποιες αλλαγές που δεν τις φανταζόμουν.

marileni1
Όπως;

Οι άνθρωποι που ήταν δίπλα μου. Ένα παιδί δοκιμάζει τη σχέση σου με όλους. Κάποια άτομα με τα οποία κάναμε παρέα και βγαίναμε έξω, δεν είναι πλέον στη ζωή μου.

Απογοητεύτηκες;

Όχι. Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιος μπορεί να έχει διαφορετικά ενδιαφέροντα. Σε κάποια βαθμό, όμως, ήταν έκπληξη. Δεν το περίμενα.

Πώς είσαι ως μαμά; Cool ή υποχόνδρια;

Είμαι άνετη. Μια ανεξάρτητη μαμά. Αυτή την ανεξαρτησία, προσπαθώ να την «περάσω» και στο γιο μου. Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι τα καταφέρνω, καθώς είναι ένα πολύ ανεξάρτητο μωρό. Επίσης, θέλω να είναι κοινωνικός. Συνάμα, είμαι πάρα πολύ τρυφερή μαζί του.

Παρόλο που ακόμη είναι νωρίς, διακρίνεις στοιχεία σου σ’ εκείνον;

Αυτό που παρατηρώ έντονα είναι ότι έχει καλλιτεχνικές τάσεις. Λατρεύει τη μουσική, ενώ όποτε πάμε στο θέατρο, παρακολουθεί αδιαμαρτύρητα. Και είναι μόλις 18 μηνών. Το καλλιτεχνικό, το πήρε τόσο από μένα, όσο και από τον Πέτρο, ενώ είναι εξίσου κοινωνικός μ’ εμάς. Παράλληλα, υπάρχουν κάποια στοιχεία που δείχνουν ότι αναπτύσσει τη δική του προσωπικότητα. Βέβαια, μας έχει βγει λιγάκι νευρικός (γέλια). Μην κρυώσει λίγο το γάλα του, ρίχνει το μπιμπερό στο πάτωμα.

marileni2

Ο ερχομός του Ορφέα, πώς επηρέασε τη σχέση σου με τον Πέτρο;

Μας έφερε ακόμη πιο κοντά. Όλα έγιναν παράλληλα. Ο έρωτάς μας πέρασε σε άλλη φάση. Μπορεί το μωρό να ήρθε μετά από οκτώ μήνες σχέσης, αλλά μας βγήκε σε καλό το ρίσκο που πήραμε.

Ο Πέτρος ανταπεξήλθε στις προσδοκίες σου στον ρόλο του πατέρα;

Ήξερα πως θα ήταν καλός πατέρας, αλλά δεν παύει να με εκπλήσσει ευχάριστα. Βοηθά πάρα πολύ στο μεγάλωμα του Ορφέα.

Υποθέτω, όμως, ότι εσύ είσαι αυτή που τον κρατάει σε πρόγραμμα.

Αν το μωρό δεν πει «πεινώ», ο Πέτρος μπορεί να μην του δώσει να φάει (γέλια). Τον βάζει, όμως, σε τάξη. Από τη μια είναι αυστηρός και από την άλλη όταν παίζουν μαζί, γίνεται πιο μωρό απ’ το μωρό. Εκείνη την ώρα είναι σαν να έχω δυο μωρά μέσα στο σπίτι.

Με τα περίεργα ωράρια που έχετε και οι δυο, ποιος προσέχει τον μπέμπη;

Οι γιαγιάδες και οι προγιαγιάδες του.

marileni6

Είμαι σίγουρη πως ο περίγυρός σου άρχισε ήδη να σε ρωτάει πότε θα αποκτήσεις το δεύτερο. Αυτό καταντά κουραστικό;

Όχι, γιατί κι εμείς θέλουμε ένα δεύτερο παιδί. Εκείνο που με κάνει να απορώ με τον κόσμο, είναι που άρχισε να μου κάνει αυτή την ερώτηση με το που γεννήθηκε ο Ορφέας.

Επαγγελματικά, διανύεις μια περίεργη χρονιά, μιας και κόπηκαν και οι δυο σειρές στις οποίες συμμετείχες. Σε αγχώνει περισσότερο αυτή η αβεβαιότητα, καθώς έχεις την ευθύνη για ένα ακόμη πλάσμα;

Είναι αλήθεια ότι τώρα πια με ανησυχεί το οικονομικό κομμάτι, ενώ παλιά δεν με απασχολούσε. Αν ήμουν μόνη μου, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, θα τα έβγαζα πέρα. Από την άλλη, αντιλήφθηκα τη ματαιότητα της καριέρας. Δεν έχει και τόση σημασία τελικά. Πρέπει να χαίρεσαι τη δουλειά που κάνεις τη δεδομένη στιγμή και να εξελίσσεσαι μέσα απ’ αυτή. Δεν πιστεύω πια στην έννοια καριέρα.

Ψάχνεις για εναλλακτικές;

Εδώ και καιρό, κάνω ραδιόφωνο. Παράλληλα, διδάσκω υποκριτική, που είναι και το αντικείμενο του μεταπτυχιακού μου. Ό,τι κάνω, όμως, είναι γύρω από την υποκριτική. Άρχισα να γίνομαι πιο εφευρετική. Σχεδιάζω πράγματα, τα οποία δεν είχα σκεφτεί στο παρελθόν, όπως το να αναλάβω την εκτέλεση θεατρικών παραστάσεων και την παρουσίαση, ενδεχομένως, μιας εκπομπής.

marileni5

Όπως εξελίχθηκαν φέτος τα πράγματα, θεωρείς ότι ήταν θέμα συγκυριών ή λανθασμένων επιλογών;

Καθαρά συγκυριών. Για τα «Σημεία και Τέρατα» του Mega

απέρριψα άλλες προτάσεις, πιο συμφέρουσες οικονομικά, γιατί θεωρούσα πως θα είχε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα. Προσωπικά, με ικανοποιούσε πλήρως από αισθητικής πλευράς, κατανοώντας ωστόσο τις αδυναμίες της σειράς. Σε ό,τι αφορά το «Βρέχει Έρωτα», του Sigma, ήταν μια πρόταση που δέχθηκα στο μέσο της σεζόν, όπου ήταν ελάχιστες οι πιθανότητες να βρω κάτι άλλο. Επέλεξα να προχωρήσω, γιατί τη σειρά υπέγραφε η Ρένα Ρίγγα, η οποία έχει στο βιογραφικό της δουλειές όπως το «Ευτυχισμένοι Μαζί» και το «Φίλα τον Βάτραχο σου». Πέρα από το σενάριο, που μου άρεσε, είχα υπόψη μου πως η σειρά θα προβαλλόταν από ένα κανάλι που διανύει μια δύσκολη χρονιά, από άποψη τηλεθέασης. Αντιλαμβανόμουν ότι ο τηλεθεατής δεν θα άλλαζε εύκολα κανάλι για να μας δει. Ό,τι κι αν κάναμε, θα «πιάναμε» το κοινό που είχε ο σταθμός εκείνη την ώρα και ίσως να καταφέρναμε να κεντρίζαμε το ενδιαφέρον όσων έκαναν ζάπινγκ. Οπότε, είχα χαμηλές προσδοκίες.

Επαγγελματικά, τι κάνεις σε αυτή τη φάση;

Ανεβάζουμε το θεατρικό «Η τελετή», του Παύλου Μάτεσι, στο Warehouse 612, στην Παλλουριώτισσα, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20:30. Πρόκειται για μια απολαυστική μαύρη κωμωδία.

marileni4

Απ’ ό,τι βλέπω, δεν μένεις στιγμή με σταυρωμένα τα χέρια.

Πάντα έτσι λειτουργούσα. Αυτό που κάνω τώρα δεν είναι προσοδοφόρο. Είναι η καλλιτεχνική αξία που μετρά και όχι η οικονομική. Πραγματικά πιστεύω ότι όταν αφήνεις κάτι, σε αφήνει και αυτό. Το θέατρο το αγαπώ πάρα πολύ, εξ ου και δεν μπαίνω σε συζητήσεις σε ό,τι αφορά το οικονομικό κομμάτι. Δίνω σημασία στο έργο και τον σκηνοθέτη. Και στην προκειμένη, είναι και τα δυο εξαιρετικές επιλογές.

Για πες μου κάτι άλλο. Στην τελευταία μας συνέντευξη, είχες πει ότι για σένα ο γάμος είναι μια ευκαιρία να γιορτάσεις τον έρωτά σου. Δεν νιώθεις την ανάγκη να επισημοποιήσεις τη σχέση σου;

Δεν είναι κάτι που με απασχολεί, καθώς δεν θεωρώ πως θα επηρεάσει το παιδί μας. Αρχικά, ανησυχούσα μήπως όταν μεγάλωνε θα του έλεγε κάποιος ότι οι γονείς του δεν είναι παντρεμένοι. Όσο περνάει ο καιρός, πιστεύω ότι θα είναι μια χαρά. Στις μέρες μας, άλλωστε, ακούω όλο και περισσότερες περιπτώσεις ζευγαριών με παιδιά εκτός γάμου ή για άτομα που επιλέγουν να μεγαλώσουν ένα μωρό μόνοι τους. Απλώς, τόσο καιρό που ζω μαζί με τον Πέτρο, θα έκανα πιο εύκολα αυτό το βήμα. Ποτέ, όμως, δεν ήμουν απ’ τις γυναίκες που φαντασιώνονταν νυφικά, χωρίς να σημαίνει ότι ήμουν αρνητική. Αν θα μπω στη διαδικασία να παντρευτώ, θα το κάνω όπως θέλω. Άλλωστε, μου αρέσουν τα πάρτι.

marileni3

Προς το παρόν, όμως, τα μοναδικά «πάρτι» που πας είναι αυτά που «διοργανώνει» ο Ορφέας;

Δεν με ξενυχτά ιδιαίτερα. Δεν μπορώ να πω ότι μου λείπει το έξω, γιατί βγαίνω. Το μόνο που μου λείπει είναι ο αυθορμητισμός, που έμπαινα στο σπίτι και ξαφνικά μου ερχόταν διάθεση να πάω για ένα ποτό. Αν με ρωτούσες όμως τι από τα δυο προτιμώ, τυφλά, θα σου απαντούσα το μωρό. Αυτό είναι μια μικρή, ασήμαντη λεπτομέρεια, μπροστά σε όλη αυτή την ευτυχία που μου μας προσφέρει!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS