ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΜαριλένη Σταύρου: «Ο γάμος μου θα είναι ένα μεγάλο πάρτι»

Μαριλένη Σταύρου: «Ο γάμος μου θα είναι ένα μεγάλο πάρτι»

Η Μαριλένη είναι πάντα έξω καρδιά. Και γιατί να μην είναι άλλωστε; Σε δυο βδομάδες θα την περιμένουν στα σκαλιά της εκκλησίας, οι άντρες της ζωής της: Ο Πέτρος και ο Ορφέας. Πρώτα, όμως, κάνει πρόβα νυφικού και φωτογραφίζεται με τον μέλλοντα σύζυγό της, δηλώνοντας πως τα τελευταία τρία χρόνια, η ζωή της άλλαξε από τη γη ως τον ουρανό.

Της Κωνσταντίνας Γεωργίου

Πριν δυο χρόνια, έλεγες ότι βλέπεις τον γάμο ως μια ωραία ευκαιρία να γιορτάσεις τον έρωτα σου. Τελικά, πώς πήρατε την απόφαση να κάνετε το μεγάλο βήμα;

Είπαμε ότι εάν δεν το κάνουμε τώρα, δεν θα το κάνουμε ποτέ. Κι επειδή θέλουμε να αποκτήσουμε ακόμη ένα παιδί, προτιμήσαμε να γίνει από πριν ο γάμος, διαφορετικά δεν θα έχει καμιά ουσία.

Πώς ήταν η περιβόητη πρόταση γάμου;

Απλή, μαζί με μια εξομολόγηση υπέροχη και συγκινητική. Ήταν πολύ ρομαντικό το όλο σκηνικό.

Θα υποκύψεις στα διάφορα κλισέ; Θα είναι ανοικτός γάμος, με τα λεγόμενα «αλλάματα» υπό τη συνοδεία βιολιού και λαούτου;

«Αλλάματα» θα υπάρχουν, επειδή μου αρέσουν. Δεν υπέκυψα σε κανένα κλισέ. Θα είναι ένα μεγάλο πάρτι. Βέβαια, θα υπάρξει δεξίωση, γιατί δεν γινόταν με τίποτα να διεξαχθεί ο γάμος σε κλειστό κύκλο.

Θα τηρήσεις κάποιες παραδόσεις; Όπως το να μη δει ο γαμπρός το νυφικό;

Εγώ θέλω να το δει για να μου πει τη γνώμη του, αλλά ο ίδιος αρνείται.

Θες να πεις πως πριν τη συγκατοίκηση -που συνέβη σχεδόν ταυτόχρονα με την εγκυμοσύνη-  και τη γέννησή του Ορφέα, δεν φανταζόσουν τίποτα απ’ όλα αυτά;

Τίποτα απολύτως. Πριν τρία χρόνια, τέτοια μέρα, ήμουν σε μια εντελώς άλλη φάση. Δεν φανταζόμουν πως θα είχα ένα παιδί και όλη μου η ζωή θα περιστρεφόταν γύρω από αυτό και κατ’ επέκταση γύρω από αυτή τη σχέση. Θεωρώ πως στάθηκα απίστευτα τυχερή. Βρήκα τον κατάλληλο άνθρωπο και μαζί δημιουργήσαμε τη δική μας οικογένεια. Πήραμε ένα ρίσκο, που μας βγήκε σε καλό.

Ο Ορφέας αντιλαμβάνεται ποια κατάσταση επικρατεί στο σπίτι;

Προσπαθούμε να του εξηγήσουμε. Φαίνεται ότι κάτι καταλαβαίνει, αλλά σίγουρα δεν συνειδητοποιεί ακριβώς τι συμβαίνει. Του λέμε πως θα περιμένει μαζί με τον μπαμπά, τη μαμά στην εκκλησία. Βέβαια, εγώ προσπαθώ να τον δελεάσω να συνοδεύσει εμένα, αλλά ο Πέτρος δεν δέχεται. Όλοι λένε πως έχει δίκαιο, οπότε αναγκάστηκα να σιωπήσω.

Αισθάνεσαι ότι χάνεις στιγμές από το μεγάλωμά του, εξαιτίας της δουλειάς;

Εκτός από τις γνωστές τύψεις που έχουμε εμείς οι μαμάδες, μου λείπει κατά τη διάρκεια της μέρας. Αποφάσισα ότι φέτος, είναι η τελευταία χρονιά που κάνω τόσα πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Πλέον, θα έχει προτεραιότητα ο Ορφέας, παρόλο που ο λόγος που κάνω τόσα πράγματα είναι επειδή είναι ο μόνος τρόπος για να βγει ένας μισθός με την κατάσταση που επικρατεί στις μέρες μας.

Ο ερχομός του, καθώς και η τριβή της καθημερινότητας, έφερε αλλαγές στη σχέση σου με τον Πέτρο;

Ίσα-ίσα, που ο ερχομός του Ορφέα μεγέθυνε όλο αυτό που βιώναμε. Όταν καθόμαστε οι τρεις μας στον καναπέ ή τα πρωινά του Σαββάτου που συνήθως πάμε τη βόλτα μας, λέμε: «Είμαστε τυχεροί που βρήκε ο ένας τον άλλο και αποκτήσαμε αυτό το μωρό». Άλλωστε, με τα ωράρια που έχουμε και οι δυο, δεν υπάρχει καθόλου ρουτίνα στην καθημερινότητά μας. Αντιθέτως, υπάρχει αγωνία για το πότε θα βρεθούμε. Επειδή στην περίπτωσή μας όλα έγιναν πολύ γρήγορα, ακόμη δεν ξέρει τόσο καλά ο ένας τον άλλον. Είναι, όμως, συναρπαστικό να ανακαλύπτεις όλο και περισσότερο τον σύντροφό σου.

Φροντίζετε να περνάτε χρόνο οι δυο σας;

Ναι, αλλά σπάνια. Προτιμάμε να περνάμε χρόνο οι τρεις μας.

Για πες μου κάτι άλλο. Πώς προέκυψε η εκπομπή μαγειρικής «CookEat», με τον Ανδρέα Καβάζη, από τη συχνότητά του Plus ;
Ήθελα κάποια στιγμή να δοκιμαστώ στην παρουσίαση. Μια ιδέα που έβαλε στο μυαλό μου η Χριστιάνα Αριστοτέλους, όταν με ρώτησε πριν από τέσσερα χρόνια κατά πόσο με ενδιαφέρει, γιατί πίστευε ότι μπορούσα να ανταπεξέλθω. Μέχρι τότε, δεν το είχα σκεφτεί. Δεν ξέρω αν μου ταιριάζει μια εκπομπή μαγειρικής, αλλά όταν δέχθηκα την πρόταση, θέλησα να το δοκιμάσω. Μέχρι τότε σκεφτόμουν μια εκπομπή περισσότερο διαδραστική, με διάφορα παιχνίδια και καλεσμένους, οι οποίοι θα «τσαλακώνουν» την εικόνα τους, όπως κι εγώ τη δική μου. Περνώ, όμως, πολύ ωραία στα γυρίσματα. Χαίρομαι που ο Αντρέας μού έχει εμπιστοσύνη. Άλλωστε, όλες οι μαμάδες ξέρουμε να μαγειρεύουμε. Και εμένα, πάντα μου άρεσε η μαγειρική.

Έχοντας, παράλληλα, και τη ραδιοφωνική σου εκπομπή καθώς και τα γυρίσματα της σειράς του ΑΝΤ1 «Mamma Mia», προλαβαίνεις να κάνεις τις σπεσιαλιτέ σου στο σπίτι;

Πάντα περιποιούμαι τα αγόρια μου. Για τον Ορφέα, επειδή δεν είναι ιδιαίτερα εύκολος στο φαγητό, πρέπει να ετοιμάζω τα γεύματα του τα οποία φροντίζω να περιέχουν τις απαραίτητες βιταμίνες. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι μετά τα γυρίσματα με τον Αντρέα Καβάζη, βαριέμαι να αρχίζω και πάλι το μαγείρεμα επιστρέφοντας στο σπίτι.

Επειδή, καλώς ή κακώς, ζούμε στην εποχή της εικόνας, δέχθηκες ποτέ ρατσισμό για τα κιλά σου;

Βέβαια. Δεν άκουσα άσχημα λόγια, αλλά κάποιοι πίστευαν ότι μπορούσα να κάνω μόνο ένα πράγμα λόγω των κιλών μου. Ακόμη και οι άνθρωποι του χώρου που με αγαπούν, θεωρούν ότι επειδή έχω παραπανίσια κιλά, πρέπει να «πουλήσω» το χιούμορ μου. Παρόλο που κι εγώ μερικές φορές χάνω την αυτοπεποίθησή μου -ειδικά την περίοδο της εγκυμοσύνης που έβαλα επιπλέον κιλά- θεωρώ ότι μια παχουλή γυναίκα μπορεί να είναι sexy και ποθητή.

Μπήκες ποτέ στο τριπάκι να ακολουθήσεις κάποια εξαντλητική δίαιτα;

Λόγω του ότι είχα κάποιες ορμονικές διαταραχές κατά τη διάρκεια της εφηβείας και έβαλα απότομα κιλά, την οικογένειά μου και κυρίως τη μαμά μου, την έπιασε ένας πανικός να τα χάσω. Έτσι, ακολούθησα διάφορες εξαντλητικές δίαιτες, με αποτέλεσμα να καταστρέψω τον μεταβολισμό μου.

Έριξες ποτέ μερίδιο ευθύνης στη μητέρα σου.

Το έκανε η ίδια στον εαυτό της, αλλά δεν έπρεπε. Με απέκτησε σε νεαρή ηλικία και ουσιαστικά μεγαλώσαμε μαζί. Πάντα έκανε ό,τι θεωρούσε πιο σωστό για μένα. Μπορεί να μην ήταν η καλύτερη λύση, αλλά τουλάχιστον προσπάθησε. Ας είχα κι εγώ μυαλό, να πρόσεχα περισσότερο.

Πιστεύεις ότι ο κόσμος έχει δει τι μπορείς να κάνεις όλα αυτά τα χρόνια; Ή δεν σου δόθηκαν όσες ευκαιρίες θα ήθελες;

Δεν είμαι αχάριστη. Είμαι απ’ τους τυχερούς που τους δοθήκαν ευκαιρίες. Νομίζω, όμως, ότι δεν έδωσα όσα θα ήθελα ή όσα θα μπορούσα εν δυνάμει να δώσω. Βέβαια, είναι πολύ λογικό όταν ταυτιστείς με κάποιους ρόλους, χωρίς να σημαίνει πως δεν μου δόθηκαν ευκαιρίες να κάνω και διαφορετικά πράγματα.

Είσαι κι εσύ, όμως, άνθρωπος που δεν αφήνεις τίποτα στην τύχη.

Συν Αθηνά και χείρα κίνει. Δεν γίνεται να είμαστε έρμαιο των συμπτώσεων  και της τύχης μας ή ακόμη κι εκείνων που κινούν τα νήματα. Όταν έρθει η κατάλληλη ευκαιρία, δεν επαναπαύομαι. Δουλεύω σκληρά.

Όποτε συναντιόμαστε, μου λες να χτυπήσεις ξύλο που όλα σου πάνε κατ’ ευχήν. Είσαι προληπτική;

Καθόλου. Θεωρώ, όμως, ότι μπορεί να μας επηρεάσει η αρνητική ενέργεια. Οπότε, εμείς δεν έχουμε παρά να αντισταθούμε με αγάπη και θετικότητα. Χτυπώ ξύλο, γιατί στους τομείς που με ενδιαφέρουν -μιας κι εμείς έχουμε πρόβλημα, όπως όλος ο κόσμος- πραγματικά αισθάνομαι ευλογημένη.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS