CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΜαρίνος Νομικός - Μαρία Ονησιφόρου: «Activistas» για… δέσιμο!

Μαρίνος Νομικός – Μαρία Ονησιφόρου: «Activistas» για… δέσιμο!

Όταν οι «Activistas» έχουν κέφια, η τρέλα δεν πάει στα βουνά αλλά στα ερτζιανά. Άλλωστε, η τρέλα κι ο αυθορμητισμός είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν και τους δυο, κι αυτό φάνηκε ήδη απ’ πρώτες εκπομπές τους στον Active.

Του Παντελή Παναγιώτου

Αλήθεια, πώς προέκυψε η ραδιοφωνική συνύπαρξή σας;

Μαρία Ονησιφόρου: Για να είμαι ειλικρινής, αυτό ήταν κάτι που -μεταξύ σοβαρού και αστείου- συζητούσαμε οι δυο μας. Πάντα λέγαμε πως θα είχε ενδιαφέρον μια συνεργασία με τον Μαρίνο κα-ι όταν ήρθε η πρόταση από τον Αctive, ενθουσιαστήκαμε και απαντήσαμε αμέσως θετικά.

Μαρίνος Nομικός: Πρέπει να ήταν από εκείνα τα κοελικά με το σύμπαν. Κάποια στιγμή θα γινόταν. Ήταν αναπόφευκτο…

Είχατε τον χρόνο να ετοιμάσετε θεματολογίες και ενότητες ή προτιμάτε να αυτοσχεδιάζετε;

Μαρία: Σίγουρα, δεν αρχίζεις ποτέ κάτι χωρίς πρώτα να κάνεις μια προετοιμασία. Σαφώς υπήρχε λίγος χρόνος στην αρχή, όμως, η αλήθεια είναι πως ακόμη δεν έχουμε φανερώσει όλα μας τα χαρτιά. Να μας ακούτε και σύντομα θα σας τα αποκαλύψουμε όλα on air.

Μαρίνος: Γίνεται μια σχετική προετοιμασία, όμως, αυτό που γουστάρουμε περισσότερο είναι ο αυτοσχεδιασμός. Όταν ξεφεύγουμε τόσο από το θέμα όσο και γενικά. Όμως, έχει δίκιο η Μαρία, ακόμα δεν ακούσατε τίποτα. Σιγά-σιγά…

Υπάρχει η τέλεια συνταγή για ένα ραδιοφωνικό δίδυμο ή είναι θέμα τύχης και συγκυρίας;

Μαρία: Δεν υπάρχει συνταγή για την επιτυχία. Πιστεύω πως τα πάντα είναι θέμα χημείας και επικοινωνίας. Η διαφορετικότητά μας είναι και το δυνατό μας σημείο. Τώρα, αν η «θεά τύχη» θελήσει να βάλει λίγο το χεράκι της, δεν θα λέγαμε όχι.

Μαρίνος: Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω, αν και θα ήθελα να ξέρω πού ακριβώς θα βάλει η τύχη το χέρι της.

Μιλώντας με επίκαιρους τηλεοπτικούς όρους, εσύ Μαρία σε ποια κατηγορία ανήκεις; Των «Μαχητών» ή των «Διασήμων»;

Ωχ! Πάλι μπροστά μου οι «Μαχητές» και οι «Διάσημοι»; Κοίταξε και οι δυο ομάδες είναι active για να μπορούν να ανταπεξέλθουν (γέλια). Προσωπικά, δεν μου αρέσουν τα έτοιμα, μου αρέσει να μάχομαι για να κερδίσω κάτι. Επομένως, ταυτίζομαι κυρίως με την ομάδα των «Μαχητών» και το έπαθλο είναι να κερδίσω το στοίχημα που έβαλα με τον εαυτό μου. Να μάθω από αυτή την «πρόκληση» που λέγεται Active, κερδίζοντας τη στήριξη και την αγάπη των ακροατών και μέσα από αυτή τη συχνότητα.

Μαρίνος: Βασικά Μαρία όλο αυτό ήταν για να αποφύγεις να μας πεις ότι είσαι διάσημη;

Μαρία: Επειδή εσύ είσαι ο διάσημος, αναγκαστικά έπρεπε να ενταχθώ στους μαχητές (γέλια)

Μαρία, τι σε αγχώνει περισσότερο με ραδιοφωνικό παρτενέρ σου τον Μαρίνο;

Πολλά και τίποτα (γέλια). Έχω ένα μόνιμο άγχος για το τι θα ξεστομίσει και με ποιον θα τα βάλει κάθε φορά. Γενικά, είναι ένα πλάσμα που δεν μασάει και δεν κρύβεται πίσω από τις λέξεις. Με αγχώνει το ότι πρέπει να είμαι σε ετοιμότητα και να γίνομαι η «φωνή της σύνεσης» όταν αυτός ξεφεύγει.

Εσένα, Μαρίνο που καλείσαι να συνυπάρξεις με τη Μαρία;

Η αλήθεια είναι πως πάντα ήθελα μια νταντά κι αν έχει τη μορφή της Μαρίας Ονησιφόρου ακόμα καλύτερα. Τζουντ Λο, Ίθαν Χοκ, Μπεν Άφλεκ κι άλλοι γνωστοί λάτρεις των νταντάδων τους είμαι σίγουρος πως θα είναι υπερήφανοι για μένα.

Γιατί «Activistas»;

Μαρίνος: Γιατί πολύ απλά υπάρχουν περισσότερα «Breakfast Shows» απ’ ό,τι Ανδρέας Ανδρέου στον τηλεφωνικό κατάλογο.

Για σένα που το ραδιόφωνο δεν ήταν κάτι γνώριμο, όπως στην περίπτωση της Μαρίας, ένιωσες να σε κυριεύει ένα άγχος;

Την πρώτη μέρα ξύπνησα από τις 5 και με έναν κόμπο στον λαιμό. Πραγματικά, πίστευα ότι με το που θ’ άναβε η ένδειξη «on air», δεν θα άρθρωνα λέξη και θα κοιτούσα σαν χάνος τη Μαρία. Όμως, η Ονησιφόρου είναι παλιά καραβάνα. Απ’ το πρώτο δευτερόλεπτο στον αέρα με παρέσυρε στον ρυθμό της. Τα υπόλοιπα τα ανέλαβε η χημεία. Την επομένη μέρα ήταν ακόμα καλύτερα, αφού ένιωθα ότι έκανα χρόνια ραδιόφωνο μαζί της.

Μαρία, είσαι έτοιμη να «δαμάσεις» το… θηρίο που έχεις δίπλα σου;

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που μπορεί να δαμάσει αυτό το πλάσμα. Είναι όπως το είπες. Ένα θηρίο, που δεν μπαίνει ποτέ σε καλούπια. Από την άλλη, όμως, είμαι κι εγώ γνωστή «θηριοδαμάστρια» (γέλια). Άρα, δεν το βλέπω δύσκολο. Ίσα-ίσα, θεωρώ πως θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον όλο αυτό.

Αισθάνεσαι ότι έχεις την ευθύνη να τον προστατεύσεις, ώστε να μην ξεφύγει πάνω στην κουβέντα;

Για να λέμε και του στραβού το δίκαιο, αυτοί που χρειάζονται προστασία είναι οι ακροατές και όχι ο Νομικός (γέλια). Σοβαρά τώρα, αν νιώσω πως η κατάσταση πάει να ξεφύγει, σίγουρα θα επέμβω. Προς το παρόν, όμως, είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και καυστικός όσο πρέπει.

Να πιστέψω ότι δεν αγχώνεστε που απέναντί σας παίζουν όλα τα μεγάλα ονόματα του κυπριακού ραδιοφώνου;

Μαρία: Γνωρίζω καλά και τη ζώνη και τον ανταγωνισμό. Μην ξεχνάς ότι είμαι για χρόνια σ’ αυτή τη ζώνη και μέσα από τη συχνότητα του Sfera. Κάθε ένας από αυτούς είναι μια ισχυρή προσωπικότητα, με τη δική του πορεία στο ραδιόφωνο και το δικό του κοινό. Ο κόσμος, όμως, είναι αυτός που επιλέγει τον παραγωγό που ταιριάζει στα γούστα του. Υπάρχει μια εκπομπή για τον καθένα και υπάρχουν ακροατές για όλες τις εκπομπές. Σ’ αυτό, λοιπόν, ποντάρουμε κι εμείς.

Μαρίνος: Δηλαδή, να ξεγελαστεί κανένας και να περάσει εμένα για τον Τρύφωνος και τη Μαρία για τον Σωτηρέλη; Όσο για το τι προσφέρουμε ως εκπομπή, όπως λένε κι οι φίλτατοι τηλεπαρουσιαστές στις συνεντεύξεις τους, «περνάμε καλά στο στούντιο κι αυτό βγαίνει στον κόσμο».

Μαρίνο, εσένα ποια ανάγκη σε οδήγησε να… βγεις στον «αέρα»;

Η αλήθεια είναι πως ξεκίνησα από το ραδιόφωνο, στην Αλεξανδρούπολη στα μέσα του ‘90. Αν και στην πορεία με κέρδισαν τα έντυπα -το γράψιμο, άλλωστε, παραμένει η μεγάλη μου αγάπη- πάντα πίστευα ότι μια μέρα θα επέστρεφα σ’ αυτό. Στην Κύπρο, δεν είχα την ευκαιρία να ασχοληθώ με το ραδιόφωνο μέχρι που μου προτάθηκε η guest συμμετοχή στην πρωινή εκπομπή του Sfera, με τον Χρήστο Γρηγοριάδη και την Ελένη Σιδερά. Εκεί, αναθερμάνθηκε το ενδιαφέρον μου για τα ερτζιανά κι όταν ήρθε η πρόταση από τον Active, ήξερα ότι η επανασύνδεση ήταν μονόδρομος.

Έχεις σκεφτεί ότι τώρα που μπήκες κι εσύ σε αυτό τον χώρο, ίσως πρέπει να «μαλακώσεις» την κριτική σου σε πρόσωπα και εκπομπές του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης;

Γιατί να διαφέρω; Το Mέσο αλλάζει, όχι ο άνθρωπος. Τα γραφόμενά μου δεν είναι ρόλος, δεν υιοθετώ μια προσωπικότητα που τυγχάνει να είναι καυστική και στην αληθινή μου ζωή να είμαι μελιστάλαχτος. Αυτό που διαβάζεις και ακούς είμαι εγώ 100%. Έντονα ενθουσιώδης με πρόσωπα και πράγματα που εκτιμώ, έντονα επικριτικός με εκείνα που δεν γουστάρω.

Ως τηλεκριτικός, έχεις βάλει -κατά καιρούς- πολλούς στο στόχαστρό σου. Είσαι έτοιμος να τους αντιμετωπίσεις on air;

Σαν έτοιμος από καιρό. Είναι όλοι τους ευπρόσδεκτοι στο στούντιο του Active να τα πούμε από κοντά.

Επίσης, υπάρχει πιθανότητα κάποιοι να σε περιμένουν στη γωνία για να ανταποδώσουν την κριτική…

Μαρία: Νομίζω βλέπω μεγάλη ουρά (γέλια)…

Μαρίνος: Ναι κι εσύ να κόβεις εισιτήρια. Όπως, πάλι, λένε οι φίλτατες τηλεπερσόνες «κάθε κριτική είναι ευπρόσδεκτη αρκεί να γίνεται καλοπροαίρετα». Κι όλοι ξέρουμε πόσο μπούρδα ακούγεται αυτό.

Να υποθέσω ότι το ραδιόφωνο είναι προάγγελος μιας τηλεοπτικής καριέρας; Ή δεν φτάνουν μέχρι εκεί οι φιλοδοξίες σας;

Μαρία: Να το υποθέσεις για το ραδιοφωνικό μου ταίρι. Προσωπικά, δεν είναι στα άμεσα πλάνα μου. Στόχος μου είναι να δίνω πάντα το 100% του εαυτού μου σε αυτό που κάνω. Εξάλλου, με δύο καθημερινές ραδιοφωνικές εκπομπές, δεν απομένει χρόνος για κάτι άλλο. Αν, όμως, έρθει κάποια ενδιαφέρουσα πρόταση μπορεί και να το επιχειρούσα πάλι. Γενικά, μου αρέσουν οι προκλήσεις και το να είμαι σε εγρήγορση.

Μαρίνος: Δεν θα απέκλεια εντελώς την τηλεόραση, αν και δεν πιστεύω πως μου ταιριάζει ως μέσο. Όμως, από τη στιγμή που γράφω γι’ αυτή θεωρώ πως υπάρχει ασυμβίβαστο. Προς το παρόν, οι «Activistas» είναι η νέα μου τρέλα και θέλω να αφοσιωθώ σ’ αυτή. Υπάρχουν τόσα πολλά που θέλουμε να κάνουμε με τη Μαρία. Άλλωστε, ούτε στα πλάνα της τηλεόρασης είναι η επιστροφή της Μαρίας σ’ αυτή…

Μαρία: Πρέπει να απαντήσω σ’ αυτό. Tώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, πρέπει να κάνω τηλεόραση μπας και καταφέρω να γίνω κολλητή του. Προλαβαίνω…

Μαρίνος: Άουτς!

Info:

Η εκπομπή «Activistas», με τον Μαρίνο Νομικό και τη Μαρία Ονησιφόρου, μεταδίδεται καθημερινά 8.00-10.00, μέσα από τις συχνότητες του Active 107.4 και 102.5.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS