ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΟ Άγγελος Καρατζιάς μας μιλά για τις αγαπημένες του συνήθειες

Ο Άγγελος Καρατζιάς μας μιλά για τις αγαπημένες του συνήθειες

Ο Κύπριος πλαστικός χειρουργός μάς στέλνει τη λίστα με τα αγαπημένα του.

 Από την Νταϊάνα Αζά

Ποιο σημείο του νησιού έχεις συνδέσει με τις πιο όμορφές σου αναμνήσεις;
Αναμφίβολα την περιοχή του Πρωταρά όπου πέρασα τα πιο ξέγνοιαστα χρόνια διακοπών. Ειδικότερα τη χρονιά που πήγαμε οι συμμαθητές τελειώνοντας το λύκειο και είχαμε λίγες μέρες πριν καταταχτούμε στο στρατό.

Πού έβγαλες  την πιο ωραία φωτογραφία;
Με τη δεύτερη να απέχει πολύ από την πρώτη, σίγουρα η πιο ωραία φωτογραφία που έβγαλα ποτέ ήταν στο Kyoto στην Ιαπωνία και συγκεκριμένα το Golden Palace όπου τα χρώματα του παλατιού αντανακλούν θαυμάσια στη λίμνη που το περιβάλλει. Εικόνα μαγική.

Σε ποια περιοχή έχεις μεγαλώσει; Τι σου αρέσει πιο πολύ σε αυτήν;
Μεγαλώσαμε σε άλλες εποχές, χωρίς κινητά και tablets. Παίζαμε στις αλάνες όλη μέρα και εξερευνούσαμε τις γειτονιές με τα ποδήλατα. Στην Έγκωμη, στην περιοχή Παρισινού έζησα πραγματικά καταπληκτικά, ανέμελα παιδικά χρόνια.

Ποια είναι η αγαπημένη σου διαδρομή με τα πόδια και ποια με το αυτοκίνητο;
Η αγαπημένη μου διαδρομή με τα πόδια είναι αυτή στη γειτονιά μου, ειδικά την άνοιξη, όπου οι μυρωδιές των ανθισμένων δέντρων και λουλουδιών με ταξιδεύουν στα παιδικά μου χρόνια, όταν παίζαμε αμέτρητες ώρες μέχρι που βράδιαζε. Με το αυτοκίνητο απολαμβάνω οποιαδήποτε διαδρομή με τη σύζυγό μου, αφού είναι μια ευκαιρία να βρεθούμε οι δυο μας και να συζητήσουμε διάφορα θέματα, αφού λόγω των έντονων ρυθμών της καθημερινότητας, ο χρόνος μας είναι περιορισμένος.

Ποιο βιβλίο διαβάζεις; Ποιο είναι το αγαπημένο σου;
Δυστυχώς ή ευτυχώς τα βιβλία που διαβάζω τα τελευταία χρόνια είναι ιατρικού περιεχομένου. Για παράδειγμα, αυτή την περίοδο διαβάζω ένα βιβλίο που αφορά την τελειοποίηση της τεχνικής της λιπογλυπτικής (Mastering the art of liposculpting). Επόμενο στη λίστα θα είναι αυτό που θα μου προκαλέσει το ενδιαφέρον και θα με ιντριγκάρει για νέα εκμάθηση και εμπλουτισμό γνώσεων.

Ποια ταινία είδες τελευταία; Ποια είναι η αγαπημένη σου; Γιατί την ξεχωρίζεις;
Τελευταία ταινία που έχω δει είναι το Parasite. Αγαπημένη μου ταινία το A Beautiful Mind με τον Russell Crowe. Βλέποντάς την κανείς διαπιστώνει πόσο περίπλοκο όργανο είναι ο ανθρώπινος εγκέφαλος και πως το λογικό απ’ το παράλογο χωρίζονται απλά από μια λεπτή γραμμή.

Η σειρά με την οποία έχεις κολλήσει;
Ήταν πριν περίπου δύο χρόνια, η σειρά Narcos, η οποία καταπιανόταν με την αληθινή ιστορία του εμπόρου ναρκωτικών Pablo Escobar.

Ποιο τραγούδι ακούς πιο συχνά αυτές τις μέρες;
Το «Πάμε για άλλες πολιτείες» της Ελένης Βιτάλη και ταξιδεύω νοερά. Τα ταξίδια, είτε για επαγγελματικού σκοπούς είτε για σκοπούς αναψυχής, είναι κάτι που μου έχει λείψει πραγματικά την περίοδο αυτή στα πλαίσια λήψης μέτρων για τον κορωνοϊό.

Σε ποιο μέρος του πλανήτη ονειρεύεσαι πως βρίσκεσαι; Τι θα έκανες αν είχες την ευκαιρία να βρεθείς εκεί;
Είχα την τύχη να επισκεφτώ για το μήνα του μέλιτος πριν μερικά χρόνια τις Σεϋχέλλες. Έστω και αν το γνωστό τραγούδι μιλάει για… τρέλες στις Σεϋχέλλες εκεί έζησα μια από τις πιο ήρεμες περιόδους της ζωής μου. Είχα πάρει την απόφαση να κλείσω το κινητό για να καταφέρω να ξεκουραστώ και πραγματικά αποτελεί ένα όνειρο η επίσκεψη ξανά σε αυτό το μέρος. Αν βρισκόμουν ξανά εκεί, απλά θα επαναλάμβανα με ακρίβεια ότι έκανα τότε και θα προσπαθούσα να αξιοποιήσω στο έπακρο τις στιγμές…

Αν η ζωή σου αυτή την περίοδο ήταν κινηματογραφική ταινία (ή βιβλίο), τι τίτλο θα της έδινες;
Hold the vision, trust the process.

Info: Ο Δρ. Άγγελος Καρατζιάς (https://www.drkaratzias.com) είναι πλαστικός χειρουργός αισθητικής και αποκατάστασης στο Αρεταίειο Νοσοκομείο.  

Περιοδικό “Go”, τεύχος 124.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS