ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΟ make-up artist Σάββας Σάββα μάς στέλνει τη λίστα με τα αγαπημένα...

Ο make-up artist Σάββας Σάββα μάς στέλνει τη λίστα με τα αγαπημένα του

Ο επαγελματίας make-up artist μάς στέλνει τη λίστα με τα αγαπημένα του.

Σε ποια περιοχή έχει μεγαλώσει; Τι σου αρέσει πιο πολύ σε αυτήν;
Στην επαρχία Λάρνακας, σε ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό, τα Περιβόλια.
Στο μυαλό μου το χωριό μου είναι συνδεδεμένο με τα παιδικά μου χρόνια, όπου ως millennial, είμαι πολύ τυχερός που έζησα έντονα το παιχνίδι στη φύση, τον πραγματικό θεσμό της οικογένειας, την άφοβη εξερεύνηση σε πάρκα, θάλασσες και γενικότερα μια τολμηρή ατίθαση, διαδραστική, ανευ απωθημένων παιδική ηλικία.

Ποιο σημείο του νησιού έχεις συνδέσει με τις πιο όμορφες σου αναμνήσεις;
Την Πρωτεύουσα. Με την εξαίρεση μιας μαγικής τριετίας που έζησα στην Αθήνα, όλα τα υπόλοιπα χρόνια απο τα 17 μου μέχρι σήμερα, μεγάλωσα, εξελίχθηκα και ωρίμασα στη Λευκωσία. Η δουλειά μου, οι άνθρωποί μου, το σπίτι μου, εγώ όπως είμαι σήμερα, όλα χτίστηκαν και άνθισαν σε αυτή την πόλη.

Ποια είναι η αγαπημένη σου διαδρομή με τα πόδια και ποια με το αυτοκίνητο;
Κάθε Αύγουστο, το περπάτημα στην ακτογραμμή της παραλίας του Λατσιού στην Πόλη Χρυσοχούς την ώρα του ηλιοβασιλέματος, αποτελεί για μένα ενα ταξίδι συναισθημάτων και συγκίνησης. Οδηγώ μόνο και μόνο για να εξυπηρετώ τις αστικές μου υποχρεώσεις. Είμαι όμως πολύ καλός συνοδηγός!

Που έβγαλες την πιο ωραία φωτογραφία;
Σέριφος, Αύγουστος 2018.

Τι θυμάσαι πιο έντονα από εκείνο το μέρος;
Την καθηλωτική συμφωνία μεταξύ εικόνας και ενέργειας που αισθανόμουν, καθώς τα χρώματα και οι ήχοι των Κυκλάδων αγκάλιαζαν όλες τις στιγμές που πέρασα με τους φίλους μου, σε μια καλαίσθητη βίλα, στην κορυφή του λόφου, πάνω απο τη θάλασσα.

Ποιο ταξίδι έχει αποτυπωθεί στην μνήμη σου;
Όλα ανεξαιρέτως. Η πρώτη μου φορά στο Παρίσι τον Σεπτέμβριο του 2011, ήταν ενα επαγγελματικό ταξίδι γεμάτο χαμόγελα ικανοποίησης κάθε στιγμή, σε κάθε τοποθεσία. Το Ντουμπάι, τον περασμένο Νοέμβριο, με τη MAC cosmetics ήταν επίσης πολυδιάστατα συναρπαστικό.

Σε ποιο μέρος του πλανήτη θα ήθελες να βρισκόσουν αυτή τη στιγμή;
Κάπου που να κάνει κρύο και να είναι «ασφαλές». Σε μια Σκανδιναβική χώρα ίσως, π.χ την Σουηδία, που αποτελεί προορισμό – αποθημένο.

Τι θα έκανες αν είχες την ευκαιρία να βρεθείς εκεί;
Απλά πράγματα. Θα ανέπνεα καθαρό δροσερό αέρα καθώς θα περπατούσα σε κάποιο πάρκο, ανάμεσα σε ένα εντυπωσιακά πολιτισμένο λαό. Θα καθόμουν μπροστά από κάποιο τζάκι σίγουρα, θα έκανα διαλογισμό, και θα άδραττα της ευκαιρίας προσπαθόντας να αποκτήσω μια επαγγελματική εμπειρία.

Ποιο βιβλίο διαβάζεις; Ποιο είναι το αγαπημένο σου;
Αυτή την περίοδο διαβάζω το βιβλίο «Πολιτεία, από τα θεμέλια του πολιτισμού του Πλάτωνα». Έχω πολλά αγαπημένα βιβλία, αυτό που έχω διαβάσει περισσότερες φορές όμως είναι «Ο μοναχός που πούλησε την Ferrari» του, από Robin S. Sharma.

Τι διδάχτηκες από αυτό;
Ότι η θετικότητα είναι ο μόνος τρόπος να πορευόμαστε όσο το δυνατόν πιο «αβασάνιστα» στη ζωή. Ότι ο εγκεφαλός μας είναι άλλος ένας εκπαιδεύσιμος μυς, τον οποίο εαν γυμνάσουμε μπορούμε να κατορθώσουμε πολλά. Απομυθοποίησα πολλούς κοινωνικούς κανόνες, αφαίρεσα διάφορα «φίλτρα», απλοποίησα πολλές από τις εξισώσεις της ζωής.

Ποια ταινία είδες τελευταία;
Έχω την εντύπωση ότι, λόγω ελεύθερου χρόνου, από το lockdown μέχρι τώρα είδα χιλιάδες ταινίες. Μια από αυτές, την οποία εννοείται πως παρακολούθησα στο παρελθόν, είναι η αγαπημένη μου ταινία της Marvel, Dr. Strange.

Ποια είναι η αγαπημένη σου; Γιατί την ξεχωρίζεις;
Interstellar. Διεγείρει πολλά σημεία του εγκεφάλου μου συγκριτικά με άλλες ταινίες. Αγγίζει τα όρια μεταξύ του τι μπορεί να διαχειριστεί ο νους, με το τι μπορεί να συμβεί/συμβαίνει σε μια παράλληλη πραγματικότητα.

Η σειρά με την οποία έχεις κολλήσει;
Sensate. Για κάποιο λόγο τώρα την ανακάλυψα, με 5 χρόνια καθυστέρηση.

Ποιο τραγούδι ακούς πιο συχνά αυτές τις μέρες;
Hypnotized, από Purple Disco Machine, Sophie & The Giants.

Που απολαμβάνεις περισσότερο τον πρωινό καφέ σου;
Όταν ταξιδεύω, στα γεμάτα αισθητική brunchάδικα της Ευρώπης. Οπου ο καφές, τα κρουασάν, η εξυπηρέτηση, η διακόσμηση, η θέα, η ενέργεια, ο κόσμος, όλα είναι διαφορετικά, πιο αβίαστα.
Αν η ζωή σου αυτή την περίοδο ήταν κινηματογραφική ταινία (ή βιβλίο), τι τίτλο θα της έδινες;
«Αντίληψη» ή «Μετάβαση».

Περιοδικό “Go”, τεύχος 128.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS