ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΟ Στέφανος Μιχαήλ από το Α μέχρι το Ω

Ο Στέφανος Μιχαήλ από το Α μέχρι το Ω

Η μάνα που γι’ αυτόν είναι τόσο σημαντική όσο και ο Θεός, οι γονείς του που δεν άφησαν ποτέ κανένα εμπόδιο και καμία δυσκολία να τους χωρίσει, οι σχέσεις του που τελείωσαν γιατί έφταιγαν και οι δύο και η αγάπη, που όταν εξαφανίζεται πάει να πει πως δεν υπήρξε ποτέ. Ο γοητευτικός ηθοποιός, μας ξεναγεί στον προσωπικό του κόσμο μέσα από ένα παιχνίδι με λέξεις, ερωτήσεις και συνειρμούς, που ξεκινούν από το Α και καταλήγουν στο Ω.

Από την Νταϊάνα  Αζά

ΑΓΑΠΗ
Τι σημαίνει για εσένα αυτή η λέξη; Η αγάπη είναι το πιο σημαντικό και το πιο σπουδαίο συναίσθημα στον κόσμο. Αυτό που δίνει νόημα και κίνητρο στη ζωή. Περισσότερο αγάπησες ή αγαπήθηκες; Στην αγάπη, συνήθως δίνεις και παίρνεις. Οπότε, όσο έδωσα, άλλο τόσο έχω πάρει. Αν στην πορεία όμως το συναίσθημα εξαφανίζεται, αυτό μάλλον σημαίνει πως η αγάπη δεν ήταν αληθινή.

ΒΑΣΗ
Ποια είναι η βάση σου σήμερα; Η Κύπρος και το πατρικό μου στην Καλαβασό. Εδώ έχω την ηρεμία μου και μπορώ να φορτίζω τις μπαταρίες μου για να επιστρέφω στη δουλειά. Απολάμβανες τα συχνά ταξίδια στην Ελλάδα; Τα ταξίδια αλλά και όλη τη διαδικασία μαζί με τους συναδέλφους και τους φίλους, τα τελευταία 6 χρόνια. Τα road trips με το αυτοκίνητο, οι στάσεις στη διαδρομή, οι ατελείωτές μας συζητήσεις, οι πλάκες. Ήταν όμορφες στιγμές.

ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ
Σου είπαν οι δικοί σου κάποια ιστορία από τη μέρα που γεννήθηκες; Έσπασαν τα νερά της μαμάς μου και έψαχνε τον μπαμπά μου για να την πάει στο νοσοκομείο, αλλά αυτός ήταν κάπου στα βουνά! Τελικά, δεν τον βρήκε και έτσι την πήγε η θεία μου στο νοσοκομείο… Ήσουν ζωηρός ως παιδί; Ζωηρός αλλά και υπάκουος. Μεγάλωσα με μεγάλη ελευθερία, δεν μου απαγόρευαν ποτέ να παίζω μέσα στα χώματα, στα χωράφια. Θυμάμαι πως ήμουν συνεχώς έξω στην αυλή, με τα σκυλιά, αλλά πως ταυτόχρονα έκανα ό,τι μου έλεγαν. Μου είχαν εμπιστοσύνη, αυτός είναι και ο λόγος που μου έδιναν αυτή την ελευθερία.

Έπαιξε σημαντικό ρόλο στον χαρακτήρα σου το ότι μεγάλωσες σε χωριό; Είναι σίγουρα πιο όμορφο απ’ ό,τι να μεγαλώνεις σε πόλη. Αλλά το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι το πώς σε μεγαλώνουν. Ακόμα κι αν ένα μωρό μεγαλώσει στην πόλη, αλλά με τον σωστό τρόπο, δεν θα έχει κάτι να φοβηθεί, αφού θα τον καθοδηγούν πάντα οι συμβουλές και η αγάπη των γονιών του.

ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ
Ποια είναι τα σημαντικότερα διδάγματα που πήρες στη ζωή σου; Το να μην αλλάζεις εσύ ως άνθρωπος, ό,τι κι αν συμβεί στη ζωή σου, γιατί μετά χάνεις όλα τα όμορφα πράγματα που έκτισες. Αν σταματήσεις να είσαι ο εαυτός σου, στο τέλος μένεις εκτεθειμένος. Η πιο μεγάλη παγίδα που μπορεί να πέσει ένας άνθρωπος είναι να θεωρήσει ότι είναι καλύτερος από τους υπόλοιπους, επειδή ξαφνικά βρέθηκε σε θέση εξουσίας, πήρε μια θέση σε μια δουλειά ή έγινε αναγνωρίσιμος.

ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Τι είναι για εσένα «επιτυχία»; Να καταφέρεις να αποδείξεις στον εαυτό σου ότι μπορείς να εκπληρώσεις τους στόχους σου στο 100%. Μόνο στον εαυτό σου όμως και ποτέ, σε καμία περίπτωση, σε κάποιον άλλον. Πετυχαίνοντας αυτό, σημαντικό είναι να παραμένεις πάντα προσγειωμένος και μετριόφρων.

ΖΗΛΕΥΩ
Ποιους ανθρώπους ζηλεύεις; Την οικογένειά μου, τους γονείς μου, που κατάφεραν μετά από τόσα χρόνια να επιτύχουν στη ζωή τους, μεγαλώνοντας σωστά τόσο εμένα όσο και την αδελφή μου. Το ζηλεύω και θα ήθελα να προσπαθήσω και εγώ να ακολουθήσω την ίδια την πορεία στο μέλλον.

ΗΘΟΠΟΙΟΣ
Ήταν ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε; Ούτε που περνούσε από το μυαλό μου αυτό το επάγγελμα, προέκυψε εντελώς τυχαία. Περπατούσα στο δρόμο, χτύπησε το τηλέφωνο και μου είπαν ότι ψάχνουν για κομπάρσο στη Λευκωσία. Εκεί γνώρισα πρώτη φορά τον Κούλλη Νικολάου, που μου είπε να του δώσω τον αριθμό του τηλεφώνου μου. Μετά από λίγο καιρό, μου έκανε πρόταση για ένα μικρό ρόλο στα Άσπρα Μπαλόνια. «Την τελευταία φορά που έκανα κάτι σχετικό», του είπα, «ήταν σε χριστουγεννιάτικη γιορτή του δημοτικού». Σε γοήτευσε το επάγγελμα; Είναι μια δουλειά που σε βοηθά να εκφράζεσαι, ενσαρκώνεις χαρακτήρες, βλέπεις τον κόσμο πόσο σε αγαπά και παίρνεις δύναμη. Όλο αυτό είναι εθιστικό. Έχω δεθεί πολύ με αυτούς τους ανθρώπους, έχω συνηθίσει τους γρήγορους ρυθμούς και δεν ξέρω αν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου σε κάποια άλλη δουλειά. Θα μου έλειπε πολύ…

ΘΑΝΑΤΟΣ
Ποιες σκέψεις κάνεις γύρω από το θάνατο; Αν κάποιος κάνει τον κύκλο του και ο θάνατος έρθει στην ώρα του, το θεωρώ απολύτως φυσιολογικό και δεν με σοκάρει. Όταν όμως νιώθω ότι είναι πρόωρος και μόνο η σκέψη με τρομάζει. Το δικό σου τέλος το φοβάσαι; Όχι και προτιμώ να μην κάνω μακάβριες σκέψεις.

ΙΣΤΟΡΙΑ
Πες μου μια συναρπαστική ιστορία της ζωής σου. Η πρώτη που μου έρχεται στο μυαλό είναι ένα αστείο περιστατικό, με τους φίλους μου. Ήμουν γύρω στα 22, όταν πήγαμε για κάμπινγκ πέντε τύποι, μεθύσαμε και καταλήξαμε μέσα στη θάλασσα κομμάτια. Τον έναν τον παρέσυραν τα κύματα, χτύπησε στους βράχους και βγήκε έξω με αίματα, ο άλλος έτρεχε στην παραλία, ο άλλος ήταν μισολιπόθυμος κάτω στην άμμο…

ΚΡΙΤΙΚΗ
Δέχεσαι την κακή κριτική; Ναι είναι καλό να γίνεται, ούτως ώστε να αναγνωρίσεις μέσα από αυτήν κάποιο λάθος που έκανες, να το διορθώσεις ή να μην το επαναλάβεις. Η καλή κριτική από την άλλη, σε ενθαρρύνει να προχωρήσεις.

ΛΑΘΗ
Πιστεύεις πως «αν δεν κάνεις λάθη, δεν μαθαίνεις»; Όλοι έχουμε κάνει λάθη στη ζωή μας. Και όλοι μπορεί να έχουμε πληγώσει κάποιον άλλον. Το θέμα είναι να παραδέχεσαι τα λάθη σου, να νιώθεις άσχημα, να μη θέλεις να τα επαναλάβεις, να προσπαθήσεις να μάθεις από αυτά και να εξελιχθείς, ώστε να μάθεις να μη λειτουργείς μόνιμα με βάση το τι θέλεις εσύ.

ΜΗΤΕΡΑ
Τι σημαίνει για εσένα αυτή η λέξη; Η μάνα είναι το Α και το Ω στη ζωή. Τη μητέρα μου την έχω στο ίδιο επίπεδο με τον Θεό, με τη θρησκεία. Είναι μια γυναίκα αξιοσέβαστη. Για ποια πράγματα τη θαυμάζεις; Ήρθε από την Αυστρία και παντρεύτηκε στην Κύπρο, χωρίς να ξέρει ελληνικά και μαζί με τον πατέρα μου ξεκίνησαν από το μηδέν, χωρίς απολύτως τίποτα και όσο προχωρούν εξελίσσονται. Προσπαθούν, παλεύουν και είναι μαζί και αγαπημένοι εδώ και 30 χρόνια. Τίποτα δεν κατάφερε να τους χωρίσει.

ΝΥΧΤΑ
Πώς σου αρέσει να περνάς τα βράδια σου; Στην πλατεία της Καλαβασού, μέχρι τις πρωινές ώρες, με την παρέα μου, που είμαστε φίλοι από παιδιά. Αφήνουν τις ταβέρνες ανοιχτές, εμείς πίνουμε τις μπίρες μας ελεύθερα και βρίσκουμε τους ιδιοκτήτες ξανά το πρωί και τους πληρώνουμε.

ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ
Τι σε βοηθά να ξεφύγεις από το άγχος της δουλειάς; Τα προηγούμενα χρόνια ήταν πολύ πιεστικό το πρόγραμμά μου, γι’ αυτό και προσπαθούσα μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο να συμπεριλάβω τα πάντα! Και την οικογένεια και τους φίλους και τα χόμπι μου, όπως το ψάρεμα.

ΟΚΤΩ ΛΕΞΕΙΣ
Η σχέση σου με τον Αντρέα Γεωργίου και τον Κούλλη Νικολάου, μετά από τόσα χρόνια συνεργασίας, είναι πια αδελφική; Η σχέση μας ήταν εξαρχής αδελφική, ήμασταν πολύ δεμένοι. Ακόμα και τώρα δεν νιώθω ότι μιλώ για τους εργοδότες μου αλλά για δυο ανθρώπους δικούς μου. Σου άρεσε η νέα σειρά; Είναι εξαιρετική και βλέπω πως χρόνο με τον χρόνο, σειρά με τη σειρά, ανεβαίνει όλο και πιο πολύ το επίπεδο της εταιρείας παραγωγής. Εξελίσσονται και το αποτέλεσμα είναι πάντα ένα βήμα πιο μπροστά.

ΠΙΣΤΗ
Πιστεύεις στον Θεό; Πιστεύω με τον δικό μου τρόπο. Είμαι χριστιανός Ορθόδοξος αλλά δεν ακολουθώ τα στερεότυπα, μερικά μάλιστα από αυτά τα θεωρώ ακραία. Όταν μέσα σου νιώθεις πως είσαι σωστός, καθαρός, δεν αδικείς κανέναν και δεν κάνεις κάτι σε βάρος κάποιου άλλου, είναι πολύ πιο αγνό από το να πηγαίνεις κάθε βδομάδα στην εκκλησία επειδή πρέπει να το κάνεις.

ΡΙΣΚΟ
Σου αρέσει να ρισκάρεις; Όχι, γιατί δεν μου αρέσει να αποσταθεροποιούμαι. Προτιμώ τα βήματά μου να είναι μελετημένα και να έρθουν οι ευκαιρίες από μόνες τους. Δεν θα σηκωθώ στα καλά καθούμενα να πάω στο Hollywood για να κάνω καριέρα και στο τέλος να επιστρέψω χωρίς λεφτά στην τσέπη και κατεστραμμένη ψυχολογία. Αν παρουσιαστεί αυτή η ευκαιρία και κρίνω ότι υπάρχουν οι προοπτικές, ναι, τότε θα το κάνω.

ΣΧΕΣΕΙΣ
Έχεις πάρει μαθήματα από τις σχέσεις σου; Αλίμονο αν δεν παίρνεις κάποια διδάγματα από τις σχέσεις σου. Καταρχάς, μέσα από μια σχέση γνωρίζεις τον εαυτό σου, αναγνωρίζεις κομμάτια σου που δεν τα έβλεπες όταν ήσουν μόνος. Αυτή την περίοδο είσαι σε σχέση; Όχι. Ποιος ευθύνεται για αυτές που έχουν τελειώσει; Για να τελειώσει μια σχέση, φταίνε και οι δυο. Και είναι φυσιολογικό κάποτε να τελειώσει μια σχέση, φιλική ή ερωτική. Ακόμα και ένας γάμος μπορεί να τελειώσει, συμβαίνουν στις μέρες μας αυτά τα πράγματα, δεν είναι παράλογο. Οι προκλήσεις εκεί έξω είναι πολλές, όλος ο κόσμος είναι πια απελευθερωμένος, η κοινωνία αλλάζει δραματικά, δεν υπάρχουν οι αρχές που υπήρχαν στο παρελθόν, δεν τηρούνται από κανέναν.

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Βλέπεις τον εαυτό σου στην τηλεόραση; Στις αρχές ήταν παράξενο συναίσθημα, ένιωθα μεγάλη αμηχανία και προτιμούσα να βλέπω τη σειρά μόνος. Πλέον, το έχω συνηθίζει.

ΥΠΟΜΟΝΗ
Είσαι υπομονετικός άνθρωπος; Αναλόγως, ναι. Αν ξέρω πως το να κάνω υπομονή, τα πράγματα θα καλυτερεύσουν, τότε θα κάνω. Τι σε κάνει να τη χάνεις; Ο εκνευρισμός που μου προκαλείται όταν λένε για εμένα πράγματα που δεν έκανα ποτέ, πως είπα λόγια που δεν έχω πει κι όταν χάνω το δίκαιό μου για κάτι ανυπόστατο. Εκεί δεν με χωράει ο τόπος. Επίσης, χάνω την υπομονή μου όταν μου διακόπτουν τον ύπνο!

ΦΟΒΙΕΣ
Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροί σου φόβοι; Πως μπορεί κάτι να συμβεί στην υγεία μου, ενώ τελευταία άρχισα να φοβάμαι και τα ύψη, που δεν με τρόμαζαν παλιά.

ΧΡΟΝΟΣ
Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε μια δεκαετία; Σίγουρα με τη δική μου οικογένεια. Αυτό είναι για μένα το πιο σημαντικό και ίσως ο μοναδικός στόχος που θέλω οπωσδήποτε να πετύχω μέσα στα επόμενα χρόνια.

ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ
Άλλαξες με την πάροδο του χρόνου; Όταν ήμουν 20, πολλές φορές άφηνα τον εαυτό μου στο περιθώριο για να είναι κάποιοι άλλοι καλά. Έδινα τα πάντα και στο τέλος έμενα εκτεθειμένος. Τώρα πια τα βλέπω όλα από διαφορετική σκοπιά και φροντίζω να σκέφτομαι και τον εαυτό μου, όχι μόνο τους άλλους.

Styling: Γιώργος Χρυσοστόμου

Θερμές ευχαριστίες στο Library Hotel για τη φιλοξενία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS