ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΣερ Ροντ & Lady Στιούαρτ: Aνανέωσαν γαμήλιους όρκους στο σπίτι τους

Σερ Ροντ & Lady Στιούαρτ: Aνανέωσαν γαμήλιους όρκους στο σπίτι τους

Παγκόσμια αποκλειστική φωτογράφηση και συνέντευξη 10 χρόνια μετά τον ειδυλλιακό γάμο τους στην Ιταλία.

Απόδοση: Εύα Βλαχάβα

Ο Ροντ Στιούαρτ αντάλλαξε πρώτη φορά γαμήλιους όρκους με την Πένι Λάνκαστερ σ’ ένα μεσαιωνικό κάστρο στο Πορτοφίνο, συνοδεία μιας ιταλικής παιδικής χορωδίας, με περισσότερους από 100 καλεσμένους και χιλιάδες πυροτεχνήματα να φωτίζουν τον ουρανό. Δέκα χρόνια αργότερα, ο Σερ Ροντ και η Lady Στιούαρτ πλέον, μετά τον ιπποτικό τίτλο που έλαβε ο θρυλικός ρόκερ από τη βασίλισσα Ελισάβετ, ανανέωσαν τους όρκους τους μια υπέροχη καλοκαιρινή ημέρα, στους καταπράσινους κήπους της έπαυλής τους στο Έσεξ, με καλεσμένους φίλους και κοντινούς συγγενείς. Ανάμεσα σ’ αυτούς, φυσικά, τα παιδιά τους, ο 11χρονος Άλασταϊρ –ο οποίος παρευρισκόταν και στο γάμο των γονιών του το 2007– και ο 6χρονος Άιντεν.

«Η Πένι είναι όλος μου ο κόσμος», εξομολογείται στο Hello! ο Ροντ Στιούαρτ σ’ αυτή την αποκλειστική κάλυψη του γεγονότος από το Hello!. «Αγάπη είναι πολλά πράγματα και είναι επίσης το να θες να μοιράζεσαι με τον κόσμο την ευτυχία σου. Κι εγώ αγαπώ κάθε μέρα και περισσότερο την Πένι και θα το μοιράζομαι με όλο τον κόσμο». Όσο για την τελετή, σχολιάζει: «Ήταν ένα πανέμορφο και ρομαντικό μυστήριο. Δεν το κάναμε για να αποδείξουμε κάτι, αλλά για να μοιραστούμε με συγγενείς και φίλους τη χαρά μας».

«Θέλαμε να πούμε ξανά “δέχομαι” και όλα ήταν όπως ακριβώς τα φανταζόμασταν», συμπληρώνει η 46χρονη Πένι. «Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς έπειτα από μια δεκαετία να πούμε ξανά αυτά τα λόγια αγάπης και να νιώσουμε σαν να μην έχει περάσει ούτε μια μέρα από το γάμο μας. Σήμερα νιώσαμε πιο ξεχωριστά από τότε. Όταν παντρεύεσαι, θέλεις να αισθάνεσαι ότι θα είσαι για πάντα μαζί με τον άλλο. Τώρα που ανανεώσαμε τους όρκους μας, νιώθω διπλή σιγουριά. Μαζί με την αυτοπεποίθηση γεννιέται και μεγαλύτερη αγάπη, κάτι που ενώνει την οικογένεια».

Το Ηello! βρέθηκε στη χαρά του ζευγαριού, που γνωρίστηκε πριν από 18 χρόνια σ’ ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι, στο ξενοδοχείο «Dorchester» του Λονδίνου. Ο Ροντ Στιούαρτ δειπνούσε με την κόρη του, την 37χρονη σήμερα Κίμπερλι, την εγγονή του, την 5χρονη Ντιλάϊλα, και το γιο του, Σον, που είχαν έρθει για τις γιορτές από το Λος Άντζελες. Μαζί τους ήταν και τα άλλα δύο παιδιά του, η 25χρονη Ρενέ και ο 22χρονος Λίαμ, που εργάζονταν στη Βρετανία. Όλοι ήταν παρόντες στην ανανέωση των όρκων του ζευγαριού, έμειναν μάλιστα στην έπαυλη στο Έσεξ.

Από τη γιορτή απουσίαζε μόνο η 30χρονη κόρη του Ροντ Στιούαρτ, Ρούμπι, που ήταν στο Νάσβιλ για μια live εμφάνιση με το συγκρότημά της, The Sisterhood. «Έχω ζήσει τα παιδιά σε όλες τις φάσεις της ζωής τους», εξηγεί η Πένι. «Να περνούν από την εφηβεία στην αναζήτηση καριέρας και η σχέση μας συνεχώς δυνάμωνε. Ήταν σημαντικό για εμάς να είναι κι εκείνα εδώ».

Ανάμεσα στους υπόλοιπους καλεσμένους ήταν ο Ρόνι Γουντ με τη σύζυγό του, Σάλι, οι οποίοι κάθισαν μαζί με τους άλλους καλεσμένους σε λευκά παγκάκια που είχαν στηθεί στον πανέμορφο κήπο του σπιτιού. Όλοι είχαν το ρόλο τους στο μυστήριο, ακόμα και ο αγαπημένος σκύλος της Πένι, ο Μπαμπλς, που συνόδευσε την αφεντικίνα του και κάθισε στα πόδια του ζευγαριού όσο εκείνοι αντάλλασσαν τους όρκους τους. Μεγάλες λευκές ομπρέλες χάριζαν ίσκιο στους καλεσμένους, ενώ αμέσως μετά την τελετή, και αφού το ζευγάρι έβγαλε αναμνηστικά πορτρέτα μαζί με τα παιδιά του, ακολούθησε πάρτι.

«Πολλοί μας λένε ότι έχουμε αρχίσει να μοιάζουμε ο ένας στον άλλο», ανέφερε η Πένι. Το επίκεντρο του κόσμου τους, ωστόσο, ήταν και θα είναι τα παιδιά τους, Άλασταϊρ και Άιντεν. «Ο Άιντεν κοιτούσε τις φωτογραφίες του πρώτου μας γάμου και αναρωτιόταν γιατί δεν ήταν παρών. Όταν του είπα ότι δεν είχε γεννηθεί, εκδήλωσε την επιθυμία να ανανεώσουμε τους όρκους μας. Είναι σημαντικό που είναι αυτή τη μέρα εδώ», λέει η Πένι. Όπως και στον πρώτο τους γάμο, στην Ιταλία, το πρώην μοντέλο χρησιμοποίησε το ίδιο ανθοπωλείο, τον ίδιο φωτογράφο και τον ίδιο κομμωτή, που της έφτιαξε μια χαλαρή και ανάλαφρα διακοσμημένη με λουλούδια πλεξούδα.

«Ήθελα να έχω κοντά μου τα ίδια άτομα που ήταν και στον πρώτο μου γάμο», εξηγεί. «Τους αισθάνομαι πλέον σαν οικογένειά μου». Ακόμα και το φόρεμα που επέλεξε είχε μια σύνδεση με τον πρώτο γάμο τους. Ψάχνοντας κάτι απλό, σε στυλ μποέμ, βρήκε αυτό το μακρύ λευκό φόρεμα στο κατάστημα «Barneys», στο Λος Άντζελες. «Δεν ήταν μόνο ότι μου πήγαινε γάντι, αλλά ένιωθα τόσο άνετα φορώντας το, που ήξερα ότι μ’ αυτό ήθελα να ξαναπαντρευτώ. Το ίδιο συνέβη με το νυφικό μου στο Πορτοφίνο. Δε στάθηκα στο αν ήταν ακριβό ή έφερε το όνομα κάποιου σπουδαίου σχεδιαστή. Πάνω απ’ όλα σκέφτηκα την άνεσή μου και πώς να νιώθω αυτοπεποίθηση μέσα σ’ αυτό», εξομολογείται. «Φορώντας ακόμη κι ένα φύλλο, θα ήταν υπέροχη. Σαν αναγεννησιακή μορφή», συμπληρώνει ο Ροντ Στιούαρτ.

Το αρχικό πλάνο του ζευγαριού ήταν να επιστρέψει στην Ιταλία για την τελετή, αλλά εν τέλει αποφάσισαν να γιορτάσουν το γεγονός στην έπαυλή τους του 18ου αιώνα, την οποία ανακαίνισαν πριν από τρία χρόνια. «Δεν είχαμε κάνει ποτέ πάρτι εδώ και ήταν η ιδανική εποχή, με την καλύτερη αφορμή!», λέει η Πένι. Δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες, διακόσμησε η ίδια τον κήπο και το μεγάλο οικογενειακό δέντρο, με φωτογραφίες και κορδέλες, που έδιναν μια ιδιαίτερη νότα στην όμορφη αυτή ημέρα.

Interview: Rosalind Powell
Hair: Ashley Gaunt at Steven Carey Salon
Photo assistants: Amanda Lockhart & Glyn Ridgers
Additional photo: Chelsea Raynea

Ο Ρόντ και η Πένι Στιούαρτ δώρισαν τα έσοδα απ’ αυτό το άρθρο στον οργανισμό Evening Standard Dispossessed Fund, που βοηθά τα θύματα από την πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS