CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣStars που εξαπατήθηκαν

Stars που εξαπατήθηκαν

Γνωστά ονόματα της showbiz, αποκάλυψαν ότι έπεσαν θύματα επιτήδειων, οι οποίοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την αναγνωρισιμότητά τους, με απώτερο σκοπό τα χρήματα και το κέρδος – κι αυτό δεν είναι μόνο διεθνές φαινόμενο, αλλά και ελληνικό πια.

Από τον Αλέξανδρο Πρίφτη

Μαρία Μπακοδήμου
Η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια, μέσα σε μία μέρα, κι εντελώς ξαφνικά, είδε τον εαυτό της να εμφανίζεται ως «εκπρόσωπος ενός προϊόντος αδυνατίσματος», το οποίο, φυσικά, δεν γνώρισε και δεν είχε δει ποτέ στη ζωή της. Η ίδια αισθάνθηκε σοκαρισμένη μόλις είδε τη συγκεκριμένη διαφήμιση να φιγουράρει παντού στο διαδίκτυο, και ανάρτησε βίντεο, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, όπου ενημέρωσε τους ακόλουθούς της για το τι συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση. «Ενημερώθηκα ότι υπάρχει ένα site, το οποίο διαφημίζει ένα προϊόν αδυνατίσματος, το δικό μου “μαγικό” προϊόν – έτσι λέει. Επίσης, παρουσιάζει μια συνέντευξη δική μου, που υποστηρίζω αυτό το προϊόν, την οποία δεν έχω δώσει ποτέ! Να ξέρετε ότι όλο αυτό είναι μια απάτη. Έχω πάει στην αστυνομία, έχω κάνει μήνυση, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα αναλάβει πια το θέμα», είπε η ίδια.

 

Έλενα Παπαρίζου
Χωρίς την άδεια της Έλενας Παπαρίζου άγνωστοι χρησιμοποίησαν φωτογραφίες της με σκοπό να κερδίσουν χρήματα. Τη μετέτρεψαν σε «ambassador» μίας σειράς προϊόντων αδυνατίσματος, τα οποία η τραγουδίστρια αγνοούσε παντελώς. Μέσω Instagram, η Έλενα, κατάφερε να ενημερώσει τους πάντες για την απάτη: «Αγαπημένα μου φιλαράκια, επειδή τον τελευταίο καιρό μου στέλνετε συνέχεια μηνύματα σχετικά με προϊόντα αδυνατίσματος που χρησιμοποιούν το όνομα μου και φωτογραφίες μου, θέλω να σας ενημερώσω πως ουδεμία σχέση έχω με τα συγκεκριμένα προϊόντα. Οφείλουμε να αγαπάμε το σώμα μας, να το φροντίζουμε, να τρώμε πολλά και μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα και να κινούμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο. Να προσέχετε και σας αγαπώ πολύ!».

 

Καίτη Γαρμπή
Tον δρόμο της δικαιοσύνης αποφάσισε να ακολουθήσει και η Καίτη Γαρμπή, όταν εταιρία με προϊόντα που βοηθούν στην άμεση απώλεια κιλών (και πάλι), χρησιμοποίησε εν αγνοία της το όνομα της. Μάλιστα, η εταιρία είχε ως τίτλο της σελίδας της «Δεν θα πιστέψετε τι κρατούσε μυστικό η Καίτη Γαρμπή!», με στόχο να τραβήξει την προσοχή των αναγνωστών. Η Καίτη πανικοβλήθηκε, αφού πολλοί ήταν εκείνοι που της έστειλαν μηνύματα στο Instagram και της έλεγαν ότι αγόρασαν τα συγκεκριμένα σκευάσματα, που η ίδια αγνοούσε. Έτσι, απευθύνθηκε άμεσα στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για να «κατεβάσουν» τις διαφημίσεις.

Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους-Φάνης Μουρατίδης
Bitcoin, μια ψηφιακή μορφή χρημάτων που έγινε η αφορμή για να παγιδευτούν πολλοί εγχώριοι σταρ, ανάμεσά τους η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και ο Φανής Mουρατίδης. Κάποια άγνωστοι προσπάθησαν να ξεγελάσουν τον κόσμο, διαδίδοντας την είδηση ότι το ζευγάρι πλούτισε μέσω του bitcoin. Η αντίδραση της ηθοποιού ήταν άμεση. Με ανάρτηση της, μέσω του Facebook, προσπάθησε να ενημερώσει για την απάτη. «Με ενημέρωσαν φίλοι μου ότι κάποιοι χρησιμοποιούν στο Facebook το όνομά μου για τη διαφήμιση ενός προϊόντος που έχει να κάνει με ένα κρυπτονόμισμα (σ.σ. Bitcoin).

Ουσιαστικά, φαίνεται ότι προτρέπω τον κόσμο να ασχοληθεί με αυτό το πράγμα, που είναι απάτη φυσικά αλλά και προσβλητικό προς εμένα, αφού συνοδεύεται από τραγικούς τίτλους όπως “το νέο κερδοφόρο πάθος της Άννας-Μαρίας Παπαχαραλάμπους”. Έχω εκνευριστεί πάρα πολύ με όλη αυτή την ιστορία, γιατί καθημερινά μου στέλνουν μηνύματα άγνωστοι άνθρωποι και μου λένε “μας ενδιαφέρει η πρότασή σου”. Τους απαντώ πως πρόκειται για ξεκάθαρη απάτη. To ίδιο έπαθε και ο Φάνης! Έγραψαν πως, καλεσμένος στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, αποκάλυψε πώς έβγαλε εύκολα χρήματα μέσα σε πέντε λεπτά!».

 

Γρηγόρης Αρναούτογλου
Από την άλλη, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, εν αγνοία του, διαφήμιζε το ψηφιακό νόμισμα και μάλιστα φαίνεται να προτρέπει τον κόσμο να επενδύσει σε αυτό. Ο γνωστός παρουσιαστής ξέσπασε, μέσω του προφίλ του, χαρακτηρίζοντας «αλητεία» τις εν λόγω κινήσεις κάποιων που είχαν απώτερο σκοπό το κέρδος. «Είδα μία συγκλονιστική ανάρτηση παντού, ανέβηκε σε όλα τα sites, ωστόσο, τα sites δεν έχουν κάποια σχέση με τη διαφήμιση αυτή, καθώς είναι η θέση που βάζει η Google διαφημίσεις. Είναι κάτι σαν ένα ιός, μπαίνει παντού, το βλέπουν όλοι», είπε ο παρουσιαστής του ΑNT1.

Πέτρος Κωστόπουλος
Μία διαφήμιση που προτρέπει τον κόσμο των social media, να ασχοληθούν επιχειρηματικά και να κάνουν τις ίδιες κινήσεις με τον Πέτρο Κωστόπουλο -τον οποίο ήθελαν να έχει «κερδίσει» πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ σε λίγες ημέρες- κυκλοφόρησε το καλοκαίρι στο διαδίκτυο. Θορυβημένος ο παρουσιαστής και επιχειρηματίας, προσπάθησε να προστατεύσει το όνομά του, λέγοντας: «Οι απατεώνες χτυπούν παντού για να φάνε τα λεφτά του κόσμου. Με άλλα πρόσωπα, αλλά πανομοιότυπα κείμενα και φωτό! Ελπίζω οι αρχές να βρουν τους απατεώνες μετά τις μηνύσεις», έγραψε στην ανάρτηση του ο παρουσιαστής.

Hugh Jackman
Οι άγνωστοι χρήστες που διαχειρίζονταν ψεύτικα προφίλ με τη φωτογραφία του ηθοποιού στα social media, προσπαθούσαν να κερδίσουν χρήματα υποσχόμενοι, σε πιστούς θαυμαστές του παγκοσμίου φήμης ηθοποιού, ότι θα τον συναντήσουν, εάν καταθέσουν ένα ποσό σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό. Πολλοί ήταν εκείνοι, όμως, που έσπευσαν να ενημερώσουν τον «αυθεντικό» Jackman, και ο ίδιος προέβη σε ανακοίνωση, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, με σκοπό να προφυλάξει και να ενημερώσει το κοινό του. «Γεια σε όλους. Ευχαριστώ πολύ που με ενημερώσατε για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν το όνομά μου και φωτογραφίες μου για να δημιουργήσουν ψεύτικους λογαριασμούς στα social media. Καταλαβαίνω ότι αυτοί οι άνθρωποι σας ζητάνε χρήματα, δήθεν για να με συναντήσετε. Θέλω να ξέρετε αυτό… Δεν το έχω κάνει ποτέ -και δεν πρόκειται να το κάνω στο μέλλον- το να με πληρώνει κάποιος για να με συναντήσει στα social media».

Μαίρη Συνατσάκη
Ήταν τρία χρόνια πριν, όταν κάποιοι χάκερ, «έσπασαν» τον λογαριασμό της παρουσιάστριας στο Facebook, με αποτέλεσμα να στέλνουν μηνύματα στους θαυμαστές της, να καταθέσουν ένα σημαντικό ποσό για να τη συναντήσουν από κοντά και να γίνουν φίλοι. Η παρουσιάστρια κινήθηκε άμεσα, και η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, επανάκτησε τον λογαριασμό της. Το πρώτο μήνυμα που έστειλε η Μαίρη, πριν καν «ανοίξει» ξανά τον λογαριασμό της ήταν: «Παιδάκια, αυτό το προφίλ, δεν είναι δικό μου…».

Rihanna
Τις περισσότερες φορές, ο θύτης μιας διαδικτυακής απάτης είναι άγνωστος. Στην περίπτωση, όμως, της Rihanna, ήταν ο θείος της. Όταν η γνωστή τραγουδίστρια αντιλήφθηκε ότι κυκλοφορούν απομιμήσεις, από τη συλλογή ρούχων που φέρει την υπογραφή της, σε όλη την αγορά, το κατήγγειλε στις Αρχές. Η αστυνομία έπιασε τον εγκέφαλο της δράσης, Leroy Brathwaite, ο οποίος είναι θείος εξ’ αίματος της τραγουδίστριας. Ο 53χρονος οδηγήθηκε στις αίθουσες του δικαστηρίου, αφού στο σπίτι του υπήρχαν 11 ζευγάρια σαγιονάρες και 13 μπλουζάκια. Η υπόθεση πήρε αναβολή και ο ίδιος αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος με εγγύηση. Πάντως, η τραγουδίστρια είπε πως δεν θα αφήσει αυτή την υπόθεση έτσι – τι κι αν είναι θείος της.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS