CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΣτέφανος Μιχαήλ: Ο σέξι ηθοποιός μιλά για όλα όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Στέφανος Μιχαήλ: Ο σέξι ηθοποιός μιλά για όλα όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Από τις σπουδές στα τουριστικά βρέθηκε να πρωταγωνιστεί στο «Μπρούσκο» και όπως όλα δείχνουν η πορεία του θα είναι ανοδική.

Του Τάσου Ευαγγέλου

Η συνάντησή μας γίνεται ένα ηλιόλουστο πρωινό της περασμένης εβδομάδας στο κέντρο της πρωτεύουσας. Απέναντί μου έχω ένα νέο άντρα στα 25 του χρόνια, έτοιμο να μου μιλήσει για όλα. Με παγωμένο καφέ στο χέρι, αράζουμε αναπαυτικά και το μαγνητόφωνο καταγράφει τις αλήθειες της επαγγελματικής αλλά κυρίως της προσωπικής του ζωής.

Σε τι φάση σε πετυχαίνω;
Είμαι σε μια πάρα πολύ καλή φάση στη ζωή μου, έχω βρει προσωπικά τις ισορροπίες μου και βλέπω την επαγγελματική μου πορεία ανοδική. Θεωρώ αρκετά συγκρατημένο τον εαυτό μου, δεν πετάω στα σύννεφα και ό,τι καλό έρχεται το φιλτράρω και παίρνω όσον το δυνατό τις κατάλληλες αποφάσεις.

Χρόνο ελεύθερο έχεις;
Προσπαθώ τα Σαββατοκύριακα να αφιερώνω χρόνο στον εαυτό μου κάνοντας πράγματα που με γεμίζουν σαν άνθρωπο, όπως για παράδειγμα οι αποδράσεις μου στη φύση.

Από τις σπουδές σου στα τουριστικά, βρέθηκες να πρωταγωνιστείς από τα «Άσπρα Μπαλόνια» στο «Μπρούσκο». Πώς προέκυψε όλο αυτό στη ζωή σου;
Η αλήθεια είναι πως όλο αυτό που μου συμβαίνει δεν το είχα προγραμματίσει, ούτε το είχα στις βλέψεις μου. Πιστεύω στις συγκυρίες, όπως και στους σωστούς ανθρώπους που τυχαίνει να γνωρίσεις στην πορεία της ζωής σου και σου ανοίγουν δρόμους νοουμένου ότι και εσύ είσαι έτοιμος να δεχτείς τους νέους ορίζοντες που σου ανοίγονται μπροστά σου. Έτσι έκανα και εγώ, είδα τις ευκαιρίες που μου παρουσιάστηκαν και τις άρπαξα.

stefanos-michael-1

Μίλα μου για το ρόλο σου ως Νεκτάριος Ματθαίου.
Είναι ένας οικογενειάρχης, αλλά αυτό θα το έβαζα σε εισαγωγικά για να είμαι ειλικρινής. Σήμερα ερωτεύεται τη μία, αύριο μια άλλη, απατά τη γυναίκα του, όμως σε όλα τα άλλα που ζει θέλει να έχει μια σταθερότητα. Παρόλα αυτά τα πάντα γύρω του έρχονται αντίθετα από ό,τι τα είχε υπολογίσει.

Έχεις ομοιότητες με το ρόλο;
Στο ότι μου αρέσει και μένα να έχω ισορροπίες στη ζωή μου. Και αυτό είναι το μόνο μας κοινό, καθώς σε όλα τ’ άλλα απέχουμε χιλιόμετρα μακριά (χαμόγελο).

Στα 25 σου χρόνια θα μπορούσες να δεις τον εαυτό σου να έχει τη δική του οικογένεια;
Στα 25 μου χρόνια όχι, αλλά πιο μετά ναι, θα ήθελα να έχω τη δική μου οικογένεια. Αν και στις μέρες μας, το να κάνεις οικογένεια είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο…

Τι είναι αυτό που φταίει πιστεύεις και έχει χαλάσει ο θεσμός της οικογένειας στις μέρες μας;
Ζούμε σε πολύ γρήγορους ρυθμούς, πλέον μπορείς να βρεις τα πάντα πάρα πολύ εύκολα και γρήγορα. Η τεχνολογία, τα social media και ούτω καθεξής, έχουν κατά κάποιο τρόπο καταστρέψει κάθε όμορφο και αγνό συναίσθημα μέσα μας.

Τώρα που το ανέφερες, ποια η σχέση σου με τα social media;
Τα χρησιμοποιώ στο πλαίσιο προώθησης της δουλειάς μου. Δεν σου κρύβω πως πολλές φορές μου πέρασε από το μυαλό να διαγράψω κάθε προσωπικό μου λογαριασμό στο Facebook και στο Instagram. Σε ό,τι όμως έχει να κάνει με τη δουλειά μας πιστεύω τις περισσότερες φορές μας κάνει καλό αλλά μπορεί και να σου γυρίσει μπούμερανγκ όλο αυτό και να σου κάνει κακό. Οι πειρασμοί πολλοί αλλά δεν ξέρεις ποιος και τι κρύβεται πίσω από αυτά.

Μίλησες για πειρασμούς, να υποθέσω πως βρέθηκες εκτεθειμένος;
Όχι ευτυχώς δεν βρέθηκα ποτέ σε τέτοια φάση. Θέλω να πιστεύω ότι προσέχω και δεν ανοίγομαι εύκολα. Όπως σου είπα η χρήση που κάνω στα social media είναι απλά για προώθηση της δουλειάς μου και μόνο.
Παρά το γεγονός ότι δεν έχεις σπουδάσει υποκριτική πρωταγωνιστείς σε ένα από τα πιο γνωστά και επιτυχημένα σίριαλ σε Ελλάδα – Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό. Σκέφτηκες μετά το «Μπρούσκο» τι άλλο θα μπορούσες να κάνεις;
Κοίτα δεν είμαι από τους τύπους που κάθονται και αγχώνονται για το μέλλον. Είμαι της άποψης πως στη ζωή μας έρχονται συνέχεια καινούρια πράγματα, αρκετά από αυτά δεν τα περιμένεις είναι η αλήθεια, κάποια άλλα τα επιδιώκεις. Το σίγουρο είναι πως δεν θα κάτσω με σταυρωμένα χέρια. Και στην τηλεόραση να μην είμαι, κάπου άλλου θα βρω και θα δουλέψω.

Δεν θα σου λείψει η τηλεόραση;
Θα μου λείψει γιατί την αγάπησα και αισθάνομαι πως έχουμε αποκτήσει μια πάρα πολύ όμορφη σχέση. Ανεξάρτητα από τα πολύωρα γυρίσματα της σειράς, περνάμε πολύ ευχάριστα και τους αισθάνομαι όλους ως μια οικογένεια.

stefanos-michael-2
Πόσο σε βοήθησε η εξωτερική σου εικόνα στο χώρο που βρίσκεσαι;
Θα ήμουν ψεύτης αν σου έλεγα πως η εικόνα μου δεν με βοήθησε. Το παρουσιαστικό μου με βοήθησε αρκετά αλλά από την άλλη πιστεύω πως δεν είμαι εδώ αυτή τη στιγμή για την εξωτερική μου εμφάνιση αλλά γιατί είμαι καλός σ’ αυτό που κάνω. Και ο ωραιότερος άντρας στον κόσμο να είσαι, άμα το περιεχόμενο είναι άδειο τι να το κάνεις το εξωτερικό περιτύλιγμα; Δεν θα μπορούσα να ήμουν μια ωραία γλάστρα για κανένα.

Το φλερτ, το δέχεσαι;
Ναι το δέχομαι αλλά κι αυτό με μέτρο. Σίγουρα δεν πέφτεις όπου να ’ναι. Φιλτράρεις τα πράγματα και ανάλογα πράττεις (χαμόγελο). Δεν θα ήθελα να είμαι σήμερα εδώ και αύριο στο αλλού. Από μικρός μου άρεσε το συναίσθημα και το επιδίωκα.

Από γυναίκες δέχτηκες το φλερτ, από άντρες;
Ναι, μου έτυχε και αυτό.

Πώς αντέδρασες;
Δεν μου αρέσει γενικά στους ανθρώπους η χυδαιότητα. Υπάρχουν λοιπόν άντρες που γίνονται χυδαίοι, όπως και γυναίκες. Παρόλα αυτά είναι πολύ διαφορετικό να το βλέπεις όλο αυτό από έναν άντρα. Δεν είμαι gay, μου αρέσουν οι γυναίκες.

Ανήθικες προτάσεις, έχεις δεχτεί;
Όχι δεν δέχτηκα και εύχομαι και ελπίζω να μην… (Γέλια). Δεν εθελοτυφλώ, ξέρω πως στο χώρο που βρίσκομαι δεν είναι και το πιο σπάνιο πράγμα να συμβεί αλλά προς το παρόν όχι δεν δέχτηκα κάτι τέτοιο. Προτιμώ να μείνω άνεργος παρά να υποκύψω σε μια τέτοια κατάσταση.

Τι σε κερδίζει ως πρώτη εικόνα σε μια γυναίκα;
Η θηλυκότητά της, αυτό με κερδίζει. Από εκεί και πέρα ακολουθούν άλλα πράγματα όπως χαρακτήρας και συμπεριφορά. Όσο όμορφη και να είναι μια γυναίκα, αν είναι «δήθεν» δεν υπάρχει περίπτωση να ενδώσω. Είναι κάτι που με ξενερώνει αφάνταστα. Είμαι της φιλοσοφίας πως ένας άντρας τη γυναίκα πρέπει να την έχει πριγκίπισσα.

Είσαι υπέρ των σχέσεων ή των εφήμερων καταστάσεων;
Είμαι ανάλογα με τα φεγγάρια μου (Γέλιο). Όταν αισθανθώ ότι μου λείπει μια σχέση, τότε αν έρθει κάτι που θα με γεμίζει και θα με κάνει να αισθάνομαι όμορφα λέω «ναι».

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε σε τη φάση σε βρίσκω;
Με βρίσκεις σε μια φάση που δεν επιδιώκω μια σχέση στη ζωή μου. Έχω αφοσιωθεί στη δουλειά μου, εκεί είναι όλη μου η προσοχή και η ενέργεια που δεν υπάρχει ούτε χρόνος, ούτε χώρος για μια σχέση.

One night stand, έχεις κάνει;
Έχω κάνει αρκετά (Γέλιο).

stefanosmichael

Σου έτυχε δηλαδή να περάσεις μια νύχτα πάθους με μία γυναίκα που να μην ξέρεις το όνομά της;
Όχι να μη ρωτήσω το όνομά της, αλλά μου έτυχε να το ξεχάσω στην πορεία.

Πώς λειτουργείς στον έρωτα;
Για την εποχή που ζούμε, θέλω να πιστεύω πως λειτουργώ λίγο παλιομοδίτικα. Και αυτό έχει να κάνει με μένα τον ίδιο και την αντίληψη που έχω για κάποια πράγματα. Λειτουργώ πιο πολύ με το συναίσθημα. Γουστάρω στη σχέση η γυναίκα να είναι γυναίκα και ο άντρας, άντρας. Δεν μου αρέσει να αντιστρέφονται οι ρόλοι.

Απάτησες σύντροφό σου;
Μέσα στη σχέση όχι, δεν μου έτυχε αλλά σε φάση που έχω χωρίσει, ναι μου έτυχε να κάνω κάτι. Απλά για να φτάσω σε σημείο να πω ότι χωρίζω πάει να πει ότι έχω εξαντλήσει όλα μου τα περιθώρια.

Σε έχουν απατήσει;
Θέλω να πιστεύω πως όχι, αν και δεν σου κρύβω πως έχω τις αμφιβολίες μου.

Θα συγχωρούσες την απιστία;
Όχι, νομίζω είναι το μόνο πράγμα που δεν θα συγχωρούσα ποτέ από σύντροφό μου.

Ακραίες καταστάσεις στον έρωτα, έζησες;
Ναι έχω ζήσει. Υπήρξε σύντροφός μου που μετά το χωρισμό μας είχε πάθει εμμονή μαζί μου. Τότε κατάλαβα πως πολύ εύκολα ένας άνθρωπος μπορεί να σε φτάσει στα όρια σου.

Λένε πως ο χωρισμός είναι ένας μικρός θάνατος. Το έχεις νιώσει;
Ναι και πιστεύω ισχύει κάτι τέτοιο αν και εφόσον έχεις αγαπήσει πραγματικά τον άνθρωπο που ήσουν μαζί του.

Στα πατώματα έχεις πέσει για έναν έρωτα;
Έχω πέσει στα πατώματα αλλά την αξιοπρέπειά μου δεν την έχω χάσει. Όταν χάνεις την αξιοπρέπειά σου εξευτελίζεσαι.

Στο φλερτ είσαι κυνηγός;
Αν και είμαι ντροπαλός όταν αισθανθώ σιγουριά το κάνω.

Έχεις φάει χυλόπιτα;
Εννοείται, πες μου έναν που να μην έχει φάει ή να μην έχει ρίξει. Από την άλλη και οι χυλόπιτες έχουν τη γλύκα τους (γέλια).

Πόσο καιρό τώρα είσαι single;
Δεν πάει καιρός…

Ερωτευμένος είσαι;
Όχι δεν είμαι, όπως είπα προτεραιότητά μου αυτή τη στιγμή είναι η δουλειά μου.

Τι ονειρεύεσαι;
Δεν μου αρέσει να κάνω όνειρα για το μέλλον, θέλω να ζω το σήμερα ό,τι και να σημαίνει αυτό. Επαγγελματικά όμως θα ήθελα σε κάποια φάση να ανοίξω τα φτερά μου για το εξωτερικό.

Επιμέλεια: Stelios F. Styliamou (DTales.gr)
Grooming: Βαλεντίνο Νικολάου

Θερμές ευχαριστίες στο Finbars για τη φιλοξενία

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS