ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΤάσος Θεοδώρου - Χάρης Αριστείδου: Δέστε τους!

Τάσος Θεοδώρου – Χάρης Αριστείδου: Δέστε τους!

Ο Τάσος και ο Χάρης, το πρώτο αντρικό δίδυμο παρουσιαστών στη μεσημβρινή ζώνη, εξηγούν γιατί κάποιος πρέπει να συντονιστεί από την ερχόμενη Δευτέρα, με τη συχνότητά του Omega. «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια εκπομπή διασκεδαστική, γεμάτη ζωντάνια και με μπόλικη τρέλα. Να περνά όμορφα ο τηλεθεατής αλλά και εμείς».

Από τον Κωνσταντίνο Χάμπαλη

Χάρη, πώς είναι να δουλεύεις με τον Τάσο;
Τόσο ο Τάσος όσο και εγώ είμαστε δύο πολύ έντονες προσωπικότητες. Οπότε, όπως καταλαβαίνεις στο γραφείο, καμιά φορά γίνεται το « Έλα να Δεις». (γέλια) Πέρα από την πλάκα, είμαι πολύ χαρούμενος που έχω να κάνω- όχι μόνο με έναν πολύ καλό άνθρωπο- αλλά με ένα άτομο που γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενο στο οποίο δουλεύουμε. Πιστεύω, πραγματικά, ότι έχω να κερδίσω αρκετά από αυτή τη συνεργασία.

Εσύ, Τάσο, με τον Χάρη;
Η αλήθεια είναι ότι ζω μεγάλες στιγμές! Είμαι πολύ περήφανος που συνεργάζομαι με τον Χάρη, γιατί πρόκειται για έναν καταπληκτικό άνθρωπο, με αρχές από το σπίτι του και άψογο επαγγελματία.

Έδεσε το γλυκό, δηλαδή;
Τάσος: Αν και δεν μου αρέσει να λέω μεγάλες κουβέντες, θεωρώ ότι με τον Χάρη είμαστε ήδη καλοί φίλοι, που νοιάζεται ο ένας για τον άλλο.

Τι σας έφερε κοντά;
Χάρης: «Τα ετερώνυμα έλκονται»! Νομίζω ότι αυτή είναι η φράση που μας χαρακτηρίζει. Και πιστεύω πως αυτό είναι και το πλεονέκτημά μας. Η διαφορά στις περσόνες μας, βοηθά στο να αλληλοσυμπληρωνόμαστε. Εν ολίγοις είμαστε δύο άκρως αντίθετοι άνθρωποι που έχουν κληθεί να συνυπάρξουν και να παρουσιάσουν μιαν εκπομπή. Και αυτό είναι που μας έφερε κοντά.

Ποιος περνά τις περισσότερες ώρες στο γραφείο;
Τάσος: Ας απαντήσει ο Χάρης σ’ αυτή την ερώτηση! (γέλια)
Χάρης: Φυσικά εγώ! Είμαι πιο αγχώδης και εξαντλώ όλες τις ώρες που μπορώ να δουλέψω στο γραφείο. Όχι ότι αλλάζει κάτι, αλλά, τελοσπάντων!

Ποιος μιλά περισσότερο;
Τάσος: Ξεκάθαρα ο Χάρης!

Ποιος είναι ο πιο αγχωμένος;
Τάσος: Μα θέλει συζήτηση; Ο Χάρης φυσικά. Πνίγεται σε μία κουταλιά νερό!

Ποιος κατεβάζει τις περισσότερες ιδέες;
Χάρης: Συνήθως εγώ, αλλά ο Τάσος είναι αυτός που φροντίζει να υλοποιηθούν. Κάτι που θεωρώ πως απαιτεί μεγάλο ταλέντο!

Για παράδειγμα, ποιος βάφτισε την εκπομπή «Έλα να Δεις»;
Χάρης: Μια μέρα στο γραφείο φώναζα στον Τάσο, ο οποίος φορούσε ακουστικά, και δεν με άκουγε : «Έλα να δεις, έλα να δεις» για να του δείξω κάτι στον υπολογιστή. Και (από εκεί) έτσι μας έμεινε!

 

Υπήρχαν κι άλλες επιλογές;
Χάρης: Όσο παράξενο και αν σου ακούγεται, συμφωνήσαμε αμέσως, όπως και σε πολλά άλλα. Αν και διαφορετικοί, πάντα βρίσκουμε τον τρόπο και συμφωνούμε. Το στοιχείο της διαφωνίας είναι κάτι που δεν υπάρχει. Μέχρι τώρα τουλάχιστον.

Ποιος είναι ο στόχος σας;
Χάρης: Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια εκπομπή διασκεδαστική, γεμάτη ζωντάνια και με μπόλικη τρέλα. Να περνά όμορφα ο τηλεθεατής αλλά και εμείς.

Ο μεγαλύτερος φόβος σας;
Τάσος: Δεν θέλω με τίποτα να απογοητεύσουμε το κανάλι που μας εμπιστεύτηκε και μας έδωσε μία τόσο μεγάλη ευκαιρία. Ο πρόεδρος του καναλιού κ. Σωκράτης Χάσικος και ο γενικός διευθυντής κ. Γιώργος Τσαλακός, μας δείχνουν εμπιστοσύνη από την πρώτη στιγμή και είναι δίπλα μας σε ό,τι χρειαστούμε. Όπως επίσης και η διευθύντρια εμπορικού τμήματος, η κυρία Γιώτα Κουρή.

Δεν σας φοβίζει, δηλαδή, το γεγονός ότι κάνετε πρεμιέρα μεσούσης της σεζόν, την ώρα που τα άλλα απογευματινά άρχισαν να εδραιώνουν τη θέση τους;
Τάσος: Προτεραιότητά μας είναι να περνά καλά ο τηλεθεατής και να κερδίσουμε την αγάπη του. Σίγουρα είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπεις «σφήνα» στα υπόλοιπα προγράμματα, όμως, ο κόσμος πειραματίζεται και θέλει να δοκιμάζει διαφορετικά πράγματα. Θέλω όλοι να πηγαίνουμε καλά, για να έχουμε δουλειά.

Σας προβληματίζει, όμως, ο ανταγωνισμός που έχετε να αντιμετωπίσετε;
Τάσος: Ο μεγαλύτερος εχθρός, είναι ο κακός μας εαυτός. Πιστεύουμε στις δυνατότητες της ομάδας μας κι ελπίζουμε πως όλοι μαζί θα παρουσιάσουμε ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα για όλα τα γούστα. Ακόμη και για τον πιο απαιτητικό τηλεθεατή.

Πώς σχολιάζετε το ψυχροπολεμικό κλίμα στην τηλεόραση, μετά και την τελευταία κόντρα της Χριστιάνας Αριστοτέλους με τον Ανδρέα Γιόρτσιο. Σφάζονται στα απογευματινά;
Τάσος: Θεωρώ πως οι δημόσιες αντιπαραθέσεις και τα «καρφιά» δεν ευνοούν κανένα. Σίγουρα ο Ανδρέας, είναι η έκπληξη της τηλεοπτικής σεζόν. Είναι φίλος μου και χαίρομαι για την πορεία του. Από την άλλη η Χριστιάνα έχει δώσει τις δικές της εξετάσεις και δεν αμφισβητεί κανείς τη μεγάλη πορεία που έχει χαράξει.

Κι εσάς, πάντως, σας βλέπω ετοιμοπόλεμους. Με σφαίρες, σπιρούνια, πιστόλια και φουλάρια…
Τάσος: Εμείς θα δίνουμε τη δική μας «μάχη» για να κάνουμε τους τηλεθεατές να γελούν με την καρδιά τους και να είναι περήφανοι που μας βλέπουν.

Στην αρχή, με το που ανακοινώθηκε η πρόθεση του Omega να επανεντάξει απογευματινή ζώνη στο προγραμματισμό του, πολλοί προέτρεξαν να σας συγκρίνουν με την εκπομπή του Ανδρέα Γιόρτσιου.
Τάσος: Είναι άδικο να συγκρίνεις δύο εκπομπές και κυρίως ότι η μία δεν έχει βγει στον «αέρα». Πώς μπορεί κάποιος να πει με σιγουριά ότι η δική μας εκπομπή μοιάζει με αυτή του Ανδρέα (και κυρίως την περίοδο που ανακοινώθηκε), από τη στιγμή που ούτε εμείς είχαμε σαφή εικόνα για το ύφος της; Είναι υπερβολικό και δεν έχει νόημα η σύγκριση.
Χάρης: Σε καθετί καινούριο υπάρχει σύγκριση και πολλές φορές και προκατάληψη. Από τη στιγμή που εκτίθεσαι είναι αναμενόμενο ότι θα μπεις αναπόφευκτα σε σύγκριση. Καλώς ή κακώς στο χέρι μας είναι να το ανατρέψουμε.

Εσάς, για παράδειγμα, σε ποιο ύφος θα κυμαίνεται η θεματολογία σας;
Χάρης: Επικαιρότητα, σάτιρα, γέλιο, ανατρεπτικές συνεντεύξεις. Τα υπόλοιπα, συστήνω να μας δείτε!

Χάρη, θα συνεχίσεις τις φάρσες;
Στη ζωή μου καθημερινά… Το γέλιο και το χιούμορ είναι βασικά συστατικά της ευημερίας και της καλής ζωής αν ενώνεις τηλεοπτικά, κάτι που πήγε τόσο καλά, δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί τόσο απλά. Θα μάθετε συντομότερα από όσο νομίζετε!

Να υποθέσω ότι η παρουσίαση είναι αυτό το κάτι παραπάνω στην καριέρα σου;
Σίγουρα η παρουσίαση και ιδιαίτερα μιας ζωντανής εκπομπής, είναι μια τεράστια πρόκληση για μένα. Δεν είναι κάτι που με φοβίζει, αλλά που με γεμίζει ανυπομονησία για να το ζήσω.

Ένας ακόμα «ρόλος» στο βιογραφικό σου;
Σε καμία περίπτωση, δεν το αντιμετωπίζω με αυτό τον τρόπο.

Πώς προέκυψε το θέμα της παρουσίασης;
Δεν ήταν αυτοσκοπός μου να παρουσιάσω μία ψυχαγωγική εκπομπή. Προφανώς, οι ιθύνοντες του καναλιού είδαν «κάτι» σε μένα και με τιμά η πρότασή τους.

Είναι αλήθεια πως με τις φάρσες σου έκανες πολλούς να παραμιλούν και να φοβούνται.
Δεν ξέρω αν τους κάναμε να φοβούνται, όμως, σίγουρα όλοι όσοι «έπεσαν» στα δίχτυά μας, γέλασαν με την ψυχή τους!

Θα επανέλθεις με νέο κύκλο εκπομπών ή αυτό ήταν και πάει τελείωσε το «Fars Attack»;
Το «Fars Attack» από τη φύση του δεν τελειώνει ποτέ, αυτό το πρόγραμμα ήταν απλό, ο κόσμος και οι αντιδράσεις του. Κάναμε πρώτο και δεύτερο κύκλο και αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο. Ό,τι πάει καλά δεν ολοκληρώνεται τόσο απλά. Να συνεχίσετε να είστε υποψιασμένοι, γιατί ποτέ δεν ξέρετε σε τι μπελάδες θα βρεθείτε ξαφνικά (γέλια).

Να υποθέσω ότι τώρα η προσοχή σου επικεντρώνεται κυρίως στο μεσημβρινό;
Σε μεγάλο βαθμό επικεντρώνομαι στις απαιτήσεις του απογευματινού, χωρίς να εγκαταλείπω όμως τα υπόλοιπα.

Θεατρικά, ετοιμάζεις κάτι;
Αυτό το διάστημα συμμετέχω στη θεατρική παράσταση «Συρανό Ντε Μπερζεράκ» του ΘΟΚ. Πρόκειται για ένα κλασικό αριστούργημα του Εντμόν Ροστάν. Σύντομα θα έχω να ανακοινώσω περισσότερα πράγματα για το θέατρο.

Είσαι ένας άνθρωπος που δεν τα βάζει εύκολα κάτω. Επαγγελματικά, τουλάχιστον. Προσωπικά;
Τόσο επαγγελματικά, όσο και προσωπικά θέτω στόχους που θα με κάνουν ευτυχισμένο και βάζω όλη μου τη δύναμη μέχρι να τους επιτύχω. Προσπαθώ να δώσω ζωή σε όσα ονειρεύτηκα.

Είσαι χαρούμενος; Ευτυχισμένος;
Είμαι πολύ ευτυχισμένος και ευγνώμων για αυτά που μου δόθηκαν μέχρι τώρα στη ζωή μου.

Απογοητευμένος;
Προσπαθώ πάντα να βλέπω τη θετική πλευρά των πραγμάτων.

Τι θα σου δημιουργούσε αρνητική διάθεση;
Η ανηθικότητα και οι τοξικοί άνθρωποι μπορούν να μου δημιουργήσουν αρνητική διάθεση άλλα δεν τους αφήνω. Έμαθα να προσπερνώ και να έχω δική μου γνώμη για τα πράγματα.

Είσαι από τους ανθρώπους που γνωρίζω ότι αντιμετωπίζουν τη ζωή τόσο θετικά και χωρίς ιδιαίτερο άγχος…
Το άγχος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Είναι αναμενόμενο όλοι μας, σε διάφορες στιγμές ή φάσεις της ζωής μας να έχουμε άγχος, στρες και φοβίες. Το όμορφο είναι μέσα σε όλα να έλκεις τη θετικότητα. Σκέψεις, συναισθήματα, ιδέες που παράγουμε οι ίδιοι, εικόνες, μουσικές, ακόμα και μια ματιά ή μια κουβέντα που προσλαμβάνουμε από τους άλλους γύρω μας.

Είναι που ’σαι νεαρός. Τι να πει ο Τάσος; Ο νέος είναι ωραίος…
Και ο παλιός είναι αλλιώς! (γέλια) Ναι, αλλά, ο συγκεκριμένος παλιός είναι πιο ανανεωμένος από ποτέ!

Τάσο, σε βλέπω πάντα να χαμογελάς. Μου δίνεις την αίσθηση ότι τώρα πια είσαι πιο ήρεμος και κατασταλαγμένος;
Έχεις απόλυτο δίκιο. Πλέον τα έχω βρει με τον εαυτό μου, θεωρώ ότι έχω λύσει κάποια θέματα που με πήγαιναν πίσω, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με τη δουλειά μου και όταν επιστρέφω στο σπίτι μου αισθάνομαι πιο γαλήνιος από ποτέ.

Τι σου δίνει τόση δύναμη;
Ξεκάθαρα η αγάπη που λαμβάνω από τους ανθρώπους που μου κάνουν την τιμή να είναι δίπλα μου. Ξέρεις, δεν είμαι πια ο 26χρονος που ήρθε το 2012 στην Κύπρο. Έχω μεγαλώσει. Έχει αλλάξει όλη μου η ζωή. Και σε επαγγελματικό, αλλά κυρίως σε προσωπικό επίπεδο.

Από τη μία κατέχεις τη θέση του διευθυντή επικοινωνίας του σταθμού κι από την άλλη παρουσιαστής. Πώς καταφέρνεις να ισορροπήσεις αυτά τα δύο μεταξύ τους;
Με το χέρι στην καρδιά, σου λέω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο, γιατί αναγκάζεσαι να γίνεσαι χίλια κομμάτια. Όταν, όμως, ο σταθμός στον οποίο εργάζεσαι σου ζητά να ενισχύσεις μία προσπάθεια που γίνεται, δεν μπορείς να αρνηθείς. Είναι ανήθικο και αντιεπαγγελματικό. Χρωστάω πολλά στους επικεφαλής του Omega.

Θεωρείς ότι ο τίτλος του διευθυντή επικοινωνίας είναι δικαίωση για σένα, δεδομένου ότι στο παρελθόν απολύθηκες από το TV One κι επαναπροσλήφθηκες υπό τη νέα διεύθυνση;
Για μένα είναι δικαίωση το ότι αναγνώρισαν τα θετικά μου και μου έδωσαν την ευκαιρία να δουλέψω σε ένα υγιή τηλεοπτικό σταθμό. Με σωστούς ανθρώπους, χωρίς προσωπικές ατζέντες και πισώπλατες κινήσεις. Το Omega είναι το καλύτερο τηλεοπτικό μου «σπίτι» στα 16 χρόνια που εργάζομαι.

Πώς ήταν εκείνη η περίοδος για σένα;
Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Από τη μια στιγμή στην άλλη έμεινα χωρίς δουλειά κι έπρεπε να καλύπτω το ενοίκιο, το φαγητό μου κι όλες τις άλλες υποχρεώσεις που έχουν όλα τα νοικοκυριά. Πήρα πολλά μαθήματα τότε, που με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Πώς αντιμετώπισες την κατάσταση;
Σίγουρα όχι με ψυχραιμία. Ήμουν συνέχεια σε πανικό, αγχωνόμουν, θεωρούσα ότι δεν είμαι καλός στη δουλειά μου και ότι δεν θα καταφέρω να επανέλθω. Η σχέση μου και οι φίλοι μου, ήταν δίπλα μου και με στήριξαν πολύ.

Είδες φίλους ν’ αλλάζουν κοστούμι όταν έχασες τη δουλειά σου;
Φυσικά! Οι περισσότεροι εξαφανίστηκαν.

Κι αφότου με το καλό επέστρεψες, εδραιωμένος πια, ήρθαν κι όλοι αυτοί που σου γύρισαν την πλάτη;
Σαφώς! Αλλά πλέον ήμουν έτοιμος να αντιμετωπίσω οτιδήποτε γινόταν στη ζωή μου. Δεν τους αδικώ. Ο καθένας θέλει να κάνει τη δουλειά του και αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο τους ανθρώπους. Εγώ σίγουρα, δεν τους χρησιμοποιώ.

Πόσο διάστημα έμεινες εκτός;
Ένα χρόνο ακριβώς! Βέβαια εκείνη την περίοδο συνέχιζα να κάνω ραδιόφωνο -κι οφείλω να ευχαριστήσω τον Μάνο Μωυσέως- που με βοήθησε και δεν με άφησε χωρίς δουλειά.

Πέρασε από το μυαλό σου να τα βροντήξεις και να επιστρέψεις πίσω στην Ελλάδα;
Ποτέ δεν έγινε αυτό! Η Κύπρος είναι το σπίτι μου και δεν σκοπεύω να φύγω. Δεν αντιμετώπισα αυτή τη χώρα σαν «αρπαχτή», αλλά σαν τον Παράδεισο που πάντα ονειρευόμουν.

Τι σε κράτησε πίσω;
Με κράτησε ο άνθρωπός μου και ο στενός φιλικός μου κύκλος. Δεν μου αρέσουν άλλωστε οι μεγάλες αλλαγές και κυρίως -τώρα-στα 33 μου. Έχω κατασταλάξει πια στο τι θέλω και στο πώς το θέλω.

Ποιο ήταν το ηθικό δίδαγμα όλης αυτής της αποχής;
Να μην εμπιστεύομαι εύκολα τους ανθρώπους και να κρατώ πάντα μία.. πισινή. Έπρεπε να καταλάβω ότι δεν με αγαπούν όλοι, δεν με νοιάζονται όλοι και τέλος, ότι δεν πρέπει να περιμένω πολλά πράγματα από τους άλλους. Αλλά δεν πειράζει. Να είμαστε καλά και να έχουμε την ευκαιρία να διορθώνουμε όλα μας τα λάθη, ώστε να γινόμαστε καλύτεροι.

Κλείνοντας, έχετε σκεφτεί ότι κάποιοι μπορούν να πουν «Άλλοι δύο που προσπαθούν να κάνουν καριέρα όπως και τόσοι άλλοι».
Τάσος: Μέσα από τις αποτυχίες μαθαίνουμε και γινόμαστε καλύτεροι. Δεν ανέλαβα -μαζί με τον Χάρη την εκπομπή- για να με μάθει ο κόσμος και να αισθάνομαι «ανθυποσελέμπριτι», αλλά γιατί μου το ζήτησε το κανάλι και έχω υποχρεώσεις. Αντιμετωπίζω την παρουσίαση σαν μία δουλειά όπως όλες τις άλλες. Δεν είμαι κάτι περισσότερο από κάποιον άλλο. Όλοι είμαστε εργαζόμενοι και γνωρίζω πολύ καλά πως αυτές οι δουλειές έχουν ημερομηνία λήξης. Η βασική μου εργασία είναι στην επικοινωνία και στις δημόσιες σχέσεις του Omega. Αυτή είναι η βάση μου κι εκεί επενδύω.

Info: Η εκπομπή, «Έλα να Δεις», κάνει πρεμιέρα μεθαύριο στο Omega και θα προβάλλεται καθημερινά στη 1.30μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS